Biz 40 beklemeyeceğiz bugün görümcem çağırdı ona götüreceğim ilk kez çıkacağız bakalım hastane hariç. Annem anlatırdı eskiden cami avlusundan 40 taş getirip suyuna atarlarmış falan diye her yörede farklı bir uygulama var sanırım. İnstagramda da banyo malzemelerinin yanına bşr sürü farklı malzeme koymuşlar gördüm hep keşfette. Bizde onu diş bulgurunda koyarlar çocuğa seçtirirler. Ben bir şey yapmayacağım.Eskiden anne ve bebek 40 gün boyunca hiç evden çıkmazmış, en sonunda aile büyüklerine el öpmeye ziyaretlere giderlermiş. Tabi biz hastaneler vs girip çıkıyoruz illa ki, ama yine adettendir diye 40. Gün banyodan sonra babaanneyi anneanneyi ziyarete gideriz. Onlar da bize uzun ömür ve sütün bolluğu duasıyla bir kutu yumurta, küp şeker, tuz, un vs şeyler hediye ederler. Amca, hala, teyze evleri de ziyaret edilebilir. Banyosunda annem suya altın yüzüğünü sokup çıkarıyor, sonra dualar edip banyosunu yaptırıyoruz. Benim bildiğim ve yaptığımız 40 uçurması bu kadar.
Diğer ayrıntıları bilemem ama tansiyonunuz düşebilir sıcaktan, doğum sonrası daha bünyelerimiz hassas, yalnız gitmeyin derim.Kızlar doğum yapalı 35 gün oldu. Hamama gitmemde bir sakınca var mı? Malum hamilelikte hep ılık suyla yıkandık. Doyumca temizlenemedim gibi hissediyoeum. Hamamca güzelce bir paklanmak istiyorum . Acaba sıkıntı olur mu? Bu arada hamam sitemizin hamamı ve temizliğine güveniyorum. Sadece sıcsk ortam sezaryen olan bir vücuda zararlı mıdır emin olamadım
Açıkçası biz mi bir seyi doğru yapıyoruz, bebek gece gunduzu erken mi öğrendi emin değilim, ikinci haftadan itibaren gece genel olarak uykusu iyiydi istisnalar dışında, gunduz uykuya direndiği oluyor ama. Gece bizim zorla uyandirdigimiz oluyor beslensin diye bazen. Ben yogun bakimda gece gündüz farkını öğrenmiş olabileceğini düşünüyorum, gece belki de ortamı ona gore ayarliyorlardi. Ya da belki kolikle ilgili bilemiyorum, akşam gec uyutuyoruz cunku 10 belki 11 civarında genelde ve sakinleşmek icin çok emmiş ve yorgun oluyor. Genel olarak da besleyip gazını aldıktan sonra kanguru bakımı pozunda en az 15 20 dk kadar kucağımda tutup sonra birakiyorum ya da babasi kucağında uyutup sonra bırakıyor. Bizimki de yataginda yatmıyor gerçi bu aralar, L koltuğun uzun kısmında ona güvenli alan yapıyoruz, diğer kısma da eşim yatiyor çoğunlukla. Gece kalkınca da çok az ışık açıp sessiz hareket ediyoruz olabildiğince.Merhaba. Acaba 4 saatte bir uyuması için bir öneriniz var mı? 35 günlük oldu bebeğiö hala 2 saatte bir uyanıyor. Kilo alımı güzel . En azından gece daha fazla uyusun diyoeuz ama 2 saati asla geçmiyor. Ben sütümü sağarak verdiğim için de içtiği müktarı biliyorum. Uyumadan önce içebüldiği kadar içiriyorum , az da içmiyor. Ama 2 saat sonra yine uyanıyor. Ben 3 saate bile çıkarsam şükredecem
Merhaba, yalnız değilsiniz benzer şeyleri maalesef çoğumuz yaşıyoruz birebir olmasa da. Sütünüzün azalmasına izin vermeyin bebek daha çok reddedecektir. Sağım yapabilirsinşz fırsat buldukça. Uykulu, mayışıkken memeyi teklif edin her seferinde direkt biberonu teklif etmeyin önce mutlaka memeyi tutmaya çalışsın. Farklı pozisyonlar da bazen işe yarıyor kolunuza yatırıp yatağa uzanarak vs, pilates topunda zıplamak bile bazen işe yarıyor hızlı mayıştığı için. Evde dolaşarak emzirmek de öyle. Önemlisi sizin uykunuz. Ben başta bunu çok kaale almadım ama gerçekten dinlenince süt daha kaliteli oluyor. Emzirmeyi denediniz diyelim iki üç çekti artık olmuyor, sonrasında mama verin. Eğer memeyi çok az tutuyorsa 30 cc 22 günlük bebek için çok az, doktorunuzla tekrar görüşün kilo almamasının sebebi o muhtemelen.Merhabalar, bu forumu bebeğimi öğrendiğim 7. haftadan itibaren takip ediyorum. Bütün bu süreçte bilmediğim ve tavsiye aradığım herşeyi sizlerin sohbetlerinden öğrenip uyguladım. Bütün içtenliği ile kendini iletişime açan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bebeğim bugün itibari ile 22 günlük oldu artık ve inanın tavsiyelerinize çok ihtiyacım olduğunu hissettiğim için yazmak istedim. Bebeğim 2850 gr doğdu, ilk 24 saatte 200 gr verdiği için endişelendim ve bizzat ben drdan istedim mama takviyesi için. 30 cc takviye aldık hastanede ve evde de devam etmemiz gerektiği söylendi. Bununla birlikte emzirme sorunları yaşadığımız için bebeğim memeyi alamadı ve önce fingerfeeding sonra kaşık biberon en son da avent biberona geçiş yaptık. Bazen meme tutuyordu ama çoğunlukla beslenecek kadar değildi. Hem kendi sütümü hem mamayı bu şekilde veriyordum 2 haftalık olana kadar. Sonrasında özel çocuk doktorumuz emzirmemin önemli olduğunu ve mutlaka destek almam gerektiğini belirtip bizi emzirme polikliğine yönlendirdi. Umuzsuz bir şekilde gittim ve bir haftadır çok şükür bebeğim memeyi alıyor binbir zahmet kıyamet biberonu ve silikon ucu bıraktık fakat 1 haftada meme almasına ve takviye de vermeme rağmen sadece 100 gr kilo almış, 3050 gr olmuşuz. Üstelik sağdığım sütte geçen hafta 200 cc çıkarken bu hafta 75 ccye kadar düştü. Az kilo aldığı için 2 saatte bir emzirme ve 3 saatte bir takviye önerildi ama bu şekilde nereye kadar gider bilmiyorum. İlk defa anne olduğum için de geçer mi biter mi bu süreç kestiremiyorum. Emzir altını al gazını çıkar uyut derken bir sonraki emzirme zamanı geliyor. Gün içinde sadece toplam 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorumdur. Sizlerin de durumu böyle mi yoksa ben mi bu süreci yönetemiyorum merak ediyorum. Ne zamana kadar böyle gidecek?
Biberon artık kullanmıyoruz eds ve meme ile ilerliyoruz iki saatte bir emzir üç saatte bir takviye verin dediler poliklinikte hal böyle olunca ne çocuk uyuyabiliyor ne ben uyuyabiliyorum gece olunca da bütün gün bölük bölük uyuduğu için asla uyanmıyor uyandırmasam sabaha kadar uyur uyurken de meme kabul etmiyor sabaha kadar memeyi ağzına tutturucam uyandırıcam diye boş duvarlara bakıyorum sinirlenip bazen kızıyorum el kadar bebeğe sonra vicdan azabı çekiyorum. Etrafımdaki herkes emzirmek büyük kolaylık çıkar memeyi ver doysun diyor büyüklerimiz hiç böyle dertler yaşamamış ben mi anlamıyorum bir tek bizim zamanımızda mı emzirmek bu kadar zahmetli biberonla mama hazırlayıp vermek daha kolay en sonunda onu yapacağım diye düşünüyorum o zaman da bu kadar boşuna uğraştım demek istemiyorumMerhaba, yalnız değilsiniz benzer şeyleri maalesef çoğumuz yaşıyoruz birebir olmasa da. Sütünüzün azalmasına izin vermeyin bebek daha çok reddedecektir. Sağım yapabilirsinşz fırsat buldukça. Uykulu, mayışıkken memeyi teklif edin her seferinde direkt biberonu teklif etmeyin önce mutlaka memeyi tutmaya çalışsın. Farklı pozisyonlar da bazen işe yarıyor kolunuza yatırıp yatağa uzanarak vs, pilates topunda zıplamak bile bazen işe yarıyor hızlı mayıştığı için. Evde dolaşarak emzirmek de öyle. Önemlisi sizin uykunuz. Ben başta bunu çok kaale almadım ama gerçekten dinlenince süt daha kaliteli oluyor. Emzirmeyi denediniz diyelim iki üç çekti artık olmuyor, sonrasında mama verin. Eğer memeyi çok az tutuyorsa 30 cc 22 günlük bebek için çok az, doktorunuzla tekrar görüşün kilo almamasının sebebi o muhtemelen.
Ayyy ben bunu kayınvalidem yapar diye korkuyordum, yapamadı benden çekindiği için ama hem batıl inanc, hem çok tehlikeli Allah korusun yaBiz 40 beklemeyeceğiz bugün görümcem çağırdı ona götüreceğim ilk kez çıkacağız bakalım hastane hariç. Annem anlatırdı eskiden cami avlusundan 40 taş getirip suyuna atarlarmış falan diye her yörede farklı bir uygulama var sanırım. İnstagramda da banyo malzemelerinin yanına bşr sürü farklı malzeme koymuşlar gördüm hep keşfette. Bizde onu diş bulgurunda koyarlar çocuğa seçtirirler. Ben bir şey yapmayacağım.
Ay birde size ne anlatayım annem bebeğin yatağının altına makas koymuş, korkutmasınlar diye. Anneannemden duymuş. Kızdım anneme dedim sen namazında niyazında inançlı kadınsın bundan mı medet umuyorsun günah bak diye. Daha neler neler var da şöyle olursa böyle olurlaryıldım resmen
Şu 2 -3 saatte bir uyandır olayı beni de çok kasıyor ama gece uyumasına izin veriyorum artık gün içinde zaten 2 saati bile bulmuyor uykuları. Eğer bebeğiniz 2-3 saatten fazla uyuyorsa özellikle kilo alımı iyi değilse maalesef bunu yapmayı sürdürmek gerekiyor yoksa kalori açığı ortaya çıkar.. Evet bu soruyu ben de soruyorum anneme de defalarca sordum sizde bunlar oluyor muydu, bizim bebeler folik asitten mi böyle diyeBiberon artık kullanmıyoruz eds ve meme ile ilerliyoruz iki saatte bir emzir üç saatte bir takviye verin dediler poliklinikte hal böyle olunca ne çocuk uyuyabiliyor ne ben uyuyabiliyorum gece olunca da bütün gün bölük bölük uyuduğu için asla uyanmıyor uyandırmasam sabaha kadar uyur uyurken de meme kabul etmiyor sabaha kadar memeyi ağzına tutturucam uyandırıcam diye boş duvarlara bakıyorum sinirlenip bazen kızıyorum el kadar bebeğe sonra vicdan azabı çekiyorum. Etrafımdaki herkes emzirmek büyük kolaylık çıkar memeyi ver doysun diyor büyüklerimiz hiç böyle dertler yaşamamış ben mi anlamıyorum bir tek bizim zamanımızda mı emzirmek bu kadar zahmetli biberonla mama hazırlayıp vermek daha kolay en sonunda onu yapacağım diye düşünüyorum o zaman da bu kadar boşuna uğraştım demek istemiyorum
Niye öyle oldu ki canın biseye falan mı sıkıldı da kesildi
Ben eşime baya bağlı biriyim 10 gün felan sonra memlekete gidicem bir aylığına eşimden ayrılacak olmama üzülüyorum benim için uzun zaman çünkü normalde hep beraber gider dönerdik. Ama o kadar etkilermi sütü bilmiyorum ki bitkiselde hipp marka anne sütü çayı vardı ondan içtim sadece artırsın diye ters etki mi yaptı bilmiyorumKötü bir haber mi duydunuz? Üzüntü sütü en etkileyen şeylerden. Ya da çok yorucu, koşturmacalı, hep ayakta, aşırı uykusuz günler geçirdiyseniz o da sütü çok etkiler. Fırsat buldukça uyumaya çalışın. Spor yapmak da sütü ciddi azaltan bir şey. Diyet gibi eksik beslenme ya da öğün atlama filan yaptınız mı, kalori düşünce ciddi manada sütün üretimi de düşer. Su içmeniz de azaldıysa süt hızla azalır. Kilo olarak bazen ben aynaya baktıkça çok moralim bozuluyor, diyet spor bir şeyler yapmak istiyorum ama emzirme döneminde özellikle ilk 6 ay boyunca bunların hepsini ertelememiz gerekiyor. Nane de sütü azaltan bir şey, hatta 2 yaşında emzirmeden keserken bol bol nane yemek önerilir. Eğer düzenli olarak nane çayı, adaçayı filan gibi bitkisel bir şey içtiyseniz o da kesilmesine sebep olmuş olabilir. Aklıma gelenler bunlar.
Sıcak ve nemli ortam, benim aklıma da enfeksiyon ihtimali geldiKızlar doğum yapalı 35 gün oldu. Hamama gitmemde bir sakınca var mı? Malum hamilelikte hep ılık suyla yıkandık. Doyumca temizlenemedim gibi hissediyoeum. Hamamca güzelce bir paklanmak istiyorum . Acaba sıkıntı olur mu? Bu arada hamam sitemizin hamamı ve temizliğine güveniyorum. Sadece sıcsk ortam sezaryen olan bir vücuda zararlı mıdır emin olamadım
Gündüz de bebek uyur uyumaz 1 saat kadar uyumayı deneyin bakalım bir artış olacak mı?Ben eşime baya bağlı biriyim 10 gün felan sonra memlekete gidicem bir aylığına eşimden ayrılacak olmama üzülüyorum benim için uzun zaman çünkü normalde hep beraber gider dönerdik. Ama o kadar etkilermi sütü bilmiyorum ki bitkiselde hipp marka anne sütü çayı vardı ondan içtim sadece artırsın diye ters etki mi yaptı bilmiyorumGeceleri oluyor sütüm gündüzleri olmuyor neden anlamıyorum.
Çok çeşitli uygulamalar var gerçekten. Ben de Halamlardan duymuştum, bebeğin ilk siyah kakası mekonyum var ya, onu evin kapısının girişindeki ilk halının altına koyarlarmış, gelen geçen üzerinden basar gider, anneye bebeğe nazar olmazmışBiz 40 beklemeyeceğiz bugün görümcem çağırdı ona götüreceğim ilk kez çıkacağız bakalım hastane hariç. Annem anlatırdı eskiden cami avlusundan 40 taş getirip suyuna atarlarmış falan diye her yörede farklı bir uygulama var sanırım. İnstagramda da banyo malzemelerinin yanına bşr sürü farklı malzeme koymuşlar gördüm hep keşfette. Bizde onu diş bulgurunda koyarlar çocuğa seçtirirler. Ben bir şey yapmayacağım.
Ay birde size ne anlatayım annem bebeğin yatağının altına makas koymuş, korkutmasınlar diye. Anneannemden duymuş. Kızdım anneme dedim sen namazında niyazında inançlı kadınsın bundan mı medet umuyorsun günah bak diye. Daha neler neler var da şöyle olursa böyle olurlaryıldım resmen
1 ay sonrasında ışık var mı acabağğğŞaka gibi 1 ay olmul doğum yapalı ne kadr hızlı geçti
Denemeye çalışayım düzelir umarımmGündüz de bebek uyur uyumaz 1 saat kadar uyumayı deneyin bakalım bir artış olacak mı?
Ben de silikon memeucu kullanıyorum meme ucum yokmuş meğerKızlar yorumlarınız için öok teşekkür ederim hepinize . Çok bunaldığımda sayenizde bi nebze rahatlıyorumşimdi son bir soru daha soracağım.
Silikon meme ucu ile bebeğim memeyi aldı bugün. Kendi isteğiyle almasına rağmen emerken hep ağlayıp sinirlendi. Hem kendi alıyor hem de emdikçe sinirlenip ağlıyor. Acaba silikon ile emince süt mü gelmiyor dedim kendi kendime ama aylarca kullanan bir sürü insan var . Ya da az geldiği için mi sinirlenip ağlıyor. Bir türlü çözemedim durumu.
Epey de aldı aslında 10 dk civarı emdi ama dediğim gibi ağlaya ağlaya sinirlene sinirlene . Ağlayıp bırakıyor sonra kendisi tekrar emiyor. Sonra tekrar ağlıyor tekrar emiyor
Silikon uç kullanan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsujuz ? Bebek sütü çekebiliyor mu? Ya da az mı çekiyor
Bende kilo konusunda yazmaya gelmiştim benimki de 3.gün 3250 den 2950 ye düşmüştü şuan 15 günlük 3350 iyi mi kötü mü bilemedimKızlar yorumlarınız için teşekkürler ben hamama gittim . Çok bunalmıştım ve göğsümde dünden beri sertleşmişti iyi gelir diye düşündüm iyi de geldi.
Şimdi bir sorum daha var, bebeğinin beslenmesinde azalma yaşayan var mı acaba ? Ben sütümü sağıp veriyorım normalde maşallah çok iştahlıdır çok sık acıkır ve güzelce içer sütünü. Ama son 2 gündür iştahında gerileme var. Biraz içip uyuya kalıyor uyanınca biraz daha içiyor. Ama sağdığım sütü tek seferde içmiyor.(normalde tek seferde içerdi)
Şuan 35 günlük, ilk ay çok güzel kilo aldı. 2.800 doğdu 3. Gün 2.600 e düştü. 1 ay kontrolünde 4.050 kg olmuştu.
Şimdi iştahı gerileyince üzüldüm. Hasta vs olsa ağlardı di mi?
Ahh bu bebeler hergün başka bir konuda derdim var resmen
Duzelir, benim duzelmisti, ama skmdi organlar bile daha eski yerine gelmedi. 40 gun derler. Biraz zamanla toparlar. Benim de 3 kilom kaldi, allahtan epey az kiloyla hamile kalmistim. Göbeğimde yumusaklik ve sanki odem hala var, ozellikle dikisl yerindeMerhaba. Ben gebelikte az kilo aldığım için kiloları hemek doğumdan sonra vermil oldum. Ama bahsettiğiniz görüntüler ne yazıkki bende de var ve bende görmek dahi istemiyorum. Göbek deliğim çok tuhaf ve kapkara. Doğuöda oluşan çizgi de iyice karardı gibi, dikiş izimden daha ço kgörünüyor. Karnım çok yumuşak ve bacaklarımda çatlaklar oluşmuş. Normalde vücudunu çok seven dikkat edem biri olarak beni üzdü sanırım şuanki görüntü.
Özellikle şu göbek deliği düzelecek mi? Eski halini alacsk mı?
Sicakliyor olabilir mi?Kızlar yorumlarınız için teşekkürler ben hamama gittim . Çok bunalmıştım ve göğsümde dünden beri sertleşmişti iyi gelir diye düşündüm iyi de geldi.
Şimdi bir sorum daha var, bebeğinin beslenmesinde azalma yaşayan var mı acaba ? Ben sütümü sağıp veriyorım normalde maşallah çok iştahlıdır çok sık acıkır ve güzelce içer sütünü. Ama son 2 gündür iştahında gerileme var. Biraz içip uyuya kalıyor uyanınca biraz daha içiyor. Ama sağdığım sütü tek seferde içmiyor.(normalde tek seferde içerdi)
Şuan 35 günlük, ilk ay çok güzel kilo aldı. 2.800 doğdu 3. Gün 2.600 e düştü. 1 ay kontrolünde 4.050 kg olmuştu.
Şimdi iştahı gerileyince üzüldüm. Hasta vs olsa ağlardı di mi?
Ahh bu bebeler hergün başka bir konuda derdim var resmen
15 gunde dogum kilosunu yakalamasi beklenir, sizin gecmis bile masallah.Bende kilo konusunda yazmaya gelmiştim benimki de 3.gün 3250 den 2950 ye düşmüştü şuan 15 günlük 3350 iyi mi kötü mü bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?