2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar düz kafa yastığı kullanan var mı memnun kaldığınız model varsa atabilir misiniz kusup boğazında kalma korkusundan hep sağ sol yatırdık çocuğu kafasının arkası uzamış gibi annem fark edip dolmuş gibi uzatmışsın çocuğun kafasını diye kızınca fark ettim (benzetmesine gün boyu güldüm)
Şimdi de sırt üstü yatırınca durmuyor sağa sola dönüyor kafası

Bebeğinde Moğol lekesi olan var mı?
Kuyruk sokumundaki morluk mu oluyor benim oğlumun dağınık ve mor siyah şekilde birde ayak bileğinde parmak izine benzer morarti var doğum sirasinda morarmıştır dedim ama 23 gün oldu henüz geçmedi o da galiba doğum lekesi

Evet, kuyruk sokumunda, bel bölgesinde. Kötü bir şey değil zaten de soy belirteci olduğu için ilgimi çekiyor. Orta Asya kökenli çocuklarda görülme sıklığı epey yüksekmiş. Bizim de babamız yörük, çocukta direkt Mongol/Moğol lekesi olarak kendini gösterdi

Bu arada siz yine de doktorunuza bir sorun, o da anlatsın. Bize doktorumuz anlatmıştı.

Bizde yörüklük yok ama ablalarim kendi çocuklarında da olduğunu zamanla geçtiğini söyledi
Doktor kontrolümüz kalça ultrasonu ve göz kontrolü için 40ı çıkınca gelin demişti o zamana kadar geçmezse ve unutmazsam sorayım

İnşallah daha güzel olur ben cesaret edemedim 2 aylık olana kadar memlekete gidiyorum yarın. Biraz zor geçicek çünkü anlamıyorlar yeni anneleri ama yapcak bir şey yok
Bebeğinde Moğol lekesi olan var mı?
Benimkinin var doktor baktı bir şey demedi ama mor değil koyu yeşil gibi hatta kakası diye siliyorum siliyorum geçmiyor

Ben bi kez tek kalmıştım gittiğimiz yer tuvalet olmasa klozete kucakta gidilebilirdi Ama öyle bir şey yapılmaz asla tabi

6 yaşına kadar kalabiliyormuş bu lekeler. Ama yetişkinliğe kadar devam eden hemen hemen hiç yokmuş. Sorun siz yine de

Ben memlekete yaz sonu gidecektim güya ama şu an ondan da emin değilim. Çok kalabalık olacak, herkes çocuğu görmeye gelecek. Allah yine yokluklarını göstermesin ama aşılarımız tamamlanmadan hastalık riskini göze alamıyorum.

Bizde de gelirler kesin umarım bir şey olmaz

Bizde yörüğüz ama bebeğimde yok bu şaşırdım duymamıştım hiç

Doğumda hemşiremiz de öyle önermişti, burna damlatalım, çekmeyelim dedi. Anlarsın zaten tıkanık olup olmadığını canım

Yutkunuyorsa içiyordur canım, onu duyuyorsun zaten içtiğini, yutkunuyor. Yutkunmayıp sadece memeyi tuttuysa o zaman içmemiştir.
Her zamanki kadar mı çıktı yoksa biraz az mı? Ben emzirip sağınca biraz az çıkıyor ama yine çıkıyor, zaten bebek hepsini boşaltamıyor uyuyor

Aa oyle miymis, demek kökenler oyle

İnşallah daha güzel olur ben cesaret edemedim 2 aylık olana kadar memlekete gidiyorum yarın. Biraz zor geçicek çünkü anlamıyorlar yeni anneleri ama yapcak bir şey yok
Bikac günlüğüne eve geldim ama annemlere kaçacam aman alabildiğiniz kadar yardım alın kizlar hiç çekinmeyin valla çünkü ev iş yemek bebek birlikte yürümüyor
Ben bi kez tek kalmıştım gittiğimiz yer tuvalet olmasa klozete kucakta gidilebilirdi Ama öyle bir şey yapılmaz asla tabi
Klozet değil alaturka tuvalet ama klozette olsa dediğin gibi gidemezdim

Biz bir çılgınlık yapıp çarşıya kadar indik bebişle açık havada yürüdük Başta her şey çok güzeldi uyudu dönüşte uyandı ve ağlamaya başladı Allahtan eve yaklaşmıştık ama elim ayağıma dolandı çok stresli bu şekilde mi olacak uzunca bir süre? :/ Ben sahiden bebekle çıkmaya korkuyorum ya eve kapanacakmışım gibi

Aslında bebekler dışarıyı ve bebek arabasını çok seviyorlar. Bu seferlik böyle oldu ama bir dahakine daha iyi geçecektir eminimki. Biz memlekete geldik sabah 5.30 uçağı ile. Gece 3 te evden çıktık sabah 9 da memleketteki eve girdik. O süre boyunca maşallah gık ı çıkmadı. Süt vermek için bile biz uyandırdık. Evde olsa o süre içinde 2-3 kez uyanır bir sürü kez ağlardı. Dışarıyı ve sesi seviyoe bebişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…