Bibs ve philips soothie almıştım.soothiler ağır geldi tutamıyor henüz.Arkadaşlar, yenidoğan için emzik kullanan varsa marka model link atabilir mi ?
Evet ben kullanıyorum Boba 4g benimki, uyumuşsa hiç sorun yok demektir içiniz rahat olsun, tam koynunuzdaYenidoğan minnoşları kanguruda deneyimleyen oldu mu acaba ?
Neko start aldim.İçinde çok huzurla durdu hatta uyudu .Ama bacak kısmı beni tereddütte bıraktı.Çok mu ayrık durdu kalçasina zarar verirmiyim vs diye düşündüm. Kullanan var mı?
H Hestiada 4 yaş diye yanlış yazmışım 3 yaşına kadar kullandım kızımda.Evet ben kullanıyorum Boba 4g benimki, uyumuşsa hiç sorun yok demektir içiniz rahat olsun, tam koynunuzdagerçek aşk bu Neko ile Boba aynı firmanın ürünü diye biliyorum, Tuniko. O yüzden benzerlerdir diye düşünüyorum, sizin kangurunun içinden de yenidoğan minderi çıktı mı? Ona oturtarak bağlayınca hiç sorun olmuyor, ben kızımı 10 günlükten itibaren 4 yaşına kadar aktif şekilde bağlamıştım. Eşim de ben de çok rahat kullandık. Şimdi yine oğlumda da kullanıyorum ama ev ortamından çıkamadık henüz.
Hadi inşallah şifa bulursunuz. Güzel haberlerinizi alalımBenim doğum yaptığın hastane de bir kere ebe denk geldi emzirme danışmanlığı için iki kez de hemşire ikiside hem çok ilgimi hem çok bilgililerdi ve ücretsiz, yarın tekrar gidecem bir ayı geçtiği için şimdi ücretsiz olmaz muhtemelen ama önemli değil gerçekten iyi bi danışman bulalım da
Bir de bu var değil mi... Evde biri hastalandı mı hadi bakalım sırayla herkes nasiplenir... Neyse biz pozitif bakalım, kimselere geçmeden atlatacaksınız inşallahGittik dün, bambaşka bir maceraydiiyi şimdi çok şükür. Enfeksiyonmuş, bize de bulaşırmış. Siramizi bekliyoruz, tedirginiz
Ben buzluğa geçemedim dahaCam patlamaz mi acaba buzlukta bence en kullanışlılari poşetler gibi geldi bana hatta ben doğumdan önce aldım bir paket koydum ki güya sütüm çok olacak da fazlasını buzluğa atar rahat ederim diyeama şimdi sütüm bebeğimi doyursa dua edicem. İyiyim canım işte bir gün iyiyim bir gün depresif lohusalık tüm hızıyla devam ediyor. Sen nasılsın alistiniz mi iyice bebisle
YaaaEvet ben kullanıyorum Boba 4g benimki, uyumuşsa hiç sorun yok demektir içiniz rahat olsun, tam koynunuzdagerçek aşk bu Neko ile Boba aynı firmanın ürünü diye biliyorum, Tuniko. O yüzden benzerlerdir diye düşünüyorum, sizin kangurunun içinden de yenidoğan minderi çıktı mı? Ona oturtarak bağlayınca hiç sorun olmuyor, ben kızımı 10 günlükten itibaren 4 yaşına kadar aktif şekilde bağlamıştım. Eşim de ben de çok rahat kullandık. Şimdi yine oğlumda da kullanıyorum ama ev ortamından çıkamadık henüz
Teşekkür ederimÇocuk doktorumuz emzirme sorunumuz olduğunu söyleyince hemen polikliniğe yönlendirdi bir özel hastaneye, artık devlet teşvik ettiği için birçok özel hastanedeki emzirme danışmanlığı ücretsizmiş biz medipol mega hastanesine gittik. Şehir hastanesinde doğum yapmıştım ve laktasyon hemşireleri doğum yaptıktan iki gün sonra zorla geldiler göstermeye resmen ama özeldeki klinik çok iyi ilgilendi herşeyi en baştan aldık ben sütümün olmadığını memeden dolayı emziremediğimi düşünüyordum ama orada bebeğim 10 dkda doyacak kadar emebildi. Kendi adıma hatam emzirirken çok nazik davranmışım canı acır diye. Memeyi alsın diye artık boynundan tutup memeyi hafif kahverengi kısmın dışından inceltip direkt yapıştırıyorum memenin kahverengi kısmını tamamını alana kadar bazen kendini atıyor ve ağlıyordu asla umursamadan bastırmaya devam ediyorum zaten bir yerden sonra emmeye başlayıp sakinleşiyor. Eğer sorununuz benim gibi memeyi tutamamaksa benim gözlemlediğim kadarıyla ıslak ve nemli meme ucunu kaydığı için tutamıyor bizimki kaydıkça daha zor oluyor mutlaka hem ağzını hem göğsümü iyice kurutup emzirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte kaşık biberon ve normal biberonu asla kullanmıyoruz ama çocuk doymaz diye takviye yapıyoruz sağdığım sütten yetmezse de mama şeklinde onu da eds ile veriyoruz önce serçe parmağımı emmesini sağlıyorum sonra sondayı parmağımın ucundan ağzına ittiriyorum pipet gibi çekmiş oluyor takviyeyi sonda da medikalciden 5 numara beslenme sondası olarak geçiyor. Memeyi hiç almıyorsa siz meme ucuna yaklaştırarak parmağınızı verip sonra yava yavaş meme ucu + sonda yöntemini deneyebilirsiniz.
çok teşekkür ederim deneyeceğimMemeyi ilk tutuyorsa daha iyi kafasını geri çekmesine izin vermeden ensesinden sabitleyin eğer çok aç ise sinirlenebilir o yüzden önden biraz kan şekerini yükseltecek kadar 5-10 cc doyurup memeye tutabilirsiniz biz öyle yaptık biraz da olsa tutuyorsa çok şanslısınız
Eds bana da zahmetli gelmişti ama aslında çok kolaymış bebeğin çekmesi için parmağınızı emmesi dışında hiçbir şey yapmıyorsunuz biberonu çeker gibi serçe parmağınızın yumuşak ucu bebeğin üst damağına gelecek şekilde ağzına yerleştirin ve emmesini bekleyin emmeye başlatınca sondanın ince ucunu parmağınızın kenarından ağzına ittirin mama kabı da ağız hizasının altında olsun parmağınızı emdikçe sonda pipet gibi çalışıp bebeğin ağzına mama gelecek mama geldikçe bebek daha güçlü çekecekhemşireler eldivenle yapıyorlar ama ben evde direkt parmağımla yapıyorum çünkü biberona benzer şekilde değil de meme ucuna benzer bir tene değmesi memeye alışması açısından daha iyi olur diye düşündüm kendi düşüncem tabii bu doğruluğunu bilemem ama emin olun yaparsınız mama hazırlamaktan daha zor evet ama memeye geçiş sürecinde bir hafta uğraşmaya inanın değer
Evet bende bilmezdim süt emzirme durumlarının böyle stres yapılacak durumlar olduğunu, neyse öğreniyoruz anneliği öğretiyor bu bebisler bize çok şükürBen buzluğa geçemedim dahaSütüm var ama buzdolabına koyacak kadar var. Yani buzdolabında 4 gün durabiliyor ya ona göre hesap yapıp cam şişelere koyarak 4 günlük stoklarla ilerliyorum. Henüz onun üstüne çıkamadık, buzluk stoğumuz yok yani.
Gebelikte ben de emzirmenin ve sütün bu kadar problem olacağını hiç kestirememiştim. Hatta açık söyleyeyim, doğuran herkesin emzirebildiğini düşünüyordumMeğer o da apayrı bir sınav konusuymuş. Hiç dikkat etmemişim doğum yapan kadınların emzirip emzirmediğine. Belki özel alanlarına çok fazla girmemeye çalıştığım için de uzak kalmış olabilirim bu gibi konulardan. Neyse doktora da böyle anlattım. Hocam ben şu hayatta birçok konuya hakim olmaya çalışmışımdır, pek boş geçmemişimdir hayata dair meseleleri ama çocuk bakımı benim çok cahil olduğum bir alanmış dedim. Sağ olsun kadıncağız rahatlatıcı şeyler söyledi ama bazı gerçekler çok net maalesef
Neko start’a baktım şimdi evet minderi yokmuş ama bacak arası kemeri ayarlanabilir büyütülüp küçültülebilir olduğu için hiç sorun yaşamazsınız. İyi günlerde kullanın.Yaaa
Rahatsiz olsa zaten tepki verirdi diye düşünmüştük.
Evet tuniko dan aldım bende .Biraz bunu deneyimleyim diğer modellerine de bakacağım.
Yenidoğan minderi sadece boba da vardı diye biliyorum .Öyle okumuştum sanki.
Çok tesekkür ederim .Deneyimli birinden duymak icimi rahatlattı
Evet bizimkinde bundan gerçekten damaklarına uygunBuna da bakabilirsiniz bebeklerin %96sı kabul ediyormuş chicco 0-2 ay diye geçiyor biz memnun kaldık
Öyle diyorlar ama bariz geçiyor bence. Mesela sarma yedim kakası yeşil oldu.Kızlar bu konuyu bende böyle biliyorum o yüzden her şey yiyorum sizede atayım dedim
Bilmiyorum bende düşününce kandan nasıl geçebilir ki diyorum ama oladabilirÖyle diyorlar ama bariz geçiyor bence. Mesela sarma yedim kakası yeşil oldu.
Orada bir anlam farkı var bence, yani yediklerimiz gaz yapmasa doktorlar da şunu yemeyin bunu yemeyin diye önermezdi benceBilmiyorum bende düşününce kandan nasıl geçebilir ki diyorum ama oladabilir
Nerden aldınız acaba? Tunikoda sadece kiralama var sanırım. Satın alma ücretini de göremedimEvet ben kullanıyorum Boba 4g benimki, uyumuşsa hiç sorun yok demektir içiniz rahat olsun, tam koynunuzdagerçek aşk bu Neko ile Boba aynı firmanın ürünü diye biliyorum, Tuniko. O yüzden benzerlerdir diye düşünüyorum, sizin kangurunun içinden de yenidoğan minderi çıktı mı? Ona oturtarak bağlayınca hiç sorun olmuyor, ben kızımı 10 günlükten itibaren 4 yaşına kadar aktif şekilde bağlamıştım. Eşim de ben de çok rahat kullandık. Şimdi yine oğlumda da kullanıyorum ama ev ortamından çıkamadık henüz.
Benim de sizin gibi ilk bebeğim. 23 günlük, annem bugün gitmek zorunda kaldı eşim evde idare ediyoruz bi şekilde çok şükür zor bir bebeğim olmasına rağmen ama psikolojik olarak çok boşlukta hissettim annemin varlığı bile güven veriyordu :/ Nişana ve sonrasında ameliyat için hastane ziyaretine gitmesi gerekiyordu. Arayıp bitince hemen dön gel dememek için kendimi zor tutuyorum ama kalabalık ortamlar, hastalık getirir korkusuyla diyemiyorumKızlar 40 ı çıkmadan tek kalan var mı ama tek dediğim eşinden ayrı hiçkimse olmayan. Annem yanımda ama çokta kalmak istemiyor gibi hissediyorum 20 günlük olduğumuzda gitse tek başarabilir miyim acaba bilmiyorum eşimde 2 günde bir 24 saat nöbette onuda hesaba katarak
Süper annelersiniz başarırsınız . Benim bebeğim 36 günlük, yarın annem dönmek zorunda. Cesaret edip kalamadım bende onunla gideceğim . 3 haftada ben kalıp döneceğim. Dediğiniz gibi varlıklaro güven veriyor her şeyden önce . Siz yaparsınız bence bir sürü insan 1 haftalıktan itibaren yalnız bakıyor bebeğine . Ama çok zorlanırsanız siz gidin ya da anneniz tekrar gelsin. Bu süreçte destek almak asla ayıp değil . Ama bence 1 hafta sonra buraya alıştım diyeceksinizBenim de sizin gibi ilk bebeğim. 23 günlük, annem bugün gitmek zorunda kaldı eşim evde idare ediyoruz bi şekilde çok şükür zor bir bebeğim olmasına rağmen ama psikolojik olarak çok boşlukta hissettim annemin varlığı bile güven veriyordu :/ Nişana ve sonrasında ameliyat için hastane ziyaretine gitmesi gerekiyordu. Arayıp bitince hemen dön gel dememek için kendimi zor tutuyorum ama kalabalık ortamlar, hastalık getirir korkusuyla diyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?