- 4 Mart 2025
- 1.046
- 1.480
- 48
Silikon ucu çözmüştür o da benim oğlum gibiBen kendim su ile denedim aslında avent ile comotomo hızı aynı ama nedense bebeğim avent i daha hızlı içiyor.
Bu arada dün silikon ucu aldı emde sma sonrasında yine almadı
Bende bebedoor un silikon ucunu aldım o biraz daha sert biberona benziyor. Bu 3. Modelimiz bakalım evi silikon uç ve biberonla donatacaz bu gidişle
Bu arada kavun en sevdiğimdirÇiğ meyve yememeye çalışın, komposto şeklinde olabilir. Ben de kendim maalesef dayanamayıp yiyorum, yaz meyvelerine kim dayanabiliyor ki zaten… Kavun özellikle felaket gaz yapıyor. Kimyon çayı yapıp için siz. Kuru baklagilleri mutlaka kimyonlu yiyin. Hatta her yemeğinizi pişirirken kimyonlu yapın, hatta tabağınızda da baharat olarak serpin. Kimyon gaz için çok iyi, sütten de bebeğinize geçer onun da rahatlamasına yardımcı olur. Gün içinde her bez açtığınızda gaz masajı yapın, bacaklarına bisiklet çevirme hareketleri yaptırın, karnını saat yönüne doğru ovun, YouTube’da “Sevim Hemşire gaz masajı” yazdığınızda masaj videolarını bulursunuz. Gün içinde sık sık ayaklarını karnı üstünde birleştirip o şekilde uzunca tutun, bebiş rahatça yapsın pırtını, kakasını.
Bir emzirmeme olayı nelere mal oldu dedim kendi kendime bugğn. Bende bugün süt sıcaklığını ölçme termometresi, süt saklama şişeleri vs aldım . Ben biberonları biberon deterjanı ile yıkıyorum. Eve daha fazla cihaz alacak yerim yok gerçektenEvlerimiz biberon doldu gerçekten. Biz bugün sterilizatör de aldık. Zahmetli kaynatma işini rafa kaldırmıştık ebelerin tavsiyesiyle, bahsetmişimdir. Biberonları sadece yıkıyorduk. Tabii insan içten içe acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşünmüyor değil. En sonunda dayanamayıp sterilizatör sipariş ettik. İyi ki de almışız, ilk günden çok kolaylaştırdı hayatımızı ve tabii artık hijyen açısından içimiz de daha rahat.
Aynen, 2+1 evde küçücük bir mutfağım var aslında ama aldık işteBir emzirmeme olayı nelere mal oldu dedim kendi kendime bugğn. Bende bugün süt sıcaklığını ölçme termometresi, süt saklama şişeleri vs aldım . Ben biberonları biberon deterjanı ile yıkıyorum. Eve daha fazla cihaz alacak yerim yok gerçekten
O da mantıklıymışAynen, 2+1 evde küçücük bir mutfağım var aslında ama aldık işteSüt saklama şişesi nasıl oluyor? Ben yoğurt makinesinin cam kaplarını kullanıyorum o iş için
Evet ben de dayanamıyorum. Karpuz da pişik yapabiliyor bazı bebekte, gaz olarak çok emin değilim.Bu arada kavun en sevdiğimdirKarpuz yesek onun yerine o da mı dokunur?
Lansinohun kendi süt saklama plastik kapları var birde süt saklama poşetleri var ebebekte onlar koyup buzluğa atıyorsun onlardan alabilirsin kardeşim hep öyle yaptı fazla sütünü sağıp o poşetlere tarih yazıp atıyordu buzluğa bı yere giderken onlardan veriyordu ya da anneme bırakacak mesela kendi dışarda olacak annem onlardan ısıtıp verdiAynen, 2+1 evde küçücük bir mutfağım var aslında ama aldık işteSüt saklama şişesi nasıl oluyor? Ben yoğurt makinesinin cam kaplarını kullanıyorum o iş için
Canım benden sana tavsiye çünkü ben de hep öyle yaptım ve böyle çözdüm, emzirir yaklaşık 20 30 dakika gerekirse 40 dakika yatakta rahat bir şekilde loş bir ışıkta, emzirirdikten 1 saat sonra tekrar teklif et Émerse ver Emmezse de sütünü sağ ve 2 saat sonra tekrar emzirir, yani üç saatte bir emzir emzirdikten bir saat sonra sağım yap. Maalesef emmesi için aç kalması lazım, yani 3 saat içinde illaki acıkcak bir sonrakindede emcek ama rahat olmaya çalış ve mutlaka sağım yap ki artsın arttıkça da o daha çok emmek isteyecek dolu dolu gelecek çünküKızlar yaaa yine ben ve yine canım çok sıkkın. İki gündür benim sütte sanki biraz artma var güzel geliyor elimle saginca,ama bu sefer de benim kız iyice biberona ve mamaya alıştıgi için memeyi alıyor ama hiç hiç uygulayıp emmiyor öylesine emzik emer gibi yapıyor doğal olarak süt gelmiyor gelmeyince doymuyor sonra ağlıyor ben dayanamıyorum yine biberonla mama veriyorum ne oalack böyle bu kısır döngü ne yapacam sütüm artmaya başlamışken bu kız böyle yapmaya devam ederse olanda gidecek yaaa. Pazartesi günü emzirme danışmanına kesin gidecem de sizlerden bir fikir, bir öneri gelir mi ki dedim
Memenin sadece ucunu aldığında genelde emzik gibi çiğneme durumu olur, kahverengi areola kısmını da bebeğin ağzına aldığından emin olun.Kızlar yaaa yine ben ve yine canım çok sıkkın. İki gündür benim sütte sanki biraz artma var güzel geliyor elimle saginca,ama bu sefer de benim kız iyice biberona ve mamaya alıştıgi için memeyi alıyor ama hiç hiç uygulayıp emmiyor öylesine emzik emer gibi yapıyor doğal olarak süt gelmiyor gelmeyince doymuyor sonra ağlıyor ben dayanamıyorum yine biberonla mama veriyorum ne oalack böyle bu kısır döngü ne yapacam sütüm artmaya başlamışken bu kız böyle yapmaya devam ederse olanda gidecek yaaa. Pazartesi günü emzirme danışmanına kesin gidecem de sizlerden bir fikir, bir öneri gelir mi ki dedim
Canım benden sana tavsiye çünkü ben de hep öyle yaptım ve böyle çözdüm, emzirir yaklaşık 20 30 dakika gerekirse 40 dakika yatakta rahat bir şekilde loş bir ışıkta, emzirirdikten 1 saat sonra tekrar teklif et Émerse ver Emmezse de sütünü sağ ve 2 saat sonra tekrar emzirir, yani üç saatte bir emzir emzirdikten bir saat sonra sağım yap. Maalesef emmesi için aç kalması lazım, yani 3 saat içinde illaki acıkcak bir sonrakindede emcek ama rahat olmaya çalış ve mutlaka sağım yap ki artsın arttıkça da o daha çok emmek isteyecek dolu dolu gelecek çünkü
Evet öyle yapacam inşallah ama sorun surda emmiyor memeyi öyle ağzında tutuyor ve işte sonra da yalanıyor sürekli, sonra açlık iyice canına tak edince ağlıyor çok fena o zmn da dayanamayıp veriyoruz mamayıCanım benden sana tavsiye çünkü ben de hep öyle yaptım ve böyle çözdüm, emzirir yaklaşık 20 30 dakika gerekirse 40 dakika yatakta rahat bir şekilde loş bir ışıkta, emzirirdikten 1 saat sonra tekrar teklif et Émerse ver Emmezse de sütünü sağ ve 2 saat sonra tekrar emzirir, yani üç saatte bir emzir emzirdikten bir saat sonra sağım yap. Maalesef emmesi için aç kalması lazım, yani 3 saat içinde illaki acıkcak bir sonrakindede emcek ama rahat olmaya çalış ve mutlaka sağım yap ki artsın arttıkça da o daha çok emmek isteyecek dolu dolu gelecek çünkü
Ona çok dikkat ediyorum daha öncesi sütümün çok az olduğu dönemde gittim emzirme danışmanına 3 kez falan memeyi almada hiç sıkıntı yok hatta öyle güzel alıyor ki memeyi ben o yüzden benim sütüm yok benim yüzümden aç kalıyor bu çocuk diye kendime çok eziyet ettimMemenin sadece ucunu aldığında genelde emzik gibi çiğneme durumu olur, kahverengi areola kısmını da bebeğin ağzına aldığından emin olun.
Acile gittik kusma durmadi üstüne ishal başladı. Mide bağırsak enfeksiyonu imiş. Umarim bize geçmez. Bu durumlar için Türkiye'den enterogermina getirmistim hic aklima da gelmedi, akil kalmadi aslinda da neyse. Hatirlatma için teşekkürlerCanım çok geçmiş olsun bence probiyotik ver midesine iyi gelir. Pazartesi de bir doktora götür testi falan verin mikrop olabilir. İnşallah bu süreçte size ve bebeğe geçmez . Allah kolaylık versin gerçekten anne olmak çok zor
İyi Maşaallah o zaman büyük bölümde sıkıntı yok. Acaba meme ağzındayken bir yandan da elle sağma işlemi yapsanız? Yani ağzına süt gelirse mecbur yutması gerekecek, yani emmiş olacak. Böylelikle belki aktif emmeye geçer. Bakalım tekrar gittiğinizde emzirme danışmanı ne tavsiye verecek. İnşaallah kolaylıkla halledersiniz.Ona çok dikkat ediyorum daha öncesi sütümün çok az olduğu dönemde gittim emzirme danışmanına 3 kez falan memeyi almada hiç sıkıntı yok hatta öyle güzel alıyor ki memeyi ben o yüzden benim sütüm yok benim yüzümden aç kalıyor bu çocuk diye kendime çok eziyet ettimneyse güzel alıyor ama emmiyor çocuğum öyle bekliyor memede uyuyup kalıyor beklerken memeden çekince de uyanıp ağlıyor ya da yalanıyor dili dışarda gülüyorum bu hallerine ama çok üzülüyorum vaktim sütüm güzel geliyor ama mecbur kalıp mama verdim o kadar üzülüyorum ki
Ah canım, çok geçmiş olsun. Hem oğluna hem sana. Maşallah çok iyi idare etmişsin. Ama evet biri hasta olunca çok zor oluyor, kıyamam hemen iyileşsin.
Halı yıkama için hiç mi bi yerlerden gelmiyor canım, onunla uğraşmasan keşke. Eğer bi çözüm yoksa halı yıkama makinesi edinmek sanırım daha mantıklı
Ayyyy inşallah yaaa bu süt meselesi beni çok yıprattı acaba takıntı haline mi getirdim bırakıp sadece mamayla mi devam etsem diyorum, ama vicdan yapıyorum o zmn da. Neyse umarım çözerim bir an önce, hepimiz yaşadığımız sıkıntıları en kısa zmn da çözeriz inşallahİyi Maşaallah o zaman büyük bölümde sıkıntı yok. Acaba meme ağzındayken bir yandan da elle sağma işlemi yapsanız? Yani ağzına süt gelirse mecbur yutması gerekecek, yani emmiş olacak. Böylelikle belki aktif emmeye geçer. Bakalım tekrar gittiğinizde emzirme danışmanı ne tavsiye verecek. İnşaallah kolaylıkla halledersiniz.
Acile götürdük ben evde elektrolit vermistim, onlar da elektrolit verdi. Benimki cilek aromali idi onlar muzlu verdiÇok geçmiş olsun. Mide bulantısı için Onzyd tablet verebilirsiniz çiğnenen bir tablet, kusmayı bayağı önlüyor. Kusmalar geçmezse serum bağlanabilir, hızla toparlar. İshale dönerse tahlil gerekebilir belki bir şey kapmıştır. Midesini hızlı toparlaması için 3-4 gün boyunca et ürünlerine ara verirseniz iyi olur, patates, pilav, makarna ve yoğurtlu şeyler yedirebilirsiniz, mesela naneli yoğurt çorbası, yoğurtlu makarna vs..
Aynen kusup kusup atacak artik. Parkta kumda oynadi bu ara. Oradan geldi muhtemelen hastalikÇok çok geçmiş olsun. İki çocuklu hayat ve üzerine hastalık, yaşadıklarınızı hayal edebiliyorum yine iyi altından kalkmışsınız. Allah bize güç kuvvet versin de kimsecikler bile olmadan yetebilelim çocuklarımıza. İnşallah en kısa sürede toparlar oğlunuz. Havuza gittiniz mi, bir virüs mı bulaştı acaba? Genelde kusup kusup vücuttan atılır, umarım da öyle olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?