- 4 Mart 2025
- 1.071
- 1.497
- 48
Bakamadım birkaç gündür, daha iyi misiniz? Bizim ateş, huysuzluk, huzursuzluk neredeyse 3 gün sürdü. Dünden beri kendi normaline döndü çocuğum. Bir de merak ediyorum sizlerde de aynısı oldu mu. Çocuğum artık aşıyla beraber ne yaşadıysa tamamen bana sardı. Hep kucağımda, boynuma sokuluyor, kokluyor, ağlıyor o halde. Normalde babasıyla da çok güzel vakit geçirirdi, ona da sarılıp uyuyabiliyordu ama üç gün boyunca babayı da istemedi. Devamlı benim üstümde, memede, gece bile sarılıp yattık (tabii ben aman çocuğa zarar vermeyeyim diye tetikte uyukladım). Korktu mu noldu anlamadım ama çok üzüldüm o dudağı bükük halineBende onu düşündüm birkaç gün sonra yeniden stres olmaktansa yaptıralım dedik. Akşamüstü çok huzursuzlandı sebepsiz yere çok ağladı zor sakinleştirdikşuanda yine mızmızlığı var
Hepimizin aynı zorluklarda olduğunu görmek biraz rahatlatıyor. Hayır zorlanıyoruz ne güzel diye değil tabiiBenimki de gündüz zor uyuyor. Uykuya zor dalıyor, uyuduğunda ise 5- 10 dk ya uyanıyor. Uzun uyuduğu da oluyor ama hiç belli olmuyor. Gün içerisinde sürekli uyutmaya çalışıyorum. Yaptığım en büyük mesaim bu. Çünkü uykusu olduğu için ağlıyor huzursuzlanıyor. Dolayısıyla iş yapmak çok zorlaşıyor. Her sabah bugün şunları yapıcam diye kafamda belirliyorum ama yarısını bile bitiremeden akşamı ediyorum. Gece uykusu fena değil Allahtan ama onda da uyuyana kadar baya uğraşıyoruz. Akşam 19-23 arası zorlu geçiyor. Kızım da böyleydi. O kadar bunalmıştım ki. Gündüzleri sürekli uyutmaya çalışmaktan. Sonra sonra biraz büyüdükçe düzeliyor bu durum. Çünkü gündüz uyku ihtiyacı azalıyor, çevreye ilgisi artıyor. Bu bizi de rahatlatıyor. Buna da şükür diyorum olacak bunlar.
Bi yazsana kendi düzenini. Şimdi önemli olan uyanıklık süresi aslında. Oğlumda da uyku takıntım vardı manyak gibiHanımlar bebeklerinizin uyku düzeni için chatgpt den destek alabilirsiniz. Yaklaşık 1 haftadır deniyorum. %70 verim aldım diyebilirim
Öncelikle bebeğinizin kaç günlük olduğunun bilgisini verin. Sonra uyanma ve uyuma saatlerini yazın. Örneğin; 9’da uyandı yazınca, bir sonraki uyku aralığını veriyor. 10’da uyudu yazınca, önceki uyku saatlerine göre yaklaşık ne kadar uyuyabileceğini söylüyor. Ben o aralıkları çok kaçırmışım eskiden. Uyuturken zorlanıyodum ve çok kısa uyuyordu. Bu şekilde ne zaman uykuya geçirmem gerektiğini takip edebiliyorum. Sürekli uyandı - uyudu saatlerini girince bebeğiniz ile ilgili bir datası olduğundan sonraki uyku zamanlarını buna göre yorumluyor
Ayrıca özel bir durum varsa onu da belirtin, ona göre de plan yapıyor (aşısı var, 3 saat araba yolculuğumuz var, ateşi var vb)
Sevgiler
Ağızdan yapılan rota canımKızlar çok şükür sonunda bizde aşılarımızı olabildik
Ateşi 2 gündür çıkmıyordu ishal burun tıkanıklığı sorun olmaz dedi doktor öyle yaptırdık ama ne ağladı ya bebeğim hiç ağlamaz (maşallah diyeyim kendime nazarim vardır) acıkınca yada aglayacak olursa mirildanma gibi ağlar sünnet ve aşı ağlaması beni çok ürküttü sanki benim çocuğum değildi masadaki
Ama şükür atlattık calpol istedim ibuprofen içeriyor onu verme parasetamol içeren ağrı kesici ver parol yazacam dedi eczanede pirofen verdi (kararlılık ve dediğini uygulama diyince de bizim sağlık sisteminin eline kimse su dökemez)
Ağlaya ağlaya uyuyakaldı boncuğum ondan çok benim elim ayağım titredi ne yapacağımı şaşırdım
Birde ağıza bişey damlatmadi sadece 3 iğne yaptı sizinde böyle miydi ve koldan yapilani deri altına yaptılar olması gereken o heralde
Ben izin veriyorum canım, bi noktada rahatlamaya ihtiyaç duyuyor. Sonuçta anne karnında da emiyorlardıKızlar bebiş elini emerken çekiyor musunuz yoksa izin veriyor musunuz emmesine? Hangisi doğru hiç okudunuz mu bununla ilgili?
Oy ben kıyamam Evren kuzumaaaBakamadım birkaç gündür, daha iyi misiniz? Bizim ateş, huysuzluk, huzursuzluk neredeyse 3 gün sürdü. Dünden beri kendi normaline döndü çocuğum. Bir de merak ediyorum sizlerde de aynısı oldu mu. Çocuğum artık aşıyla beraber ne yaşadıysa tamamen bana sardı. Hep kucağımda, boynuma sokuluyor, kokluyor, ağlıyor o halde. Normalde babasıyla da çok güzel vakit geçirirdi, ona da sarılıp uyuyabiliyordu ama üç gün boyunca babayı da istemedi. Devamlı benim üstümde, memede, gece bile sarılıp yattık (tabii ben aman çocuğa zarar vermeyeyim diye tetikte uyukladım). Korktu mu noldu anlamadım ama çok üzüldüm o dudağı bükük haline
Benim de komşum (kendisi doktor) 4. aydan sonra uykuları çok kötü bir hal alacak dedi müjde verir gibi. Gergin bekleyiş sürüyorHepimizin aynı zorluklarda olduğunu görmek biraz rahatlatıyor. Hayır zorlanıyoruz ne güzel diye değil tabiidemek ki normal diye, her bebek böyle diye. İnstamomlara kalsa "bebeğimin gündüz 3 uzun 3 kısa uykusu oluyor" falan diyolar, delirmelik. Benimkinin 932727 tane kısa uykuları oluyor çünkü hepsi 3 dk 5 dk
3 -4 aydan sonra daha düzenli oluyorlar sanırım. Oğlumdan hatırladığım 8. Ayla birlikte baya rahatlamıştık, hani bebek tabii ki uyumamazlığı olur ağlaması olur da bu kadar yoğun olmuyor bi zaman sanra. Sağlıklı olsunlar da inşallah. (Gecenin 4ünde böyle sağlıklı düşünemiyosun tabii, yavrum nolur uyu evladım neren ağrıyo diyosun)
Emmesine engel olmamak lazım, aynen. Oral dönemdeler. Dünyayı eller üzerinden tanıyıp tanımlamaya başlıyorlar. Bırakın ellerinin her ayrıntısını keşfetsin. Sonra o ellerle nesnelere dokunmaya başlayacaklar. Yavrularım ya yerimBen izin veriyorum canım, bi noktada rahatlamaya ihtiyaç duyuyor. Sonuçta anne karnında da emiyorlardıama zaten uzun uzun emmiyor, o zaman çekerdim sanırım. Max 30 saniye falan emiyor
3 gün pert vaziyetteydim ama çok şükür atlattık be zeyzeyOy ben kıyamam Evren kuzumaaacanları acıyor tabii, onlar da tek bildikleri ve güvendikleri yere sığınıyorlar. Ama sana da yazık arkadaşım, çok yorulmuş olmalısın
Lütfen canımız komşumuz böyle şeyler söylemeyiniz, bi kek çırpıp getiriniz, bi tas çorba verinizBenim de komşum (kendisi doktor) 4. aydan sonra uykuları çok kötü bir hal alacak dedi müjde verir gibi. Gergin bekleyiş sürüyor
Ayy garibim o da doğuracak iki güne. Keki poğaçayı benim yapıp götürmem lazım ama ben de daha az önce marketten hazır kek aldırdım misafir ağırlamak için. Hamaratlık nanayLütfen canımız komşumuz böyle şeyler söylemeyiniz, bi kek çırpıp getiriniz, bi tas çorba veriniz
Yok yok zor olmuyor bana güven. Bi tek 7. Ay çoook zorlandım, o da nesne sürekliliğini kazandıkları ay. Benim ortadan kaybolmadığımı öğrenene kadar canım çıktı 1 ayo yüzden 8. Aydan sonra çok daha rahat ama hani 5. 6. Aylar da öyle çoook zorlanmıyoruz. Hedefimiz 1 ekim beybim inşallah sonrası bi tık daha kolay olacak. Yoksa biliyosun, hayat boyu bakıyoruz, hayat boyu zorlanıyoruz
Hshshahaha hala anlatıyor muAyy garibim o da doğuracak iki güne. Keki poğaçayı benim yapıp götürmem lazım ama ben de daha az önce marketten hazır kek aldırdım misafir ağırlamak için. Hamaratlık nanay
Bak bu nesne sürekliliğini biliyorum, çok da ciddi bir dönemeç. Psikolojide de önemli bir eşik olarak geçer. Senin oğlan gibi ben de annemi odadan çıkarmıyormuşum, 38 yıldır anlatır. Bir dahaki anlatışında nesne sürekliliğinden bahsedip annemin beynini yakmam yok mu
İnşallah tüm bebişlere olsunAynıymışızgece uykusuna geçmesi için de saat 20.00 ila 23.00 arasında uğraşıyorum. 3 saatin sonunda artık uyumuş oluyor. Benim de büyük oğlum da böyleydi. Hep kanguru ile sokaklardaydim sonra da 6 aylik oldugunda artik duzene gitmişti, çok güzeldi uyku rutini. Küçüğümünde de öyle olur umarim.
Neşen hiç sönmesin zeyzey, yüzümü güldürdünHshshahaha hala anlatıyor muilerde ben kesin dırdırını yaparım çünkü neden yapmayayım
Ay şimdi o da doğuracaksa üçüncü bi komşuya ihtiyaç var, şöyle 5 yumurtadan kek yapıp dağıtmalıAllah onun da yardımcısı olsun, şaka bi yana her şeyiyle bir bebek kolay büyümüyor. Bize de zor ama onlara daha zor.
misafire de iyi yaptın canım hazır kek börek, bi de çay koy onlar kendileri doldursunlar içsinlerben bi eve gittiğimde yani o insanı görmeye gidiyorum, keke poğaçaya değil. O yüzden kişi kendinden bilir işi, 1 bardak su içsem de olur bana mesela, gelene de öyle çok bi hazırlık yapamam, hem beceremem de ay
Edit: 1 yıldır gönderemedi.Neşen hiç sönmesin zeyzey, yüzümü güldürdün5 yumurtalı keki herkes bilmez, anlamaz. Sen tam bir gurmesin Ben sana yapıp göndereyim bir gün.
Maalesef hala huzursuz dün ne yaşadık bilmiyorum hala şoktayımBakamadım birkaç gündür, daha iyi misiniz? Bizim ateş, huysuzluk, huzursuzluk neredeyse 3 gün sürdü. Dünden beri kendi normaline döndü çocuğum. Bir de merak ediyorum sizlerde de aynısı oldu mu. Çocuğum artık aşıyla beraber ne yaşadıysa tamamen bana sardı. Hep kucağımda, boynuma sokuluyor, kokluyor, ağlıyor o halde. Normalde babasıyla da çok güzel vakit geçirirdi, ona da sarılıp uyuyabiliyordu ama üç gün boyunca babayı da istemedi. Devamlı benim üstümde, memede, gece bile sarılıp yattık (tabii ben aman çocuğa zarar vermeyeyim diye tetikte uyukladım). Korktu mu noldu anlamadım ama çok üzüldüm o dudağı bükük haline
Bir gün gezmeye gelirsem şehrine, ki niyetim var, yazacağım sana. Kek yap gel banaNeşen hiç sönmesin zeyzey, yüzümü güldürdün5 yumurtalı keki herkes bilmez, anlamaz. Sen tam bir gurmesin Ben sana yapıp göndereyim bir gün.
Hahahah bi titreme geldi bana daArkadaşlar kv geldi diye erken mi sevindim naptım. Akşamdan kalan yemeği emaye saklama kabıyla doğrudan buzdolabından alıp ocağa koyup ısıtırken yakaladım
Bebeğim 74 günlükBi yazsana kendi düzenini. Şimdi önemli olan uyanıklık süresi aslında. Oğlumda da uyku takıntım vardı manyak gibiyapay zeka falan bilmem, saate bakar ayarlardım. Uyandı şimdi 2 saat sonra uykusu gelecek ya da şimdi uyandı 3,5 saat sonra uyuyacak falan derdim. Onu takip ederek çözmüştüm bi de tabii okuyordum kitaplardan falan. Şu an ilk 3 ay içinde pek bi düzeni olabileceğini düşünmüyorum, hala anne karnında sanıyor, gece gündüzü bilmiyor vs diye.
Ama verim aldıysan ben de bakayım (uygulamayı indirmeden oluyor mu?)
Senin bebeğin kaç günlük? Bilge tam 65 günlük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?