2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Katılıyorum, benim bebeğimin sağı solu asla belli olmadığı için, dışarda sinirlenirse sadece mama alır mesela ama mayışık haldeyse ve sütüm varsa emedebiliyor. Bir cesaret denememiz lazım bence
Termosa su koyup lazım olduğunda mama ile karıştırsanız da zor olur mu? Taşınabilir biberon ısıtıcılar da var diye biliyorum. Anne sütünü de buz aküsüyle taşısanız? Özellikle buz jelleri dayanıklı epey. B brcubrcu0101

Kızlar merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir ben bayadır giremedim. Pazartesi günü Fransa’dan döndüm. Kaynanamlar geldi Salı günü ve yarın gidecekler. Bugün bebeğin biraz sıcaktı makattan ateşini ölçtüm 38.7’ye kadar çıktı. Hiçbir şey yok gibi, normalde günde 5/6 kere kaka yapardı şuan bir kere yaptı dünde öyle, ve sıvı sümüksü gibi. 2ml calpol verdim ateşi 37,7 ye düştü makattan. İnşallah çıkmaz ama tedirginim niye ateşlenebilir acaba aşı yapılmadı havalar çok sıcak ondan mı bilemedim. Bol bol emziriyorum ve yorulmasın diyede sağım yapıp biberonlada veriyorum iyi sıvı alsın diye. Sizde hiç ateş oldumu ben mi bakamadım çocuğa offf kafamm çok karışıkkk

Tek çözüm onu düşünebildim ben de :/ ideal sıcaklığı ayarlayıp o şekilde termosa koymak.
Taşınabilir ısıtıcı bulma umuduyla nerdeyse tüm platformlara baktım ama ya kablolu ya basit çin malı ürünler var maalesef :/

2 çocuklu hayatımın 19. Günü. Önceki 18 gün fragmanmış. Bugün büyük oğlum hasta oldu. Birden şiddetle kusmaya başladı. Kendi de korktu, ağlamaya başladı. Onu sakinlestirip, temizleyip duşa soktum. Hemen kostum bir yandan ağlayıp duran meme isteyen küçük oğluma. Onu emzirirken büyüğüm duştan çıktı. Anne mideme kramp giriyor lütfen biraz masaj yap dedi. O an bi kötü oldum ağlayacak gibi. Dedim dur salma kendini bunun daha kışı var, asıl hastalık o zaman olacak bu bişey değil. Ona dedim tamam oğlum kardeşini emzirip hemen geliyorum. Küçüğe dedim hadi bu kadar yeter yatağına yatırıp emzik verdim koştum büyüğe. Allah yardim ediyor işte o an küçük ağlamadı sakin sakin yattı. Büyüğün midesini ovalayip sardim güzelce uyuttum. Yine küçüğe kostum. Onu da kucagimda yaylana yaylana uyuttup yatirdim. Büyük bir daha kusmaya başladı. Hadi dön başa. Eşim de dedi ben çok kötüyüm, basım cok kötü uyumak istiyorum. İşte Allah nasil bir güç, sabir veriyorsa dedim hadi git sen de yat zaten bu halde bir faydan olmadı hiç bana. Şu an herkes bir odada uyuyor. Sira sıra odaları gezip kontrol ediyorum. Büyüğüm arada inliyor yanına koşup kontrol ediyorum. Küçük başladı mikirdanmaya, sagolsun yine de iyi dayandi. Aa bu arada halinin ortasında kabasini aldirdigim kusmuk duruyor. Herşeyi hallettim de ona çare bulamadim. Burada halı yikamaci yok, çöpe atayim desem burada çöp atmakta çok büyük mesele. Koca halıyı dusakabini nasil sokup yikarim onu hesapliyorum şu an elimde kahvem ile. Mesanemdeki dikişlerim, sezeryan dikişlerim sizim sizim sizliyor su an. Ama yapacak bisey yok, analık.
İlk krizi böyle atlattim diye umut ediyorum. Büyük yine arada kusmaya devam ediyor. Umarim büyüğüm toparlar da acile gitmek durumunda kalmayiz.
Bu arada kusma için tavsiyeniz varsa alirim. Uyandiginda elektrolit takviye vereceğim, aklima gelen o

Kızlar benim bebek dünden önceye kadar 3-4 kez kaka yapıyordu dün bir kez yaptı bugün halen henüz yapmadı önceki günler daha sık mama veriyordum iki gündür vermiyorum o yüzden mi bilmiyorum ama normal midir acaba gaz harici sıkıntı da gözükmüyor dıştan çiş yapıyor onda sıkıntı yok

Canım çok geçmiş olsun bence probiyotik ver midesine iyi gelir. Pazartesi de bir doktora götür testi falan verin mikrop olabilir. İnşallah bu süreçte size ve bebeğe geçmez . Allah kolaylık versin gerçekten anne olmak çok zor

Ah canım, çok geçmiş olsun. Hem oğluna hem sana. Maşallah çok iyi idare etmişsin. Ama evet biri hasta olunca çok zor oluyor, kıyamam hemen iyileşsin.

Halı yıkama için hiç mi bi yerlerden gelmiyor canım, onunla uğraşmasan keşke. Eğer bi çözüm yoksa halı yıkama makinesi edinmek sanırım daha mantıklı

Çok geçmiş olsun. Mide bulantısı için Onzyd tablet verebilirsiniz çiğnenen bir tablet, kusmayı bayağı önlüyor. Kusmalar geçmezse serum bağlanabilir, hızla toparlar. İshale dönerse tahlil gerekebilir belki bir şey kapmıştır. Midesini hızlı toparlaması için 3-4 gün boyunca et ürünlerine ara verirseniz iyi olur, patates, pilav, makarna ve yoğurtlu şeyler yedirebilirsiniz, mesela naneli yoğurt çorbası, yoğurtlu makarna vs..

Bu yaz tatile gitmeyi düşünen var mi? Ben gitmek istiyorum gercekten ya deniz tatiline. Bebege zor olur mu diyorum ama kiyamam zaten abiyi gezdirecegiz diye 1 haftaliktan beri geziyoruz.
Canım şimdi odaya geldim biliyosun tatildeyim ama kv desteği var yanında biri olcaksa işgilenebilcek çok rahat çünkü bebiş emip dmip uyudu açık havada ablayla yüzdük havuz deniz çok kolay olu kv ile şimdi ikisine banyo yaptırdık kremledik bitti gitti

Kızlar gaz sancısı anında napıyorsunuz bebeğim kasılıp çığlık çığlığa ağlıyor karnı şiş ve sert masaj gaz damlası anason fayda etmiyor birde fark ettim ki emzirince hava yutuyor bunu nasıl engelleyebilirim

Maşallah çok çalışkansınız

Bir şey sormak istiyorum, memelerin yumuşak olması boş mu demek? Ağrıyor zaman zaman dolu gibi oluyor ama genelde yumuşak, normal yani. Ama sıkınca ucundan geliyor. İlla içinin sertleşmiş mi olması gerek dolu olduğu anlamına gelmesi için

Hayır illa sert olması gerekmez, bir süre sonra düzenli emzirilen memeler terbiye olur, yani içi sütle dolmaz, birikme olmaz. Ama bebeği emzirirken süt üretimi de an be an gerçekleşir, bebeğiniz de yeni üretilen taze sütü içmiş olur.

Solgarı alıyorum ama Bontaa yı duymamıştım bir araştırayım hemen Günde elli tane şey alıyorum süt için gerçekten malt içecekler, bitki çayları, kefir, dut bir de bunu deneyelim
İnşallah fayda görürsünüz Hastanede tanıştığım bir ebe kendisi de emziriyordu. O da bundan içiyordu

Sizden duyup ben de aldım Comotomo. Az önce ilk kez denedik, Avent'ten pek farkı yok gibiydi emme süresi bakımından. Avent daha mı hızlı size göre? Bir dahakine daha net bir şey söyleyebilirim ama ilk denemem olumluydu benim. Silikon uçla tutarsa en geç bir iki haftaya normal memeye dönersiniz. Ebe öyle söylemişti bize.

Bu arada benim oğlum silikon ucu hiç sevmedi, anladı onun sahte bir şey olduğunu. Sonraki denemelerde de ağzında ezip paçavraya çevirdi zaten En son Avent'in silikon ucunu sipariş ettik. Diğerlerine göre pahalı bir uç. Bu hafta epey huysuz, uykuları kesik kesik, sürekli ağlıyor. Atak mıdır nedir artık var bir hareketlilik üzerinde. Bu aşama bir geçsin, bir de Avent uçla deneyeceğiz. Daha sert, biberona yakın bir uçmuş. Belki siz de denersiniz

Arkadaşlar oğlum son günlerde çok huysuz, huzursuz. Nesi var anlayamıyorum. Ben acemi anne, o daha bu dünyada çok yeni, bazen çaresiz kalıyorum. Uykuları kesik kesik. Normalde üç saat uyutabiliyordum, şimdi 1,5-2 saatte kalkıyor, uyanana kadar da zaten uykusunda inliyor, mızıldıyor, hep kesik kesik uyuyor. Gaz mıdır bu? Bugün 21 günlüğüz. Atak filan mı?

Bir de dünden beri kakasını yapmadı. Sıkıntısı o da olabilir. Ne yapmak lazım? Bizim öyle damlamız filan da yok. Doktora götüreyim mi? Ne önerirsiniz? Not: Ben de kabızlık çekiyorum, sindirim/boşaltımımız çok paralel gidiyor.

Ben de hamilelikte ve doğumda olmayan çatlakları fark ettim bugün karnımda sanırım korse kullanmaya başlayacağım artık fayda eder mi bilmiyorum ama 58le başlayıp 68le doğuma girmiştim şimdi 63üm asla veremiyorum hatta mastit olup hastanede yatmak zorunda kalınca da aldım biraz bebek 3 4 aylık olsun havalar biraz serinlesin evin yakında park var kanguruya koyup yürüyüşe başlamayı düşünüyorum hamilelikte yapıyordum doğumdan beri hastane harici 1 defa dışarı çıktım o da ihtiyaçları almak için

Merhaba benim bebeğim de kabız oldu, iki gün üst üste fışkırarak kustuğu için doktora götürünce öğrendik, lavman yaptılar geçti. Siz de var mı kusma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…