2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Çok teşekkür ederim. Bana 3.gun duş alıp aç dediler bı gun pansuman yap sonrasında gerek yok açık kalsın denildi kendi doktorum ameliyata girmedi ve kötü bı doktor ameliyat tecrübem oldu yarın doktoruma boşluk bulabildim bebeği ablama birakabilirsem uğrayacam belki krem vs verir

Çok teşekkür ederim inceleyeceğim. Sizde kullanınca sizden de bilgi rica ederim

Evet sorun sorun bakmayın ciddi bir ameliyat olduk. ihmal götürmez. Tekrardan geçmiş olsun.

Teşekkür ederim bu akşam deneyeyim iyice temizleyip yarın doktora gidebilirsem kendi doktoruma gideyim akıntısı da var çünkü şimdi baktım çamaşır yapışmış akıntı olmuş

Kızlar emzik kullanan, özellikle bibs kullanan var mı? Kauçuk olan?

Bir de damaklı mı damaksız mı kullanıyorsunuz?
Mamajoo var damaklı ortodontik yazıyordu kutuda. Ben de şu hayvan figürlü sevimli şeylerden almak istiyorum ama nasıl bir şey almak lazım marka model önerisi olan var mıdır

Kızlar benim oğluş alt değiştirirken sürekli işeyecek korkusuyla elim ayağım dolanıyor hızlıca temizleyip kapatıyordum. Banyo yaptırırken fark ettim poposunun en üst ayrımının olduğu kısım bana değişik geldi. Gamze gibi derler ya kalçada onun gibi sanırım.Cuma günü soracağım doktora. Eşimde de var bu arada gamze inşallah onun gibi bir şeydir. Size de haber ederim. Bilgi paylaşımı olur.

Kızlar sağdığımoz anne sütü oda sıcaklığında 4 saat kalabiliyor ya , mesela sütü oda sıcaklığında 2 saat beklettil diyelim , onu direkt bebeğe verebiliyor muyuz yoksa benmari usulü biraz ısıtmak mı gerekir ?

Selam, kuyruk sokumunda yer alan gamzeden mş bahsediyorsujuz? Bizde de vardı doktorumuz %90 zararsız olur bu gamzeler ama yine de bi ultrason çekelim demiçti. Çektirdik bir şey çokmadı. Merak etmeyin sizde genelde bi zararı yokmuş

Bunun doğru cevabını bilmiyorum ama benim evim serin olmasına rağmen 1 saatten fazla bekletmiyorum, sonra da yine ılık suya koyup ısıtıyorum.
Sanki biraz ılıtmak gerekirmiş gibi geliyor

Kızlar 35 gün geçti epizyotomi dikişlerinin yarısı düştü ama diğer yarısı ve yırtık olan kısımdakiler hala duruyor. Normal mi bu ya ne zaman iyileşeceğiz biz

Emziriyorum başta iştahlı emiyor uyuyakalınca memeyi çekiyorum. Mememe bakıyorum sütte geliyor sıkınca. Yatağa koyuyorum 10 dakika sonra ağlıyor uyanıyor. Çünkü doymamış oluyor tekrar başa dönüp ya emziriyorum ya da sağdığım sütlerden biberona koyup veriyorum anca o zaman uyuyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Doktora soracağım. Bir de gün içinde uyanık ya o zaman daha çok doyuyor uykusu daha uzun oluyor emdikten sonra. Tecrübeli anneler ne yapmak lazım ? Sadece emse bile doyar o biberon verme diyor bütün sağlıkçılar ee nasıl olacak bu süreç 10 dakikada bir emzirecek miyiz ? Biz ne zaman uyuyacağız ? Duşa gireceğiz ? Yemek yiyeceğiz ? Valla ben anlamadım.

Bebeğiniz memeyi doğru kavrayıp emebiliyor mu, emerken yutkunma sesi süt sesi geliyor mu, yoksa sadece meme ucunu emzik gibi mi emiyor? Memedeki süt asla bitmez, bebek emdikçe, siz sıktıkça süt gelir. Ama bebeğin doyması için memenin emzirmeden önceki sertliği/doluluğu azalıp yumuşayana/boşalana kadar emzirmeniz iyi olur. O yüzden bebek uyuyakalınca bir şekilde uyandırmanız gerekiyor ya da hiç uyuyakalmamasını sağlamalısınız. Ayak topuğunu sıkabilirsiniz uyumamasını sağlamak için. Tam uykuya dalacak gibi olduğunda hemen bebeği hareketlendirip öteki memenizden emzirmeye devam edebilirsiniz, böylece uykusu açılmış olur, yine dalacağını farkettiğinizde yine meme değişikliği yaparsınız. Böyle böyle bir sağ meme, bir sol meme değiştire değiştire emzirebilirsiniz. Bir de gündüz çok uzun uyumaması için gece gündüz ayrımını öğretmeniz gerekir. Gündüz odasını karanlık ve çok sessiz yapmayın, gündüz aydınlığı ve evdeki konuşmalar normal ses düzeyinde, ev işlerinin gürültüsü tabak çanak sesleri olsun evde. Fısıltıyla konuşulan, perdeleri çekilmiş bir odada uyuyan bebek gece olduğunu zannedip uzun uyuyabilir.

Bunun doğru cevabını bilmiyorum ama benim evim serin olmasına rağmen 1 saatten fazla bekletmiyorum, sonra da yine ılık suya koyup ısıtıyorum.
Sanki biraz ılıtmak gerekirmiş gibi geliyor
Gündüz neyse de gece çok zor oluyor bebek uyanır uyabnaz ağlama krizine girdiği için 1 saat öncesinde falan sağıyorum sütü. Her seferinde su ısıtmak beklemej çok zor bebek asla durmuyor ki . Ayrıca sütün tamamını her zaman içmiyor genelde biraz kalıyor sonra bi daha içiyoe . Defalarca ılıtmakta iyi değil dşye biliyoeum.
Hadi o neyse de bebek ağlarken sitü ılıtmak çok zor oda sıcaklığında 4 saat denince ben 4 saat içinde direkt verebiliyoruz sandım. Öteki türlğ beni iyice zora sokacak ya derdim 1 iken 2 olcak resmen

Kesinlikle haklısın canım, çok fena ağlıyorlar. O sırada bi şey hazırlamak imkansız.
Muhtemelen ısıtmadan da verebilirsin canım ben dediğim gibi doğrusu nedir bilmiyorum

Kızlar size farklı bir soru soracağım. Ben doğum yapalı bir hafta oldu. Kaynanam dün eşime şey dedi, bir 10 gün sonra hafta sonu izin alıp buraya gelin tarla işlerinde babana yardım et dedi. Eşimde daha bebeğin 40 i çıkmadı nasıl geliyim dedi. Bişey olmaz falan dedi kaynanam. Kaynanamın evi bizden 2.30 saat uzaklıkta. Hijyen konusunda çok korkuyorum çünkü hiç temiz değiller sizce ne yapmalıyım, iki gün bir şey olmaz diyip gitmeli miyim yoksa 40 i çıkmadan bir yere gitmem mi diyeyim? O zamanda hastaneye gidiyorsunuz niye buraya gelmiyorsunuz der (hastane bizden 50dk uzaklıkta )

Siz gitmeyin sadece eşiniz gitsin

Bence de bebeginizin duzenini bozmayin, esiniz gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…