2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Çalışan anneler bu çocuk parasını alan var mı ben şuan sadece bir aylık doğum paramı aldım onun dışında ne emzirme ne çocuk parası sizde durumlar nasıl ? Ödenekleriniz yatmaya başladı mı ?

Burada bebeklerimizle/annelik sürecimizle ilgili bir başlık altında toplanmış olsak da birbirimize liman olmaya çabaladığımız bir platform burası. Bu süreçte tabii ki kimseyle paylaşamadığımız ya da çözüme kavuşturamadığımız sıkıntılarımızı da yazacağız. Kendinize bir de bunun için yüklenmeyin zaten çok yoruldunuz.
Kv konusu hep çok zor ben yaşamadım ancak ne kadar zorlandığınızı tahmin edebilirim. Şu an önemli olan sizsiniz. Bebeğiniz ve sizin için ne iyi olacaksa onu yapmak zorunluluğunuz var. Bunu onlar anlamasa da eşiniz anlayacaktır, çünkü yaşadığınız sıkıntıların en yakın şahidi o. Bırakın küssünler, kızsınlar. Siz kendi çekirdek aileniz için iyi olan neyse onu yapmakla yükümlüsünüz. N'olur yıpratmayın kendinizi ve yazın tabii ki o kadar kadın boşuna toplanmadık elbet biz çözüm buluruz

Valla ben kendi adıma konuşayım, böyle bir durum yaşasam umrumda olmazdı hatta sevinirdim bile küsmelerine, bu durumda seni ve bebeği düşünceklerine alınacak yer mi aramışlar. Bence takılma sen nasıl istiyorsan o şekilde hareket et onlar da ne yaparsalar yapsınlar, senin bide onları düşünecek halin yok şu an sen ve bebişin iyiligini şu ana en önemlisi

Maşallah subhanallah yok yok degm Z nazar annesi, ben herşeyi nazar nazar diye kendi üzerimize çekmeme taraftarıyım, çok kirkmazsak çok dile getirmezsek, birde rabbimin korumasına bırakırsak bişey olmaz Allah'ın izniyle, ben Instagram da falan paylaşıyorum bazen eşimde onu oaylasama orda çok dikkat çekiyor nazar olur falan diyor bi onun istemediklerini eşime saygı duyup paylaşmıyorum, millet sosyal medyada büyütüyor bebeklerini bişey olmuyor olmaz Allah'ın izniyle. Geçen gün güzel elbise giydirdim birinci ay için minik pasta alıp üflemeli bir video çektik çok da güzel oldu,eşim istemedi paylasmami çok dikkat çekiyoruz nazar olur diye, paylasmadim bende, o gece bizim kız hiç uyumadı çok huzursuzdu, dedimki eşime iyikide paylasmamışım , yoksa şimdi bana senin yüzünden nazar oldu çocuk diycektin dedim . Yani biseyler hep olur herşeyi nazara baglamamak gerekir bence

Çok teşekkür ederim hepinize . Gerçekten kimseye anlatamadığımız şeyleri burada içimizi dökerek fikir alarak bir nebze rahatlıyoruz. Eşim anlıyor beni zaten onun için sabrettim şimdiye kadar . Ama neticede annesi babası olduğu için onunda huzuru kalmadı . Bana belli etmemeye çalışıyor ama yıprandıkça yıpranıyor . Maalesef doğuma gelmeyin annem olacsk ev küçük ve kp ile aynı odada kalamaz başka odamızda yok dedim. Dinlemediler geldiler annem benimle uyudu. Yetmedi kv ben bi bardak bile kaldıramam diyip oturdu annem hizmet etti bana yardım ettiği yetmitormuş gibi. Kv masaya bi bardak bile koyması . Bunların üstüne benim kıyameti koparmam gerekirken eşim için sonradan sineye çektim. Şimdide buraya azıcık destek almak için geldim ama onlarda kalacağımı düşünmüşler ne alakaysa. Kv bardak kaldıramadığını idda ediyor, kp iş e gidiyor . Başkada kimse yok evlerinde. Peki bana rahat mı batto da evimi düzenimi bırakıp minixik bebekle yollara dişüp bu sıcakta buraya geldim. Kalırdom evimde düzenimde en azından eşim yardımcı olursu.
By kadar saçma nasıl düşünebilirler aklım almıyor. Bir kadın bir kadının halinden nasıl anlayamaz aklım almıyor

Doğumu ve lohusalığı çok basit bir şey gibi görüyorlar belli ki. 2 çocupu var ama demekki o büyütmemiş başkaları büyütmüş çpcukları. Yoksa illaki anlardı di mi?

Evet benim de öyle bir şeymiş. Yorumunuz içimi rahatlattı

Kesinlikle haklısınız, sineye de çekmenize gerek yok. Siz nasıl bebeğinizi düşünüp düzeninizi bozuyorsanız onlar da kendi oğullarını düşünüp biraz sağduyulu olmak gerekirse mesafeli durmak zorundalar. Aynı tavrı sizin aileniz de gösterse bu durum böyle. Büyükler büyük olduğunun farkında olsun istiyoruz, olmuyor bazen. Bazı insanlar ne yazık ki böyle. Küssünler bırakın kendinize bakın biraz bencil olmanız lazım bir can büyütüyoruz kolay bir iş değil bu

Evet doğuma 1 hafta kala stresim başlado gelecekler diye burda da çok defa yazdım. En sonunda 2 gün erken doğum yaptım. Doğum yaptım sürekli ağladım, ağladıkça sütüm kesilir diye korkup bi daha ağladım . Bebeğimi emzirmeye alıştıramamamın belkide en büyük sebebi onlardı. Bi insan ağlaya ağlaya bebeği nasıl memeye alıştorabilirdi? Ya da o kadar stres içerisinde bebeğe nasıl faydası olabilirdi ? Keşke bencil olsaydım keşle sadexe kendimi ve bebeğimi düşünseydim gerekirse ağozlarının payını verseydim . Çünkü öyle yapmadım da ne oldu sineye çektim de ne oldu, şimdi bi fasılda burda huzurumu kaçırıyorlar

Yani belki de öyle haklısın ben ne zaman kendi kendime oh iyi ki yaptik, ne guzel oldu desem negatif bir sey olur. Cok sukur ki ciddi seyler degil. Mesela bugun bunu soyledim, bebisimin gozune toz ya da ot gibi bir sey girmis cikaramiyorum tabi her şey sadece denk de geliyor olabilir

O yüzden kendinize tutunmanız gerekiyor. Bırakın küsen küssün. Gelmesinler aramasınlar gerekirse sizi eşiniz de anlayacaktır durumu bu saatten sonra böyle olmalı

O zaman doyuyordur içini rahat tut
Mutfak tartın var mı? Ben onla tartıyorum 5kgya kadar tartıyor bendeki
Haklısın sanırım evham yaptım, içim rahatladı bir nebze

Bu arada tartının pilini değiştireyim derken yuvasını kırdım. Asat çalışma yapıyor kapının önünde o da boruyu ve elektrik hattını patlatmış. Evde su yok elektrik yok tartı yok son 1 saatte oldu bunlar. Geldi mi üst üste geliyor hep

Ayy şansa bak kötü olmuş. Havada baya sıcak elektriksiz zor olur tatil iyi gelmiştir ama değişiklik hepimizin ihtiyacı olan şey şuan

Bende bebemin poposunu pişik yaptım maalesef hamazinc vermişti doktor dünden beri sürüyorum sürekli bez değiştiriyorum ama fayda etmiyor kanayacak diye korkuyorum başına gelen hızlı çözüm bulan var mı onun acısındanda çok ağlıyor sanki kızçem

Tatil iyi geldi gelmesine de döndüğümüzden beri bulaşık makinesi dahil her bir şey bozuldu üst üste. İnşallah klimalar sağlamdır yoksa geçmeyecek böyle zaman

Yolda bizimki de pişik oldu sudocrem önermişti biri ondan alıp sürdük 2 saat sonra geçti. İsilik olan kısımlara da sürdük sonra onlar da 3-4 saatte söndü bizimki de ağlamayı bıraktı Denemeye değer bence

Merhaba sudokrem kesinlikle işe yarıyor bir günde geçirdi pişik olduğumuzda ama çok temiz içerikli olmadığı için sadece pişik olduğunda iyileşene kadar öneriliyor günlük rutin olarak kullanmak sakıncalı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…