2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Haklisin o konuda surekli memede olmanin da zorluklari oluyor tabi. Her birnin baska turlu zorlugu var. Su an uyaniklik sureleri de kisa olunca hemen uyumak istiyorlar ben de zorlaniyorum. Emzik denediniz mi, belki tutar ve sakinlestirir?

Haklisin o konuda surekli memede olmanin da zorluklari oluyor tabi. Her birnin baska turlu zorlugu var. Su an uyaniklik sureleri de kisa olunca hemen uyumak istiyorlar ben de zorlaniyorum. Emzik denediniz mi, belki tutar ve sakinlestirir?
Emzik tutuyor ama her zaman değil. Canı isterse tutuyor. Ama ağlarken vs almıyor . Keyfi yerindeyken alıyor sadecr

Evet ana kucağını benim bebeğimde seviyor ama sadecr balkonda iken seviyor. Burda da epey rüzgar var şu sıralar hiç bırakamıyoruz balkona. Squat ı deneyelim bir.
4-5 saatte bir sağmak mantıklıymış aslında . Ama internette okuduklarıma göre sık süt sağılmazsa sütün azalmasına hatta kesilmesine sebebiyet veriyormuş. Deneyimlemedipim için net bi şey diyemiyorum ama korktuğum için sık sağıyorum . Siz 4-5 saatte bir sağdığınız sütü buzdolabında mı muhafaza ediyorsunuz acaba ?

İçtim canım anason rezene bol kimyonlu yemekler ama fayda etmedi bana çok güzel süt yaptı ama bebeğin gazını çözmedi nurse harvey's gaz damlası aldım biogaia bulamayınca çok övdü kullananlar da yeni icirdim ben bakalım akşama kadar faydası olacak mı uykusuzluktan migren coşacak o zaman tam deliye bağlayacam

Biz symbiosys diye bir probiyotik kullanıyoruz bizimkine iyi geldi ama doktor her probiyotik her çocuğa yaramaz denemek lazım demişti bundan önce kaleidon kullandık mahvetti çocuğu
Çevrede kullananların önerisiyle nurse harvey's aldım bakalım inşallah iyi gelir morariyor kasilmaktan kuzum elimden masaj dışında bişey gelmediği icin öyle anlarda sarılıp burdayım geçecek gevşe rahatla demekten başka bişey yapamıyorum bı altını açınca rahatlıyor saat başı açıp masaj yapıyorum karnına bende

Özellikle 3 haftalik olmasını beklemenizin sebebi ne acaba ? Ben direkt vermiştim de yanlış mı yaptım acaba ?

Kızlar dün geceden beri sağ göğsüm sert ve acıyordu. Normale göre sütüm de yarısı kadar geliyor pompayla o göğsümden. Sabah sıcak havlu ile masaj yaptık. Sıcak duş alıp sabunla masaj yaptım . Ardından dakikalarca pompayla sağım yaptım . Ağrısı düne göre epey azaldı. Sertliği de yarı yarıya azaldı gibi . Hala sertlik var ama düne göre çok iyi . Fakat hala o göğsümden süt az akıyor
Düne kadar tek göğsümden 60-70 ml süt gelirken bugün 20-30 ml geliypr . Öteki göğsümde sıkıntı yok ondan hala 60-70 ml geliyor fakat bu göğsüme bi haller oldu. Başka bir öneriniz var mı acaba ? Başına gelen var mı? Az derdim varmoş gibi bir de sütüm mü kesiliyor stresine girdim

Yeni bir fikir olmayacak bilen arkadaşlar mutlaka paylasir ama o sertliklerde hep sut birikmistir, tikanmistir bence. Masaja devam edin duzelir. Elinizle sertliklerin uzerinde masaj yapin ozellikle. Aman sutum kesiliyor stresi falan bizden uzak olsun

Sürwkli pompa atıp masaj yapıyorum ağrı hafifledi ama sertlik tamamen inmedi. Dediğiniz gibi süt birikmiştir damar tıkanmıştır. Yani 2 saatte bir süt sağıp tüm göğsü boşaltmama rağmen nasıl tıkanıyor onu da anlamadım

Sağdıktan sonra 5-10 dk soğuk kompress yapın ama buzluktan bir şeyle değil. Bir bezi soğuk suyla ıslatıp memenize press yapın. Ben de bu dönguyle ağrıdan kurtuluyorum
Sıcak ılık duş
Duşta ovalayarak masaj
Emzirme
Sağım
Soğuk uygulama

Özellikle 3 haftalik olmasını beklemenizin sebebi ne acaba ? Ben direkt vermiştim de yanlış mı yaptım acaba ?
Yok yaa ben tam bir lohusayım. İnternette 3-4 hafta sonra emzik verilmesi önerilir gibi bi şeye denk geldim de ondan. Ne okusam inanıcam o durumdayım.

Sanırım hepimiz bi şekilde bunalımlarla uğraşıyoruz kızlar. Hepimiz birbirimize geçecek diyoruz ve biliyorum ki hepimiz çok ağlıyoruz. Hepimizin ayrı ayrı derdi var. Benim de en büyük derdim sarılık

Uretim cok olmustur belki. Masallah diyelim. Elinizle o sertlikleri ovun iyice. Gecer unarim en kisa zamanda

Mamajoo kullanıyorum memnunum meme reddi yaşamadık mamayı günde iki kere veriyorum

Kızlar çok yazdım ama COMOTOMO biberon kullanan arkadaşlar vardı bir şey soracaktım. Ben biberonu çok beğendim aslında ama 34 günlük bebeğim 0-3 ay olan biberonu sanırım çok yavaş akışlı buldu. İçiyor içiyor dakikalarca bir bakıyorum 20 ml ancak bitmiş . Yorulup bırakıyor daha sonra . İçtiği süt miktarı bu biberon ile epey azaldı bende 3-6 ay için biberon başlığı da var comotomo nun. Onu 34 günlük bebeğe kullanırsam sıkıntı yaşar mıyım acaba ? Ben biberonu çok beğendim ve kullanmak istiyorum sanki gaz durumuna da iyi geldi gibi. Ama içtiği süt miktarı azalınca avent e mi dönsem yüksek daha hızlı başlığı mı eklesem diye kararsız kaldım
Bu arada ben avent ve comoto içine su doldurup kendim denedim, bana göre avent daha yavaş idi. Ama bebek avent i enteresan şekilde daha hızlı içiyor

Kızlar çıldıracam. Gece 12 de bile 150 ml gelen süt bugün iyice azaldı. 1 günde bu şekilde azalması normal mi? Hadi bi göğsüm ağrıyordu sertleşmişti ona bağladım da şimdi diğer göğsümden de süt az geliyor . O kadar çok olan süt 1 gecede ne olmuş olabilir. Son 1 haftadır sütüm aşırı artmıştı bebeğe çoo fazla geliyorfu ve ben sürekli buzluğa atıyordum artık bebek içemediği için.
1 gecede ne olmuş olabilir ya 2 memeden 40 ml geliyor şuan hiç normal değil.

O damlayı kullandıktan sonra yorum yapar mısın bnada çok övdüler ama biz başka almıltık adı lactacol pek fayda etmedi anason iyi geldi biraz

Kızlar sağ göğsümde koltul altona doğru sertlik ve ağrı var. Pompa ile sağdığımda süt geliyor ama ağrı asla geçmiyor geceden beri. Yaşayan varsa bi öneriniz var mı?
Ben yaşadım canım sağımdan önce sıcak sonra soğuk kompress hap ılık duşta köpükleyip elini yumruk şeklinde kökten uca ittirir gibi masaj yap süt kanal tıkanıklığı oluyor mastite dönmesin senin de inşallah iyisimdir

Kesilmez inşallah, şimdiye kadar artarak devam etti ama 2 saatte bir sağamıyorum, sürdürülebilirliği yok benim için.

Evet ben sağdıklarımı küçük cam şişelere alıp doğrudan buzdolabına atıyorum. Emzirme danışmanı dışarıda önce hafiften soğutup sonra buzdolabına koymalı demişti ama o hafiften soğutma işlemini yapacak vaktim maalesef olmuyor.

Squat cidden çok işe yarıyor. Ağlama krizlerinde cankurtaran oldu resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…