- 29 Haziran 2022
- 3.730
- 2.118
- 83
- 32
Hemen bakıyorum teşekkür edermÖncekinde emzirirken gripten ötürü aşırı boğaz ağrısı çekmiştim, doktor C vitaminli çinko takviyesi vermişti, birkaç güne toparlamıştım. Zinco C tavsiye ederim.
Şimdi buna takılıp zaten zor olan hayatınızı iyice kendinize zindan etmeyin. Düzeninizi geri toparlamaya çalışın. Bize de ne zaman biri gelse çocuğumun uykusu bozuluyor, ben de bazen kendime kızıyorum neden misafir kabul ettik diye. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? Gelip saatlerce oturmak nedir?! Neyse yavaş yavaş öğreneceğiz, her olumsuzluk bir hayat dersi olacak bizler için. Kaldığınız yerden devam edin, olumsuza saplanmayınKızlar ben bi tık üzgünüm, bugün iş arkadaşlarım geldi bebek görmeye. Bebekte tam uyanmıştı kucaktan kucağa gezdi ben de bir şey diyemedim bir de benim iş arkadaşlarım diye bebekle hep eşim ilgilendi sonra uyutmaya içeriye götürdü. Bebek uyumadı tabihep eşim ilgileniyor diye arkadaşlar da çok oturdu galiba benim içim içimi yedi arada gittim baktım uyumuyor almak istiyorum ama ayıp olur gibi de geldi baktım geri döndüm gittiler uyusun diye duş aldırdık duştan sonra meme emecek hali bile olmazdı ama şu an hala uyumuyor kendimi suçlu hissediyorum eşime ve bebeğime karşı onun düzenini bozdum kimseye bi şey diyemedim diye
Hiçbir şeye faydası yok maalesef ama en azından ilaç içtim diyor insan... Bana da gebelikte sadece bunu içebilirsin demişti doktorum. Emzirirken de aynısı geçerlidir diye düşündümSağolun. Parol aldım bende aklıma başka bir şey felmedi. Ama parol iyileştirir mi onu bilmiyorumi
Biz de öyle, yürümek, gecenin bir körü plansız bir yerlere gitmek.. Eh uzunca bir süre bunların hayal olacağını biliyordum tabii bu işe girişirken, canı sağ olsunBiz evli ama çocuksuzken çok yürürdük eşimle. Haftasonları evden çıkar sahilden devam edip bir giderdik 20-25 km yol. Eve döndüğümüzde ayaklarım zonk zonk. Ama aşırı eğlenirdik, çok severdik beraber yürümeyi. İlk çocuğumuz olduğunda da yine yürürüz ne var ki modundaydık, her haftasonu sahile giderdik ama gittiğimize bin pişman dönerdik. Çünkü mümkünatı yok susmazdı bizim bebek, ne bebek arabası, ne kanguru kar etmezdi. En sonunda bir çimenliğin üstünde battaniye açıp içinde bebeği sallayıp uyutmaya çalışırken bulurduk kendimizi. Bitkin yorgun pişman, niye çıktık dışarı, bak bir dahaki haftasonu hatırlatalım birbirimize asla gelmeyelim derdik. Sonraki hafta sonu olunca yine çıkardık ve tabi yine aynı hataayy şimdi böyle gülerek anlatıyorum ama tabi kabus gibiydi o zamanlar. ama sonra biz inatla çıkarmaya devam ettikçe ve o da büyüdükçe alışmaya başladı, çok da güzel geziler yaptık birlikte. Kanguruyla kucağımızda gezmedik yer bırakmadık, doğuyu karış karış gezdik. Çok güzel anılardı, yüzlerce fotoğraflarımız var. Bence biraz zaman tanıyın, mutlaka sevecektir, gezmeyi kim sevmez
Peki bir tane grip ilacı içsem kaç saat süt vermemem gerekiyor ? Acaba diyorum bi tane ilaç alsam. Buzdolabında 3 öğüne yetexekkadar sütüm var yani 6 saat kadar götürür beni. O süre ççinde de sütümü sağıp döksem. İlacın etkisi geçmiş olur mu acabaHiçbir şeye faydası yok maalesef ama en azından ilaç içtim diyor insan... Bana da gebelikte sadece bunu içebilirsin demişti doktorum. Emzirirken de aynısı geçerlidir diye düşündümChatGPT ne diyor bu duruma?
Valla dışarıdan amatörlüğümüz çok belli oluyordur benceOfff biz de aynısını yaşadık bu akşam üstüBiraz dolaştırıp eve döneriz, duşunu aldırır uyuturuz diyorduk. Çocuk dışarı çıkınca çıldırdı, nasıl ağlıyor ama! Biz de sizin gibi eve yakındık, henüz uzaklaşmamıştık. Nedense ben de çok gerildim, çevreden nasıl göründüğümüzü mü taktım nedir... Eşime dedim hemen arabaya binelim. Işık hızıyla arabaya koştuk. Sonra arabayla küçük bir tur yaptık, sustu bizim alarm
ChatGPT'ye sordum. Şöyle sonuç verdi:Peki bir tane grip ilacı içsem kaç saat süt vermemem gerekiyor ? Acaba diyorum bi tane ilaç alsam. Buzdolabında 3 öğüne yetexekkadar sütüm var yani 6 saat kadar götürür beni. O süre ççinde de sütümü sağıp döksem. İlacın etkisi geçmiş olur mu acaba
5-6 kere idrarlı bez değişimi doyduğunu gösterir diyorlar genelde canımKızlar bebeğim doymuyormuş gibi hissediyorum. 4 gün şehir dışındaydık tatil modunda kendime çok iyi de bakamadım sanırım sütüm de az geliyor sanki. Bir türlü emin olamıyorum. Ne kadar süt içmesi gerekiyor 42 günlük 10 gün önceki kontrolünde 4050 gramdı
Çok teşekkür ederimChatGPT'ye sordum. Şöyle sonuç verdi:
Parasetamol (Parol, Minoset) ve ibuprofen (Advil, Arveles, Pedifen) gibi ilaçları emzirirken kullanabilir ve emzirmeye devam edebilirsin.
Bunlar:
- Anne sütüne çok düşük oranda geçer.
- Bebekte bilinen ciddi bir yan etkiye yol açmaz.
- Dünya Sağlık Örgütü ve ilaç güvenlik kılavuzları tarafından emzirme döneminde güvenli kabul edilir.
Aslında beklemene gerek yok; ilacı alıp her zamanki gibi emzirebilirsin.
Ne zaman emzirmek için beklemeliyim?
Ama dilersen (özellikle yüksek doz aldıysan) ilacı içtikten sonraki 1–2 saatte en yüksek kan düzeyine ulaşacağı için o öğünü biraz geciktirmek de bir önlem olarak düşünülebilir — ama şart değil.
Bugün daha iyi gibi bakalım iyileşsin bir an önce diye bekliyorumYaaa geçmiş olsun, yazılanları yeni okudum nasıl oldu bebiş, daha iyidir inşallah
Mestilin içinde ağrı kesici varmış gazı çıkarmıyor ağrıyı aldığı için bebek uyuyakaliyor dediler bana birde alkol bazliymiş galiba ondan dolayı almadım ben
Valla aynı ya1 ay sonrasında ışık var mı acabağğğ
Yok gayette çıkarıyor gazıMestilin içinde ağrı kesici varmış gazı çıkarmıyor ağrıyı aldığı için bebek uyuyakaliyor dediler bana birde alkol bazliymiş galiba ondan dolayı almadım ben
Ya iyimiş o zaman bebişlere şifa olsun gaz sancısı çekmesinler deYok gayette çıkarıyor gazı
Kusen kussun, tek diyecegim bu. Kocaman bir bosver. Su an kendi rahatindan iyiliginden daha degerli bie sey yok. Gereken aciklamayi da esin yapabilir.Kızlar içim çok dolu bu çocuk işi bana çok ağır geldi sanki . KV doğum yaptığım gün kayınpederimle evime geldiler günlerce kaldılar ve ev 65 m2 olduğu için ben ve annem 1 odaya tıkılıp kaldık hergünüm ağlamakla geçti ve 10 gün sonra sonunda gitmişlerdi. Şimdide memlekete geldim annem kardeşim bana biraz daha destek olsun diye bşraz daha bebekle toparlanalım diye. Bu kez de KV niye onlarda kalmıyorum diye küsmüşler. Kv hasta bebeği kucağına dahi almıyor kolum ağeıyor diyor zaten hasta da . Kp çalışıyor ve çocuk kucağıma almayı bilmiyorum diyor. Yani oraya gidersem her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Ben her şeyi tek başıma yapayım diye tüm düzenimş bozup memlekete gelmedim ki. O zaman evimde kalırdım en azından akşamları geceleri eşim bana yardım ederdi . Döneceğimiz hafta eşimde gelecekti o şekilde onun ailesinde kalacaktık . Eşim orda bana yardım edecekti . Onun dışında da istediğinbiz zaman gelin torununuzu görün dedim. Bende gelir giderim dedim ama kalamam sürekli dedim . Çünkü sürekli süt sağmam gerekiyor , o arada birinin bebeğe bakması gerekiyor. Çok uykusuzum çok bitkinim birileri bana destek olsun diye vu sıcakta düzenimi bozup aile evine geldim. Ben tatile gelmedim ki. Dün aradım yine alttan alan ben olayım diye telefonumu açmadılar. Neymiş geldiğim gün direkt onlara gitmeliymişim . Zaten yeterince ailemi görmüşüm artık onlarda kalmalıymışım .
Lohusa olan ben miyim onlar mı belli değil.
Biliyorum burası kişisel sorunlarımızı yazacağımız bir yer değil ama o kadar doldum ki
Cocuk doktoru nurofen vs icmeme hic izin vermedi bugune kadaePeki bir tane grip ilacı içsem kaç saat süt vermemem gerekiyor ? Acaba diyorum bi tane ilaç alsam. Buzdolabında 3 öğüne yetexekkadar sütüm var yani 6 saat kadar götürür beni. O süre ççinde de sütümü sağıp döksem. İlacın etkisi geçmiş olur mu acaba
Size yardım etmeyeceklerse evinize niye geliyorlar, lohusayken çok yorucu bir de kaprisle uğraşmak zaten duvarlar ustune ustune geliyor insanin, kendimize ayiracak 5 dkmiz bile olmuyor cogu zaman. Bence yeterince iyi niyet gostermissiniz zaten, sonrası kendilerine kalmış. Bizim psikolojik durumumuz direkt bebeklerimizi etkiliyor ve onceligimiz onlar haliyle, esimizin de onceligi bebek olmali, anne-baba sonra gelir, doganin kanunu bu. Zaten eşimizin ailesiyle mesafeli olmakta fayda olduğunu düşünüyorum, biraz cekinsinler bizden. Sevmek zorunda değiller ki kaç kayinvalide gelinini seviyor tartisilir ama saygı duysunlar, bizim saygi duyduğumuz gibi.Kızlar içim çok dolu bu çocuk işi bana çok ağır geldi sanki . KV doğum yaptığım gün kayınpederimle evime geldiler günlerce kaldılar ve ev 65 m2 olduğu için ben ve annem 1 odaya tıkılıp kaldık hergünüm ağlamakla geçti ve 10 gün sonra sonunda gitmişlerdi. Şimdide memlekete geldim annem kardeşim bana biraz daha destek olsun diye bşraz daha bebekle toparlanalım diye. Bu kez de KV niye onlarda kalmıyorum diye küsmüşler. Kv hasta bebeği kucağına dahi almıyor kolum ağeıyor diyor zaten hasta da . Kp çalışıyor ve çocuk kucağıma almayı bilmiyorum diyor. Yani oraya gidersem her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Ben her şeyi tek başıma yapayım diye tüm düzenimş bozup memlekete gelmedim ki. O zaman evimde kalırdım en azından akşamları geceleri eşim bana yardım ederdi . Döneceğimiz hafta eşimde gelecekti o şekilde onun ailesinde kalacaktık . Eşim orda bana yardım edecekti . Onun dışında da istediğinbiz zaman gelin torununuzu görün dedim. Bende gelir giderim dedim ama kalamam sürekli dedim . Çünkü sürekli süt sağmam gerekiyor , o arada birinin bebeğe bakması gerekiyor. Çok uykusuzum çok bitkinim birileri bana destek olsun diye vu sıcakta düzenimi bozup aile evine geldim. Ben tatile gelmedim ki. Dün aradım yine alttan alan ben olayım diye telefonumu açmadılar. Neymiş geldiğim gün direkt onlara gitmeliymişim . Zaten yeterince ailemi görmüşüm artık onlarda kalmalıymışım .
Biliyorum burası kişisel sorunlarımızı yazacağımız bir yer değil ama o kadar doldum ki
Burası bebekle ve kendimizle ilgili her şeyi konuşabileceğimiz bir alan derdini anlatman hiç sorun değil bence ve kv işte kayınvalidelik yapıyor tavırları çok bencilce, bu dönemde destek olmak yerine küsmek isteyen biri varsa bırak küssün zaten sana faydası yokmuş gölge etmesin. Daha iyi siz küstünüz torununuzu görmek istemediniz der işin içinden çıkarsın. Onlarla mı uğraşacaksın Allah aşkına. Koca kadın yani akıl fikir versin ne diyim.Kızlar içim çok dolu bu çocuk işi bana çok ağır geldi sanki . KV doğum yaptığım gün kayınpederimle evime geldiler günlerce kaldılar ve ev 65 m2 olduğu için ben ve annem 1 odaya tıkılıp kaldık hergünüm ağlamakla geçti ve 10 gün sonra sonunda gitmişlerdi. Şimdide memlekete geldim annem kardeşim bana biraz daha destek olsun diye bşraz daha bebekle toparlanalım diye. Bu kez de KV niye onlarda kalmıyorum diye küsmüşler. Kv hasta bebeği kucağına dahi almıyor kolum ağeıyor diyor zaten hasta da . Kp çalışıyor ve çocuk kucağıma almayı bilmiyorum diyor. Yani oraya gidersem her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Ben her şeyi tek başıma yapayım diye tüm düzenimş bozup memlekete gelmedim ki. O zaman evimde kalırdım en azından akşamları geceleri eşim bana yardım ederdi . Döneceğimiz hafta eşimde gelecekti o şekilde onun ailesinde kalacaktık . Eşim orda bana yardım edecekti . Onun dışında da istediğinbiz zaman gelin torununuzu görün dedim. Bende gelir giderim dedim ama kalamam sürekli dedim . Çünkü sürekli süt sağmam gerekiyor , o arada birinin bebeğe bakması gerekiyor. Çok uykusuzum çok bitkinim birileri bana destek olsun diye vu sıcakta düzenimi bozup aile evine geldim. Ben tatile gelmedim ki. Dün aradım yine alttan alan ben olayım diye telefonumu açmadılar. Neymiş geldiğim gün direkt onlara gitmeliymişim . Zaten yeterince ailemi görmüşüm artık onlarda kalmalıymışım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?