2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ay inşallah bi çözülse meme olayı üzerimden kocaman bir yük kalkacak .
Şu an nasıl durum 4 Haziranda doğum yaptım bebeğim bir kere doğru düzgün emmedi. Meme ağzına değdi mi başlıyor evde kıyamet. Spinal anesteziden kaynaklı omurilik sıvım azaldı ve yoğun boyun tutulmaları baş ağrılarım oldu. Bebeğimi emziremedim ağrılarımdan biberon kullandım. Daha sonra iyileştiğimde ise bebeğim memeyi hiç istemiyordu kendime çok kızdım sarılık tehlikemiz yüzünden yeter ki aç durmasın hastaneye yatmasın dedim biberon verdim almıyor memeyi diye. Depresyona girmek üzereydim ki silikon uçla en azından bebeğim emmeye başladı. Ya da ben öyle zannetmiştim çünkü doğum kilosunu 15. Günde geçen bebeğimin bir hafta sonra doğum kilosunun altına tekrar düştüğünü ve sarılığının arttığını öğrendim. Üç gece yoğun bakıma alındı ve tabi ki yine biberona başladı. Şimdi yine memeyi istemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum memeyi almadıkça sütümü içse bile kızımla bir bağım olmayacak diye beni istemiyor diye korkuyorum.

Birisi mamajoo biberon kullanıyordu sıkıntı yaşamamıştı bana bi fotoğrafını ekleyebilir mi benimkiyle aynı mı merak ettim veriyorum geceleri ama içim rahat etmiyor

Kızlar bide eşi nöbetli çalışan var mı annem 20-25 günlük olunca gidicek eşim 10 gün izin alıcak ondan sonra da 24 saat çalışıyor 2 gün evde ama o 24 saat tek kalacak olmak beni çok korkutuyor hem uyku hem yeme içme açısından

İki kere denedim çok aşırı ağlıyor ona yatırınca. Siz nasıl yatırdınız yarım kundak falan mı
Yok kundak istemiyor bebeğim. Ana kucağında da içerde yatırınca durmuyordu. Sanırım püf nokta dışarda olması. Serinliği ve dışarının gürültüsünü çok seviyor . Hafif hafif essin yüzüne vursun istiyor . Öyle olunca epey uzuyor uykuları . İçerde hiçbir şekilde uyutamıyorum. Dışarıyı keşfetmeden önce 9-10 saat uyuyamadığımı biliyorum

Merhaba. Maalesef ben çözemedim durumu. Bazen kendime de kızıyorum . Çünkü bebeğim silikon uçla emmeye meyilli idi yani arada emiyordu . Dün bile yandan şırıngayla damlatarak silikon uç ile emzirebilsim . Ama silikon uç ile doyabildiğini düşünmediğimden kıyamayıp tekrar biberon veriyoeum. Ve ben biberon verdikçe her seferinde yine başa dönüyoruz . İlk 15 gün kaşık biberon kullanıyorduk fakat damağına vs çok çarpıyordu yarısı üzerine dökülğyordu ve kıyamayıp biberon verdim. Böyle ml ml biberondaki tüm sütü içiyor ya içim rahatlıyor resmen ve çok şükür çok iyi kilo alıyor .
Ama bi taraftan da sağıp vermek hem bana çok zor hemde dediğiniz gibi bağ olayı beni cidden üzüyor zaman zaman.
Bebeğimin kucağımda olmasını emmesini çok istersim. Kıyamayıp biberon vs verdim ama şimdide bebeğin kucağımda olmaua ihtiyacı olduğunu düşünüp üzülüyorum. Evet biberonla verirken hep kucağımda tutuyoeum, onun dışında sürekli kucaklıyorum bağ kurmak için ama meme emmesi gibi olmuyor. Yani ben öyle hissediyorum.
Bebeğinde emip dakikalarca kucağımda kalmaya ihtiyacı vardır belki özellikle ilk aylar ama olan oldu işte napayım. Artık memeyi tutacağına inancım da yok

İyi tarafından düşünün 24 saat çaloşacak ama sonra 2 gün sizinle olacak. Onun evde olduğu gün gündüz uyuyun uykunuzu alın , gece içinüze sinmezse hiç uyumazsınız oturur bebeğinizle ilgilenirsiniz strese girmezsiniz. Ben olsam öyle yapardım sanırım çünkü bende kaygılı bir insanım

Kendiliğinden sallanan müzikli joie ana kucağı çok memnun kaldım ben . Balkonda sallanıp duruyor şuan

Benzer gibi bizimki de bahçede pusette yatmak istiyor. Benim de yemek yapmam ya da tuvalete gitmem gerekince içeri alıyorum bu defa da yine ağlama krizlerine giriyor

Bu korkun o kadar anlaşılır ki hepimiz bebeklerimize yetememekten o kadar korkuyoruz ki. Ama bağ, annelik sadece emzirmeyle kurulmuyor. Sen onun annesinin, senin bir parçan,senin canın, seninle birlikteydi senin karnında senden bir parça bu da zaten aranızdaki gerçek bağ . Sabahlara kadar uyumuyorlar yeri geliyor sabaha kadar sen onunlasin, senin kucağında seninle birlikte çoğu zman sen onun gözlerinin içine anne merhametiyle bakıyorsun bi başkası öyle bakamaz, işte sana büyük bağlar. Keşke herkes emzirebilse hepimizin isteği bu ama olmuyorsa elden gelecek herşeyi denemissin yapacak bişey kalmıyor sen üzülürsen bebeğin de üzülür. Benim de sütüm o kadar az ki yalandan veriyorum memeyi sonrasında mama veriyorum çünkü asla doyuracak kadar değil gittiği yere kadar böyle verecem ama sagdigimda iki memeden 10 -15 CC anca çıkıyor yok yani yine de bir damla bile olsun diye şimdilik o kadar bile gelse veriyorum ama nereye kadar gider bilemem , olsun iyi ki mama da var ne yapalım öyle de böyle de büyüyecekler sende üzme kendini lütfen o senin kızın unutma , sen harika bir annesin

Canım kıyamam üzülmeyin anneyle bebek arasındaki bağ emzirmeyle olmaz sadece onlar bizim bebeklerimiz bizim canımız, bizim bir parçamız,bizim karnimizdan çıkıp geldiler, biz onlara anne merhametiyle yaklaşıyoruz, bizim baktigimiz gibi bakamaz kimse onların gözüne bunlar bizim aramızdaki bağlarımız

Öyle düşüneyim umarım kolay geçer

Kızlar tek göğüsten 5-6 dk sağdım 30 ml geldi ama hep sütün az yetmiyor uyumuyor sürekli emiyor diyorlar. Nasıl az olabilir ki yani gayet iyi değil mi 30 ml gelmesi tazikli fışkırır olması lazım diyolar stres yapma gelmez diyolar nasıl stres yapmayayım sürekli böyle söylemelerine

Kaç gün oldu doğum yapalı? 2 göğüs 60 yapıyor yani hiç az değil. Benim 15-20 günlük iken toplam 60 ml geliyordu 2 saatte bir doktorum çok iyi diyordu. Şuan 31 günlük, son 2-3 gündür artık 2 göğüs toplamı 100-120 ml geliyor 2 saatte bir. Ona da çok iui dedi doktorum. Şuan bebeğime fazla geliyor artık buzluğa atmaya başladım .

11 günlüğüm banada yeterli geliyor ama sürekli mama verme derdindeler. Bende gece uyusun diye sadece gece veriyorum. Ama şuan gündüz de vermemi söylediler benimde canım sıkıldı dedim napıyosanız yapın. Bıktım artık bazen iyi oluyor yanımızda birilerinin olması yemek yapmıyorum bırakıp uyuyabiliyorum ama bazen de hiç istemiyorum.

Yok ben akdenizliyim, akdeniz beslenmesi daha çok bana hitap ediyor :) ettense sebzeleri seviyorum. Enginar pişirmek de çok kolay. Soyulmuşsa özellikle. Siz de konyadaydınız galiba, bamya seviyorsunuzdur alternatif olabilir
Konya geliniyim. Aslında bende akdenizliyim ve sebze çok severim, yemek seçmem ama eşim yemeyince orta yolu bulmaya çalışıyoruz. Vaktim olduğunda kendime ayrı yapıyordum da şimdi hiç yemek yapamıyorum nerdeyse. Uyanık old her an ağladığı için bebiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…