Haklisin o konudaKızlar kendimi tükenmiş hissediyorum çok yorgun çok uykusuzum sizde durumlar nasılbu süreçte beni en yıpratan şey süt sağmak sanırım. Ama bebek max 2 saat aralıksız uyuyabiliyor sonra uykuya dalması 2 saat sürüyor ve uyanık oldupu her dakika ağlıyor. Meme emen bebekler uyanık olunca meme emiyorda benim gibi meme emmeyenler uyanıkken ne yapscak? Oyun oynayalım desek şuan anlamıyor gezelim desek anlamıyor. Bu bebeklerin tek anladığı emmek ve uyumak . Emmeyenlet emmediğinde napacsk kafamda deli sorular migren bir yandan göğüs ağrısı bir yandan 2 saatte sağmam gereken süt bir yandan . Kendimi tükenmiş hissediyorum
Emzik tutuyor ama her zaman değil. Canı isterse tutuyor. Ama ağlarken vs almıyor . Keyfi yerindeyken alıyor sadecrHaklisin o konudasurekli memede olmanin da zorluklari oluyor tabi. Her birnin baska turlu zorlugu var. Su an uyaniklik sureleri de kisa olunca hemen uyumak istiyorlar ben de zorlaniyorum. Emzik denediniz mi, belki tutar ve sakinlestirir?
Evet ana kucağını benim bebeğimde seviyor ama sadecr balkonda iken seviyor. Burda da epey rüzgar var şu sıralar hiç bırakamıyoruz balkona. Squat ı deneyelim bir.Biraz biriktirip sağsanız? Ben de 2 saatte bir sağıyordum ama artık 4-5 saate uzattım çünkü fiziken çok yorucu süt sağmak. Bu şekilde birikmiş olarak geliyor, miktar olarak daha iyi hissettiriyor. Bir de bebeği oyalamak için squat taktiği uyguluyorum ben. Kendim yorulunca eşime ya da kardeşime veriyorum. Ağlaması duruyor hemen. Bir deneseniz. Squat Bebek
Buradaki kişi kucağa yatırmış. Biz yüzü dışarıya dönük olacak şekilde hafif oturur pozisyonda tutuyoruz.
Haa bir de ana kucağı aldık. Müzikli ve kendiliğinden sallanan. Çok sevmedi. Galiba biraz küçük kaldı içinde. Kendini güvende hissedemedi sıkışık olmayınca. İlerleyen haftalarda alışır diye umuyorum. Sizinki sever belki? Ana Kucağı
İçtim canım anason rezene bol kimyonlu yemekler ama fayda etmedi bana çok güzel süt yaptı ama bebeğin gazını çözmedi nurse harvey's gaz damlası aldım biogaia bulamayınca çok övdü kullananlar da yeni icirdim ben bakalım akşama kadar faydası olacak mı uykusuzluktan migren coşacak o zaman tam deliye bağlayacamCnm bnde de durum aynıydı anasın çayı içiyorum biraz rhatlatıyor eskisi gibi olmadılını garkettim bnde bebeğim niye salin diyorum onra anason çayı içtiğimi hatırladım muhtemelen o iyi geşdi sene içebilirsin
Çevrede kullananların önerisiyle nurse harvey's aldım bakalım inşallah iyi gelir morariyor kasilmaktan kuzum elimden masaj dışında bişey gelmediği icin öyle anlarda sarılıp burdayım geçecek gevşe rahatla demekten başka bişey yapamıyorum bı altını açınca rahatlıyor saat başı açıp masaj yapıyorum karnına bendeBiz symbiosys diye bir probiyotik kullanıyoruz bizimkine iyi geldi ama doktor her probiyotik her çocuğa yaramaz denemek lazım demişti bundan önce kaleidon kullandık mahvetti çocuğu
Özellikle 3 haftalik olmasını beklemenizin sebebi ne acaba ? Ben direkt vermiştim deAynı durumdayız. Ben de ilk bebeğimde vermedim emzik ama kızım şu an özellikle uykuya geçerken meme arıyor hep. Ona emzik olmak güzel ama geceleri mahvoldum artık. Karnı tıka basa tok olsa da aranıyor. Ben de emzik mi alsam diye düşünüyorum, 14 günlük oldu bugün. Biraz daha duruma bakıp alacağım. Galiba bibs damaklı alacağım, emin değilim de. Direniyorumbi 3 haftalık olsun bari diyorum
Yeni bir fikir olmayacak bilen arkadaşlar mutlaka paylasir ama o sertliklerde hep sut birikmistir, tikanmistir bence. Masaja devam edin duzelir. Elinizle sertliklerin uzerinde masaj yapin ozellikle. Aman sutum kesiliyor stresi falan bizden uzak olsunKızlar dün geceden beri sağ göğsüm sert ve acıyordu. Normale göre sütüm de yarısı kadar geliyor pompayla o göğsümden. Sabah sıcak havlu ile masaj yaptık. Sıcak duş alıp sabunla masaj yaptım . Ardından dakikalarca pompayla sağım yaptım . Ağrısı düne göre epey azaldı. Sertliği de yarı yarıya azaldı gibi . Hala sertlik var ama düne göre çok iyi . Fakat hala o göğsümden süt az akıyor
Düne kadar tek göğsümden 60-70 ml süt gelirken bugün 20-30 ml geliypr . Öteki göğsümde sıkıntı yok ondan hala 60-70 ml geliyor fakat bu göğsüme bi haller oldu. Başka bir öneriniz var mı acaba ? Başına gelen var mı? Az derdim varmoş gibi bir de sütüm mü kesiliyor stresine girdim
Sürwkli pompa atıp masaj yapıyorumYeni bir fikir olmayacak bilen arkadaşlar mutlaka paylasir ama o sertliklerde hep sut birikmistir, tikanmistir bence. Masaja devam edin duzelir. Elinizle sertliklerin uzerinde masaj yapin ozellikle. Aman sutum kesiliyor stresi falan bizden uzak olsun
Sağdıktan sonra 5-10 dk soğuk kompress yapın ama buzluktan bir şeyle değil. Bir bezi soğuk suyla ıslatıp memenize press yapın. Ben de bu dönguyle ağrıdan kurtuluyorumKızlar dün geceden beri sağ göğsüm sert ve acıyordu. Normale göre sütüm de yarısı kadar geliyor pompayla o göğsümden. Sabah sıcak havlu ile masaj yaptık. Sıcak duş alıp sabunla masaj yaptım . Ardından dakikalarca pompayla sağım yaptım . Ağrısı düne göre epey azaldı. Sertliği de yarı yarıya azaldı gibi . Hala sertlik var ama düne göre çok iyi . Fakat hala o göğsümden süt az akıyor
Düne kadar tek göğsümden 60-70 ml süt gelirken bugün 20-30 ml geliypr . Öteki göğsümde sıkıntı yok ondan hala 60-70 ml geliyor fakat bu göğsüme bi haller oldu. Başka bir öneriniz var mı acaba ? Başına gelen var mı? Az derdim varmoş gibi bir de sütüm mü kesiliyor stresine girdim
Yok yaa ben tam bir lohusayım. İnternette 3-4 hafta sonra emzik verilmesi önerilir gibi bi şeye denk geldim de ondan. Ne okusam inanıcam o durumdayım.Özellikle 3 haftalik olmasını beklemenizin sebebi ne acaba ? Ben direkt vermiştim deyanlış mı yaptım acaba ?
Uretim cok olmustur belki. Masallah diyelim. Elinizle o sertlikleri ovun iyice. Gecer unarim en kisa zamandaSürwkli pompa atıp masaj yapıyorumağrı hafifledi ama sertlik tamamen inmedi. Dediğiniz gibi süt birikmiştir damar tıkanmıştır. Yani 2 saatte bir süt sağıp tüm göğsü boşaltmama rağmen nasıl tıkanıyor onu da anlamadım
Mamajoo kullanıyorum memnunum meme reddi yaşamadık mamayı günde iki kere veriyorumYok ben yavaş akışlı istiyordum zaten ama biberon meme reddi yapıyor. Biberonu vermeden önce az da olsa memeyi alıyordu. Biberona başladığım an çocık memede çığlık kıyamet . Belki tüm biberonlar yapıyordur ama memnun kalmadım . Cam olması da ayrıca yorucu. Şimdi lansinohtan da vazgeçtim çünkü yorumlara bakınca bir sürü insanda akıtma yapmış. Tekrar alıp tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum hortumdan gelir gibi geliyor resmen çocupun üstü başı ıslanıyor. Şimdi comotomo sipariş vereceğim. Biraz pahalı ama gaz sorununa çözüm olduğu söylendi, diğer biberonlar çok fazla gaz yapıyorben sadece biberonla beslediğim için her yönden iyi özellikli bir biberona ihtiyacım var
O damlayı kullandıktan sonra yorum yapar mısın bnada çok övdüler ama biz başka almıltık adı lactacol pek fayda etmedi anason iyi geldi birazİçtim canım anason rezene bol kimyonlu yemekler ama fayda etmedi bana çok güzel süt yaptı ama bebeğin gazını çözmedi nurse harvey's gaz damlası aldım biogaia bulamayınca çok övdü kullananlar da yeni icirdim ben bakalım akşama kadar faydası olacak mı uykusuzluktan migren coşacak o zaman tam deliye bağlayacam
Ben yaşadım canım sağımdan önce sıcak sonra soğuk kompress hap ılık duşta köpükleyip elini yumruk şeklinde kökten uca ittirir gibi masaj yap süt kanal tıkanıklığı oluyor mastite dönmesin senin de inşallah iyisimdirKızlar sağ göğsümde koltul altona doğru sertlik ve ağrı var. Pompa ile sağdığımda süt geliyor ama ağrı asla geçmiyor geceden beri. Yaşayan varsa bi öneriniz var mı?
Kesilmez inşallah, şimdiye kadar artarak devam etti amaEvet ana kucağını benim bebeğimde seviyor ama sadecr balkonda iken seviyor. Burda da epey rüzgar var şu sıralar hiç bırakamıyoruz balkona. Squat ı deneyelim bir.
4-5 saatte bir sağmak mantıklıymış aslında . Ama internette okuduklarıma göre sık süt sağılmazsa sütün azalmasına hatta kesilmesine sebebiyet veriyormuş. Deneyimlemedipim için net bi şey diyemiyorum ama korktuğum için sık sağıyorum . Siz 4-5 saatte bir sağdığınız sütü buzdolabında mı muhafaza ediyorsunuz acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?