- 24 Ağustos 2012
- 344
- 431
- 303
Kadın doğum doktorum Doğumdan 10-15 gün sonra gel dedi. O gittiğimde de 4 ay sonra gel dedi.Kızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
Ben de en son sağlık ocağına götürdüm 10 gün önce boy kilo için.40 ım dolunca çağırdı beni de. Çocuk doktorunda 15. Gün hastane doktoruna gittik ama 1 aylık olunca kendi çocuk doktorumuza götürücem.
Ben doğumdan beri sadece eşimle birlikte idare ediyorum ki o da ikinci haftada çalışmaya başladı yani haftada 4 gün yalnız 3 gün eşimle bakıyoruz tabi akşamları da yardım ediyor bana zaman sağlıyor yemek yemem kendimle ilgilenmem içinKızlar 40 ı çıkmadan tek kalan var mı ama tek dediğim eşinden ayrı hiçkimse olmayan. Annem yanımda ama çokta kalmak istemiyor gibi hissediyorum 20 günlük olduğumuzda gitse tek başarabilir miyim acaba bilmiyorum eşimde 2 günde bir 24 saat nöbette onuda hesaba katarak
40ım çıkınca gideceğim ama şehir dışına çıkacağım için başka kadın doğum doktoruna gitsem olur mu acabaKızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
Bu konu açılmışken ben de sorayım korunma işini nasıl çözeceğiz acaba kızlar ben doktoruma spiral için danışacağım galiba 5-10 yıl çocuk düşünmüyorumKızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
18 günlükken o hafta 3 4 gün gece sabahlara kadar ağlamış uyumamıştı 6 7 saat aralıksız doktor direk kolik dediKolik olduğunu kaçıncı gün civarında anladınız?
Yani geçmesi lazım yoksa beni yatırırlar hastaneyeBende çok mutlu hissetmiyorum yalnız değilsinbiraz daha zaman geçince her şey düzelecek ben öyle düşünüyorum
Ben de anlattığınız gibiyim etrafımdaki birçok yeni anne de bu şekilde. Bebek bakmaya alışık olmadığımızdan böyle olduğunu düşünüyorum. Zamanla bebeğe alıştıkça bir de büyüdükçe daha iyi olacaktır kendinizi suçlamayınYani evet annemin gitmesini çok üzdü beni ama ben genel olarak da sürekli ağlıyorum bu normal mi herkes öyle mi her gün bir saat benim ağlama seansim ve genel olarak da mutlu değilim. Bende diyorum herkesin sevmek için delirdigi minicik bir bebek benim bebeğim ama bağ mi olusamadi aramızda acaba diyorum o bensiz yapar yani sonuçta bende çok alışamadim mi acaba ayyy bilmiyorum hiç iyi değilim ben, psikolojik destek alsam iyi olacak sanırım
İşte benim hamileliğin son bir ayida sıkıntılı geçti ya suyu yüzünden son bir ay da hep ağladım doğumdan sonra da 8. Günden beri nerdeyse her gün ağlıyorum bende ağlama durumu kalıcı mı oldu nedir. Bide bu yayına kadar duygusal bir insan değildim, ağlamak benim için çok zordu çok sinirlenince ağlıyordum sadece simdiyse nerdeyse 2 aydır her gün ağlıyorum , düzelirim insallahEvet canım aslında hepimizin bu dönemde desteğe ihtiyacı var. Elbet bunlar da geçecek ve buna da alışıcaz canım.
Yaaa inşallahBen de anlattığınız gibiyim etrafımdaki birçok yeni anne de bu şekilde. Bebek bakmaya alışık olmadığımızdan böyle olduğunu düşünüyorum. Zamanla bebeğe alıştıkça bir de büyüdükçe daha iyi olacaktır kendinizi suçlamayın
Olur canım dönüşte de kendi doktoruna gidersin.40ım çıkınca gideceğim ama şehir dışına çıkacağım için başka kadın doğum doktoruna gitsem olur mu acaba
Ben de spiral için konuşacağım. Yaralar tam iyileştikten sonra takıyorlar.Bu konu açılmışken ben de sorayım korunma işini nasıl çözeceğiz acaba kızlar ben doktoruma spiral için danışacağım galiba 5-10 yıl çocuk düşünmüyorum
Düzelir vanım ama daha yeni. Bende çok garip hissediyorum korkular da oluyor çok normal yaniİşte benim hamileliğin son bir ayida sıkıntılı geçti ya suyu yüzünden son bir ay da hep ağladım doğumdan sonra da 8. Günden beri nerdeyse her gün ağlıyorum bende ağlama durumu kalıcı mı oldu nedir. Bide bu yayına kadar duygusal bir insan değildim, ağlamak benim için çok zordu çok sinirlenince ağlıyordum sadece simdiyse nerdeyse 2 aydır her gün ağlıyorum , düzelirim insallah
Yaaa inşallah
Spiral taktırmak acılı bir işlem mi acaba ? Bir de sonrasında herhangi bir hissiyatı oluyor mu? Kadın olmak çok zorBen de spiral için konuşacağım. Yaralar tam iyileştikten sonra takıyorlar.
Evet psikolojik olarak bile iyi geliyor ama benim annem sıkıldı sanırım birazcıkBenim de sizin gibi ilk bebeğim. 23 günlük, annem bugün gitmek zorunda kaldı eşim evde idare ediyoruz bi şekilde çok şükür zor bir bebeğim olmasına rağmen ama psikolojik olarak çok boşlukta hissettim annemin varlığı bile güven veriyordu :/ Nişana ve sonrasında ameliyat için hastane ziyaretine gitmesi gerekiyordu. Arayıp bitince hemen dön gel dememek için kendimi zor tutuyorum ama kalabalık ortamlar, hastalık getirir korkusuyla diyemiyorum
Benimde ağlayasım geliyor daralıyorum sütüm kesilir diye de kendimi ağlamamak için teselli ediyorum ama her türlü etkiliyodur. Hormonlarımız çakıldı bi anda normaldir bende giremiyorum o psikolojiye ağzımdan olumsuz bi kelime çıktığı an annem alınıyor herkesin derdi farklı geçecek inşallah hepsiBenim annemde bgn döndü ve ben aşırı duygusalim o gittiğinden beriBabymom25 @creamole123
32 günlük olduk bgn ama annem yapıyordu herşeyi ben sadece bebekle ilgileniyordum, bazen de evi süpürüp siliyorudum , geceleri bile saat 4 den sonra mama versin diye anneme bırakıp sabaha kadar uyuyup dinlenebiliyordum, çok mecburdu gitmeye oda hiç istemedi bizi bırakıp gitmek ama gitti işte, gurbette olmak çok zorgözlerim dolu dolu hep annem gittiğinden beri, şimdi size yazarken yine ağlıyorum, kızlar ben çok ağlıyorum, niye bu kadar ağlıyorum diye de kızıyorum kendime sürekli her gün ağlama krizi yaşıyorum bir saat lohusalık falan filan evet ama benimki biraz fazla mi oldu, korkuyorum da kendimden cikamayacam bu psikolojiden diye
Yaşadığım yer hiç yazdıklarınızı yapabilceğim bir yer değil ya şu eşimin 24 saat olmasa akşam gelebilse dert etmem çok ama o süre kadar evde tek olmak çok korkutucu sanırım memlekete gidicem 2 aylık olana kadarOlmaz mi tabi ki var, ben
Kalmak istemiyorsa inan gitmesi daha hayırlıhadi ben gurbetteyim ama normalde de çok yardim isteyen biri değilim her işi kendim yapmaya calisirim öyle de çile severim
Cok zorlanirsan koy bebek arabasina cik yürüyüşe. Hem sen konu komşu görür iki sohbet edersin havan değişir, hem de bebiş huzurla uyur. Bebiş uyurken dondurmaciya otur, kahveciye otur günler öyle öyle geçip gider anlamazsin bile
Eşinizin yardımcı olması çok güzel akşam eve geliyor olması da benim sıkıntım o işte aslında haftada 3 gün çalışıyor ama 24 saat olması kötüBen doğumdan beri sadece eşimle birlikte idare ediyorum ki o da ikinci haftada çalışmaya başladı yani haftada 4 gün yalnız 3 gün eşimle bakıyoruz tabi akşamları da yardım ediyor bana zaman sağlıyor yemek yemem kendimle ilgilenmem için
Kadın doğum 2 ay sonra felan gel dedi bebek düşünmüyorsan yakın zamanda spiral takalım dedi. Çocuk doktoru da 40 ı çıkınca kalça ultrasonu çektir gel aylık kontrolünü de yapmış oluruz dedi.Kızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
Ben 8 sene evvel almıştım, şu an benim modelden satışı bitmiş olabilir. Sanırım benden sonra Boba x modeli çıkmıştı, ona baktım şimdi sitede satışta görünüyor. Ama biraz yüksek geldi fiyatı. Gerçi ben alırken de ucuz değildi ama o zamanlar çok seçenek yoktu. Ablam kısa süreli bir seyahat için 2. El olarak almıştı. Şu an alacak olsam o şekilde temiz bir tane bakardım ben, ama tabi sizin bütçeniz varsa direkt de alabilirsiniz, Boba’dan ben çok memnun kaldım, tavsiye ederim. Neko da iyidir, o da aynı firmanın ürünü. Onun modellerine fiyatlarına da bakıp inceleyebilirsiniz.Nerden aldınız acaba? Tunikoda sadece kiralama var sanırım. Satın alma ücretini de göremedim
Bıngıldak deniyor, bebeğin kafatasının büyümesi için o boşluğun olması gerekiyor. Doktorlar her muayenede o bölümü parmak ölçüsüyle mutlaka kontrol ederler, 1-1,5 yaş civarlarında kendiliğinden küçülüp kapanır. O bölüme ciddi darbe gelmemesine dikkat edilmesi gerekir.Kızlar bebeğimin saçlarının ön kısmı dökülünce kafasının ön kısmında sanki çukurluk görüyorum. Anneme sordum, tüm bebeklerin böyle çünkü kafaları yumuşak dedi. Saçı olanlwrds çok görünmüypr dedi.
Sizde öyle durumlar var mı acaba?
Hamileliği çok sevip 10 çocuk doğururum diye dolanan ben uzuuunca bı sure hamilelik şöyle dursun doğum hikayesi bile duymak istemiyorumBu konu açılmışken ben de sorayım korunma işini nasıl çözeceğiz acaba kızlar ben doktoruma spiral için danışacağım galiba 5-10 yıl çocuk düşünmüyorum
Beni doğumdan sonra 10.gün ve 3 ay sonra çağırdı bebeği de 4.gün ve 40.gün çağırdı göz ve kalça kontrolleri icinKızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?