2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben veriyorum direk sağdığım sütü o 4 saat içinde herhangi bir zaman. Memeden de ılık ya da sıcak gelmiyor ki diye düşünüyorum dolaptan sağdığımı çıkardım dün onu ılıttım mesela onun için tamam onu verme süreside iki saat diye okudum.

İçiniz rahat etmiyorsa biberon ısıtıcı alabilirsiniz. Mama verirken kurtarıcımdı orda ılık bekliyor

Ne kadar bencilce bı hareket ben olsam gitmezdim yeni doğum yapmış birine nasıl böyle teklifte bulunuyorlar aklım almıyor hastane sağlık sonuçta mecburuz ama oraya mecburiyetin yok ki tam tersine gidersen zararına olacak bu sıcakta bebekle perişan olacaksın ben annem ve ablama git geller yaptim temizliklerinden o kadar emin olduğum halde sezeryan dikişlerim enfeksiyon kaptı ucu açıldı şimdi hastaneye gidiyorum bide kaldı ki köylük yere hijyenin az olduğu yere daha 10 günlük bebekle gitmek asla olmaz gelemem de hurafelerden biraz say eşine erkekler inanır öyle şeylere ikna et gitmek isterse gidip gelsin senin yanina gelebilecek kimse yok mu yalnız kalmamış olursun

Kızlar günaydın,bizim göbek bağımız düşmedi bir türlü ya doktora soruyorum normal duser her bebek farkli diyor hala banyo yaptirmadim kordon varken kesinlikle yaptırmayin diyor doktor ve ebeler
Dusun düşün delirecegim ya

Uyuyakalırsa önce poposunu sıkıştırıyorum biraz hareketleniyor sonra kucağıma alıp gazını çıkarıyorum. Sonra tekrar hareketlendirip diğer memeye alıyorum. Böyle yapınca uyanıyor zaten. Gündüz böyle işe yarıyor ama gece 11-4 aralığında bir 4 saat kesintisiz uyuyor ve asla uyanmıyor. Zorlamayla birkaç kez uyandırabildim öyle yapınca da resmen inatlaşıyor benimle ya ağzını kilitliyor ya da katıla katıla ağlıyor. Ben de onun yerine sağıp biberonla veriyorum.

Kaç günlük oldu? Bir aya kadar düşmeyebiliyormuş. Görüş farklılıkları var bayağı doktorlar arasında. Bizim doktor da yıkarsanız çok iyi kurulayın demişti yani kesinlikle yıkamayın gibi bir şey demedi. Grupta da yıkayanlar vardı diye hatırlıyorum

40'ı çıkmadan bir yere gidemem derdim ben olsam. Hastaneye mecburiyetten gidiyoruz yakınlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için değil. Anadolu geleneğinde de böyle bu durum, gidilmez dışarıya hatta lohusanın mezarı kırk gün açık kalır derler. Tıbbi olarak da enfeksiyona çok müsait durumdayız, hem bebeğimiz hem biz.

Kızlar benim bebiş ya ağlıyor, ya besleniyor ya da uyuyor arası asla yok. Sizinkiler de böyle mi? Bu hep böyle mi olacak?

12 günlük olduk canim,ben dogum yaptigim yerdeki ebelere saglik ocagindaki ebelere ve cocuk doktoruna sordum yikama dedi hep
Anne olmak ne endiseli yolmus ya
Kayinvalidem cok tedirgin ediyor kac gun oldu dusmedi diye diye beni strese soktu arastirmaktan artik stres yüklendi banada

Kızlar benim bebiş ya ağlıyor, ya besleniyor ya da uyuyor arası asla yok. Sizinkiler de böyle mi? Bu hep böyle mi olacak?
Evet benimde şuan öyle. Uyanık halde sessiz hiç durmuyor. Hemen ihtiyaçlarını karşılıyorum sonra uyuyor ve tekrar bu döngü başa sarıyor. Az uyanık dursun şu işimi halledeyim diyorum ama yok yani olmuyor

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sütüm mü yetmiyor dedim ama sağanda benim görüyorum. Bebeğin ağzından çekince sütte görüyorum akıyor hatta bazen. Bence de uyuya kalmayı seviyor meme de ondan oluyor. Gece ne zaman olursa olsun uyandığında memeyi alıyor ama böyle gündüz gibi uyanık olmadığından uyuyakalıyor durun bakalım bugün sürekli uyanık emmesini sağlayacağım. İnşallah doyarda bir de biberonla sürekli uğraşmam.

Bizde benzer durumu ilk kakasında yaşadık. 48 saate kadar ilk kakayı yapması lazımdı bir türlü yapmadı çok korktuk, ultrason vs çekildi sorun çıkmadı sonra doktorun müdahalesiyle yaptı. Sıtres yapma bu tür şeyler hep yaşanıyor. Allahın izniyle düşer vaktinde

Memeyi doğru kavrıyor kaç kez kendim kontrol ettim çevreme gösterdim hemşire baktı okey verdi. İşte uyuyakalınca uyandırma işini sanırım ben beceremiyorum. Bu sabah ilk kez dakika tutup 15 er dakika emzirdim. Uyukladığı an uyandırdım. Sonra bitti yatırdık 10 dakika da değil ama 30-40 dakika sonra kalktı. Yarın hekimede danışayım bakalım. Yoksa böyle hem emzir hem biberonla ver çok zor olacak. Cevabınız için de teşekkür ederim

Kac gun oldu bebeginiz dogali? 12 gunlukmus, simdi goedum. 20 gune kadar dusebilirmis, hemen endise etmemeye calisin

Yaa maşallah size sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah Endişeler sarıyor dört yanımızı ama içgüdülere güvenmek gerektiğini düşünüyorum ben Şehir hastanesinde doğum yaptım oradaki doktor kuru tutun yıkamak için acele etmeyin ama yıkamanız gerekirse de iyi kurulayın demişti. Sağlık ocağındakiler de aynı şekilde Medicalparktaki doktoru kesinlikle yıkama dedi sadece ama o adama da ben hiç güvenmiyorum Haaa yıkadık mı derseniz yok biz de yıkamadık düşene kadar

Yıkanmasina izin verdikleri donemde bebeklerde gobek bagi enfeksiyonu artmis. Bu da yogun bakim yatisi gerektiriyormus. O yuzden yikamayin deniyormus. En iyisi risk almamak gibi geliyor bana da.

Bizimki gün içinde bazen sessizce etrafı seyredip gak guk ses çıkarmaya çalışıyor, gülümsüyor falan cenneti yaşıyorum o sırada ben de 24 saatte 10 dk falan

Evet buzdolabında olanı bende ısıtıyorum mutlaka ama oda sıcaklığında bekleyeni hiç ısıtmıyordum memeden hafif ılık gibi geliyor ama odada kalınca da buz gibi olmuyor . Bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…