- 20 Mayıs 2024
- 1.673
- 2.252
- 53
- 27
Emzirdikten 1 saat sonra yaptıysan da az gelmiş olabilir benim 2 3 saat gibi tam doluyorSağım yaptım iki göğüsten 15 cc bile olmadı 10-15 dk sağdım
Benim kızım da yatağımızda yanımda uyuyor ama biz babayı salona yolladıkBelki yatağını araması da iyidir. Güvenli alan olarak yatağını seçmiş gibi geldi banaEvren de güvenli yerini seçti ama işte yanlış yeri seçti Yatağına döndürmemiz lazım ki biz de kolumuzu bacağımızı yayarak yatabilelim artık. O var diye, aman ezmeyelim etmeyelim diye, yatağın iki ucuna kıvrılıp yatıyoruz babasıyla
Aventi tuttu benimki sadece bende emzirme arkasına vererek alıştırdım ama emzikle alakalı olduğunu düşünüyorum başka başka markalara kusma hareketi yapıp atıyorduKızlar bebeği emzik tutanlar nasıl kabul ettirdiniz benim kızım asla almıyor
Açken mi tokken mi ağlarken mi birçok şey denedim ama istemiyorilk sefer 10-15 saniye tuttu ve attı sonra hiç istemedi
Avent ve mamajoo denedim bibs almaya değer mi şekli ağız yapısını bozacak gibi emin olamıyorum ama tutma ihtimali yüksekse alayım
En yüksek ihtimal avent dediler ama tutmuyor
Kimyon histamin içerdiği için alerjiyi tetikleyebilir diye de okumuştum. Ben tüketiyorum kimyon, zararını da görmedim ama dediğiniz gibi her şey her bebeğe yaramıyor. Bir takip edin bakalım tesadüf mü?Kızlar maalesef dün kimyon çayı içme hatası yaptım geceden beri çok kötüyüz kızım ishal gibi bişe oldu sadece son 3 saatte bile 5-6 kere sulu cıvık kaka yaptı sancı kasılma vs bitmiyor
Farklı bişe yemedim içmedim kimyon çayına bağlıyorum her bebeğe yaramıyor anlaşılan
Gazı var belki yardımcı olur yarım çay bardağı içeyim dedim ama bitkisel şeyleri allah kahretsin gerçekten siz yapmayın bu hatayı uyarmak istedim
Bebişkomu kucağına almadan da yardım edebilirsin çiçeğim, ne bileyim bi kap yemek, bi tatlı bi şey getir. 5 dk dur git meselaAhahaha cidden yadoğumdan öncede şey demişti, zaten 2-3 günde toparlanıyor sezaryen yapanlar yani misafir olarak ilk hafta gelmeye niyeti vardı. Ama yanına da şryi eklemişti “ ben hiç yardım edemeyeceğim çünkü bebekleri kucağıma bile alamıyorum”. Bende “ilk 40 gün yardım edecekler dışında eve misafir kabul etmiyoruz “ demiştim
Bebekler anne kokusunu tanıyor. Böyle düşünmeyin. Anneniz sakin kalıyordur o yüzden bebeğiniz de rahatlıyordur. Tecrübe kazandıkça ve iş başa düştükçe birlikte de krizleri yönetir hale geleceksiniz. Kendimden de örnek vereyim, ilk bebeğimde ben süt annesi gibiydim, ağlayınca annem sakinleştirirdi, gazını çıkarırdı. Annem gidince zor olsa da alıştık ve birbirimize çok bağlıyız anne oğulKızlar biraz canım sıkkın . Doğumdan beri annem yanımızda . Annem bebek dilinden anlayan bebeklere çok güzel bakan çok sabırlı bir kadın . Bende başta dikiş ağrıları sonra süt sağma derdi derken bebek annemin kucağında daha fazla kaldı sanırım . Sabaha kadar annrm benimle bebeğe baktı hatta sütünü sağ bırak sen uykusuz kalma diyordu.
Şimdi fark ettim de bebeğim kriz anlarında sadece annemde susuyor . Bende susmuyor ama annemde susuyor. Sanki annesini ben değil de annem olarak bellemiş . Bugün bu hissiyata kapıldım ve içim sıkılıyor.
Az önce ağlama krizine girdi ne yaptıusam susturamadım anneme seslendim geldi bebek anında sustu. Çok kötü hissettim. Zaten emzirememekten kaynaklı kendimi yetersiz ve bağ kuramamış hissediyordum. Bu da tuzu biberi oldu. Sürekli ağlamak istiyorum .
Yakında artık yalnız kalacağız ve insanların hadsizce napcaksınız diyişleri bebek sadece annende duruyor zorlancsksınız diyişleri çok zoruma gidiyor .
Ben sanırım anneliği beceremedim . Evet tecrübesizdim her şey gelişi güzel Allaha emanet ilerledi. Ama bu kadarı da fazla
Ben beceremedim galiba . Çektiğim onca çile onca uykusuzluk , inek gibi durmadan süt sağışım , sonuç koca bir sıfır.
Emzirdikten sonra 2-3 saat durmuyor ki. Max 30 dk. Yine meme yine meme. Mama veriyorum da öyle sağım yapabiliyorum.Emzirdikten 1 saat sonra yaptıysan da az gelmiş olabilir benim 2 3 saat gibi tam doluyor
Bilmiyorum ya 37.gün itibariyle lohusa depresyonuna girdim sanırım. Bütün gün ağladım bebek ağladı ben ağladım. Çok çaresiz hissediyor insan kendiniBebekler anne kokusunu tanıyor. Böyle düşünmeyin. Anneniz sakin kalıyordur o yüzden bebeğiniz de rahatlıyordur. Tecrübe kazandıkça ve iş başa düştükçe birlikte de krizleri yönetir hale geleceksiniz. Kendimden de örnek vereyim, ilk bebeğimde ben süt annesi gibiydim, ağlayınca annem sakinleştirirdi, gazını çıkarırdı. Annem gidince zor olsa da alıştık ve birbirimize çok bağlıyız anne oğul
Bence kucakla ilgili değil canım benim bebek nerdeyse tüm gün emiyor ama ben uyutamıyorum ya da gazı olunca susturamıyorum ya annemde ya eşimde susuyor uyuyor öyle düşünüp kendini ğzme bence bizim kokumuzu alınca beslenmek istiyolar huysuzlaşıyolarKızlar biraz canım sıkkın . Doğumdan beri annem yanımızda . Annem bebek dilinden anlayan bebeklere çok güzel bakan çok sabırlı bir kadın . Bende başta dikiş ağrıları sonra süt sağma derdi derken bebek annemin kucağında daha fazla kaldı sanırım . Sabaha kadar annrm benimle bebeğe baktı hatta sütünü sağ bırak sen uykusuz kalma diyordu.
Şimdi fark ettim de bebeğim kriz anlarında sadece annemde susuyor . Bende susmuyor ama annemde susuyor. Sanki annesini ben değil de annem olarak bellemiş . Bugün bu hissiyata kapıldım ve içim sıkılıyor.
Az önce ağlama krizine girdi ne yaptıusam susturamadım anneme seslendim geldi bebek anında sustu. Çok kötü hissettim. Zaten emzirememekten kaynaklı kendimi yetersiz ve bağ kuramamış hissediyordum. Bu da tuzu biberi oldu. Sürekli ağlamak istiyorum .
Yakında artık yalnız kalacağız ve insanların hadsizce napcaksınız diyişleri bebek sadece annende duruyor zorlancsksınız diyişleri çok zoruma gidiyor .
Ben sanırım anneliği beceremedim . Evet tecrübesizdim her şey gelişi güzel Allaha emanet ilerledi. Ama bu kadarı da fazla
Ben beceremedim galiba . Çektiğim onca çile onca uykusuzluk , inek gibi durmadan süt sağışım , sonuç koca bir sıfır.
Evet öyle sağdım bende dediğin gibi olabilirrrEmzirdikten 1 saat sonra yaptıysan da az gelmiş olabilir benim 2 3 saat gibi tam doluyor
Benimki de sürekli memede. Doyuyorlardır herhalde ama rahatlamak ve uyumak için memeyi tercih ediyorlar hehrheldr.Ay hepimiz hunili geziyoruz. Oturup bende ağlıyorum sebepli sebepsiz. Rabbim yardımcımız olsun. Emziriyorum ama sürekli memede kalmak istiyor doyuyor mu diye evham yapıyorum. Zorumuz kolaylaşsın şu günler geçsin
İşte bizde emme problemi olduğu için bebek başkasında susunca herkes emmemesine bağlıyor onu ima ediyor herkesin surat ifadesinden bile anlayabiliyorum. Ya da ben çok hassaslaştım bilmiyorum.Bence kucakla ilgili değil canım benim bebek nerdeyse tüm gün emiyor ama ben uyutamıyorum ya da gazı olunca susturamıyorum ya annemde ya eşimde susuyor uyuyor öyle düşünüp kendini ğzme bence bizim kokumuzu alınca beslenmek istiyolar huysuzlaşıyolar
Bebekler duygularimizi hissediyor. Sizin yasadiklarinizin H hepsini uzun sure yasadim ilk bebegimde. Hayatimiz degisiyor kolay mi?Bilmiyorum ya 37.gün itibariyle lohusa depresyonuna girdim sanırım. Bütün gün ağladım bebek ağladı ben ağladım. Çok çaresiz hissediyor insan kendini
Kucağıma alip, yuruyorum ya da ortam degistiriyorum. Buyuk krizse mesela uyaran verebilirsiniz, ornegin muslugu acip su sesi dinletebilirsiniz. O an derdini de anlamak onemli. Karni agriyor belki, ayaklarini cekiyorsa karnina masaj yapabilirsiniz.Kızlar bebek krize girdiğinde ve yalnızsanız neler yapıyorsunuzbazen öyle bir
Krize giriyorki elim ayağım birbirine giriyor annem yetişiyor imdadıma. Ama tek kaldığımda öyle durumlards önerileriniz var mı?
Benimkide bırakıyor ve tiksinmiş gibi bir ifadesi oluyor sanırım emzik olarak beni kullanmaktan memnunAventi tuttu benimki sadece bende emzirme arkasına vererek alıştırdım ama emzikle alakalı olduğunu düşünüyorum başka başka markalara kusma hareketi yapıp atıyordu
Yemeklere bende koyuyorum ama çayı konsantre oldu sanırım bilmiyorum başka sebep bulamıyorum bugün yaşananlaraKimyon histamin içerdiği için alerjiyi tetikleyebilir diye de okumuştum. Ben tüketiyorum kimyon, zararını da görmedim ama dediğiniz gibi her şey her bebeğe yaramıyor. Bir takip edin bakalım tesadüf mü?
Ben cayini iciyorum, cay kasiginin ucuyla cay bardagina ekliyorum.Yemeklere bende koyuyorum ama çayı konsantre oldu sanırım bilmiyorum başka sebep bulamıyorum bugün yaşananlara
Siz yemeklere mi koyuyorsunuz çayını mı içtiniz
Bize yaramadı anlaşılanBen cayini iciyorum, cay kasiginin ucuyla cay bardagina ekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?