6-7 idrarlı 2-3 kakalı bez değiştiriyorum da psikolojimi bozdular iyice5-6 kere idrarlı bez değişimi doyduğunu gösterir diyorlar genelde canım
Kızlar içim çok dolu bu çocuk işi bana çok ağır geldi sanki . KV doğum yaptığım gün kayınpederimle evime geldiler günlerce kaldılar ve ev 65 m2 olduğu için ben ve annem 1 odaya tıkılıp kaldık hergünüm ağlamakla geçti ve 10 gün sonra sonunda gitmişlerdi. Şimdide memlekete geldim annem kardeşim bana biraz daha destek olsun diye bşraz daha bebekle toparlanalım diye. Bu kez de KV niye onlarda kalmıyorum diye küsmüşler. Kv hasta bebeği kucağına dahi almıyor kolum ağeıyor diyor zaten hasta da . Kp çalışıyor ve çocuk kucağıma almayı bilmiyorum diyor. Yani oraya gidersem her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Ben her şeyi tek başıma yapayım diye tüm düzenimş bozup memlekete gelmedim ki. O zaman evimde kalırdım en azından akşamları geceleri eşim bana yardım ederdi . Döneceğimiz hafta eşimde gelecekti o şekilde onun ailesinde kalacaktık . Eşim orda bana yardım edecekti . Onun dışında da istediğinbiz zaman gelin torununuzu görün dedim. Bende gelir giderim dedim ama kalamam sürekli dedim . Çünkü sürekli süt sağmam gerekiyor , o arada birinin bebeğe bakması gerekiyor. Çok uykusuzum çok bitkinim birileri bana destek olsun diye vu sıcakta düzenimi bozup aile evine geldim. Ben tatile gelmedim ki. Dün aradım yine alttan alan ben olayım diye telefonumu açmadılar. Neymiş geldiğim gün direkt onlara gitmeliymişim . Zaten yeterince ailemi görmüşüm artık onlarda kalmalıymışım .
Lohusa olan ben miyim onlar mı belli değil.
Biliyorum burası kişisel sorunlarımızı yazacağımız bir yer değil ama o kadar doldum ki
Merhaba nasılsınız? Doktor randevunuz nasıl geçti? Titreme ürperme için doktor ne dedi? Nörolojiye yönlendirmeye gerek duydu mu doktor?İnşallah cuma randevu var eğer doktor uygun görürse nöroloji den randevu Alicam bende
Valla ben kendi adıma konuşayım, böyle bir durum yaşasam umrumda olmazdı hatta sevinirdim bile küsmelerine, bu durumda seni ve bebeği düşünceklerine alınacak yer mi aramışlar. Bence takılma sen nasıl istiyorsan o şekilde hareket et onlar da ne yaparsalar yapsınlar, senin bide onları düşünecek halin yok şu an sen ve bebişin iyiligini şu ana en önemlisiKızlar içim çok dolu bu çocuk işi bana çok ağır geldi sanki . KV doğum yaptığım gün kayınpederimle evime geldiler günlerce kaldılar ve ev 65 m2 olduğu için ben ve annem 1 odaya tıkılıp kaldık hergünüm ağlamakla geçti ve 10 gün sonra sonunda gitmişlerdi. Şimdide memlekete geldim annem kardeşim bana biraz daha destek olsun diye bşraz daha bebekle toparlanalım diye. Bu kez de KV niye onlarda kalmıyorum diye küsmüşler. Kv hasta bebeği kucağına dahi almıyor kolum ağeıyor diyor zaten hasta da . Kp çalışıyor ve çocuk kucağıma almayı bilmiyorum diyor. Yani oraya gidersem her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Ben her şeyi tek başıma yapayım diye tüm düzenimş bozup memlekete gelmedim ki. O zaman evimde kalırdım en azından akşamları geceleri eşim bana yardım ederdi . Döneceğimiz hafta eşimde gelecekti o şekilde onun ailesinde kalacaktık . Eşim orda bana yardım edecekti . Onun dışında da istediğinbiz zaman gelin torununuzu görün dedim. Bende gelir giderim dedim ama kalamam sürekli dedim . Çünkü sürekli süt sağmam gerekiyor , o arada birinin bebeğe bakması gerekiyor. Çok uykusuzum çok bitkinim birileri bana destek olsun diye vu sıcakta düzenimi bozup aile evine geldim. Ben tatile gelmedim ki. Dün aradım yine alttan alan ben olayım diye telefonumu açmadılar. Neymiş geldiğim gün direkt onlara gitmeliymişim . Zaten yeterince ailemi görmüşüm artık onlarda kalmalıymışım .
Lohusa olan ben miyim onlar mı belli değil.
Biliyorum burası kişisel sorunlarımızı yazacağımız bir yer değil ama o kadar doldum ki
Maşallah subhanallah yok yok degm Z nazar annesi, ben herşeyi nazar nazar diye kendi üzerimize çekmeme taraftarıyım, çok kirkmazsak çok dile getirmezsek, birde rabbimin korumasına bırakırsak bişey olmaz Allah'ın izniyle, ben Instagram da falan paylaşıyorum bazen eşimde onu oaylasama orda çok dikkat çekiyor nazar olur falan diyor bi onun istemediklerini eşime saygı duyup paylaşmıyorum, millet sosyal medyada büyütüyor bebeklerini bişey olmuyor olmaz Allah'ın izniyle. Geçen gün güzel elbise giydirdim birinci ay için minik pasta alıp üflemeli bir video çektik çok da güzel oldu,eşim istemedi paylasmami çok dikkat çekiyoruz nazar olur diye, paylasmadim bende, o gece bizim kız hiç uyumadı çok huzursuzdu, dedimki eşime iyikide paylasmamışım , yoksa şimdi bana senin yüzünden nazar oldu çocuk diycektin dedimbizim minik pudifik evde kucaktan inmiyor diye bugün uyuyunca hemen bebek arabasına koyup çıktım. biraz yürüyüp, kafede oturdum kahve içtim. kucak kuşu diğer bebeklere fikir olsun. nazar değdirmezsemböyle bir rutin yapabilirim :)
Çok teşekkür ederim hepinize . Gerçekten kimseye anlatamadığımız şeyleri burada içimizi dökerek fikir alarak bir nebze rahatlıyoruz. Eşim anlıyor beni zaten onun için sabrettim şimdiye kadar . Ama neticede annesi babası olduğu için onunda huzuru kalmadı . Bana belli etmemeye çalışıyor ama yıprandıkça yıpranıyor . Maalesef doğuma gelmeyin annem olacsk ev küçük ve kp ile aynı odada kalamaz başka odamızda yok dedim. Dinlemediler geldiler annem benimle uyudu. Yetmedi kv ben bi bardak bile kaldıramam diyip oturdu annem hizmet etti bana yardım ettiği yetmitormuş gibi. Kv masaya bi bardak bile koyması . Bunların üstüne benim kıyameti koparmam gerekirken eşim için sonradan sineye çektim. Şimdide buraya azıcık destek almak için geldim ama onlarda kalacağımı düşünmüşler ne alakaysa. Kv bardak kaldıramadığını idda ediyor, kp iş e gidiyor . Başkada kimse yok evlerinde. Peki bana rahat mı batto da evimi düzenimi bırakıp minixik bebekle yollara dişüp bu sıcakta buraya geldim. Kalırdom evimde düzenimde en azından eşim yardımcı olursu.Burada bebeklerimizle/annelik sürecimizle ilgili bir başlık altında toplanmış olsak da birbirimize liman olmaya çabaladığımız bir platform burası. Bu süreçte tabii ki kimseyle paylaşamadığımız ya da çözüme kavuşturamadığımız sıkıntılarımızı da yazacağız. Kendinize bir de bunun için yüklenmeyin zaten çok yoruldunuz.
Kv konusu hep çok zor ben yaşamadım ancak ne kadar zorlandığınızı tahmin edebilirim. Şu an önemli olan sizsiniz. Bebeğiniz ve sizin için ne iyi olacaksa onu yapmak zorunluluğunuz var. Bunu onlar anlamasa da eşiniz anlayacaktır, çünkü yaşadığınız sıkıntıların en yakın şahidi o. Bırakın küssünler, kızsınlar. Siz kendi çekirdek aileniz için iyi olan neyse onu yapmakla yükümlüsünüz. N'olur yıpratmayın kendinizive yazın tabii ki o kadar kadın boşuna toplanmadık elbet biz çözüm buluruz
Doğumu ve lohusalığı çok basit bir şey gibi görüyorlar belli ki. 2 çocupu var ama demekki o büyütmemiş başkaları büyütmüş çpcukları. Yoksa illaki anlardı di mi?Valla ben kendi adıma konuşayım, böyle bir durum yaşasam umrumda olmazdı hatta sevinirdim bile küsmelerine, bu durumda seni ve bebeği düşünceklerine alınacak yer mi aramışlar. Bence takılma sen nasıl istiyorsan o şekilde hareket et onlar da ne yaparsalar yapsınlar, senin bide onları düşünecek halin yok şu an sen ve bebişin iyiligini şu ana en önemlisi
Evet benim de öyle bir şeymiş. Yorumunuz içimi rahatlattıPerşembe doktora götürdüm hırıltı yüzünden. Her gün açmıyordum burnunu o yüzden geniz akıntısı yapmış en az 3-4 kez açmak lazımmış 7-8 defaya kadar açabilirsiniz dışardan müdahale etmeyelim bir süre böyle devam edelim geçmezse tekrar getirin dedi. Şimdi günde en az 3 kez açmaya çalışıyorum. Enjektörü biraz tazyikli sıkınca diğer burnundan çıkıyor hemen hırıltısı da hafifliyor. Sizinki de böyle bir şeydir belki
Kesinlikle haklısınız, sineye de çekmenize gerek yok. Siz nasıl bebeğinizi düşünüp düzeninizi bozuyorsanız onlar da kendi oğullarını düşünüp biraz sağduyulu olmak gerekirse mesafeli durmak zorundalar. Aynı tavrı sizin aileniz de gösterse bu durum böyle. Büyükler büyük olduğunun farkında olsun istiyoruz, olmuyor bazen. Bazı insanlar ne yazık ki böyle. Küssünler bırakın kendinize bakın biraz bencil olmanız lazım bir can büyütüyoruz kolay bir iş değil buÇok teşekkür ederim hepinize . Gerçekten kimseye anlatamadığımız şeyleri burada içimizi dökerek fikir alarak bir nebze rahatlıyoruz. Eşim anlıyor beni zaten onun için sabrettim şimdiye kadar . Ama neticede annesi babası olduğu için onunda huzuru kalmadı . Bana belli etmemeye çalışıyor ama yıprandıkça yıpranıyor . Maalesef doğuma gelmeyin annem olacsk ev küçük ve kp ile aynı odada kalamaz başka odamızda yok dedim. Dinlemediler geldiler annem benimle uyudu. Yetmedi kv ben bi bardak bile kaldıramam diyip oturdu annem hizmet etti bana yardım ettiği yetmitormuş gibi. Kv masaya bi bardak bile koyması . Bunların üstüne benim kıyameti koparmam gerekirken eşim için sonradan sineye çektim. Şimdide buraya azıcık destek almak için geldim ama onlarda kalacağımı düşünmüşler ne alakaysa. Kv bardak kaldıramadığını idda ediyor, kp iş e gidiyor . Başkada kimse yok evlerinde. Peki bana rahat mı batto da evimi düzenimi bırakıp minixik bebekle yollara dişüp bu sıcakta buraya geldim. Kalırdom evimde düzenimde en azından eşim yardımcı olursu.
By kadar saçma nasıl düşünebilirler aklım almıyor. Bir kadın bir kadının halinden nasıl anlayamaz aklım almıyor
Açtıkça rahatlıyor hırıltı da azalıyor ama burnu tıkalıyken emmekte de güçlük çekiyor sanırım. Sizinki nasıl oldu daha iyi miEvet benim de öyle bir şeymiş. Yorumunuz içimi rahatlattı
Evet doğuma 1 hafta kala stresim başlado gelecekler diye burda da çok defa yazdım. En sonunda 2 gün erken doğum yaptım. Doğum yaptım sürekli ağladım, ağladıkça sütüm kesilir diye korkup bi daha ağladım . Bebeğimi emzirmeye alıştıramamamın belkide en büyük sebebi onlardı. Bi insan ağlaya ağlaya bebeği nasıl memeye alıştorabilirdi? Ya da o kadar stres içerisinde bebeğe nasıl faydası olabilirdi ? Keşke bencil olsaydım keşle sadexe kendimi ve bebeğimi düşünseydim gerekirse ağozlarının payını verseydim . Çünkü öyle yapmadım da ne oldu sineye çektim de ne oldu, şimdi bi fasılda burda huzurumu kaçırıyorlarKesinlikle haklısınız, sineye de çekmenize gerek yok. Siz nasıl bebeğinizi düşünüp düzeninizi bozuyorsanız onlar da kendi oğullarını düşünüp biraz sağduyulu olmak gerekirse mesafeli durmak zorundalar. Aynı tavrı sizin aileniz de gösterse bu durum böyle. Büyükler büyük olduğunun farkında olsun istiyoruz, olmuyor bazen. Bazı insanlar ne yazık ki böyle. Küssünler bırakın kendinize bakın biraz bencil olmanız lazım bir can büyütüyoruz kolay bir iş değil bu
Yani belki de öyle haklısınMaşallah subhanallah yok yok degm Z nazar annesi, ben herşeyi nazar nazar diye kendi üzerimize çekmeme taraftarıyım, çok kirkmazsak çok dile getirmezsek, birde rabbimin korumasına bırakırsak bişey olmaz Allah'ın izniyle, ben Instagram da falan paylaşıyorum bazen eşimde onu oaylasama orda çok dikkat çekiyor nazar olur falan diyor bi onun istemediklerini eşime saygı duyup paylaşmıyorum, millet sosyal medyada büyütüyor bebeklerini bişey olmuyor olmaz Allah'ın izniyle. Geçen gün güzel elbise giydirdim birinci ay için minik pasta alıp üflemeli bir video çektik çok da güzel oldu,eşim istemedi paylasmami çok dikkat çekiyoruz nazar olur diye, paylasmadim bende, o gece bizim kız hiç uyumadı çok huzursuzdu, dedimki eşime iyikide paylasmamışım , yoksa şimdi bana senin yüzünden nazar oldu çocuk diycektin dedim. Yani biseyler hep olur herşeyi nazara baglamamak gerekir bence
O zaman doyuyordur içini rahat tut6-7 idrarlı 2-3 kakalı bez değiştiriyorum da psikolojimi bozdular iyice
O yüzden kendinize tutunmanız gerekiyor. Bırakın küsen küssün. Gelmesinler aramasınlar gerekirse sizi eşiniz de anlayacaktır durumuEvet doğuma 1 hafta kala stresim başlado gelecekler diye burda da çok defa yazdım. En sonunda 2 gün erken doğum yaptım. Doğum yaptım sürekli ağladım, ağladıkça sütüm kesilir diye korkup bi daha ağladım . Bebeğimi emzirmeye alıştıramamamın belkide en büyük sebebi onlardı. Bi insan ağlaya ağlaya bebeği nasıl memeye alıştorabilirdi? Ya da o kadar stres içerisinde bebeğe nasıl faydası olabilirdi ? Keşke bencil olsaydım keşle sadexe kendimi ve bebeğimi düşünseydim gerekirse ağozlarının payını verseydim . Çünkü öyle yapmadım da ne oldu sineye çektim de ne oldu, şimdi bi fasılda burda huzurumu kaçırıyorlar
Haklısın sanırım evham yaptım, içim rahatladı bir nebzeO zaman doyuyordur içini rahat tut
Mutfak tartın var mı? Ben onla tartıyorum 5kgya kadar tartıyor bendeki
Ayy şansa bak kötü olmuş. Havada baya sıcak elektriksiz zor olurHaklısın sanırım evham yaptım, içim rahatladı bir nebze
Bu arada tartının pilini değiştireyim derken yuvasını kırdım. Asat çalışma yapıyor kapının önünde o da boruyu ve elektrik hattını patlatmış. Evde su yok elektrik yok tartı yok son 1 saatte oldu bunlar.Geldi mi üst üste geliyor hep
Tatil iyi geldi gelmesine de döndüğümüzden beri bulaşık makinesi dahil her bir şey bozuldu üst üste. İnşallah klimalar sağlamdır yoksa geçmeyecek böyle zamanAyy şansa bak kötü olmuş. Havada baya sıcak elektriksiz zor olurtatil iyi gelmiştir ama değişiklik hepimizin ihtiyacı olan şey şuan
Bende bebemin poposunu pişik yaptım maalesef hamazinc vermişti doktor dünden beri sürüyorum sürekli bez değiştiriyorum ama fayda etmiyor kanayacak diye korkuyorum başına gelen hızlı çözüm bulan var mıonun acısındanda çok ağlıyor sanki kızçem
Merhaba sudokrem kesinlikle işe yarıyor bir günde geçirdi pişik olduğumuzda ama çok temiz içerikli olmadığı için sadece pişik olduğunda iyileşene kadar öneriliyor günlük rutin olarak kullanmak sakıncalı olabilirAyy şansa bak kötü olmuş. Havada baya sıcak elektriksiz zor olurtatil iyi gelmiştir ama değişiklik hepimizin ihtiyacı olan şey şuan
Bende bebemin poposunu pişik yaptım maalesef hamazinc vermişti doktor dünden beri sürüyorum sürekli bez değiştiriyorum ama fayda etmiyor kanayacak diye korkuyorum başına gelen hızlı çözüm bulan var mıonun acısındanda çok ağlıyor sanki kızçem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?