Uğunmak yani katılmak gibi mi? Yani bebeğin ağzı açık kalır, nefes alıp vermez ve ses de çıkmaz, nefes almadığı için morarmaya başlar. Kızımda çok fazla olurdu. Nerdeyse her ağlamanın sonu katılmayla biterdi. İlk yaşadığımda 7 günlüktü, annemin kucağına bıraktım çocuğu ve kulaklarımı tıkayarak kaçabildiğim kadar uzaklara kaçmak istedim. Bebeğimi kaybediyorum sanmıştım çünkü. Bazı çocuklarda çok oluyor bu katılma olayı. Sonra sonra alıştım. İlk başta sakin kalmanız gerekiyor. Bebeği havaya kaldırıp, sırtına vurabilirsiniz. Kendi kendime bir yöntem bulmuştum, hani bebek nefessiz ya ona hava vermek için yüzüne üflüyordum, hafif hafif ve kısa kısa, gerçekten bir süre sonra o havanın etkisiyle kendisine geliyor ve nefes alıp vermeye başlıyordu tekrar. Sonradan araştırdım ki gerçekten de katılmalarda bu şekilde yapılması lazımmış. Ama ben Allah tarafından içgüdümle bulmuştum bu yöntemi. Çok değişik bir şey gerçekten anne olmakKızlar akşam üzeri benimki katılırcasına ağladı. Canı yandığı çok belliydi. Elim ayağıma dolandı. Karnına masajlar falan yaptım ama işe yaramadı. Çok çaresiz hissettim. Ne yapacağımı bilemedim. Uğundu resmenböyle durumlarda hastaneye mi götürmek lazım ne yapmak lazım. Eşimde şehir dışında. Çok yoruldum sussun diyr gezdirdim sallandım. Neyse ki sonra gazını çıkarıp rahatladı. Yoksa ne yapardım bilmiyorum. Sizler ne yapıyorsunuz?
Ben hem yemeklere koyuyorum hem her gün kahvaltıda çayını içiyorum, 1 kupa suda 1 silme çay kaşığı kadar kimyonu kaynatıyorum 5 dk, sonra içiyorum. Biz de kötü bir şey yaşamadık. Üzüldüm sizin adınıza. Bir daha içmeyin bakalım inşaallah daha olmaz.Yemeklere bende koyuyorum ama çayı konsantre oldu sanırım bilmiyorum başka sebep bulamıyorum bugün yaşananlara
Siz yemeklere mi koyuyorsunuz çayını mı içtiniz
Bütün gün düşündüğüm tek şey.. bunca zaman memede inşallah doyuyordur ..Benimki de sürekli memede. Doyuyorlardır herhalde ama rahatlamak ve uyumak için memeyi tercih ediyorlar hehrheldr.
Nefessiz kalıp kalmadığını fark etmedim o an stresten. Tarif etmekte zorlandım. Sesi çıkıyordu ama çok farklıydı yani çok şiddetli bi ağlamaydı.Uğunmak yani katılmak gibi mi? Yani bebeğin ağzı açık kalır, nefes alıp vermez ve ses de çıkmaz, nefes almadığı için morarmaya başlar. Kızımda çok fazla olurdu. Nerdeyse her ağlamanın sonu katılmayla biterdi. İlk yaşadığımda 7 günlüktü, annemin kucağına bıraktım çocuğu ve kulaklarımı tıkayarak kaçabildiğim kadar uzaklara kaçmak istedim. Bebeğimi kaybediyorum sanmıştım çünkü. Bazı çocuklarda çok oluyor bu katılma olayı. Sonra sonra alıştım. İlk başta sakin kalmanız gerekiyor. Bebeği havaya kaldırıp, sırtına vurabilirsiniz. Kendi kendime bir yöntem bulmuştum, hani bebek nefessiz ya ona hava vermek için yüzüne üflüyordum, hafif hafif ve kısa kısa, gerçekten bir süre sonra o havanın etkisiyle kendisine geliyor ve nefes alıp vermeye başlıyordu tekrar. Sonradan araştırdım ki gerçekten de katılmalarda bu şekilde yapılması lazımmış. Ama ben Allah tarafından içgüdümle bulmuştum bu yöntemi. Çok değişik bir şey gerçekten anne olmak
Ben burdan görüp aldım elenatal 3 ü. Her gün içilecek diye düşündüğüm için her gün içiyorum. Saçım genelde topuz ama duşta fark edilir zaten, döküldüğünü fark etmedim hiç. Kızımda avuç avuç dökülüyordu. sanırım elenatal sayesinde.Saç dökülmelerim tüm hızıyla başladı. Haydi hayırlı olsunşimdiye kadar çok iyi gitmiştim ya niye çok erken başladı ki… haftada 2 Elenatal 3 kullan demişti doktor, ama sanırım burada gruptan her gün içenler vardı, ben de öyle alayım en iyisi… belki geriler biraz.
Cok gecmis olsun. Sutten hastalik gecmez, aksine uygun antikorlar uretilir bebeginiz icin. Abladan olabildigince uzak kalmak ve sizin de maske takmaniz umairm korur bebisi.Uykusuz anneler nasılsınız? Bizim sarılığımız tam geçmedi ama şükür bebeğim iyi. Bir sorum olacak ailenizde grip ateşli hastalık geçiren oldumu? Bebeğe bulaştımı?8 yaşında Kızım 4 gündür ateşleniyor ve çok kötü hastabebeğim daha 18 günlük bu hastalığa nasıl dayanır. Benim boğazım ağrımaya başladı bile. Kızımı ayrı odada hep, ben maske takıyorum. Sütümden geçer diyorlar.
Geçmiş olsun, çok iyi izole etmek gerek bebeği. Ellerden temasla da çok bulaşıyor. Ortak alanlara temas ettikten sonra da ellerinizi dezenfekte edinUykusuz anneler nasılsınız? Bizim sarılığımız tam geçmedi ama şükür bebeğim iyi. Bir sorum olacak ailenizde grip ateşli hastalık geçiren oldumu? Bebeğe bulaştımı?8 yaşında Kızım 4 gündür ateşleniyor ve çok kötü hastabebeğim daha 18 günlük bu hastalığa nasıl dayanır. Benim boğazım ağrımaya başladı bile. Kızımı ayrı odada hep, ben maske takıyorum. Sütümden geçer diyorlar.
Tamam bahsettiğiniz şey katılma değil. Katılma durumunda ağlama sesi çıkmaz ve nefessizlikten ötürü morarma görülür. Sizinki muhtemelen gaz kaynaklı.Nefessiz kalıp kalmadığını fark etmedim o an stresten. Tarif etmekte zorlandım. Sesi çıkıyordu ama çok farklıydı yani çok şiddetli bi ağlamaydı.
Birde şunu merak ediyorum. Bugün anlayabildim gazdan olduğunu çünkü uykusuzluktan veya açlıktan ağlamıyordu ona emindim. Gün içerisinde güzel uyumuştu. Siz nasıl anlıyorsunuz gazdan ağladığını. Ayağa kalkıp gezdirince veya sallanınca susmaması gerekmez mi gazdan ağladığında. Ama benimki susuyordu gezdirince hoplatınca. Ağrısı var sonuçta gazı çıkarmadı nasıl sakinliyorki bende bunu anlamadım.
Gazını çıkartıp rahatlamasaydı çok daha uzun sürseydi o şiddetli ağlamaya hastaneye gitmek gerekir miydi gitsek ne yaparlardı ki? Böyle durumlarda eşim çok panikliyor ve hasteneye gidelşm diyor bende gitsek ne yapacaklar ki deyip götürmeme eğiliminde oluyorum. Ama bugün bi düşündüm daha uzun sürseydi ben de dayanamazdım sanırım. Sakin kalamadım. Gazdan giden oldu mu ne yapıyorlar acilde?
Aksine ben zevkle okuyorum tüm mesajlarını bilgilendirici ve tecrübeli yazıların, yazmak icin yazmıyorsun yada yanlış bişey söylemiyorsun benceYine benim mesajlar çok uzuyorbazen geriye dönüp bakınca ne kadar uzun yazmışım diye üzülüyorum, niye özet geçemiyorum bilmiyorum rahatsız olanlar görmezlikten gelsin mesajlarımı
Bizde geceye kadar açok. Bebeği klimanın vurmadığı köşeye bırakıyorum. Bebekler sıcaktan çok fazla rahatsız oluyorlar . Özellikle benim bebeğim sıcakta uyumuyor ve sürekli ağlıyorKızlar ben klimadan çok korkuyorum ama onsuz da olmuyor. 28 de bile açsam serinletiyor baya. Açmasam çocuk da ter içinde kalıyor biz de. Devamlı açık bırakan var mı uzun süredir?
Çişli bez 4-5 tane çıkıyorsa doyuyordur. Bi de tartınız var ise arada beraber tartılın.Bütün gün düşündüğüm tek şey.. bunca zaman memede inşallah doyuyordur ..
Bizim de durum aynı. Gaz sancısından dolayı beşiğinde yatmıyor. Üstümde yüz üstü yatıyor ama gece balık gibi kıvranıyor. Gaz için bir şey kullanıyor musunuz?Dün hiç uyuyamadık arkadaşlar. Gaz sancısı resmen yetişkin gibi öğleden sonra başladı gece 1e kadar gram uyumadı. Nasıl yenidoğan bu nasıl olacak hiç bilmiyorum
Kaç günlük oldunuz yenidoğanda sık emmek isteme normal ama 15i geçtiyse 2 3 saat olması gerek emzirme arası göğüsleriniz de hassaslaşır bu şekilde gazı olabilir mi ondan huzursuz olabilir mi acaba?Emzirdikten sonra 2-3 saat durmuyor ki. Max 30 dk. Yine meme yine meme. Mama veriyorum da öyle sağım yapabiliyorum.
Saatlerdir memede. Dün de aynıydı. Yorgunluktan bittim. Sütüm de yok zaten. Bugün ben de ağladım artık
Çok teşekkür ederim.Aksine ben zevkle okuyorum tüm mesajlarını bilgilendirici ve tecrübeli yazıların, yazmak icin yazmıyorsun yada yanlış bişey söylemiyorsun bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?