2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende onu düşündüm birkaç gün sonra yeniden stres olmaktansa yaptıralım dedik. Akşamüstü çok huzursuzlandı sebepsiz yere çok ağladı zor sakinleştirdik şuanda yine mızmızlığı var
Bakamadım birkaç gündür, daha iyi misiniz? Bizim ateş, huysuzluk, huzursuzluk neredeyse 3 gün sürdü. Dünden beri kendi normaline döndü çocuğum. Bir de merak ediyorum sizlerde de aynısı oldu mu. Çocuğum artık aşıyla beraber ne yaşadıysa tamamen bana sardı. Hep kucağımda, boynuma sokuluyor, kokluyor, ağlıyor o halde. Normalde babasıyla da çok güzel vakit geçirirdi, ona da sarılıp uyuyabiliyordu ama üç gün boyunca babayı da istemedi. Devamlı benim üstümde, memede, gece bile sarılıp yattık (tabii ben aman çocuğa zarar vermeyeyim diye tetikte uyukladım). Korktu mu noldu anlamadım ama çok üzüldüm o dudağı bükük haline

Hepimizin aynı zorluklarda olduğunu görmek biraz rahatlatıyor. Hayır zorlanıyoruz ne güzel diye değil tabii demek ki normal diye, her bebek böyle diye. İnstamomlara kalsa "bebeğimin gündüz 3 uzun 3 kısa uykusu oluyor" falan diyolar, delirmelik. Benimkinin 932727 tane kısa uykuları oluyor çünkü hepsi 3 dk 5 dk

3 -4 aydan sonra daha düzenli oluyorlar sanırım. Oğlumdan hatırladığım 8. Ayla birlikte baya rahatlamıştık, hani bebek tabii ki uyumamazlığı olur ağlaması olur da bu kadar yoğun olmuyor bi zaman sanra. Sağlıklı olsunlar da inşallah. (Gecenin 4ünde böyle sağlıklı düşünemiyosun tabii, yavrum nolur uyu evladım neren ağrıyo diyosun )

Bi yazsana kendi düzenini. Şimdi önemli olan uyanıklık süresi aslında. Oğlumda da uyku takıntım vardı manyak gibi yapay zeka falan bilmem, saate bakar ayarlardım. Uyandı şimdi 2 saat sonra uykusu gelecek ya da şimdi uyandı 3,5 saat sonra uyuyacak falan derdim. Onu takip ederek çözmüştüm bi de tabii okuyordum kitaplardan falan. Şu an ilk 3 ay içinde pek bi düzeni olabileceğini düşünmüyorum, hala anne karnında sanıyor, gece gündüzü bilmiyor vs diye.
Ama verim aldıysan ben de bakayım (uygulamayı indirmeden oluyor mu?)
Senin bebeğin kaç günlük? Bilge tam 65 günlük

Ağızdan yapılan rota canım

Kızlar bebiş elini emerken çekiyor musunuz yoksa izin veriyor musunuz emmesine? Hangisi doğru hiç okudunuz mu bununla ilgili?
Ben izin veriyorum canım, bi noktada rahatlamaya ihtiyaç duyuyor. Sonuçta anne karnında da emiyorlardı ama zaten uzun uzun emmiyor, o zaman çekerdim sanırım. Max 30 saniye falan emiyor

Oy ben kıyamam Evren kuzumaaa canları acıyor tabii, onlar da tek bildikleri ve güvendikleri yere sığınıyorlar. Ama sana da yazık arkadaşım, çok yorulmuş olmalısın

Benim de komşum (kendisi doktor) 4. aydan sonra uykuları çok kötü bir hal alacak dedi müjde verir gibi. Gergin bekleyiş sürüyor

Ben izin veriyorum canım, bi noktada rahatlamaya ihtiyaç duyuyor. Sonuçta anne karnında da emiyorlardı ama zaten uzun uzun emmiyor, o zaman çekerdim sanırım. Max 30 saniye falan emiyor
Emmesine engel olmamak lazım, aynen. Oral dönemdeler. Dünyayı eller üzerinden tanıyıp tanımlamaya başlıyorlar. Bırakın ellerinin her ayrıntısını keşfetsin. Sonra o ellerle nesnelere dokunmaya başlayacaklar. Yavrularım ya yerim

Oy ben kıyamam Evren kuzumaaa canları acıyor tabii, onlar da tek bildikleri ve güvendikleri yere sığınıyorlar. Ama sana da yazık arkadaşım, çok yorulmuş olmalısın
3 gün pert vaziyetteydim ama çok şükür atlattık be zeyzey

Arkadaşlar kv geldi diye erken mi sevindim naptım. Akşamdan kalan yemeği emaye saklama kabıyla doğrudan buzdolabından alıp ocağa koyup ısıtırken yakaladım

Benim de komşum (kendisi doktor) 4. aydan sonra uykuları çok kötü bir hal alacak dedi müjde verir gibi. Gergin bekleyiş sürüyor
Lütfen canımız komşumuz böyle şeyler söylemeyiniz, bi kek çırpıp getiriniz, bi tas çorba veriniz
Yok yok zor olmuyor bana güven. Bi tek 7. Ay çoook zorlandım, o da nesne sürekliliğini kazandıkları ay. Benim ortadan kaybolmadığımı öğrenene kadar canım çıktı 1 ay o yüzden 8. Aydan sonra çok daha rahat ama hani 5. 6. Aylar da öyle çoook zorlanmıyoruz. Hedefimiz 1 ekim beybim inşallah sonrası bi tık daha kolay olacak. Yoksa biliyosun, hayat boyu bakıyoruz, hayat boyu zorlanıyoruz

Ayy garibim o da doğuracak iki güne. Keki poğaçayı benim yapıp götürmem lazım ama ben de daha az önce marketten hazır kek aldırdım misafir ağırlamak için. Hamaratlık nanay
Bak bu nesne sürekliliğini biliyorum, çok da ciddi bir dönemeç. Psikolojide de önemli bir eşik olarak geçer. Senin oğlan gibi ben de annemi odadan çıkarmıyormuşum, 38 yıldır anlatır. Bir dahaki anlatışında nesne sürekliliğinden bahsedip annemin beynini yakmam yok mu

Hshshahaha hala anlatıyor mu ilerde ben kesin dırdırını yaparım çünkü neden yapmayayım

Ay şimdi o da doğuracaksa üçüncü bi komşuya ihtiyaç var, şöyle 5 yumurtadan kek yapıp dağıtmalı Allah onun da yardımcısı olsun, şaka bi yana her şeyiyle bir bebek kolay büyümüyor. Bize de zor ama onlara daha zor.

misafire de iyi yaptın canım hazır kek börek, bi de çay koy onlar kendileri doldursunlar içsinler ben bi eve gittiğimde yani o insanı görmeye gidiyorum, keke poğaçaya değil. O yüzden kişi kendinden bilir işi, 1 bardak su içsem de olur bana mesela, gelene de öyle çok bi hazırlık yapamam, hem beceremem de ay

İnşallah tüm bebişlere olsun

Neşen hiç sönmesin zeyzey, yüzümü güldürdün 5 yumurtalı keki herkes bilmez, anlamaz. Sen tam bir gurmesin Ben sana yapıp göndereyim bir gün.

Maalesef hala huzursuz dün ne yaşadık bilmiyorum hala şoktayım
Aynı şeyleri yaşıyoruz genelde babası uyuturdu asla durmadı kucağına aldığı anda çığlık kıyamet. Bende de durmadı ki 5 dakika susuyor 10 dakika ağlıyor. Gerçekten yoruldum sabah güzel uyanmıştı sonrasında yine huzursuzlandı. Sanırım aşı uygulanırken korktu çünkü iki gündür en ufak sesten bile korkuyor irkiliyor. Uykudan(zaten 5 dakika süren) sıçrayarak uyanıyor ateş olmadı diye sevindim ama bambaşka bir bebek oldu resmen. Emerken eliyle memeyi kendine çekiyor ama kendinide yukarı itiyor sonrası tabi ağlama krizi.. şuan memlekete gidiyoruz 5 dakikada olsa birinin kucağına atacağım anın hayaliyle yaşıyorum diyebilirim
Bugün 3.gün umarım yarın biter bu yan etkiler sizin normale dönmeniz umut oldu benim için

Arkadaşlar kv geldi diye erken mi sevindim naptım. Akşamdan kalan yemeği emaye saklama kabıyla doğrudan buzdolabından alıp ocağa koyup ısıtırken yakaladım
Hahahah bi titreme geldi bana da
Biliyosun ben de yılın çoğunda kayınvalidemle yaşıyorum, şimdi ücretsizdeyim diye Aralık gibi gelcekler, neyse. Yeni tencere aldım, şu neoflamdan. Eşime diyorum ki bizden başka kimse kullanmayacak bunu, annelerimiz gelince saklıycamm çünkü her şeyim mahvoldu, kırıldı çizildi aman allaaah
O yüzden çok iyi biliyorum o yaşadığın durumu ve daha fazlasını

Bebeğim 74 günlük

Mesela 8.50’de güne başladı bugün
10.50’de uykuya geçti
11.50’de uyandı
13.00’da uyudu
14.15’te uyandı

Ne zaman uyutmalıyımın takibinde tabii ki bebeğimin hareketlerini gözlemliyorum. Bazen chatgpt nin dediği aralıktan önce uyuyor. Bazen o aralıktan çok sonra uyuyor. Ya da uyanır dediği aralıktan önce uyanıyor. Ama az çok tutuyor

Özellikle gün içinde ne zamsn uyur ne zaman uyanır bilmek, günü planlamak adına iyi oluyor. Mesela dışarı çıkıcaksak ‘şu saat uyku saati ona göre ayarlayalım’ diyoruz

Ama tabii bebek bu. Her an bozulabilir -ki ilk 3 ay bir uyku düzeninden bahsedemeyiz. 4. ay atağı da kapıda :)

Uygulama indirmedim. Safariden giriyorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…