Risk alamadık biz deYıkanmasina izin verdikleri donemde bebeklerde gobek bagi enfeksiyonu artmis. Bu da yogun bakim yatisi gerektiriyormus. O yuzden yikamayin deniyormus. En iyisi risk almamak gibi geliyor bana da.
İnanın daha fazla cihaz istemiyorum. Yaptıpım şey yeterince zor çünkğ ve sürekli bi şeyler alıyorum. Fazlalaşan her cihaz bana yeni iş demek. Yetişemiyorum artıkİçiniz rahat etmiyorsa biberon ısıtıcı alabilirsiniz. Mama verirken kurtarıcımdı orda ılık bekliyor
Ay maşallah bıdığa. Sizin bebiş benimkinden büyük sanırım, biz henüz 20 günlüğüz bu süreçte 1-2 gün bile fark ediyorBizimki gün içinde bazen sessizce etrafı seyredip gak guk ses çıkarmaya çalışıyor, gülümsüyor falan cenneti yaşıyorum o sırada ben de24 saatte 10 dk falan
Canım kurumuş mu yoksa hala canlı mı duruyor bizimki ilk gün hastanedeyken balon gibi şişti hemşire gelip 2 mandal daha taktı 3. gün kurumaya başladı 8.gün düştü o sürede 2 kez yıkadık düştüğü günde tekrar yıkadık yıkama sonrasi iyice kuruladik o bölgeyi bu sıcaklarda yıkamadan asla duramazdim biz bile pişiyorken bebişler napsın zaten bı gün yıkamazsam ertesi gün isilikler ve konaklar dip tutuyor bile birde göbek bağının altına ve üstüne gelecek şekilde ağız mendili koydum zıbın değip acitmasin diye son günler çok kuruyup battığı icin huysuzluk yapıyordu bebiş göz merhemi sürdüm içine gelmeyecek şekilde o da çok rahatlattıKızlar günaydın,bizim göbek bağımız düşmedi bir türlü ya doktora soruyorum normal duser her bebek farkli diyorhala banyo yaptirmadim kordon varken kesinlikle yaptırmayin diyor doktor ve ebeler
Dusun düşün delirecegim ya
Kesinlikle ve anneler, eşler pek bir şey yapamıyor hal böyle olunca. Mecbur biz atılıyoruz canı sağ olsun ama sırt boyun kalmadı bendeEvet benimde şuan öyle. Uyanık halde sessiz hiç durmuyor. Hemen ihtiyaçlarını karşılıyorum sonra uyuyor ve tekrar bu döngü başa sarıyor. Az uyanık dursun şu işimi halledeyim diyorum ama yok yani olmuyor
Biraz daha buyuduklerinde daha rahat ederiz, simdilik ben de cekiniyorum. 2 aylik olsalar tek bile yikarizRisk alamadık biz deama doktorlardan değil ben yıkamaya korkuyordum hala da ödüm kopuyor yıkarken
Yetmezse bilirsiniz fark edersiniz zaten. Memeyi emzik yapmayı seviyorlar güven duygusundan muhtemelenÇok teşekkür ederim cevabınız için. Sütüm mü yetmiyor dedim ama sağanda benim görüyorum. Bebeğin ağzından çekince sütte görüyorum akıyor hatta bazen. Bence de uyuya kalmayı seviyor meme de ondan oluyor. Gece ne zaman olursa olsun uyandığında memeyi alıyor ama böyle gündüz gibi uyanık olmadığından uyuyakalıyordurun bakalım bugün sürekli uyanık emmesini sağlayacağım. İnşallah doyarda bir de biberonla sürekli uğraşmam.
Babası geç gelince yıkayamıyorum çocuğum bu sıcakta nasıl yanıyor kim bilirBiraz daha buyuduklerinde daha rahat ederiz, simdilik ben de cekiniyorum. 2 aylik olsalar tek bile yikariz
Bizimki 36 günlük ondan muhtemelenAy maşallah bıdığa. Sizin bebiş benimkinden büyük sanırım, biz henüz 20 günlüğüz bu süreçte 1-2 gün bile fark ediyorbenim kızım da bazen (1 dklığına) fon perdeleri izliyor sebebi anlamasam da sanırım büyük ve renkli olduğu için kolay seçiyor. Ay biraz büyütüp oyuncaktan, şebeklikten anlar hale gelselerdi bize de yardımcı olabilirdi birileri. Bu şekilde çoğunlukla bana düşüyor
Geçmiş olsun canım yaaaa çok üzüldüm bir an önce iyi olursun umarımKızlar biz hala hastanedeyiz eşim mecburen işe gitti bugün bir yandan sağım yap bir yandan çocukla ilgilen o kadar yoruldum ki çok yalnızım ne zaman geçecek bugünler
Küçük termosun yok mu canım onda hep sıcak suyun hazır beklesin mutfakta 2 dk koysan çok sıcak suyun içine ısınıyor zatenGündüz neyse de gece çok zor oluyorbebek uyanır uyabnaz ağlama krizine girdiği için 1 saat öncesinde falan sağıyorum sütü. Her seferinde su ısıtmak beklemej çok zor bebek asla durmuyor ki . Ayrıca sütün tamamını her zaman içmiyor genelde biraz kalıyor sonra bi daha içiyoe . Defalarca ılıtmakta iyi değil dşye biliyoeum.
Hadi o neyse de bebek ağlarken sitü ılıtmak çok zoroda sıcaklığında 4 saat denince ben 4 saat içinde direkt verebiliyoruz sandım. Öteki türlğ beni iyice zora sokacak ya derdim 1 iken 2 olcak resmen
Ay inşallah yaaa benim bebegim bozuldu arkadaşlarBizimki 36 günlük ondan muhtemelenEmzirme gaz çıkarma uyutma döngüsü içinde saçımı taramayı unutuyorum artık etrafı seyredip mırıldanmaya başladıklarında da yanlarından ayrılmak istemeyiz diye düşünüyorum ama görece daha rahat bir süreç olacak inanıyorum
Bence de siz gitmeyin şimdi gidip orada stres de olursun hijyen durumuna falan kafayı takıp doktorumuza düzenimizi bozmayalım şimdilik oğlunuz gelsin biz sonra geliriz inşallah deyin.Kızlar size farklı bir soru soracağım. Ben doğum yapalı bir hafta oldu. Kaynanam dün eşime şey dedi, bir 10 gün sonra hafta sonu izin alıp buraya gelin tarla işlerinde babana yardım et dedi. Eşimde daha bebeğin 40 i çıkmadı nasıl geliyim dedi. Bişey olmaz falan dedi kaynanam. Kaynanamın evi bizden 2.30 saat uzaklıkta. Hijyen konusunda çok korkuyorum çünkü hiç temiz değillersizce ne yapmalıyım, iki gün bir şey olmaz diyip gitmeli miyim yoksa 40 i çıkmadan bir yere gitmem mi diyeyim? O zamanda hastaneye gidiyorsunuz niye buraya gelmiyorsunuz der (hastane bizden 50dk uzaklıkta )
Arada meraklı meraklı etrafa bakınıyor ama genel olarak ağliyor, besleniyor,uyuyorKızlar benim bebiş ya ağlıyor, ya besleniyor ya da uyuyor arası asla yok. Sizinkiler de böyle mi? Bu hep böyle mi olacak?
Ben de çok zor uyandırıyordum bı video gördüm ellerini tutup kollarını esnetir gibi iyice gerip yanlara aşağıya yukarıya hareketler yaptırıyosun ama baya uzat kollarını esner gini olsun hemen uyanıyor biraz ağlar gibi oluyor ama uyanıyorMemeyi doğru kavrıyor kaç kez kendim kontrol ettim çevreme gösterdim hemşire baktı okey verdi. İşte uyuyakalınca uyandırma işini sanırım ben beceremiyorum. Bu sabah ilk kez dakika tutup 15 er dakika emzirdim. Uyukladığı an uyandırdım. Sonra bitti yatırdık 10 dakika da değil ama 30-40 dakika sonra kalktı. Yarın hekimede danışayım bakalım. Yoksa böyle hem emzir hem biberonla ver çok zor olacak. Cevabınız için de teşekkür ederim
Kesinlikle şu an hiçbir şeyden anlamıyorlar ağlama krizine girince bazen otomatikman ellerimizi çırpıyoruz işte ne bileyim pişt pişt şık şık ne varsa ama yanıt yok yaniBizimki 36 günlük ondan muhtemelenEmzirme gaz çıkarma uyutma döngüsü içinde saçımı taramayı unutuyorum artık etrafı seyredip mırıldanmaya başladıklarında da yanlarından ayrılmak istemeyiz diye düşünüyorum ama görece daha rahat bir süreç olacak inanıyorum
Ya evet hamileyken ayı ördüm onunla oynasın ya da en azından elma yesin erik yesin istiyorumKesinlikle şu an hiçbir şeyden anlamıyorlar ağlama krizine girince bazen otomatikman ellerimizi çırpıyoruz işte ne bileyim pişt pişt şık şık ne varsa ama yanıt yok yaniEn azından bir şıngırak, peluş vs ilgilerini çeker ve bu kadar sık besleme yapmak zorunda kalmayız. Hele şu en fazla 3 saatte bir meme/mama olayı çok stresli. Uyumayan çocugun derin derin uyuyası tutuyor bazen
Banyoyu akşam yapmayı denediniz mi? Banyodan sonra güzel uyuyorlar gaz vs yoksaArada meraklı meraklı etrafa bakınıyor ama genel olarak ağliyor, besleniyor,uyuyorhatta geceleri uyumuyor beni deli ediyor
1 ay geçti bile, artık 5 aylık ek gıdaya başlıyorlar kaldı 4 ayımız diyelim sonra inşallah gelsin meyve püreleri çorbalar yoğurtlarYa evet hamileyken ayı ördüm onunla oynasın ya da en azından elma yesin erik yesin istiyorumbenim sevdiğim şeyleri sevecek mi çok merak ediyorum
Burda birbirimize tarifler verelim lütfennnn1 ay geçti bile, artık 5 aylık ek gıdaya başlıyorlar kaldı 4 ayımız diyelim sonra inşallah gelsin meyve püreleri çorbalar yoğurtlar
Yenidoğan rengi sadece pembe mi var? Cinsiyetçi bir yerden bakmıyorum aslında ama farklı renk seçenekleri yok mu diye merak ettim.Kızlar biberon arayışında olan var ise COMOTOMO almıştım bugün kullanmaya başladım. Çok beğendim. Hem yavaş akışlı hem cam olmadığı için hafif hemde cam kadar sağlıklı silikondan yapılmış . Görüntüsü de çol tatlı. Daha az gaz a sebebiyet veriyormuş ben dsha çok onun için aldım ama henüz çok kullanmadıpım için o konuda işe yarayacak mı zamanla göreceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?