2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Merhaba benim bebeğim de kabız oldu, iki gün üst üste fışkırarak kustuğu için doktora götürünce öğrendik, lavman yaptılar geçti. Siz de var mı kusma?
Ah çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Daha iyi mi yavrum?

Bizde kusma yok şu an ama kakasını hala yapabilmiş değil. Bu durumlarda lavman mı yapılıyormuş sadece?

Merhabalar canım bizimki de iki gündür kabız gibiydi hatta bugün ateşi çıktı yazdım gruptan korktum hastaneye mi götürsem diye düşündüm. Sonra Calp ol verdim ve süt verdim biberonla bol bol, en son çağrıyı naneli çayda buldum birazcık naneli çay içirdim ona. O kadar kaka yaptı ki sıvı bir şekilde ateşi direk düştü. Bence havalar bir sıcak bir esiyor bir klima vs çocuklarımız üşütmüş olabilir.

Ayy çok geçmiş olsun, ateş de eklendi demek Kaka yapınca düşmüş ama, çok şükür Calpol'ü doktorunuz mu önerdi? Bizim şu an hiç ilacımız yok. Ne ateş için, ne gaz için, ne kabızlık için. 1. ay kontrolümüze de daha 9-10 gün var. O sebeple ne yapacağımı bilemedim. Pazartesi bir doktora götürsem mi napsam

Çok çok geçmiş olsun. İki çocuklu hayat ve üzerine hastalık, yaşadıklarınızı hayal edebiliyorum yine iyi altından kalkmışsınız. Allah bize güç kuvvet versin de kimsecikler bile olmadan yetebilelim çocuklarımıza. İnşallah en kısa sürede toparlar oğlunuz. Havuza gittiniz mi, bir virüs mı bulaştı acaba? Genelde kusup kusup vücuttan atılır, umarım da öyle olur.

Beslenmeyle alakalı olabilir bence, bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmamak normalmiş.

Eşimi boşamazsam belki gideriz niz de diyorım yine takviye kuvvet şart bence de. Annemler gelir bizim de gidersek. Sizin iyi geçmesine çok sevindim biraz kafa değişikliği olsun, iyi tatiller

Kızlar bı yazı okudum şimdi çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istedim

Belki de bu yüzden bu kadar acıtıyor.

Hamilelik sırasında, bir annenin bedeninde
olağanüstü ve derin bir sessizlik içinde bir şey gerçekleşir.
Bebeğe ait olan minicik fetal hücreler,
annenin kan bariyerini geçmeye başlar.
Ama orada durmazlar.
Tüm bedeni dolaşırlar: dokulara, kemiklere,
hatta beynine kadar yerleşirler.

Bu olaya verilen isim: feto-maternal mikroşimerizm.
Ve bu, gerçek bir biyolojik mucizedir.

Dokuz ay boyunca bu hücreler
iki yönlü olarak dolaşır:
Anneden bebeğe, bebekten anneye.
Ve doğumdan sonra?
Gitmezler.
Kalırlar.

On yıllar sonra bile,
annelerin bedeninde bu hücrelere rastlanabilir.
Görünmeyen bir bağ gibi…
Annenin biyolojisine kazınmış bir iz.

Bilim insanları, bir annenin kalbinde
yaralanma sonrası onarmaya gelen fetal hücreler bulmuşlar.
Bazıları beynine yerleşmiş.
Bazıları da dokuları onarmaya veya bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olmuş.

Sonuçlanmamış gebeliklerde bile
bebek kendinden bir iz bırakır.
Bir hücresel parmak izi.
Annenin DNA’sına dokunmuş,
sessiz bir sevgi mektubu gibi.

Belki de bu yüzden
anneler çocuklarını uzaktan hisseder.
Belki de bu yüzden
annelerin sezgisi bu kadar isabetlidir.

Çocuğunuz hiçbir zaman sadece kucağınızda olmadı —
Sizdedir.
Kalbinizde, cildinizde, hafızanızda.
Ve dünya sizi artık “hamile” olarak görmese de,
bedeniniz hâlâ anneliğin sessiz yankılarını taşır.

Bilim bunu yeni yeni açıklamaya başlıyor.
Ama aslında…
her anne bunu hep biliyordu.

Ah çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Daha iyi mi yavrum?

Bizde kusma yok şu an ama kakasını hala yapabilmiş değil. Bu durumlarda lavman mı yapılıyormuş sadece?
O esnada film çektiler içinde bir sürü gaz birikmiş aşağıdan çıkaramadığı için fışkırarak kusuyormuş meğer. Karnı çok sertti ve şişti bu arada. Ben de üstüne ağladıkça aç dedim verdim çocuğun derdine dert katmışım. Karnına sıcak havlu koyun bizimkisini çok rahatlatıyor, sonra masaj yaparsınız. Gazı varsa belki rahatlatır. Ama kusmuyorsa ve karnı normalse bence endişelenecek bir şey yok kabız için

5.hafta atağı olabilir mi acaba aklıma başka bir şey gelmedi

O uykusunda ses çıkarma durumunu büyük oğlumda yaşadım şimdi de yaşıyorum. Eşimin boğuluyor bu çocuk galiba diyip yüz kere kontrol etmesinden sonra, artık onu da odadan attım, gitti salonda yatmaya başladı. Aslında en ufak çıta uyanırım ama bebeğin bu seslerine bağışıklık geliştirmişim hiç duymuyorum mıkırdanmalarını, anca ağlaması lazım Normal bir durum diye biliyorum, gaz değil. Bence huzurlu uyuduklarına işaret ediyor yani ben öyle yorumluyorum çünkü gaz sancısı nedir çok iyi biliyorum, o bayağı ayırt edilen bir durum oluyor. Mesela o mızıldanmalarıyla birlikte yüzü gözü değişiyor mu, kaşları çatılır, ayakları karnına doğru kıvrılır, kısacası bir kıvranma söz konusu olur. Öyleyse eğer gazdır evet. Ama sakin bir yüz ifadesi varken böyle uyku arasında hafif mıkırdanmalar ıh mıh sesleri gaz sebepli değil.

Yenidoğan bebeklerde 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal kabul edilir. Gözlemleyin kakasını yaptığında eğer sert değil, sulu sarı kaka yaparsa kabız değildir, zor sert bir kaka yaparsa doktorunuza söylersiniz, ya da 1 haftayı geçerse müdahale eder. Kaka miktarından çok, asıl önemli olan çiş miktarıdır, onda bir değişiklik yoksa, şu an için beklemekten başka yapılacak bir şey yok.

Sıkıntınızı hissettim, çok bunalmışsınız. Allah yardımcınız olsun, büyüğe acil şifa versin. Çok iyi yönetmişsiniz, maşallah size. Halı kalsın, bırakın. Önce abiyi iyi edin, küçük de bir şekilde bir iki gün size uyumlanır inşallah.

Doktorum ilk üç ay sadece Calpol verebileceğimi söylemişti 2,5 ml 6 saatte bir. Tekrar hastaneye vs götürmedim evde takip ettiğim ikinci çocuğum. Biraz da annelik içgüdüme güvendim hastaneye gidip dahada mikrop kapmasın dedim. Kabız olduğunu anlamıştım ama, normalde doktorlar bitki caylari da önermiyor ama ben 1.02 yemek kaşığı kadar içirdim . Bence doktora götürün pazartesi günü. Ozamana kadar da takip edin tuvaletini . Çok geçmiş olsun

Ben hazır soğuk kompress torbasıyla tutmuştum dışarısı sıcakken çantanın termos gözünde baya buz gibiydi

Ah maalesef bahsettiğiniz gaz belirtileri var bizde Karnına doğru çekiyor bacaklarını Ne yapmak lazım ben zaten bilemiyorum. Annem de sağ olsun bu çocuğun bir derdi var deyip duruyor, iyice üzülüyorum Sanki ben o derdi bulup çözemiyormuşum gibi hissettiriyor...

O zaman kaka konusunda biraz gözlemleyeyim çünkü çişte bir değişiklik yok. Her bezde dolu dolu çiş yapıyor. Muhtemelen benim yediğim içtiğimden gaz geçti ona da

Hay Allah, kıyamam çocuğuma ya... Küçücük karnında neler biriktirmiş Benim oğlum da mı öyle acaba? Gerçi şişlik ve sertlik yok henüz. Biraz gözlemleyeyim. Sıcak havluyu deneyeyim. Çok sağ olun

İşte biz acemi annelerin biraz daha zamana ihtiyacı var sanırım içgüdülerle hareket edebilmek için. İyi ki sizler varsınız ki fikir alabiliyoruz

Çiğ meyve yememeye çalışın, komposto şeklinde olabilir. Ben de kendim maalesef dayanamayıp yiyorum, yaz meyvelerine kim dayanabiliyor ki zaten… Kavun özellikle felaket gaz yapıyor. Kimyon çayı yapıp için siz. Kuru baklagilleri mutlaka kimyonlu yiyin. Hatta her yemeğinizi pişirirken kimyonlu yapın, hatta tabağınızda da baharat olarak serpin. Kimyon gaz için çok iyi, sütten de bebeğinize geçer onun da rahatlamasına yardımcı olur. Gün içinde her bez açtığınızda gaz masajı yapın, bacaklarına bisiklet çevirme hareketleri yaptırın, karnını saat yönüne doğru ovun, YouTube’da “Sevim Hemşire gaz masajı” yazdığınızda masaj videolarını bulursunuz. Gün içinde sık sık ayaklarını karnı üstünde birleştirip o şekilde uzunca tutun, bebiş rahatça yapsın pırtını, kakasını.

Kimyonu abartayım ben o zaman, çok da severim zaten Videoları da buldum şimdi. Uyansın, yaptıracağım bu hareketleri Çok teşekkür ederiz!

Ben kendim su ile denedim aslında avent ile comotomo hızı aynı ama nedense bebeğim avent i daha hızlı içiyor.
Bu arada dün silikon ucu aldı emde sma sonrasında yine almadı
Bende bebedoor un silikon ucunu aldım o biraz daha sert biberona benziyor. Bu 3. Modelimiz bakalım evi silikon uç ve biberonla donatacaz bu gidişle

Evlerimiz biberon doldu gerçekten. Biz bugün sterilizatör de aldık. Zahmetli kaynatma işini rafa kaldırmıştık ebelerin tavsiyesiyle, bahsetmişimdir. Biberonları sadece yıkıyorduk. Tabii insan içten içe acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşünmüyor değil. En sonunda dayanamayıp sterilizatör sipariş ettik. İyi ki de almışız, ilk günden çok kolaylaştırdı hayatımızı ve tabii artık hijyen açısından içimiz de daha rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…