tek başıma evde iki gün durmama ne eşim ne ailesi izin vermezSiz gitmeyin sadece eşiniz gitsin
Ben veriyorum direk sağdığım sütü o 4 saat içinde herhangi bir zaman. Memeden de ılık ya da sıcak gelmiyor ki diye düşünüyorumKızlar sağdığımoz anne sütü oda sıcaklığında 4 saat kalabiliyor ya , mesela sütü oda sıcaklığında 2 saat beklettil diyelim , onu direkt bebeğe verebiliyor muyuz yoksa benmari usulü biraz ısıtmak mı gerekir ?
İçiniz rahat etmiyorsa biberon ısıtıcı alabilirsiniz. Mama verirken kurtarıcımdı orda ılık bekliyorGündüz neyse de gece çok zor oluyorbebek uyanır uyabnaz ağlama krizine girdiği için 1 saat öncesinde falan sağıyorum sütü. Her seferinde su ısıtmak beklemej çok zor bebek asla durmuyor ki . Ayrıca sütün tamamını her zaman içmiyor genelde biraz kalıyor sonra bi daha içiyoe . Defalarca ılıtmakta iyi değil dşye biliyoeum.
Hadi o neyse de bebek ağlarken sitü ılıtmak çok zoroda sıcaklığında 4 saat denince ben 4 saat içinde direkt verebiliyoruz sandım. Öteki türlğ beni iyice zora sokacak ya derdim 1 iken 2 olcak resmen
Ne kadar bencilce bı hareket ben olsam gitmezdim yeni doğum yapmış birine nasıl böyle teklifte bulunuyorlar aklım almıyor hastane sağlık sonuçta mecburuz ama oraya mecburiyetin yok ki tam tersine gidersen zararına olacak bu sıcakta bebekle perişan olacaksın ben annem ve ablama git geller yaptim temizliklerinden o kadar emin olduğum halde sezeryan dikişlerim enfeksiyon kaptı ucu açıldı şimdi hastaneye gidiyorum bide kaldı ki köylük yere hijyenin az olduğu yere daha 10 günlük bebekle gitmek asla olmaz gelemem de hurafelerden biraz say eşine erkekler inanır öyle şeylere ikna et gitmek isterse gidip gelsin senin yanina gelebilecek kimse yok mu yalnız kalmamış olursunKızlar size farklı bir soru soracağım. Ben doğum yapalı bir hafta oldu. Kaynanam dün eşime şey dedi, bir 10 gün sonra hafta sonu izin alıp buraya gelin tarla işlerinde babana yardım et dedi. Eşimde daha bebeğin 40 i çıkmadı nasıl geliyim dedi. Bişey olmaz falan dedi kaynanam. Kaynanamın evi bizden 2.30 saat uzaklıkta. Hijyen konusunda çok korkuyorum çünkü hiç temiz değillersizce ne yapmalıyım, iki gün bir şey olmaz diyip gitmeli miyim yoksa 40 i çıkmadan bir yere gitmem mi diyeyim? O zamanda hastaneye gidiyorsunuz niye buraya gelmiyorsunuz der (hastane bizden 50dk uzaklıkta )
Uyuyakalırsa önce poposunu sıkıştırıyorum biraz hareketleniyor sonra kucağıma alıp gazını çıkarıyorum. Sonra tekrar hareketlendirip diğer memeye alıyorum. Böyle yapınca uyanıyor zaten. Gündüz böyle işe yarıyor ama gece 11-4 aralığında bir 4 saat kesintisiz uyuyor ve asla uyanmıyor. Zorlamayla birkaç kez uyandırabildim öyle yapınca da resmen inatlaşıyor benimle ya ağzını kilitliyor ya da katıla katıla ağlıyor. Ben de onun yerine sağıp biberonla veriyorum.Emziriyorum başta iştahlı emiyor uyuyakalınca memeyi çekiyorum. Mememe bakıyorum sütte geliyor sıkınca. Yatağa koyuyorum 10 dakika sonra ağlıyor uyanıyor. Çünkü doymamış oluyor tekrar başa dönüp ya emziriyorum ya da sağdığım sütlerden biberona koyup veriyorum anca o zaman uyuyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Doktora soracağım. Bir de gün içinde uyanık ya o zaman daha çok doyuyor uykusu daha uzun oluyor emdikten sonra. Tecrübeli anneler ne yapmak lazım ? Sadece emse bile doyar o biberon verme diyor bütün sağlıkçılar ee nasıl olacak bu süreç 10 dakikada bir emzirecek miyiz ? Biz ne zaman uyuyacağız ? Duşa gireceğiz ? Yemek yiyeceğiz ? Valla ben anlamadım.
Kaç günlük oldu? Bir aya kadar düşmeyebiliyormuş. Görüş farklılıkları var bayağı doktorlar arasında. Bizim doktor da yıkarsanız çok iyi kurulayın demişti yani kesinlikle yıkamayın gibi bir şey demedi. Grupta da yıkayanlar vardı diye hatırlıyorumKızlar günaydın,bizim göbek bağımız düşmedi bir türlü ya doktora soruyorum normal duser her bebek farkli diyorhala banyo yaptirmadim kordon varken kesinlikle yaptırmayin diyor doktor ve ebeler
Dusun düşün delirecegim ya
40'ı çıkmadan bir yere gidemem derdim ben olsam. Hastaneye mecburiyetten gidiyoruz yakınlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için değil. Anadolu geleneğinde de böyle bu durum, gidilmez dışarıya hatta lohusanın mezarı kırk gün açık kalır derler. Tıbbi olarak da enfeksiyona çok müsait durumdayız, hem bebeğimiz hem biz.Kızlar size farklı bir soru soracağım. Ben doğum yapalı bir hafta oldu. Kaynanam dün eşime şey dedi, bir 10 gün sonra hafta sonu izin alıp buraya gelin tarla işlerinde babana yardım et dedi. Eşimde daha bebeğin 40 i çıkmadı nasıl geliyim dedi. Bişey olmaz falan dedi kaynanam. Kaynanamın evi bizden 2.30 saat uzaklıkta. Hijyen konusunda çok korkuyorum çünkü hiç temiz değillersizce ne yapmalıyım, iki gün bir şey olmaz diyip gitmeli miyim yoksa 40 i çıkmadan bir yere gitmem mi diyeyim? O zamanda hastaneye gidiyorsunuz niye buraya gelmiyorsunuz der (hastane bizden 50dk uzaklıkta )
12 günlük olduk canim,ben dogum yaptigim yerdeki ebelere saglik ocagindaki ebelere ve cocuk doktoruna sordum yikama dedi hepKaç günlük oldu? Bir aya kadar düşmeyebiliyormuş. Görüş farklılıkları var bayağı doktorlar arasında. Bizim doktor da yıkarsanız çok iyi kurulayın demişti yani kesinlikle yıkamayın gibi bir şey demedi. Grupta da yıkayanlar vardı diye hatırlıyorum
Evet benimde şuan öyle. Uyanık halde sessiz hiç durmuyor. Hemen ihtiyaçlarını karşılıyorum sonra uyuyor ve tekrar bu döngü başa sarıyor. Az uyanık dursun şu işimi halledeyim diyorum ama yok yani olmuyorKızlar benim bebiş ya ağlıyor, ya besleniyor ya da uyuyor arası asla yok. Sizinkiler de böyle mi? Bu hep böyle mi olacak?
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sütüm mü yetmiyor dedim ama sağanda benim görüyorum. Bebeğin ağzından çekince sütte görüyorum akıyor hatta bazen. Bence de uyuya kalmayı seviyor meme de ondan oluyor. Gece ne zaman olursa olsun uyandığında memeyi alıyor ama böyle gündüz gibi uyanık olmadığından uyuyakalıyorUyuyakalırsa önce poposunu sıkıştırıyorum biraz hareketleniyor sonra kucağıma alıp gazını çıkarıyorum. Sonra tekrar hareketlendirip diğer memeye alıyorum. Böyle yapınca uyanıyor zaten. Gündüz böyle işe yarıyor ama gece 11-4 aralığında bir 4 saat kesintisiz uyuyor ve asla uyanmıyor. Zorlamayla birkaç kez uyandırabildim öyle yapınca da resmen inatlaşıyor benimle ya ağzını kilitliyor ya da katıla katıla ağlıyor. Ben de onun yerine sağıp biberonla veriyorum.
Bizde benzer durumu ilk kakasında yaşadık. 48 saate kadar ilk kakayı yapması lazımdı bir türlü yapmadı çok korktuk, ultrason vs çekildi sorun çıkmadı sonra doktorun müdahalesiyle yaptı. Sıtres yapma bu tür şeyler hep yaşanıyor. Allahın izniyle düşer vaktinde12 günlük olduk canim,ben dogum yaptigim yerdeki ebelere saglik ocagindaki ebelere ve cocuk doktoruna sordum yikama dedi hep
Anne olmak ne endiseli yolmus ya
Kayinvalidem cok tedirgin ediyor kac gun oldu dusmedi diye diye beni strese soktu arastirmaktan artik stres yüklendi banada
Memeyi doğru kavrıyor kaç kez kendim kontrol ettim çevreme gösterdim hemşire baktı okey verdi. İşte uyuyakalınca uyandırma işini sanırım ben beceremiyorum. Bu sabah ilk kez dakika tutup 15 er dakika emzirdim. Uyukladığı an uyandırdım. Sonra bitti yatırdık 10 dakika da değil ama 30-40 dakika sonra kalktı. Yarın hekimede danışayım bakalım. Yoksa böyle hem emzir hem biberonla ver çok zor olacak. Cevabınız için de teşekkür ederimBebeğiniz memeyi doğru kavrayıp emebiliyor mu, emerken yutkunma sesi süt sesi geliyor mu, yoksa sadece meme ucunu emzik gibi mi emiyor? Memedeki süt asla bitmez, bebek emdikçe, siz sıktıkça süt gelir. Ama bebeğin doyması için memenin emzirmeden önceki sertliği/doluluğu azalıp yumuşayana/boşalana kadar emzirmeniz iyi olur. O yüzden bebek uyuyakalınca bir şekilde uyandırmanız gerekiyor ya da hiç uyuyakalmamasını sağlamalısınız. Ayak topuğunu sıkabilirsiniz uyumamasını sağlamak için. Tam uykuya dalacak gibi olduğunda hemen bebeği hareketlendirip öteki memenizden emzirmeye devam edebilirsiniz, böylece uykusu açılmış olur, yine dalacağını farkettiğinizde yine meme değişikliği yaparsınız. Böyle böyle bir sağ meme, bir sol meme değiştire değiştire emzirebilirsiniz. Bir de gündüz çok uzun uyumaması için gece gündüz ayrımını öğretmeniz gerekir. Gündüz odasını karanlık ve çok sessiz yapmayın, gündüz aydınlığı ve evdeki konuşmalar normal ses düzeyinde, ev işlerinin gürültüsü tabak çanak sesleri olsun evde. Fısıltıyla konuşulan, perdeleri çekilmiş bir odada uyuyan bebek gece olduğunu zannedip uzun uyuyabilir.
Kac gun oldu bebeginiz dogali? 12 gunlukmus, simdi goedum. 20 gune kadar dusebilirmis, hemen endise etmemeye calisinKızlar günaydın,bizim göbek bağımız düşmedi bir türlü ya doktora soruyorum normal duser her bebek farkli diyorhala banyo yaptirmadim kordon varken kesinlikle yaptırmayin diyor doktor ve ebeler
Dusun düşün delirecegim ya
Yaa maşallah size sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah12 günlük olduk canim,ben dogum yaptigim yerdeki ebelere saglik ocagindaki ebelere ve cocuk doktoruna sordum yikama dedi hep
Anne olmak ne endiseli yolmus ya
Kayinvalidem cok tedirgin ediyor kac gun oldu dusmedi diye diye beni strese soktu arastirmaktan artik stres yüklendi banada
Yıkanmasina izin verdikleri donemde bebeklerde gobek bagi enfeksiyonu artmis. Bu da yogun bakim yatisi gerektiriyormus. O yuzden yikamayin deniyormus. En iyisi risk almamak gibi geliyor bana da.Yaa maşallah size sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahEndişeler sarıyor dört yanımızı ama içgüdülere güvenmek gerektiğini düşünüyorum ben Şehir hastanesinde doğum yaptım oradaki doktor kuru tutun yıkamak için acele etmeyin ama yıkamanız gerekirse de iyi kurulayın demişti. Sağlık ocağındakiler de aynı şekilde Medicalparktaki doktoru kesinlikle yıkama dedi sadece ama o adama da ben hiç güvenmiyorum Haaa yıkadık mı derseniz yok biz de yıkamadık düşene kadar
Bizimki gün içinde bazen sessizce etrafı seyredip gak guk ses çıkarmaya çalışıyor, gülümsüyor falan cenneti yaşıyorum o sırada ben deKızlar benim bebiş ya ağlıyor, ya besleniyor ya da uyuyor arası asla yok. Sizinkiler de böyle mi? Bu hep böyle mi olacak?
Evet buzdolabında olanı bende ısıtıyorum mutlaka ama oda sıcaklığında bekleyeni hiç ısıtmıyordumBen veriyorum direk sağdığım sütü o 4 saat içinde herhangi bir zaman. Memeden de ılık ya da sıcak gelmiyor ki diye düşünüyorumdolaptan sağdığımı çıkardım dün onu ılıttım mesela onun için tamam onu verme süreside iki saat diye okudum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?