- 4 Mart 2025
- 1.044
- 1.477
- 48
Yaaa işte neye inanacağımızı şaşırdık... Osman hoca geçmez diyor. Eş dost geçer diyor. Sağlık ocağındaki ebeye sordum. O da Canan Karatay'dan alıntı yapıp 'Anadolu'da süt yapan her şey İstanbul'da gaz yapıyor' dediBence geçiyor dün biraz inciri fazla kaçırdım bende şişkinlik ve gaz yaptı kızımda ishal ve gaz yaptı daha öncede 2 kez taze fasulye yedim ikisindede ertesi gün gazdan tüm gün ağladı kimyon çayı ictigimfe de gazını diğer günlere göre daha rahat çıkarttığını fark ettim
Harika bir isim seçmişsiniz annesiBenim oğlumun adı mithatcanhahahhahah
Bunu hangi yaş grubu için söylediğin önemli ama balım. 50 yaş üstü gerçekten de gezip durmuş, çocuğunu sokağa salmış bi nesil. O kadar da kıymetli değildi eskilerin bebeleri, bakma biz bu kadar üstlerine titriyoruz. Ebeveynlik de evrim geçirdi
Eskiler için önemli değil ki yani bebeğin düzeni falan olamaz ne saçma şey o, sen naparsan bebek ona uyar. Ağlayabilir başka yerlerde, nolcak ağlar ağlar susar. Bu kadar, bizim kadar bebek odaklı değillerdi.
Ha ama 50 yaş altı, onlar gerçekten de unutmuş konuşuyorlar derim. Çocukları liseye üniversiteye gidiyor çünkü onların, çok zaman geçmiş.
Yani insan bu elbette her şeye de alışır ama mecbur mu meselaniye mecbur olsun ki diyorum. Hayat yeterince yoracak güzellerimizi, bari biz yormayalım
Oh çok şükür canım , çok sevindim , gelmiş geçmiş olsun inşallahKızlar biz kardiyoloji kontrollerimizi olduk, her şey yolunda damar beni için ilaca devam edebilirsiniz dendi. Burnundaki poturtu ve ufak nefes problemi için de kbbye gösterdim burnuna kulağına boğazına kamerayla baktı. Muayenede mamasını içip uyuyunca larimgomalazi olsa böyle olmazdı, büyüdükçe daha iyiye gidecek. Küçük bebeklerde bu tür şeyler olur, morarma, beslenmede ve uykuda ciddi sorun olursa ancak müdahale düşünülebilir dedi. Yani bir sorunumuz yok Allaha şükür. Yine de tatil öncesi içimiz rahatlamış oldu.
Ben hep kolsuz ya da kısa kollu badi giydirdim doğduğundan beri. Gece de aynı şekilde yatırdım. Üstüne de göğsüne kadar ince müslin örtü örtüyorum. Biraz serin uyutmaya alıştırıyorum açıkçası. Hem uyku daha derin oluyor hem de kolay üşütmesin istiyorum. Fakat ben de kışın nasıl yatırmak lazım onu soracağım. Bilenler aydınlatırsa müko olurKızlar bebeğiniz duş alıp uyurken ne giydiriyorsunuz gece? Hava ilk uyuduğumuzda sıcak ama gece ve sabaha doğru soğuyor. Bebeğim örtüyü de üzeri den tekmeleyerek atıyor. Ne yapsam bilemedim. Şimdi ince uzun tulum giydirdim ama şuan sıcak oldu sanki. Ama gece de serinleyecek iyice
Kayınvalidemle aslında yakın oturuyoruz ama onlar yazın 3 4 ay köyde kalıyorlar benim dogumumdan iki hafta sonra falan gittiler köye , iki haftayı burda bana zehir etmek içinHepimiz mi aynı durumdayız yahuiyi en azından senin kv ile annenler farklı şehirde. Benim ailem ile kv aynı şehirde. Ailemin yanına gitmek istiyorum ama gidersem onlarda da kalmam gerekiyor o yüzden vazgeçiyorum . Ama ailemde yolumu gözlüyor bende çok özlüyorum ama
Bence öncelikle sakin olmalısınArkadaşlar yarın oğlumun karma + verem + rota aşıları var. Hepsi aynı gün vurulacak. Birazcık gergin olabilirim. Ateşlenirse ne kadar sürer, nasıl yönetmek lazım, neye dikkat etmeli gibi sorulara cevap arıyorum. Doktor aşılardan 1 saat sonra Calpol vermemizi önerdi. Sizler nasıl yaptınız? Doktorunuzun önerisi nedir? Bir danışayım istedim
Uyumayinca uyumuyorlar arkadaşım sana Allah kolaylık versin, bebişe de uykuAkşam 6dan beri uyutmaya çalışıyorum.
Kucağımda hem yatar hem dikey pozisyonda salladım uyumuyor, pilates topunda zıpladım uyumuyor, ayağımda salladım uyumuyor, yatağına bırakıyorum zaten uyumuyor, meme veriyorum memede uyusun istiyorum uyumuyor, beyaz gürültüyü açtım uyumuyor kapattım yine uyumuyorbütün bunları hem kundaklı hem kundaksız şekilde kombinasyon yaparak uyguladım yine uyumuyor tabii alt değiştirme üst değiştirme yapıldı. delireceğim.
@Lightning @Hazel9 kizlar tecrubeli anne oldugunuz icin sormak istedim. Diger annelerimizin de fikri varsa dinlemek cok isterim.
Buyuk oglum 4 yasinda, mart sonundan beri boyu cok az uzamis ve hic kilo almamis. Kilo almadigini biliyordum zaten. Doktor kan tahlili istedi. Marttan beri defalarca hasta oldu. Alerjik riniti var. Su an bile burnu tıkandı. Bunlar etkilemis olabilir degil mi gelisimini? Boyle seyler olabiliyor degil mi, saglik konusunda cok evhamliyim, ya onemli bir seyse dusuncesini aklimdan atamiyorum. Sirf alerji kaynakli bile olabilir gibi geliyor aslinda. Usutne de kardes stresi tuzu biberi oldu.
Aynısını yaşadık bizde ameliyat olduk şükür 5 kilo aldı , 14kg idi ameliyattan önce sonra 19 a çıktı , şubatta ameliyat olduk.Sizin durumunuz hastalıkla alakalı geçici bir şey olabilir, ama yine de doktorlarınızla bir istişare yapın derim. Çocuk doktoruyla bir persentil değerlendirmesi yapın, gerek varsa endokrinolojiye yönlendirir. Ama bence büyük ihtimal geniz eti ve bademcikle alakalı bir durum olabilir. Benim kızım da bebekken de çocukken de hep yaşıtlarından zayıf ve kısaydı, 1-2 yaş geriden geliyor diyebilirim. Persentilde hep %15-25 aralığındaydı. Bebekken Endokrinolojiye götürdük, tahlil test filan yapıldı sorun yok denildi. 2 yaşından itibaren her sene sonbahar kış aylarında neredeyse ayda bir antibiyotik içiyordu çünkü dönüşümlü olarak ya orta kulak iltihabı, ya bademcikleri bembeyaz iltihap oluyordu. En son geçen sene bir park dönüşü kızımla oğlum arasında kaç yaş olduğunu soran bir kadına 3 yaş cevabını verince aaa ben 1 yaş filan sandım hatta ikize bile benziyorlar diyince benim tepem attı tabi hemen yine Endokrinolojiye test yaptırmak istedim ama çocuk doktoru da persentil %5 olursa endokrinolojiye yönlendiriyoruz sizin kızınız %20 tahlile teste gerek yok, ya genetik olarak böyle devam edecek, ya da geniz eti ve bademcikleri alınırsa hızla gelişimi artacağını tahmin ediyorum dedi. Zaten ameliyat hep aklımızdaydı, hangi KBB doktoruna götürsek ameliyat diyordu ama biz biraz çekiniyorduk. Çocuk doktoru da gelişimini engelleyen şey %90 geniz eti ve bademcikleri diyince direkt çok kısa sürede karar verdik ameliyata. Şimdiye kadar senelerce Argivitler, balık yağları, evde hazırladığım atomlar vs hiçbirisi etki etmemişti ama ameliyattan sonra 6 ay geçti 3 kg aldı bile Maşaallah. Ki kızım senede 1 kg bile almıyordu. Ve boyunda da gözle görülür bir artış var ama henüz yaşıtlarını yakalamış durumda değil.
Amin canımUyumayinca uyumuyorlar arkadaşım sana Allah kolaylık versin, bebişe de uykuhemen uyusun inşallah
Yıka sen onu ZeyzeycimAkşam 6dan beri uyutmaya çalışıyorum.
Kucağımda hem yatar hem dikey pozisyonda salladım uyumuyor, pilates topunda zıpladım uyumuyor, ayağımda salladım uyumuyor, yatağına bırakıyorum zaten uyumuyor, meme veriyorum memede uyusun istiyorum uyumuyor, beyaz gürültüyü açtım uyumuyor kapattım yine uyumuyorbütün bunları hem kundaklı hem kundaksız şekilde kombinasyon yaparak uyguladım yine uyumuyor tabii alt değiştirme üst değiştirme yapıldı. delireceğim.
Ayy bak o ateş ölçümleri de beni şu an ayrı bir gerdiBence öncelikle sakin olmalısınçünkü bende aşıyı çok dert ediyordum kendime ama hicta sandığım kadar zor olmadı ateşlendi, hemşire bana 37 den sonra takip et hızla yükseliyorsa bekleme 37,5 da ver calpol dahada yükselmesin demişti bende o şekilde yaptım düştü ama ateşi ertesi güne kadar hep 37,2 37,3 lerde gezdi, burada arkadaşlara sordum normal dediler bende rahatladım ve her saat başı kontrol ederek 24 saati tamamladık ama o gece eşimle nöbetleşe uyumadık ateşi çıkarsa diye her saat başı kontrol ettik, acaba biz çok mu abarttık bu durumu bilmiyorum tabi bu arada her bebeğin ateşi çıkmıyormus, birde benim kız 3 4 gün çok halsizdi ama bayaaa halsizdi kolay kolay uyumayan bir bebek benim kızım sürekli uyudu hep uykuluydu, iştahı çok azaldı falan, ama geçti çok şükür
Jahahaahhavd evet bak bi tek yıkamadım. Akşam eşime de söylemiştim yıkayalım diye unuttuk sonra. O oğlanı uyuturken kendisi ondan önce uyumuş, Mete yanıma geldi onu da ben uyuttumYıka sen onu ZeyzeycimSıcakta iyice mayıştır, üstüne memeyi daya. Benim ölümcül silahım bu. Bir gün elimde patlarsa diye korkmuyor değilim gerçi
Oy kuzum. Lohusalık oAyy bak o ateş ölçümleri de beni şu an ayrı bir gerdiTravmalarım tetiklendi. Ben çocukken çok hastalanırdım. Annem sabaha kadar başımda durur ateşimi ölçerdi. Baba tabii mışıl mışıl güzellik uykusunda. Çok da severim babamı, hatta fazla düşkünüm kendisine ama şu an yazarken fark ettim ki annem hastalıklarımda açık ara daha fazla sorumluluk almış Ayy ben duygusallaştım ya nereden çıktı bu aşı işi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?