- 4 Mart 2025
- 1.046
- 1.480
- 48
Ah çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Daha iyi mi yavrum?Merhaba benim bebeğim de kabız oldu, iki gün üst üste fışkırarak kustuğu için doktora götürünce öğrendik, lavman yaptılar geçti. Siz de var mı kusma?
Merhabalar canım bizimki de iki gündür kabız gibiydi hatta bugün ateşi çıktı yazdım gruptan korktum hastaneye mi götürsem diye düşündüm. Sonra Calp ol verdim ve süt verdim biberonla bol bol, en son çağrıyı naneli çayda buldum birazcık naneli çay içirdim ona. O kadar kaka yaptı ki sıvı bir şekilde ateşi direk düştü. Bence havalar bir sıcak bir esiyor bir klima vs çocuklarımız üşütmüş olabilir.Arkadaşlar oğlum son günlerde çok huysuz, huzursuz. Nesi var anlayamıyorum. Ben acemi anne, o daha bu dünyada çok yeni, bazen çaresiz kalıyorum. Uykuları kesik kesik. Normalde üç saat uyutabiliyordum, şimdi 1,5-2 saatte kalkıyor, uyanana kadar da zaten uykusunda inliyor, mızıldıyor, hep kesik kesik uyuyor. Gaz mıdır bu? Bugün 21 günlüğüz. Atak filan mı?
Bir de dünden beri kakasını yapmadı. Sıkıntısı o da olabilir. Ne yapmak lazım? Bizim öyle damlamız filan da yok. Doktora götüreyim mi? Ne önerirsiniz? Not: Ben de kabızlık çekiyorum, sindirim/boşaltımımız çok paralel gidiyor.
Ayy çok geçmiş olsun, ateş de eklendi demekMerhabalar canım bizimki de iki gündür kabız gibiydi hatta bugün ateşi çıktı yazdım gruptan korktum hastaneye mi götürsem diye düşündüm. Sonra Calp ol verdim ve süt verdim biberonla bol bol, en son çağrıyı naneli çayda buldum birazcık naneli çay içirdim ona. O kadar kaka yaptı ki sıvı bir şekilde ateşi direk düştü. Bence havalar bir sıcak bir esiyor bir klima vs çocuklarımız üşütmüş olabilir.
Çok çok geçmiş olsun. İki çocuklu hayat ve üzerine hastalık, yaşadıklarınızı hayal edebiliyorum yine iyi altından kalkmışsınız. Allah bize güç kuvvet versin de kimsecikler bile olmadan yetebilelim çocuklarımıza. İnşallah en kısa sürede toparlar oğlunuz. Havuza gittiniz mi, bir virüs mı bulaştı acaba? Genelde kusup kusup vücuttan atılır, umarım da öyle olur.2 çocuklu hayatımın 19. Günü. Önceki 18 gün fragmanmış. Bugün büyük oğlum hasta oldu. Birden şiddetle kusmaya başladı. Kendi de korktu, ağlamaya başladı. Onu sakinlestirip, temizleyip duşa soktum. Hemen kostum bir yandan ağlayıp duran meme isteyen küçük oğluma. Onu emzirirken büyüğüm duştan çıktı. Anne mideme kramp giriyor lütfen biraz masaj yap dedi. O an bi kötü oldum ağlayacak gibi. Dedim dur salma kendini bunun daha kışı var, asıl hastalık o zaman olacak bu bişey değil. Ona dedim tamam oğlum kardeşini emzirip hemen geliyorum. Küçüğe dedim hadi bu kadar yeter yatağına yatırıp emzik verdim koştum büyüğe. Allah yardim ediyor işte o an küçük ağlamadı sakin sakin yattı. Büyüğün midesini ovalayip sardim güzelce uyuttum. Yine küçüğe kostum. Onu da kucagimda yaylana yaylana uyuttup yatirdim. Büyük bir daha kusmaya başladı. Hadi dön başa. Eşim de dedi ben çok kötüyüm, basım cok kötü uyumak istiyorum. İşte Allah nasil bir güç, sabir veriyorsa dedim hadi git sen de yat zaten bu halde bir faydan olmadı hiç bana. Şu an herkes bir odada uyuyor. Sira sıra odaları gezip kontrol ediyorum. Büyüğüm arada inliyor yanına koşup kontrol ediyorum. Küçük başladı mikirdanmaya, sagolsun yine de iyi dayandi. Aa bu arada halinin ortasında kabasini aldirdigim kusmuk duruyor. Herşeyi hallettim de ona çare bulamadim. Burada halı yikamaci yok, çöpe atayim desem burada çöp atmakta çok büyük mesele. Koca halıyı dusakabini nasil sokup yikarim onu hesapliyorum şu an elimde kahvem ile. Mesanemdeki dikişlerim, sezeryan dikişlerim sizim sizim sizliyor su an. Ama yapacak bisey yok, analık.
İlk krizi böyle atlattim diye umut ediyorum. Büyük yine arada kusmaya devam ediyor. Umarim büyüğüm toparlar da acile gitmek durumunda kalmayiz.
Bu arada kusma için tavsiyeniz varsa alirim. Uyandiginda elektrolit takviye vereceğim, aklima gelen o
Beslenmeyle alakalı olabilir bence, bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmamak normalmiş.Kızlar benim bebek dünden önceye kadar 3-4 kez kaka yapıyordu dün bir kez yaptı bugün halen henüz yapmadı önceki günler daha sık mama veriyordum iki gündür vermiyorum o yüzden mi bilmiyorum ama normal midir acaba gaz harici sıkıntı da gözükmüyor dıştan çiş yapıyor onda sıkıntı yok
Eşimi boşamazsam belki gideriz niz de diyorımCanım şimdi odaya geldim biliyosun tatildeyim ama kv desteği var yanında biri olcaksa işgilenebilcek çok rahat çünkü bebiş emip dmip uyudu açık havada ablayla yüzdük havuz deniz çok kolay olu kv ile şimdi ikisine banyo yaptırdık kremledik bitti gitti
O esnada film çektiler içinde bir sürü gaz birikmiş aşağıdan çıkaramadığı için fışkırarak kusuyormuş meğer. Karnı çok sertti ve şişti bu arada. Ben de üstüne ağladıkça aç dedim verdim çocuğun derdine dert katmışım. Karnına sıcak havlu koyun bizimkisini çok rahatlatıyor, sonra masaj yaparsınız. Gazı varsa belki rahatlatır. Ama kusmuyorsa ve karnı normalse bence endişelenecek bir şey yok kabız içinAh çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsınız? Daha iyi mi yavrum?
Bizde kusma yok şu an ama kakasını hala yapabilmiş değil. Bu durumlarda lavman mı yapılıyormuş sadece?
5.hafta atağı olabilir mi acaba aklıma başka bir şey gelmediKızlar yorumlarınız için teşekkürler ben hamama gittim . Çok bunalmıştım ve göğsümde dünden beri sertleşmişti iyi gelir diye düşündüm iyi de geldi.
Şimdi bir sorum daha var, bebeğinin beslenmesinde azalma yaşayan var mı acaba ? Ben sütümü sağıp veriyorım normalde maşallah çok iştahlıdır çok sık acıkır ve güzelce içer sütünü. Ama son 2 gündür iştahında gerileme var. Biraz içip uyuya kalıyor uyanınca biraz daha içiyor. Ama sağdığım sütü tek seferde içmiyor.(normalde tek seferde içerdi)
Şuan 35 günlük, ilk ay çok güzel kilo aldı. 2.800 doğdu 3. Gün 2.600 e düştü. 1 ay kontrolünde 4.050 kg olmuştu.
Şimdi iştahı gerileyince üzüldüm. Hasta vs olsa ağlardı di mi?
Ahh bu bebeler hergün başka bir konuda derdim var resmen
O uykusunda ses çıkarma durumunu büyük oğlumda yaşadım şimdi de yaşıyorum. Eşimin boğuluyor bu çocuk galiba diyip yüz kere kontrol etmesinden sonra, artık onu da odadan attım, gitti salonda yatmaya başladı. Aslında en ufak çıta uyanırım ama bebeğin bu seslerine bağışıklık geliştirmişim hiç duymuyorum mıkırdanmalarını, anca ağlaması lazımArkadaşlar oğlum son günlerde çok huysuz, huzursuz. Nesi var anlayamıyorum. Ben acemi anne, o daha bu dünyada çok yeni, bazen çaresiz kalıyorum. Uykuları kesik kesik. Normalde üç saat uyutabiliyordum, şimdi 1,5-2 saatte kalkıyor, uyanana kadar da zaten uykusunda inliyor, mızıldıyor, hep kesik kesik uyuyor. Gaz mıdır bu? Bugün 21 günlüğüz. Atak filan mı?
Bir de dünden beri kakasını yapmadı. Sıkıntısı o da olabilir. Ne yapmak lazım? Bizim öyle damlamız filan da yok. Doktora götüreyim mi? Ne önerirsiniz? Not: Ben de kabızlık çekiyorum, sindirim/boşaltımımız çok paralel gidiyor.
Sıkıntınızı hissettim, çok bunalmışsınız. Allah yardımcınız olsun, büyüğe acil şifa versin. Çok iyi yönetmişsiniz, maşallah size. Halı kalsın, bırakın. Önce abiyi iyi edin, küçük de bir şekilde bir iki gün size uyumlanır inşallah.2 çocuklu hayatımın 19. Günü. Önceki 18 gün fragmanmış. Bugün büyük oğlum hasta oldu. Birden şiddetle kusmaya başladı. Kendi de korktu, ağlamaya başladı. Onu sakinlestirip, temizleyip duşa soktum. Hemen kostum bir yandan ağlayıp duran meme isteyen küçük oğluma. Onu emzirirken büyüğüm duştan çıktı. Anne mideme kramp giriyor lütfen biraz masaj yap dedi. O an bi kötü oldum ağlayacak gibi. Dedim dur salma kendini bunun daha kışı var, asıl hastalık o zaman olacak bu bişey değil. Ona dedim tamam oğlum kardeşini emzirip hemen geliyorum. Küçüğe dedim hadi bu kadar yeter yatağına yatırıp emzik verdim koştum büyüğe. Allah yardim ediyor işte o an küçük ağlamadı sakin sakin yattı. Büyüğün midesini ovalayip sardim güzelce uyuttum. Yine küçüğe kostum. Onu da kucagimda yaylana yaylana uyuttup yatirdim. Büyük bir daha kusmaya başladı. Hadi dön başa. Eşim de dedi ben çok kötüyüm, basım cok kötü uyumak istiyorum. İşte Allah nasil bir güç, sabir veriyorsa dedim hadi git sen de yat zaten bu halde bir faydan olmadı hiç bana. Şu an herkes bir odada uyuyor. Sira sıra odaları gezip kontrol ediyorum. Büyüğüm arada inliyor yanına koşup kontrol ediyorum. Küçük başladı mikirdanmaya, sagolsun yine de iyi dayandi. Aa bu arada halinin ortasında kabasini aldirdigim kusmuk duruyor. Herşeyi hallettim de ona çare bulamadim. Burada halı yikamaci yok, çöpe atayim desem burada çöp atmakta çok büyük mesele. Koca halıyı dusakabini nasil sokup yikarim onu hesapliyorum şu an elimde kahvem ile. Mesanemdeki dikişlerim, sezeryan dikişlerim sizim sizim sizliyor su an. Ama yapacak bisey yok, analık.
İlk krizi böyle atlattim diye umut ediyorum. Büyük yine arada kusmaya devam ediyor. Umarim büyüğüm toparlar da acile gitmek durumunda kalmayiz.
Bu arada kusma için tavsiyeniz varsa alirim. Uyandiginda elektrolit takviye vereceğim, aklima gelen o
Doktorum ilk üç ay sadece Calpol verebileceğimi söylemişti 2,5 ml 6 saatte bir. Tekrar hastaneye vs götürmedim evde takip ettiğim ikinci çocuğum. Biraz da annelik içgüdüme güvendim hastaneye gidip dahada mikrop kapmasın dedim. Kabız olduğunu anlamıştım ama, normalde doktorlar bitki caylari da önermiyor ama ben 1.02 yemek kaşığı kadar içirdim . Bence doktora götürün pazartesi günü. Ozamana kadar da takip edin tuvaletini . Çok geçmiş olsunAyy çok geçmiş olsun, ateş de eklendi demekKaka yapınca düşmüş ama, çok şükür Calpol'ü doktorunuz mu önerdi? Bizim şu an hiç ilacımız yok. Ne ateş için, ne gaz için, ne kabızlık için. 1. ay kontrolümüze de daha 9-10 gün var. O sebeple ne yapacağımı bilemedim. Pazartesi bir doktora götürsem mi napsam
Ben hazır soğuk kompress torbasıyla tutmuştum dışarısı sıcakken çantanın termos gözünde baya buz gibiydiKızlar süt sağımı ile alakalı bir şey soracaktım. Evde sağdığım sütü dışarıda ne şekilde bebeğime verebilirim acaba ? Buzlukta,buzdolanında ya da yeni sağdığım sütü fark etmez.
Pazartesi uçak yolculuğu yapacağız . Havalimanına gidiş, varış vs derken 5 saat civarı yolda kalmış olacağoz. Normalde öyle acil durumlarda mama veriyorum ama bi kaç gğndür bebeğim mama istemiyor. Sütümü götürmek istiyorum ama ne şekilde götüreceğimi bilemedim
Ah maalesef bahsettiğiniz gaz belirtileri var bizdeO uykusunda ses çıkarma durumunu büyük oğlumda yaşadım şimdi de yaşıyorum. Eşimin boğuluyor bu çocuk galiba diyip yüz kere kontrol etmesinden sonra, artık onu da odadan attım, gitti salonda yatmaya başladı. Aslında en ufak çıta uyanırım ama bebeğin bu seslerine bağışıklık geliştirmişim hiç duymuyorum mıkırdanmalarını, anca ağlaması lazımNormal bir durum diye biliyorum, gaz değil. Bence huzurlu uyuduklarına işaret ediyor yani ben öyle yorumluyorum çünkü gaz sancısı nedir çok iyi biliyorum, o bayağı ayırt edilen bir durum oluyor. Mesela o mızıldanmalarıyla birlikte yüzü gözü değişiyor mu, kaşları çatılır, ayakları karnına doğru kıvrılır, kısacası bir kıvranma söz konusu olur. Öyleyse eğer gazdır evet. Ama sakin bir yüz ifadesi varken böyle uyku arasında hafif mıkırdanmalar ıh mıh sesleri gaz sebepli değil.
Yenidoğan bebeklerde 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal kabul edilir. Gözlemleyin kakasını yaptığında eğer sert değil, sulu sarı kaka yaparsa kabız değildir, zor sert bir kaka yaparsa doktorunuza söylersiniz, ya da 1 haftayı geçerse müdahale eder. Kaka miktarından çok, asıl önemli olan çiş miktarıdır, onda bir değişiklik yoksa, şu an için beklemekten başka yapılacak bir şey yok.
Hay Allah, kıyamam çocuğuma ya... Küçücük karnında neler biriktirmişO esnada film çektiler içinde bir sürü gaz birikmiş aşağıdan çıkaramadığı için fışkırarak kusuyormuş meğer. Karnı çok sertti ve şişti bu arada. Ben de üstüne ağladıkça aç dedim verdim çocuğun derdine dert katmışım. Karnına sıcak havlu koyun bizimkisini çok rahatlatıyor, sonra masaj yaparsınız. Gazı varsa belki rahatlatır. Ama kusmuyorsa ve karnı normalse bence endişelenecek bir şey yok kabız için
İşte biz acemi annelerin biraz daha zamana ihtiyacı var sanırım içgüdülerle hareket edebilmek için. İyi ki sizler varsınız ki fikir alabiliyoruzDoktorum ilk üç ay sadece Calpol verebileceğimi söylemişti 2,5 ml 6 saatte bir. Tekrar hastaneye vs götürmedim evde takip ettiğim ikinci çocuğum. Biraz da annelik içgüdüme güvendim hastaneye gidip dahada mikrop kapmasın dedim. Kabız olduğunu anlamıştım ama, normalde doktorlar bitki caylari da önermiyor ama ben 1.02 yemek kaşığı kadar içirdim . Bence doktora götürün pazartesi günü. Ozamana kadar da takip edin tuvaletini . Çok geçmiş olsun
Çiğ meyve yememeye çalışın, komposto şeklinde olabilir. Ben de kendim maalesef dayanamayıp yiyorum, yaz meyvelerine kim dayanabiliyor ki zaten… Kavun özellikle felaket gaz yapıyor. Kimyon çayı yapıp için siz. Kuru baklagilleri mutlaka kimyonlu yiyin. Hatta her yemeğinizi pişirirken kimyonlu yapın, hatta tabağınızda da baharat olarak serpin. Kimyon gaz için çok iyi, sütten de bebeğinize geçer onun da rahatlamasına yardımcı olur. Gün içinde her bez açtığınızda gaz masajı yapın, bacaklarına bisiklet çevirme hareketleri yaptırın, karnını saat yönüne doğru ovun, YouTube’da “Sevim Hemşire gaz masajı” yazdığınızda masaj videolarını bulursunuz. Gün içinde sık sık ayaklarını karnı üstünde birleştirip o şekilde uzunca tutun, bebiş rahatça yapsın pırtını, kakasını.Ah maalesef bahsettiğiniz gaz belirtileri var bizdeKarnına doğru çekiyor bacaklarını Ne yapmak lazım ben zaten bilemiyorum. Annem de sağ olsun bu çocuğun bir derdi var deyip duruyor, iyice üzülüyorum Sanki ben o derdi bulup çözemiyormuşum gibi hissettiriyor...
O zaman kaka konusunda biraz gözlemleyeyim çünkü çişte bir değişiklik yok. Her bezde dolu dolu çiş yapıyor. Muhtemelen benim yediğim içtiğimden gaz geçti ona da
Kimyonu abartayım ben o zaman, çok da severim zatenÇiğ meyve yememeye çalışın, komposto şeklinde olabilir. Ben de kendim maalesef dayanamayıp yiyorum, yaz meyvelerine kim dayanabiliyor ki zaten… Kavun özellikle felaket gaz yapıyor. Kimyon çayı yapıp için siz. Kuru baklagilleri mutlaka kimyonlu yiyin. Hatta her yemeğinizi pişirirken kimyonlu yapın, hatta tabağınızda da baharat olarak serpin. Kimyon gaz için çok iyi, sütten de bebeğinize geçer onun da rahatlamasına yardımcı olur. Gün içinde her bez açtığınızda gaz masajı yapın, bacaklarına bisiklet çevirme hareketleri yaptırın, karnını saat yönüne doğru ovun, YouTube’da “Sevim Hemşire gaz masajı” yazdığınızda masaj videolarını bulursunuz. Gün içinde sık sık ayaklarını karnı üstünde birleştirip o şekilde uzunca tutun, bebiş rahatça yapsın pırtını, kakasını.
Ben kendim su ile denedim aslında avent ile comotomo hızı aynı ama nedense bebeğim avent i daha hızlı içiyor.Sizden duyup ben de aldım Comotomo. Az önce ilk kez denedik, Avent'ten pek farkı yok gibiydi emme süresi bakımından. Avent daha mı hızlı size göre? Bir dahakine daha net bir şey söyleyebilirim ama ilk denemem olumluydu benim. Silikon uçla tutarsa en geç bir iki haftaya normal memeye dönersiniz. Ebe öyle söylemişti bize.
Bu arada benim oğlum silikon ucu hiç sevmedi, anladı onun sahte bir şey olduğunu. Sonraki denemelerde de ağzında ezip paçavraya çevirdi zatenEn son Avent'in silikon ucunu sipariş ettik. Diğerlerine göre pahalı bir uç. Bu hafta epey huysuz, uykuları kesik kesik, sürekli ağlıyor. Atak mıdır nedir artık var bir hareketlilik üzerinde. Bu aşama bir geçsin, bir de Avent uçla deneyeceğiz. Daha sert, biberona yakın bir uçmuş. Belki siz de denersiniz
Evlerimiz biberon doldu gerçekten. Biz bugün sterilizatör de aldık. Zahmetli kaynatma işini rafa kaldırmıştık ebelerin tavsiyesiyle, bahsetmişimdir. Biberonları sadece yıkıyorduk. Tabii insan içten içe acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşünmüyor değil. En sonunda dayanamayıp sterilizatör sipariş ettik. İyi ki de almışız, ilk günden çok kolaylaştırdı hayatımızı ve tabii artık hijyen açısından içimiz de daha rahat.Ben kendim su ile denedim aslında avent ile comotomo hızı aynı ama nedense bebeğim avent i daha hızlı içiyor.
Bu arada dün silikon ucu aldı emde sma sonrasında yine almadı
Bende bebedoor un silikon ucunu aldım o biraz daha sert biberona benziyor. Bu 3. Modelimiz bakalım evi silikon uç ve biberonla donatacaz bu gidişle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?