2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
Kadın doğum doktorum Doğumdan 10-15 gün sonra gel dedi. O gittiğimde de 4 ay sonra gel dedi.

Çocuk doktorumuz 4. gün / 14. gün ve aylık kontrolde görmek istedi en son

Ben doğumdan beri sadece eşimle birlikte idare ediyorum ki o da ikinci haftada çalışmaya başladı yani haftada 4 gün yalnız 3 gün eşimle bakıyoruz tabi akşamları da yardım ediyor bana zaman sağlıyor yemek yemem kendimle ilgilenmem için

Kızlar kadın doğum doktorunuz ne zaman çağırdı? Benim 40 ım dolunca çağırdı. Çocuk doktoru da öyle 40 I dolunca bebeği görmek istedi.
Bu konu açılmışken ben de sorayım korunma işini nasıl çözeceğiz acaba kızlar ben doktoruma spiral için danışacağım galiba 5-10 yıl çocuk düşünmüyorum

Bende çok mutlu hissetmiyorum yalnız değilsin biraz daha zaman geçince her şey düzelecek ben öyle düşünüyorum
Yani geçmesi lazım yoksa beni yatırırlar hastaneye bir saatten fazla sesli sesli ağladım az önce kalktım bebeğimi yıkadık çocuklu hayat depresyona da bu kadar müsade ediyor neyse düzelecez inşallah

Ben de anlattığınız gibiyim etrafımdaki birçok yeni anne de bu şekilde. Bebek bakmaya alışık olmadığımızdan böyle olduğunu düşünüyorum. Zamanla bebeğe alıştıkça bir de büyüdükçe daha iyi olacaktır kendinizi suçlamayın

Evet canım aslında hepimizin bu dönemde desteğe ihtiyacı var. Elbet bunlar da geçecek ve buna da alışıcaz canım.
İşte benim hamileliğin son bir ayida sıkıntılı geçti ya suyu yüzünden son bir ay da hep ağladım doğumdan sonra da 8. Günden beri nerdeyse her gün ağlıyorum bende ağlama durumu kalıcı mı oldu nedir. Bide bu yayına kadar duygusal bir insan değildim, ağlamak benim için çok zordu çok sinirlenince ağlıyordum sadece simdiyse nerdeyse 2 aydır her gün ağlıyorum , düzelirim insallah Yaaa inşallah

Düzelir vanım ama daha yeni. Bende çok garip hissediyorum korkular da oluyor çok normal yani

Evet psikolojik olarak bile iyi geliyor ama benim annem sıkıldı sanırım birazcık

Benimde ağlayasım geliyor daralıyorum sütüm kesilir diye de kendimi ağlamamak için teselli ediyorum ama her türlü etkiliyodur. Hormonlarımız çakıldı bi anda normaldir bende giremiyorum o psikolojiye ağzımdan olumsuz bi kelime çıktığı an annem alınıyor herkesin derdi farklı geçecek inşallah hepsi

Yaşadığım yer hiç yazdıklarınızı yapabilceğim bir yer değil ya şu eşimin 24 saat olmasa akşam gelebilse dert etmem çok ama o süre kadar evde tek olmak çok korkutucu sanırım memlekete gidicem 2 aylık olana kadar

Eşinizin yardımcı olması çok güzel akşam eve geliyor olması da benim sıkıntım o işte aslında haftada 3 gün çalışıyor ama 24 saat olması kötü

Kadın doğum 2 ay sonra felan gel dedi bebek düşünmüyorsan yakın zamanda spiral takalım dedi. Çocuk doktoru da 40 ı çıkınca kalça ultrasonu çektir gel aylık kontrolünü de yapmış oluruz dedi.

Nerden aldınız acaba? Tunikoda sadece kiralama var sanırım. Satın alma ücretini de göremedim
Ben 8 sene evvel almıştım, şu an benim modelden satışı bitmiş olabilir. Sanırım benden sonra Boba x modeli çıkmıştı, ona baktım şimdi sitede satışta görünüyor. Ama biraz yüksek geldi fiyatı. Gerçi ben alırken de ucuz değildi ama o zamanlar çok seçenek yoktu. Ablam kısa süreli bir seyahat için 2. El olarak almıştı. Şu an alacak olsam o şekilde temiz bir tane bakardım ben, ama tabi sizin bütçeniz varsa direkt de alabilirsiniz, Boba’dan ben çok memnun kaldım, tavsiye ederim. Neko da iyidir, o da aynı firmanın ürünü. Onun modellerine fiyatlarına da bakıp inceleyebilirsiniz.

Bıngıldak deniyor, bebeğin kafatasının büyümesi için o boşluğun olması gerekiyor. Doktorlar her muayenede o bölümü parmak ölçüsüyle mutlaka kontrol ederler, 1-1,5 yaş civarlarında kendiliğinden küçülüp kapanır. O bölüme ciddi darbe gelmemesine dikkat edilmesi gerekir.

Bu konu açılmışken ben de sorayım korunma işini nasıl çözeceğiz acaba kızlar ben doktoruma spiral için danışacağım galiba 5-10 yıl çocuk düşünmüyorum
Hamileliği çok sevip 10 çocuk doğururum diye dolanan ben uzuuunca bı sure hamilelik şöyle dursun doğum hikayesi bile duymak istemiyorum çünkü hala dikişlerim kapanmadi ve çok acıyor birde doğum doktorum kötüydü
Gebe okulunda sezeryandan sonra 8.hafta normal doğumdan sonra 6.haftada aile planlama polikliniğine gelip görüşün dediler orda tüm korunma yolları anlatılıp istediğin uygulanıyormuş

Beni doğumdan sonra 10.gün ve 3 ay sonra çağırdı bebeği de 4.gün ve 40.gün çağırdı göz ve kalça kontrolleri icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…