2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yaaa işte neye inanacağımızı şaşırdık... Osman hoca geçmez diyor. Eş dost geçer diyor. Sağlık ocağındaki ebeye sordum. O da Canan Karatay'dan alıntı yapıp 'Anadolu'da süt yapan her şey İstanbul'da gaz yapıyor' dedi

Harika bir isim seçmişsiniz annesi

Katılıyorum, bizden bir tık büyük annelerde daha yaygın bu. Gerçi madalyonun öteki yüzünü de ihmal etmeden değerlendirmek lazım. Ben bazılarının annelikte gösterdiği performansın ve eforun yeterince takdir edilmemesi nedeniyle o takdir ve beğeniyi bizim gibi çaylak anneleri zorbalayarak söke söke aldıklarını düşünüyorum. Özellikle eşi tarafından hakkı teslim edilmeyen annelerde bu eğilim daha fazla. Bu benim şahsi gözlemim.

Oh çok şükür canım , çok sevindim , gelmiş geçmiş olsun inşallah q

Ben hep kolsuz ya da kısa kollu badi giydirdim doğduğundan beri. Gece de aynı şekilde yatırdım. Üstüne de göğsüne kadar ince müslin örtü örtüyorum. Biraz serin uyutmaya alıştırıyorum açıkçası. Hem uyku daha derin oluyor hem de kolay üşütmesin istiyorum. Fakat ben de kışın nasıl yatırmak lazım onu soracağım. Bilenler aydınlatırsa müko olur

Arkadaşlar yarın oğlumun karma + verem + rota aşıları var. Hepsi aynı gün vurulacak. Birazcık gergin olabilirim. Ateşlenirse ne kadar sürer, nasıl yönetmek lazım, neye dikkat etmeli gibi sorulara cevap arıyorum. Doktor aşılardan 1 saat sonra Calpol vermemizi önerdi. Sizler nasıl yaptınız? Doktorunuzun önerisi nedir? Bir danışayım istedim

Kayınvalidemle aslında yakın oturuyoruz ama onlar yazın 3 4 ay köyde kalıyorlar benim dogumumdan iki hafta sonra falan gittiler köye , iki haftayı burda bana zehir etmek için neyse şimdi ben köye hiç gitmek istemiyorum, onlarda eşimi sürekli ne zman geliyorsunuz diye darliyor zaten bir aya kalmaz gelirsiniz yani niye durduk yere benim huzurumu bozuyorsunuz, ben gitmek istemeyince kaç gündür sürekli bahane buluyorum geceleri cidden çok soğuk oluyor Karadeniz havası yani köy ormanın içinde, bu durum da beni endişelendiriyor, bgn bide şey dedim eşime , ben bu çocuk kaka yapınca poposunu yıkıyorum orada sürekli yıkayamiycm sıcak su yok lavaboda dedim , dedi Allah aşkına bahane bulup durma ama gerçekten çok zor olacak 2,5 aylık bebekle o kadar saat yol, düzenini bırak git , zaten başka yerde uyumayan bi bebek, yıkamak sıkıntı olacak herşey sıkıntı olacak ya, ben mamayla büyütüyorum bebeğimi fırsat buldukça sağım yapmaya çalışıyorum o bile sıkıntı, herkese bide niye mama verdiğinin açıklamasını yapacam tek tek ayyy her türlü geriliyorum , ve akşam gitmek istemediğimi söyleyince oda bana memlekete gitmek istedigimde pürüz çıkaracağını söyledi , çok bencilce ama cidden ben onu hiç bir yere zorlamıyorum herkes kendi ailesinin yanına gitse olay çözülecek, biz eşlerimizi ailelerimizin yanına götürmeye çalışmıyoruz yani , çok can sıkıcı.

Akşam 6dan beri uyutmaya çalışıyorum.
Kucağımda hem yatar hem dikey pozisyonda salladım uyumuyor, pilates topunda zıpladım uyumuyor, ayağımda salladım uyumuyor, yatağına bırakıyorum zaten uyumuyor, meme veriyorum memede uyusun istiyorum uyumuyor, beyaz gürültüyü açtım uyumuyor kapattım yine uyumuyor bütün bunları hem kundaklı hem kundaksız şekilde kombinasyon yaparak uyguladım yine uyumuyor tabii alt değiştirme üst değiştirme yapıldı. delireceğim.

Bence öncelikle sakin olmalısın çünkü bende aşıyı çok dert ediyordum kendime ama hicta sandığım kadar zor olmadı ateşlendi, hemşire bana 37 den sonra takip et hızla yükseliyorsa bekleme 37,5 da ver calpol dahada yükselmesin demişti bende o şekilde yaptım düştü ama ateşi ertesi güne kadar hep 37,2 37,3 lerde gezdi, burada arkadaşlara sordum normal dediler bende rahatladım ve her saat başı kontrol ederek 24 saati tamamladık ama o gece eşimle nöbetleşe uyumadık ateşi çıkarsa diye her saat başı kontrol ettik, acaba biz çok mu abarttık bu durumu bilmiyorum tabi bu arada her bebeğin ateşi çıkmıyormus, birde benim kız 3 4 gün çok halsizdi ama bayaaa halsizdi kolay kolay uyumayan bir bebek benim kızım sürekli uyudu hep uykuluydu, iştahı çok azaldı falan, ama geçti çok şükür

Son düzenleme:
Uyumayinca uyumuyorlar arkadaşım sana Allah kolaylık versin, bebişe de uyku hemen uyusun inşallah

Aynısını yaşadık bizde ameliyat olduk şükür 5 kilo aldı , 14kg idi ameliyattan önce sonra 19 a çıktı , şubatta ameliyat olduk.

Yıka sen onu Zeyzeycim Sıcakta iyice mayıştır, üstüne memeyi daya. Benim ölümcül silahım bu. Bir gün elimde patlarsa diye korkmuyor değilim gerçi

Ayy bak o ateş ölçümleri de beni şu an ayrı bir gerdi Travmalarım tetiklendi. Ben çocukken çok hastalanırdım. Annem sabaha kadar başımda durur ateşimi ölçerdi. Baba tabii mışıl mışıl güzellik uykusunda. Çok da severim babamı, hatta fazla düşkünüm kendisine ama şu an yazarken fark ettim ki annem hastalıklarımda açık ara daha fazla sorumluluk almış Ayy ben duygusallaştım ya nereden çıktı bu aşı işi

Yıka sen onu Zeyzeycim Sıcakta iyice mayıştır, üstüne memeyi daya. Benim ölümcül silahım bu. Bir gün elimde patlarsa diye korkmuyor değilim gerçi
Jahahaahhavd evet bak bi tek yıkamadım. Akşam eşime de söylemiştim yıkayalım diye unuttuk sonra. O oğlanı uyuturken kendisi ondan önce uyumuş, Mete yanıma geldi onu da ben uyuttum banyo işi kaldı maalesef. (Hem tek yıkayamıyorum hem de odada yıkıyoruz şimdi Mete uyuyo bizim yatakta falan. Mecbur diğer yöntemler )

Oy kuzum. Lohusalık o bi kere kesinlikle her bebek farklı. Mete aşı olduğunda pek ateşlenmezdi ama çok halsiz olurdu, uyurdu mesela. Normalde uyumayan bi bebek olduğu için uyuması da beni çok üzerdi. Aşıdan sonra 1 ya da 2 kez ilaç verirdim max.
Şimdi Bilge nasıl olacak bilmiyorum. Devlet aşıları haftaya salı yapılcak.

Bi de hangi ölçeri kullancaksın? Doktorun bi tavsiyesi var mı? Ben hep koltukaltı kullanıyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…