2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Meme reddi yaparsa diye biberon hiç denemedim şuan 18.günümüz bir ay sonra filan biberona başlamayı düşünüyorum
Benimkide emziği 10 saniye filan emdi baktı süt yok attı dahada ağzına almıyor beni emzik olarak kullanıyor emmesede illa meme ağzında olsun istiyor biraz yoruldum bu gönderdiğine bakayım teşekkürler

Poşetleri biliyorum da ayrıca cam kap filan mı var diye merak ettim Siz nasılsınız bu arada? Her şey yolunda mı?
Cam patlamaz mi acaba buzlukta bence en kullanışlılari poşetler gibi geldi bana hatta ben doğumdan önce aldım bir paket koydum ki güya sütüm çok olacak da fazlasını buzluğa atar rahat ederim diye ama şimdi sütüm bebeğimi doyursa dua edicem. İyiyim canım işte bir gün iyiyim bir gün depresif lohusalık tüm hızıyla devam ediyor. Sen nasılsın alistiniz mi iyice bebisle

Benim doğum yaptığın hastane de bir kere ebe denk geldi emzirme danışmanlığı için iki kez de hemşire ikiside hem çok ilgimi hem çok bilgililerdi ve ücretsiz, yarın tekrar gidecem bir ayı geçtiği için şimdi ücretsiz olmaz muhtemelen ama önemli değil gerçekten iyi bi danışman bulalım da

Ne gibi yollar izlediniz acaba memeye dönmesi için?
Çocuk doktorumuz emzirme sorunumuz olduğunu söyleyince hemen polikliniğe yönlendirdi bir özel hastaneye, artık devlet teşvik ettiği için birçok özel hastanedeki emzirme danışmanlığı ücretsizmiş biz medipol mega hastanesine gittik. Şehir hastanesinde doğum yapmıştım ve laktasyon hemşireleri doğum yaptıktan iki gün sonra zorla geldiler göstermeye resmen ama özeldeki klinik çok iyi ilgilendi herşeyi en baştan aldık ben sütümün olmadığını memeden dolayı emziremediğimi düşünüyordum ama orada bebeğim 10 dkda doyacak kadar emebildi. Kendi adıma hatam emzirirken çok nazik davranmışım canı acır diye. Memeyi alsın diye artık boynundan tutup memeyi hafif kahverengi kısmın dışından inceltip direkt yapıştırıyorum memenin kahverengi kısmını tamamını alana kadar bazen kendini atıyor ve ağlıyordu asla umursamadan bastırmaya devam ediyorum zaten bir yerden sonra emmeye başlayıp sakinleşiyor. Eğer sorununuz benim gibi memeyi tutamamaksa benim gözlemlediğim kadarıyla ıslak ve nemli meme ucunu kaydığı için tutamıyor bizimki kaydıkça daha zor oluyor mutlaka hem ağzını hem göğsümü iyice kurutup emzirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte kaşık biberon ve normal biberonu asla kullanmıyoruz ama çocuk doymaz diye takviye yapıyoruz sağdığım sütten yetmezse de mama şeklinde onu da eds ile veriyoruz önce serçe parmağımı emmesini sağlıyorum sonra sondayı parmağımın ucundan ağzına ittiriyorum pipet gibi çekmiş oluyor takviyeyi sonda da medikalciden 5 numara beslenme sondası olarak geçiyor. Memeyi hiç almıyorsa siz meme ucuna yaklaştırarak parmağınızı verip sonra yava yavaş meme ucu + sonda yöntemini deneyebilirsiniz.

Biz de 32 günlük olduk bugün bir kaç gündür çok huysuz sürekli kucakta uyumak dün akşam 10.30dan 3.30a kadar asla uyumadı 5. Hafta atağı mıdır bilmiyorum çabuk geçer inşallah
Yıkayıp yaptırmanın çok faydasını gördüm bengece 10 buçuk gibi yıkıyoruz, üzerini giydir doyur yatır 11 i geçiyor ama gece güzel uyuyor 3 saat sonra acikio uyanıyor ben uyandırmıyorum sonra tekrar doyurup yatıyorum yine güzel uyuyor takrar acikana kadar

Nazik davranma durumu ilk bebeklerde gerçekten maalesef tecrübesizliğimizden, bilmediğimizden yaptığımız bir durum. Emzirme konusunda değil ama gaz konusunda ben mesela ilk bebeğimde masaj yaptığımı sanıyordum ama meğerse hiç yapamıyormuşum. Sanki kalça çıkığına sebep olurum gibi geliyordu bacaklarını karnına doğru hiç bükmemeye çalışıyordum. Hafifçecik havaya kaldırıyordum bacaklarını tamam oldu diye düşünüyordum. Karnına hafifçecik bastırıyordum tamam oldu heralde diyordum. Ama çocuk hala gaz içinde kıvranıyordu. Ben de masajlar bile işe yaramıyor sanıyordum. Büyüdükçe aslında bebeklerin çok güçlü olduğunu, nazik davranmamıza gerek olmadığını görerek anlıyoruz. İlk bebekte hemşireler sırtına nasıl o kadar hızlı vuruyorlar diye içim içimi yiyordu, bebeği ellerinden almak için an kolluyordum. Dövüyorlar, eziyet ediyorlar, canını yakıyorlar gibi geliyordu. 2. bebekte onu çok iyi öğrendim, şimdi 3. bebeğimde de gaz varsa çok sakin bir şekilde kuvvetli bir masaj yapıp hemen halledebiliyorum, çocukcağız da rahatlıyor, biz de rahatlıyoruz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Benim bebeğim memeyi ilk tutuyor ama sonra sinirlenip bırakıyor. O durumda da mı ısrarla memeye tutmak gerek acaba?

Eds de sondadan mama akışını nasıl sağlıyorsunuz? Pek zahmetli gibi duruyor :/

Kızlar, Sleepy yenidoğan bebek bezi 1 kullanıp memnun kalan varsa elimde 100 lük paket var. Yalnızca 10 tane kullanmışımdır. İsteyene gönderebilirim
Ben kullandım memnunda kaldım elimizdeki paket biterse 2 numaraya geçecez

Benim oğlum tuttu hastanedeyken verdim şuanda gaz sancilari tutunca yada beni emzik olarak kullandığında veriyorum ama sürekli vermek istemiyorum hemde en dandik marka
Civilde baby soft biberon setiyle birlikte eşim almıştı biberonu da akış olarak çok kötü emzikte damaklı ve kocaman ama benim oğlan sefalet seviyor kaliteli şeyleri çığlıkla reddediyor

Son düzenleme:
Evet kesinlikle ben gaz masajı olayını şuan çözemiyorum mesela çünkü organlarını acıtacağımı ya da dediğiniz gibi kalçasına zarar vereceğimi düşünüyorum ama annem yapınca üç dk olmadan bacaklarını ittirip bütün sorununu çözüyor sırtından gazını çıkarsın diye babasına veriyorum çocuğu nazikçe sırtını sıvazlıyor gaz içeride halay çekiyor o sırada ama inaniyorum yavaş yavaş çözeceğiz

Aaa anladıım. yine de burda yaşamaktan daha konforlu olmasa kimse yaşamaz yurt dışında. Çok şükür bari kusması bitmiş yavrumun. İnşallah uyuyabilirsin biraz daha dinlenirsin

Bu arada mamajo biberon ve emzik almıştım mecbur kalmadıkça biberonda mama bile içmiyor sevmedi

Memeyi ilk tutuyorsa daha iyi kafasını geri çekmesine izin vermeden ensesinden sabitleyin eğer çok aç ise sinirlenebilir o yüzden önden biraz kan şekerini yükseltecek kadar 5-10 cc doyurup memeye tutabilirsiniz biz öyle yaptık biraz da olsa tutuyorsa çok şanslısınız

Eds bana da zahmetli gelmişti ama aslında çok kolaymış bebeğin çekmesi için parmağınızı emmesi dışında hiçbir şey yapmıyorsunuz biberonu çeker gibi serçe parmağınızın yumuşak ucu bebeğin üst damağına gelecek şekilde ağzına yerleştirin ve emmesini bekleyin emmeye başlatınca sondanın ince ucunu parmağınızın kenarından ağzına ittirin mama kabı da ağız hizasının altında olsun parmağınızı emdikçe sonda pipet gibi çalışıp bebeğin ağzına mama gelecek mama geldikçe bebek daha güçlü çekecek hemşireler eldivenle yapıyorlar ama ben evde direkt parmağımla yapıyorum çünkü biberona benzer şekilde değil de meme ucuna benzer bir tene değmesi memeye alışması açısından daha iyi olur diye düşündüm kendi düşüncem tabii bu doğruluğunu bilemem ama emin olun yaparsınız mama hazırlamaktan daha zor evet ama memeye geçiş sürecinde bir hafta uğraşmaya inanın değer

Aaa anladıım. yine de burda yaşamaktan daha konforlu olmasa kimse yaşamaz yurt dışında. Çok şükür bari kusması bitmiş yavrumun. İnşallah uyuyabilirsin biraz daha dinlenirsin
Ne güzel dedin, anavatan gibisi var mi biraz çamaşır suyu ile eve girişesim var ama enerjim sıfır. Kesinlikle uyumaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…