2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Nasıl kullanıyorsunuz bize eczacı günde 3 kez 4 damla ağza damlatin dedi ama prospektüste seyrelterek kullanın diyo
Bize doktor sabah 20 akşam 20 damlaya kadar çıkabilirsiniz dedi 10 damla veriyorum yeterli oluyor bazen sadece sabah veriyorum düzenli vermedim gözlemliyorum

Benim hep azdı gece kıyafetim ıslanırken bi anda kesildi sürekli de emziriyorum ona rağmen. Benimde öyle moralim çok bozuk kafaya takma iyice kötü olur diyolar nasıl takılmasın ki
Kötü bir haber mi duydunuz? Üzüntü sütü en etkileyen şeylerden. Ya da çok yorucu, koşturmacalı, hep ayakta, aşırı uykusuz günler geçirdiyseniz o da sütü çok etkiler. Fırsat buldukça uyumaya çalışın. Spor yapmak da sütü ciddi azaltan bir şey. Diyet gibi eksik beslenme ya da öğün atlama filan yaptınız mı, kalori düşünce ciddi manada sütün üretimi de düşer. Su içmeniz de azaldıysa süt hızla azalır. Kilo olarak bazen ben aynaya baktıkça çok moralim bozuluyor, diyet spor bir şeyler yapmak istiyorum ama emzirme döneminde özellikle ilk 6 ay boyunca bunların hepsini ertelememiz gerekiyor. Nane de sütü azaltan bir şey, hatta 2 yaşında emzirmeden keserken bol bol nane yemek önerilir. Eğer düzenli olarak nane çayı, adaçayı filan gibi bitkisel bir şey içtiyseniz o da kesilmesine sebep olmuş olabilir. Aklıma gelenler bunlar.

Merhabalar, bu forumu bebeğimi öğrendiğim 7. haftadan itibaren takip ediyorum. Bütün bu süreçte bilmediğim ve tavsiye aradığım herşeyi sizlerin sohbetlerinden öğrenip uyguladım. Bütün içtenliği ile kendini iletişime açan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bebeğim bugün itibari ile 22 günlük oldu artık ve inanın tavsiyelerinize çok ihtiyacım olduğunu hissettiğim için yazmak istedim. Bebeğim 2850 gr doğdu, ilk 24 saatte 200 gr verdiği için endişelendim ve bizzat ben drdan istedim mama takviyesi için. 30 cc takviye aldık hastanede ve evde de devam etmemiz gerektiği söylendi. Bununla birlikte emzirme sorunları yaşadığımız için bebeğim memeyi alamadı ve önce fingerfeeding sonra kaşık biberon en son da avent biberona geçiş yaptık. Bazen meme tutuyordu ama çoğunlukla beslenecek kadar değildi. Hem kendi sütümü hem mamayı bu şekilde veriyordum 2 haftalık olana kadar. Sonrasında özel çocuk doktorumuz emzirmemin önemli olduğunu ve mutlaka destek almam gerektiğini belirtip bizi emzirme polikliğine yönlendirdi. Umuzsuz bir şekilde gittim ve bir haftadır çok şükür bebeğim memeyi alıyor binbir zahmet kıyamet biberonu ve silikon ucu bıraktık fakat 1 haftada meme almasına ve takviye de vermeme rağmen sadece 100 gr kilo almış, 3050 gr olmuşuz. Üstelik sağdığım sütte geçen hafta 200 cc çıkarken bu hafta 75 ccye kadar düştü. Az kilo aldığı için 2 saatte bir emzirme ve 3 saatte bir takviye önerildi ama bu şekilde nereye kadar gider bilmiyorum. İlk defa anne olduğum için de geçer mi biter mi bu süreç kestiremiyorum. Emzir altını al gazını çıkar uyut derken bir sonraki emzirme zamanı geliyor. Gün içinde sadece toplam 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorumdur. Sizlerin de durumu böyle mi yoksa ben mi bu süreci yönetemiyorum merak ediyorum. Ne zamana kadar böyle gidecek?

Bize doktor sabah 20 akşam 20 damlaya kadar çıkabilirsiniz dedi 10 damla veriyorum yeterli oluyor bazen sadece sabah veriyorum düzenli vermedim gözlemliyorum
Anladım çok teşekkür ederim
Ben direk eczaneden aldım doktor yazmıyor diye tavsiye edilince eczacıya danıştım bebeğim 19 günlük olduğu icin heralde damlaları az önerdi ama bu gece faydasını gördüm dün gece sürekli ıkınıp memede durmak istedigi icin her iki göğüs ucum hassaslaştı mama verip gece 12de uyuttum 3te kalktı 1 saat direndi tekrar uyudu 5te kalktı şuan direniyor hala ama hiç olmazsa ben uykumu alabildim

O damlayı kullandıktan sonra yorum yapar mısın bnada çok övdüler ama biz başka almıltık adı lactacol pek fayda etmedi anason iyi geldi biraz
Dün sabah kullanmaya başladım bu gece faydası var gibiydi şu an tekranda var sancıları yine verdim bugün de kullanayım ona göre net bir şey söylerim

Kızlar sizin söylemeniz üzerine göğüslerime dokundum dediğiniz sertlikler ben de çok fazla var hemen hemen göğsümün hepsi o şekilde bilyeler tarzında sertlik küçük bir taneyi alıp dağıtmaya çalıştım şu an bebek emdikçe sanki oradan bir şey çekiliyormuş gibi acıyor yanlış bir şey mi yaptım

Günaydın kızlar, bir kaç gündür giremedim umarım herkes iyidir. Misafirim vardı birde dışarda işlerim.
29 günlük olduk bile. 40 ımızın çıkmasına az kaldı. 40 uçurması yapıldığını görüyorum ama ben hiç yapmadım, bilmiyorum da neden yapılıyor. Ben düz yıkayıp geçeceğim sanırım. Sizler yapacak mısınız? Gerekli mi?

Merhaba, bizim de ilk hafta yogun bakim sürecimiz oldugu için gunduz hastanede duzenli emzirip gece evde pompayla 3 saatte bir sut sağiyordum. O hafta çok az uyuyordum ki sezaryen etkisiyle çok yorgundu vucudum, agrilarim vardi. Hastaneden çıktıktan sonra kilo alımı da normallesince 3 saatte bir emzirmeye döndü 10.gun gibi, simdi 33 günlük gece 4 saate kadar uyuyor, biz de uyuyoruz. 40tan itibaren de 5 saate kadar uyuyabilecek eger kilo alimi normal devam ederse. Ki şu anda da kolik belasiyla uğraşıyoruz aksamlari ama yine de daha fazla uyuyabiliyorum ilk haftalara gore. Sizin de muhtemelen birkaç gün içinde emzirme aralığınız açılacaktır, moralinizi bozmayın. Bu dönemde çok yorgun olduğunuz gunler eşinizden destek almanız çok önemli bence, belki birkaç saat uyusaniz gece o kaşık biberonla sut veya mama verse biraz dinlenirsiniz ya da onun evde oldugu anlarda gaz cikarma ve alt degistirme isini verebilirsiniz belki.Benim başından beri her sey olumsuz gitti önce yogun bakim sonra kolik gibi, eş desteğim olmasa sanırım ağır bir depresyondaydim simdi, ki hala arada ağlıyorum gunduz 12 saat kadar yalniz baktigim icin bebege. Hissettikleriniz ve yorgunluğunuz çok normal kısaca ama azalacak zamanla.

Kızlar birde bu ara vücuduma canım sıkılıyor. Şimdiye kadar hiç umursamamıştım çünkü başka başka dertlerim vardı sağlığımla uğraşıyordum gözüm görmemişti. Doğumdan sonra karnım gidince basenlerim daha çok belli oldu. Mastitti bilmem neydi diye emzirme ile savaşırken de korse takamadım doğru düzgün göbeğim de duruyor. Üstelik göbek deliğim çok tuhaf görünüyor baya büyümüş ve kararmış. Karnımda oluşan çizgi de duruyor. Yani benden başka kimse görmeyecek olsa da ben görüyorum, moralim bozuldu. Birde oğlan çocuğu heryerim kıllandı ve hala dökülmedi. Mesela üst kolumda üst bacağımda hiçBir şey yoktu ama gebelikte acayip tüylendi. Dökülür mü daha vakti var mı dersiniz?
Kiloyu dert edinmek için erken, emzirdiğim için aşırı acıkıyorum ve çok yiyorum ama aynaya bakınca da moralim bozulmuyor değil hani. Diyet ya da spora hem vaktim yok hem sütüm azalırsa diye korkuyorum. 80 kg ile doğuma gitmiştim şu an 73 üm. 63 ile başladım yani en az 10 kg fazlam var
Sizde durumlar nasıl?

Merhaba. Ben gebelikte az kilo aldığım için kiloları hemek doğumdan sonra vermil oldum. Ama bahsettiğiniz görüntüler ne yazıkki bende de var ve bende görmek dahi istemiyorum. Göbek deliğim çok tuhaf ve kapkara. Doğuöda oluşan çizgi de iyice karardı gibi, dikiş izimden daha ço kgörünüyor. Karnım çok yumuşak ve bacaklarımda çatlaklar oluşmuş. Normalde vücudunu çok seven dikkat edem biri olarak beni üzdü sanırım şuanki görüntü.
Özellikle şu göbek deliği düzelecek mi? Eski halini alacsk mı?

Merhaba. Acaba 4 saatte bir uyuması için bir öneriniz var mı? 35 günlük oldu bebeğiö hala 2 saatte bir uyanıyor. Kilo alımı güzel . En azından gece daha fazla uyusun diyoeuz ama 2 saati asla geçmiyor. Ben sütümü sağarak verdiğim için de içtiği müktarı biliyorum. Uyumadan önce içebüldiği kadar içiriyorum , az da içmiyor. Ama 2 saat sonra yine uyanıyor. Ben 3 saate bile çıkarsam şükredecem

Göbek deliği çatlaklar ve kıllar bı bende var sanmıştım
Çok kötü duruyor korse takamadım bende aşağı doğru üçgen şekilde sarkmış zaten çatlakları daha önce atmıştım buraya göbek sönünce çok daha kötü görünüyor kıllar o kadar belirgin değildi sadece varlığını biliyordum şuan kıyafet gibi örtmüş resmen
Sahi göbek deliği neden kararıp içe çöktü o kadar yada önceden böyleydi de hamilelikte dışa çıktı bize mı şuan tuhaf geliyor
Bende 74 le hamile kaldım 86 oldum hamilelikte 79 um şuan diyet yapılmaz şimdi de şu kıllar kararmalar sarkiklar duzelse 6.aydan sonra artık diyet konuşuruz

Eskiden anne ve bebek 40 gün boyunca hiç evden çıkmazmış, en sonunda aile büyüklerine el öpmeye ziyaretlere giderlermiş. Tabi biz hastaneler vs girip çıkıyoruz illa ki, ama yine adettendir diye 40. Gün banyodan sonra babaanneyi anneanneyi ziyarete gideriz. Onlar da bize uzun ömür ve sütün bolluğu duasıyla bir kutu yumurta, küp şeker, tuz, un vs şeyler hediye ederler. Amca, hala, teyze evleri de ziyaret edilebilir. Banyosunda annem suya altın yüzüğünü sokup çıkarıyor, sonra dualar edip banyosunu yaptırıyoruz. Benim bildiğim ve yaptığımız 40 uçurması bu kadar.

Canım kıyamam sakın sıkma canını, şu an hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ve geçecek emin ol düzelecek çoğu şey Allah'ın izniyle. Ben de çoğu zman çok umutsuzum herşeyden, bazen ağlama krizleri geçiriyorum, burdaki çoğu arkadaş gibi ama biliyorum ki geçecek bu durum, şu ara biraz böyle oluyor. Benim sütüm az olduğu için 3 saatte bir meme veriyorum baktım ki yetersiz geldi bebek doymadı üzerine mama veriyorum hemen böyle güzel kilo aldı bu şekilde yap sende istersen, memeden sonra mama ver, eds diye bir yöntem var o şekilde verebilirsen meme reddi de çok yaşamazsın ben hep o şekilde verdim mamayı ama artık biberonla veriyorum meme reddi çok şükür olmadı . Sütün az değil senin ama kilo az aldı dediğin için böyle deneyebilirsin dedim çünkü sütün gayet iyi maşallah ama tabiki bu doktorumuzla birlikte bizim kendimize bulduğumuz bı çözüm yolu, sizin için yanlış olur mu orasını bilemem Allah yardımcın olsun güzel anne çok zorlanıyoruz ama geçecek

Kızlar selamlar ben geldim tatile çok zor olmadı beklediğim kadar kalkarken ve inişte emzirdim zaten uyudu o da kucağımda abla da üzmedi zaten insanlarda yardım etmeyi seviyor saolsunlar x ray den geçerken destek oldular bebek arabsını katlayıp açtılar vs. Gayet keyifliydi yani panik yapmayınca her şey halloluyor

Ben ona cesaret edemem yaa balık gibi zaten minicik biseyler altını değiştirirken bile zorlanıyorum gerçekten çok emek isteyen bi uygulama bakalım gaz damlası da işe yaramazsa baska çözüm yollari aramam gerekecek yavrumun karnı taş gibi ve kasilmaktan bı haller oldu

Göbek deliği umarım zayıflayınca eski haline döner ya. Belki daha zamanı vardır

Benimde a Evet cesaret edip yapması ve sürekli uygulaması çok zor, kardeşim 4 sene önce hiç üşenmeden yaptı bebeğine 2 sene boyunca biz hep şaşırıyorduk ona peygamber sabrı vardı ama yapınca çok zor gelmiyor şimdi ben altını değiştirirken tutuyorum hep lavaboya, çişini yapıyordu hemen bgn kakasını da yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…