2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar sling kullanan var mı? Ben belime güvenip alamadım çok ağrıyor hala diye de aslında baya heves ediyorum.
Ay şimdi alta yazıp bunu önericektim tekrardan ev de hep sling kullandım ben ilk kızımda böyle yemek falan hazırlamak kolay oluyodu uykusunu yaptırıodum orda. Slingi i ykaybetmisim tasınırken kanguru aldım şimdi ben onu kullancam çok rahat gercekten zaten hep bizi okokumuuzu istiolar

Eşim ablamlara geldi özrünü dileyip yine yanındayımları saydı bende saf saf dinledim inandım uzakken adamı asıyor kesiyor boşuyorum ama yanımda olunca bı bakışına eriyor tüm buzlarım
Eve geçme işinden epeyce korkuyorum ama perşembe cumaya kadar bı cesaretlendirecem kendimi birazda annem gelsin bana artık düzenimizi kurmamız gerek bebişte bilsin yerini uyku düzeni falan kuralım ki adapte olsunlar

Bir arkadaş vardı mama verdim uyudum bir öğün diye konuşmuştuk hatırlamıyorum ismini de görürse eğer yazar, ben de verdim bugün bir 90 cc saat 7 gibi sonra dışarı çıktım maşallah gıkı çıkmadan uyudu şansamı öyle oldu noldu bilmiorum sonra eve geldik meme emdi geri uyudu yani böyle dışarı çıkıcağım ya da çok krizli anlarda vermeyi düşünüyorum

Ya yazın çok iyi geldi teşekkür ederim
Ben cinnet geçirdikten sonra gelip özür dileyip yine saydırdı burdayım diye neymiş annemle ablam yanımda onlar rahatsız olmasın diye yanımıza gelmiyormuş onlar yardım ediyor diye etmiyormuş ama dediğin gibi beklentiyi sıfırlayıp kendimi cesaretlendirmem gerek zaten kolay kolay kimseye muhtaç olup yardım istemem ama söz konusu oğlum olunca elim ayağıma dolanıyor eve geçince herşeyi nasıl yonetirim diyorum ama nelerle baş ettik hamilelikte ne zorluklar atlattık bunu da hallederiz gerekirse eşimin kafasına vura vura yardım ettiririm olmadığı yerde de olmasın ev kirli kalsın yemek yapılmasın oğluşumdan önemli değil
Bana bulaşıp moralimi bozmasinlar da burdaki arkadaslarim bana yeter siz beni ben sizi çok iyi anlıyorum etraftakiler sadece ağzını kapatıp ellerinden gelen bişey olunca yardım etseler fazlasıyla yeter

Evet annen gelicek ise canım eve geçmeniz güzel olur. Yardım şart gerçekten ilk zamanlar.

Evet annen gelicek ise canım eve geçmeniz güzel olur. Yardım şart gerçekten ilk zamanlar.
Annem gelir ama babam ve kardesimden dolayı çok kalamaz onlarda evde olduğu için artık bı ben giderim bı onlar gelir 40ı çıkarırız sonrasına alışmış olurum inşallah

Henüz doğum yapalı çok az zaman oldu genelde evde vakit geçiriyoruz babası izinki olduğu zaman muhakkak rutinlerini uyguluyorlar dışarıda onun dışında halasında kuzeniyle eğleniyor...
Yok direkt olarak ona vurmak istiyorum diyor ve yapıyor da. Hem ilgili hem .öfkeli

Kızlar selam . Annemle kardeşim yardımcı olmak için yanımda idi sağolsunlar her şeye koşturuyorlar. Bugün kardeşim hastalanmış, üşütmüş sanırım . Sesi vs gitmiş . Bebeği nasıl koruyabilirim? Bulaşma durumu olabilir mi çok tedirginim . Haftasonu gidiyor o uçak biletini öne de çekemiyor . Evimiz de küçük . Bebekle temas etmiyor ama aynı evdeyiz neticede.
Tedirgin oldum bebeğim henüz 1 aylık

Topuz yok topuz yok örüyoruz saçları dediğiniz gibi yapıyorum çok komik fotoğraflarımız oldu bile. Keşke kokusunu da saklayabilsek

Kızlar bebeğinin gözünde çapaklanma yaşayan var mı? Kız resmen gözünü açamıyor

Evet ilk başta hafif bir çapaklanma oluyordu, sonra annemin demesiyle sütümden damlatmıştım gözüne çok daha beter oldu. Kendim evde normal kaynamış ılınmış suyla gazlı bezle pansuman yapıp gözünü açıyordum ama yine 5 dk sonra çapaklanıyordu. En sonunda artık iyileşmeyince doktora götürdük antibiyotikli damla verdi (Tobrased) çapaklanmayan gözü de dahil her 2 gözüne de 6 saatte bir 1 damla damlatın dedi. Öncesinde yenidoğan bebek göz temizleme mendiliyle (Bizimkinin markası TTO Soft) çapaklarını temizleyip sonra damlatıyorduk. Gözünde iyileşme gözlemlesek bile 7 gün boyunca damlaya devam etmemizi söyledi doktor. Geçti çok şükür, arada çok az sulanma oluyor, damlatıyorum yine damladan düzeliyor.

Evet, iki gündür bizde de durum aynıydı. Annem çocuğu üşüttünüz diye tutturdu ama tabii ki öyle değil Göz pınarları aktive oluyormuş. İlk defa gözyaşı gördüm gözünde. O sebeple çapak üretiyormuş. Temiz bir bezi kaynar su ile ıslatıp, soğutup, içten dışa doğru temizledim. Bugün azalmış epey.

Teması kesip maske takabilir mi? Biraz zor olur sıcakta ama içiniz rahat eder kısmen.

Kızlar, bebeklerinizde saç çekme var mı? Önceki çocuklarım hep ellerini ağızlarına götürürlerdi, böyle bir şey hiç görmemiştim. Şimdi ise bebeğim kollarını rastgele hareket ettirirken arkadan bir tutam saçını yakalıyor ve güçlü bir şekilde çekip canını acıtıyor ağlıyor. Ellerini ise kurtarmak o kadar zor oluyor ki, sanki kenetlemiş parmaklarını. Normal bir durum mu, endişe etmem gereken bir şey mi bilemedim. ChatGPT ye yazdığımda hiç güzel şeyler söylemedi.

Şekil a1 diyeyim o zaman
Gayet normalmiş cani acimasin diye kurtarsan yeterli olur yoksa hiç karışma motor becerileri ve beyin gelişimi için olması gereken bi durummuş
Yazını okurken cekti saçını fotoyu yeni çekindim az çekip bıraktı kendiğinden elini ağzına götürmeyi de ablam öğretmiş yumruğunu ağzından çıkarmıyor çocuğum

Eklentiler

• IMG_20250702_100841.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 48
Kızlar bebeğimin yüzü ve vücudunun bazı yerleri iltihaplı sivilceler gibi oldu yıkanınca azalıyor tekrar artıyor neden oluyordur acaba

Eklentiler

• IMG_20250702_101527.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20250702_101514.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…