Ay şimdi alta yazıp bunu önericektim tekrardan ev de hep sling kullandım ben ilk kızımda böyle yemek falan hazırlamak kolay oluyodu uykusunu yaptırıodum orda. Slingi i ykaybetmisim tasınırken kanguru aldım şimdi ben onu kullancam çok rahat gercekten zaten hep bizi okokumuuzu istiolarKızlar sling kullanan var mı? Ben belime güvenip alamadım çok ağrıyor hala diye de aslında baya heves ediyorum.
Eşim ablamlara geldi özrünü dileyip yine yanındayımları saydı bende saf saf dinledim inandım uzakken adamı asıyor kesiyor boşuyorum ama yanımda olunca bı bakışına eriyor tüm buzlarımBen de aynıyım. Eşim eve gel diyor ben şuan gidemem çünkü yardıma ihtiyacımız var. Evde yorgunluk stres olur.!biraz anlayışlı olmaları gerekir. Eşim annemle tarrtıştı gelmiyor siz eve gelin diyor. Değişil duygular oluyor bende de.
Çok geçmiş olsun. İkinci haftada bende geçirmiştim. Çok zor gerçekten Allah yardımcın olsun. En kısa sürede iyileşirsin inş.Kızlar bize nazar değdi resmen kandida mantarından sonra bugün de mastit oldum 39.5 derece ateşle hastaneye yatırdılar dualarınızı bekliyorum
Ya yazın çok iyi geldi teşekkür ederimSen depresyona girmiyorsun eşin yeterince destek olmuyor. Emin ol yalnız değilsin, Tr şartlarında bir çoğu böyle malesef. Birde erkekler de baba olduklarını idrak edemiyor hemen bence onlar da lohusalık yaşıyor. Bu zaman diliminde aile dinamiklerinin bozulması çok normal. Etrafımda o kadar çok ki eşiyle arası bozulan. İlk çocukta bende öyleydim. Birde seni suçlarlar lohusasın diye. Siz adam gibi destek oldunuz da biz mi bozulduk. Birde illa ki yardım ediyordur ama çok az, seni rahatlatmıyordur onu da beceremiyordur zaten.
Çözüm beklentiyi minimumda tutmak arkadaşım. İdrak edemiyorlar anlamıyorlar.Ufacık bir şey bile yapmış olsa takdir et, abart. Erkekler gazla çalışıyor. Beklenti içine girersen üzülen olursun hep. Olanı kabullen ve devam et. Bebeğine ve kendi sağlığına odaklan. İntikamını da sonraya sakla. Şu zor zamanlar geçince yersin başının etini
Evet annen gelicek ise canım eve geçmeniz güzel olur. Yardım şart gerçekten ilk zamanlar.Eşim ablamlara geldi özrünü dileyip yine yanındayımları saydı bende saf saf dinledim inandım uzakken adamı asıyor kesiyor boşuyorum ama yanımda olunca bı bakışına eriyor tüm buzlarım
Eve geçme işinden epeyce korkuyorum ama perşembe cumaya kadar bı cesaretlendirecem kendimi birazda annem gelsin bana artık düzenimizi kurmamız gerek bebişte bilsin yerini uyku düzeni falan kuralım ki adapte olsunlar
Annem gelir ama babam ve kardesimden dolayı çok kalamaz onlarda evde olduğu için artık bı ben giderim bı onlar gelir 40ı çıkarırız sonrasına alışmış olurum inşallahEvet annen gelicek ise canım eve geçmeniz güzel olur. Yardım şart gerçekten ilk zamanlar.
Henüz doğum yapalı çok az zaman oldu genelde evde vakit geçiriyoruz babası izinki olduğu zaman muhakkak rutinlerini uyguluyorlar dışarıda onun dışında halasında kuzeniyle eğleniyor...Benim oglum 4 yasinda. Istemli ya da istemsiz sert temaslari oluyor. Emzirirken, uyurken seviyorum diye sert dokunuyor. Bazen de gercekten sevmek de istiyor ama surekli bebegi koruma modundayiz. Mental olarak ben de zorlanıyorum. Ucumuz birlikte bir rutin kurariz diye düşünmüştum. Bana yardimci olur hayalim vardi cunku hep yardimci olan bir cocuktur. Psikolog ile gorusuyorum, basedemedigim baska problemler de oldu. Simdilik sizden ayrismasiyla alakali bir surec dedi psikolog. Normal de aslinda ama yasarkeb zor.
Gun icinde oglunuz kafa dagitabiliyor mu? Biz aktivite yaotigimizda disaridayken daha mutlu.
Yok direkt olarak ona vurmak istiyorum diyor ve yapıyor da. Hem ilgili hem .öfkeliHayırlı olsjun öncelikleKızım 3,5 yasında Bizimde temaslar var, şimdi bebek ayağını çeksin elini çeksin kucağından bırak falan gibi şeyler oluyo hususi uyandırıo gelio yanağını mıncırıp seviorum die çığlık atıo falan geçicek ama sizinki bi de çok küçükmüş gerçekten. Bölünmek çok zor sürejli yapma etme derken buluyorjm kendimi. Allaha emanetler
Topuz yok topuz yok örüyoruz saçlarıo an en iyisinin o olduğuna karar vermişsiniz, bence hiç canınızı sıkmayın. Kendiniz en doğalını çekersiniz hatta kendinizi de kadraja sokun ben bazen üstümde pijamalar, darmadağın lohusa topuzuyla ikimizi selfie çekiyorum ibretlik olsun ilerde dönüp ne haldeymişim yaa diyebilmek için
Evet ilk başta hafif bir çapaklanma oluyordu, sonra annemin demesiyle sütümden damlatmıştım gözüne çok daha beter oldu. Kendim evde normal kaynamış ılınmış suyla gazlı bezle pansuman yapıp gözünü açıyordum ama yine 5 dk sonra çapaklanıyordu. En sonunda artık iyileşmeyince doktora götürdük antibiyotikli damla verdi (Tobrased) çapaklanmayan gözü de dahil her 2 gözüne de 6 saatte bir 1 damla damlatın dedi. Öncesinde yenidoğan bebek göz temizleme mendiliyle (Bizimkinin markası TTO Soft) çapaklarını temizleyip sonra damlatıyorduk. Gözünde iyileşme gözlemlesek bile 7 gün boyunca damlaya devam etmemizi söyledi doktor. Geçti çok şükür, arada çok az sulanma oluyor, damlatıyorum yine damladan düzeliyor.Kızlar bebeğinin gözünde çapaklanma yaşayan var mı? Kız resmen gözünü açamıyor
Hep iyi olun, çok geçmiş olsunİlk 3 gün yoğun bakımda kalmıştı onun dışında iyiyiz şükürler olsunsorduğunuz içinde teşekkür ederim
Evet, iki gündür bizde de durum aynıydı. Annem çocuğu üşüttünüz diye tutturdu ama tabii ki öyle değilKızlar bebeğinin gözünde çapaklanma yaşayan var mı? Kız resmen gözünü açamıyor
Teması kesip maske takabilir mi? Biraz zor olur sıcakta ama içiniz rahat eder kısmen.Kızlar selam . Annemle kardeşim yardımcı olmak için yanımda idi sağolsunlar her şeye koşturuyorlar. Bugün kardeşim hastalanmış, üşütmüş sanırım . Sesi vs gitmiş . Bebeği nasıl koruyabilirim? Bulaşma durumu olabilir miçok tedirginim . Haftasonu gidiyor o uçak biletini öne de çekemiyor . Evimiz de küçük . Bebekle temas etmiyor ama aynı evdeyiz neticede.
Tedirgin oldum bebeğim henüz 1 aylık
Şekil a1 diyeyim o zamanKızlar, bebeklerinizde saç çekme var mı? Önceki çocuklarım hep ellerini ağızlarına götürürlerdi, böyle bir şey hiç görmemiştim. Şimdi ise bebeğim kollarını rastgele hareket ettirirken arkadan bir tutam saçını yakalıyor ve güçlü bir şekilde çekip canını acıtıyor ağlıyor. Ellerini ise kurtarmak o kadar zor oluyor ki, sanki kenetlemiş parmaklarını. Normal bir durum mu, endişe etmem gereken bir şey mi bilemedim. ChatGPT ye yazdığımda hiç güzel şeyler söylemedi.
Hastanede bize sivilce cikabilir, normal demislerdi.Kızlar bebeğimin yüzü ve vücudunun bazı yerleri iltihaplı sivilceler gibi oldu yıkanınca azalıyor tekrar artıyor neden oluyordur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?