Aventi tutmayan bibste tutmaz gibi geliyor hiç inancım yokBende de avent var asla tutmadı. Bibs almayı düşünüyorum son olarak onu denerim
Meme reddi yaparsa diye biberon hiç denemedim şuan 18.günümüz bir ay sonra filan biberona başlamayı düşünüyorumBazı bebekler ne yaparsanız yapın tutmuyor yeğenime tüm markaları denedik midesi bulanır gibi yapıp hepsini attı eğer biberon ucu alıyorsa şansınız var diye düşünüyorum. Ben de avente kesin gözüyle bakıp onu almayı düşünmüştüm ama almama ihtimaline karşı o kadar para vermeyeyim diyip daha uygun bişeyler bakayım dedim chicconun damaklı 0-2 ay emziği var full silikon bebeklerin %96’sı tarafından kabul edildiğini yazmışlar biz doğduktan sonra 5. Gününde hastanede ufak ufak denemiştik sonra eve geçince vermeye başladık gayet güzel tuttu ağlarken çok tutmuyorlar memeyi verip karnını doyurduktan hemen sonra vermiştim ben siz de onu deneyebilirsiniz ben tekli almıştım ama 2’li paket olarak da satılıyor görselini ekliyorum
Eki Görüntüle 3613959
Cam patlamaz mi acaba buzlukta bence en kullanışlılari poşetler gibi geldi bana hatta ben doğumdan önce aldım bir paket koydum ki güya sütüm çok olacak da fazlasını buzluğa atar rahat ederim diyePoşetleri biliyorum da ayrıca cam kap filan mı var diye merak ettimSiz nasılsınız bu arada? Her şey yolunda mı?
Benim doğum yaptığın hastane de bir kere ebe denk geldi emzirme danışmanlığı için iki kez de hemşire ikiside hem çok ilgimi hem çok bilgililerdi ve ücretsiz, yarın tekrar gidecem bir ayı geçtiği için şimdi ücretsiz olmaz muhtemelen ama önemli değil gerçekten iyi bi danışman bulalım daElektrikli pompanız varsa hemen sağım yapmaya başlayın, bol bol stoklayın. Emzirme danışmanınızı da iyi seçin derim, bu iş maşallah herkesin ek gelir kapısı olmuş, önüne gelen danışmanım diye geziyor. Bazılarının bilgisi senden benden fazla değil.
Buraz daha aydınlık diyebiliriz1 ay sonrasında ışık var mı acabağğğ
Çocuk doktorumuz emzirme sorunumuz olduğunu söyleyince hemen polikliniğe yönlendirdi bir özel hastaneye, artık devlet teşvik ettiği için birçok özel hastanedeki emzirme danışmanlığı ücretsizmiş biz medipol mega hastanesine gittik. Şehir hastanesinde doğum yapmıştım ve laktasyon hemşireleri doğum yaptıktan iki gün sonra zorla geldiler göstermeye resmen ama özeldeki klinik çok iyi ilgilendi herşeyi en baştan aldık ben sütümün olmadığını memeden dolayı emziremediğimi düşünüyordum ama orada bebeğim 10 dkda doyacak kadar emebildi. Kendi adıma hatam emzirirken çok nazik davranmışım canı acır diye. Memeyi alsın diye artık boynundan tutup memeyi hafif kahverengi kısmın dışından inceltip direkt yapıştırıyorum memenin kahverengi kısmını tamamını alana kadar bazen kendini atıyor ve ağlıyordu asla umursamadan bastırmaya devam ediyorum zaten bir yerden sonra emmeye başlayıp sakinleşiyor. Eğer sorununuz benim gibi memeyi tutamamaksa benim gözlemlediğim kadarıyla ıslak ve nemli meme ucunu kaydığı için tutamıyor bizimki kaydıkça daha zor oluyor mutlaka hem ağzını hem göğsümü iyice kurutup emzirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte kaşık biberon ve normal biberonu asla kullanmıyoruz ama çocuk doymaz diye takviye yapıyoruz sağdığım sütten yetmezse de mama şeklinde onu da eds ile veriyoruz önce serçe parmağımı emmesini sağlıyorum sonra sondayı parmağımın ucundan ağzına ittiriyorum pipet gibi çekmiş oluyor takviyeyi sonda da medikalciden 5 numara beslenme sondası olarak geçiyor. Memeyi hiç almıyorsa siz meme ucuna yaklaştırarak parmağınızı verip sonra yava yavaş meme ucu + sonda yöntemini deneyebilirsiniz.Ne gibi yollar izlediniz acaba memeye dönmesi için?
Yıkayıp yaptırmanın çok faydasını gördüm bengece 10 buçuk gibi yıkıyoruz, üzerini giydir doyur yatır 11 i geçiyor ama gece güzel uyuyor 3 saat sonra acikio uyanıyor ben uyandırmıyorum sonra tekrar doyurup yatıyorum yine güzel uyuyor takrar acikana kadarBiz de 32 günlük olduk bugün bir kaç gündür çok huysuz sürekli kucakta uyumak dün akşam 10.30dan 3.30a kadar asla uyumadı 5. Hafta atağı mıdır bilmiyorum çabuk geçer inşallah
Nazik davranma durumu ilk bebeklerde gerçekten maalesef tecrübesizliğimizden, bilmediğimizden yaptığımız bir durum. Emzirme konusunda değil ama gaz konusunda ben mesela ilk bebeğimde masaj yaptığımı sanıyordum ama meğerse hiç yapamıyormuşum. Sanki kalça çıkığına sebep olurum gibi geliyordu bacaklarını karnına doğru hiç bükmemeye çalışıyordum. Hafifçecik havaya kaldırıyordum bacaklarını tamam oldu diye düşünüyordum. Karnına hafifçecik bastırıyordum tamam oldu heralde diyordum. Ama çocuk hala gaz içinde kıvranıyordu. Ben de masajlar bile işe yaramıyor sanıyordum. Büyüdükçe aslında bebeklerin çok güçlü olduğunu, nazik davranmamıza gerek olmadığını görerek anlıyoruz. İlk bebekte hemşireler sırtına nasıl o kadar hızlı vuruyorlar diye içim içimi yiyordu, bebeği ellerinden almak için an kolluyordum. Dövüyorlar, eziyet ediyorlar, canını yakıyorlar gibi geliyordu. 2. bebekte onu çok iyi öğrendim, şimdi 3. bebeğimde de gaz varsa çok sakin bir şekilde kuvvetli bir masaj yapıp hemen halledebiliyorum, çocukcağız da rahatlıyor, biz de rahatlıyoruz.Çocuk doktorumuz emzirme sorunumuz olduğunu söyleyince hemen polikliniğe yönlendirdi bir özel hastaneye, artık devlet teşvik ettiği için birçok özel hastanedeki emzirme danışmanlığı ücretsizmiş biz medipol mega hastanesine gittik. Şehir hastanesinde doğum yapmıştım ve laktasyon hemşireleri doğum yaptıktan iki gün sonra zorla geldiler göstermeye resmen ama özeldeki klinik çok iyi ilgilendi herşeyi en baştan aldık ben sütümün olmadığını memeden dolayı emziremediğimi düşünüyordum ama orada bebeğim 10 dkda doyacak kadar emebildi. Kendi adıma hatam emzirirken çok nazik davranmışım canı acır diye. Memeyi alsın diye artık boynundan tutup memeyi hafif kahverengi kısmın dışından inceltip direkt yapıştırıyorum memenin kahverengi kısmını tamamını alana kadar bazen kendini atıyor ve ağlıyordu asla umursamadan bastırmaya devam ediyorum zaten bir yerden sonra emmeye başlayıp sakinleşiyor. Eğer sorununuz benim gibi memeyi tutamamaksa benim gözlemlediğim kadarıyla ıslak ve nemli meme ucunu kaydığı için tutamıyor bizimki kaydıkça daha zor oluyor mutlaka hem ağzını hem göğsümü iyice kurutup emzirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte kaşık biberon ve normal biberonu asla kullanmıyoruz ama çocuk doymaz diye takviye yapıyoruz sağdığım sütten yetmezse de mama şeklinde onu da eds ile veriyoruz önce serçe parmağımı emmesini sağlıyorum sonra sondayı parmağımın ucundan ağzına ittiriyorum pipet gibi çekmiş oluyor takviyeyi sonda da medikalciden 5 numara beslenme sondası olarak geçiyor. Memeyi hiç almıyorsa siz meme ucuna yaklaştırarak parmağınızı verip sonra yava yavaş meme ucu + sonda yöntemini deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederimÇocuk doktorumuz emzirme sorunumuz olduğunu söyleyince hemen polikliniğe yönlendirdi bir özel hastaneye, artık devlet teşvik ettiği için birçok özel hastanedeki emzirme danışmanlığı ücretsizmiş biz medipol mega hastanesine gittik. Şehir hastanesinde doğum yapmıştım ve laktasyon hemşireleri doğum yaptıktan iki gün sonra zorla geldiler göstermeye resmen ama özeldeki klinik çok iyi ilgilendi herşeyi en baştan aldık ben sütümün olmadığını memeden dolayı emziremediğimi düşünüyordum ama orada bebeğim 10 dkda doyacak kadar emebildi. Kendi adıma hatam emzirirken çok nazik davranmışım canı acır diye. Memeyi alsın diye artık boynundan tutup memeyi hafif kahverengi kısmın dışından inceltip direkt yapıştırıyorum memenin kahverengi kısmını tamamını alana kadar bazen kendini atıyor ve ağlıyordu asla umursamadan bastırmaya devam ediyorum zaten bir yerden sonra emmeye başlayıp sakinleşiyor. Eğer sorununuz benim gibi memeyi tutamamaksa benim gözlemlediğim kadarıyla ıslak ve nemli meme ucunu kaydığı için tutamıyor bizimki kaydıkça daha zor oluyor mutlaka hem ağzını hem göğsümü iyice kurutup emzirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte kaşık biberon ve normal biberonu asla kullanmıyoruz ama çocuk doymaz diye takviye yapıyoruz sağdığım sütten yetmezse de mama şeklinde onu da eds ile veriyoruz önce serçe parmağımı emmesini sağlıyorum sonra sondayı parmağımın ucundan ağzına ittiriyorum pipet gibi çekmiş oluyor takviyeyi sonda da medikalciden 5 numara beslenme sondası olarak geçiyor. Memeyi hiç almıyorsa siz meme ucuna yaklaştırarak parmağınızı verip sonra yava yavaş meme ucu + sonda yöntemini deneyebilirsiniz.
Ben kullandım memnunda kaldım elimizdeki paket biterse 2 numaraya geçecezKızlar, Sleepy yenidoğan bebek bezi 1 kullanıp memnun kalan varsa elimde 100 lük paket var. Yalnızca 10 tane kullanmışımdır. İsteyene gönderebilirim
E bebekte chicconun minicik 0-3 aylık bir emziği var iş görüyorArkadaşlar, yenidoğan için emzik kullanan varsa marka model link atabilir mi ?
Benim oğlum tuttu hastanedeyken verdim şuanda gaz sancilari tutunca yada beni emzik olarak kullandığında veriyorum ama sürekli vermek istemiyorum hemde en dandik markaKızlar bebeği emzik tutanlar nasıl kabul ettirdiniz benim kızım asla almıyor
Açken mi tokken mi ağlarken mi birçok şey denedim ama istemiyorilk sefer 10-15 saniye tuttu ve attı sonra hiç istemedi
Avent ve mamajoo denedim bibs almaya değer mi şekli ağız yapısını bozacak gibi emin olamıyorum ama tutma ihtimali yüksekse alayım
En yüksek ihtimal avent dediler ama tutmuyor
Evet kesinlikle ben gaz masajı olayını şuan çözemiyorum mesela çünkü organlarını acıtacağımı ya da dediğiniz gibi kalçasına zarar vereceğimi düşünüyorum ama annem yapınca üç dk olmadan bacaklarını ittirip bütün sorununu çözüyorNazik davranma durumu ilk bebeklerde gerçekten maalesef tecrübesizliğimizden, bilmediğimizden yaptığımız bir durum. Emzirme konusunda değil ama gaz konusunda ben mesela ilk bebeğimde masaj yaptığımı sanıyordum ama meğerse hiç yapamıyormuşum. Sanki kalça çıkığına sebep olurum gibi geliyordu bacaklarını karnına doğru hiç bükmemeye çalışıyordum. Hafifçecik havaya kaldırıyordum bacaklarını tamam oldu diye düşünüyordum. Karnına hafifçecik bastırıyordum tamam oldu heralde diyordum. Ama çocuk hala gaz içinde kıvranıyordu. Ben de masajlar bile işe yaramıyor sanıyordum. Büyüdükçe aslında bebeklerin çok güçlü olduğunu, nazik davranmamıza gerek olmadığını görerek anlıyoruz. İlk bebekte hemşireler sırtına nasıl o kadar hızlı vuruyorlar diye içim içimi yiyordu, bebeği ellerinden almak için an kolluyordum. Dövüyorlar, eziyet ediyorlar, canını yakıyorlar gibi geliyordu. 2. bebekte onu çok iyi öğrendim, şimdi 3. bebeğimde de gaz varsa çok sakin bir şekilde kuvvetli bir masaj yapıp hemen halledebiliyorum, çocukcağız da rahatlıyor, biz de rahatlıyoruz.
Aaa anladıım. yine de burda yaşamaktan daha konforlu olmasa kimse yaşamaz yurt dışında. Çok şükür bari kusması bitmiş yavrumun. İnşallah uyuyabilirsin biraz daha dinlenirsinGece itibari ile kusma bitti, çok şükür. Atlattik krizi. Ben biraz perte çıktım, ama toparlarim onlar iyi olsun yeter ki. Biz Almanyadayiz. Seviyoruz yaşadığımız yeri ama tabi Türkiyede yaşarken sahip oldugumuz pek cok rahatlik burada yok, onlarin eksikligini hissediyoruz. Yemek siparişi, hali yikamaci, özel hastane, online randevu, e-devlet vb. Gibi
Bu arada mamajo biberon ve emzik almıştım mecbur kalmadıkça biberonda mama bile içmiyor sevmediBenim oğlum tuttu hastanedeyken verdim şuanda gaz sancilari tutunca yada beni emzik olarak kullandığında veriyorum ama sürekli vermek istemiyorum hemde en dandik marka
Civilde baby soft biberon setiyle birlikte eşim almıştı biberonu da akış olarak çok kötü emzikte damaklı ve kocaman ama benim oğlan sefalet seviyor kaliteli şeyleri çığlıkla reddediyor
Memeyi ilk tutuyorsa daha iyi kafasını geri çekmesine izin vermeden ensesinden sabitleyin eğer çok aç ise sinirlenebilir o yüzden önden biraz kan şekerini yükseltecek kadar 5-10 cc doyurup memeye tutabilirsiniz biz öyle yaptık biraz da olsa tutuyorsa çok şanslısınızTeşekkür ederimBenim bebeğim memeyi ilk tutuyor ama sonra sinirlenip bırakıyor. O durumda da mı ısrarla memeye tutmak gerek acaba?
Eds de sondadan mama akışını nasıl sağlıyorsunuz? Pek zahmetli gibi duruyor :/
Gittiniz mi acile?Enfeksiyon kapmış demek, geçmiş olsun. Daha iyi mi şimdi?
Acaba hangisi ?E bebekte chicconun minicik 0-3 aylık bir emziği var iş görüyor
Ne güzel dedin, anavatan gibisi var miAaa anladıım. yine de burda yaşamaktan daha konforlu olmasa kimse yaşamaz yurt dışında. Çok şükür bari kusması bitmiş yavrumun. İnşallah uyuyabilirsin biraz daha dinlenirsin
Buna da bakabilirsiniz bebeklerin %96sı kabul ediyormuş chicco 0-2 ay diye geçiyor biz memnun kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?