- 4 Mayıs 2023
- 1.163
- 1.072
- 63
- 34
Evet bende yıkıyorum sürekli hem daha temiz oldu gibi hissediyorum hem de o da bi rahatlamış oluyor , ilk başlarda ağlıyordu şimdi çok seviyorPişiğin en hızlı çözümü bence her kakalı bez sonrası bebeğin poposunu yıkamak. Ve asla ıslak mendil kullanmamak. Benim büyük oğlumun da bebekken çok fena pişik olmuştu, kanamalıydı bizimki. Doktor bize yıkamayı önerdi ve Madecassol krem vermişti, onu sürmüştüm ben. İnsanın gözüne ilk zor geliyor ama bebekler henüz daha hafifler, lavobanın altında yıkamak zor olmuyor. Bir deneyin derim. Havalar da sıcak zaten. Öyle üşütürüm endişesi de olmuyor. Suyu bile aman aman ısıtmanız lazım değil. Ben şimdi bu bebeğimde de sünnet sargısı düştüğünden beri hemen her bezinde yıkıyorum. Alıştı bizimki.
Ben iki hafta önceye kadar günde iki bezinde Bepanthol krem sürüyordum yine de bı gün pişik oldu yani çok kızardı popisi öyle bezi çok uzun da bekleyemedim ama yediğim biseyden mi oldu anlamadım iki haftalık falandı o zmn hemen sudocrem sürdüm kızaran yerlerine geçirdi, o günden beri de her kakalı bezinde popisi yıkıyorum ve o günden beri de Bepanthol hiç sürmüyorum tekrar pisik ya da kızarıklık olmadı ben bide bazen altını açık bırakıyorum rahatlasın diye altaçı seriyorum altınaKızlar pişik konusu açılmış. Ben prima premşum care bez ve prima aqua ıslak mendil kullanıyorum . Neredeyse şimdiye kadar hiç pişik kremi sürmedim ona rağmen hiç pişik olmadıkaldı ki oğlum günde 4-5 kez kaka yapan bir bebek .
Önerim olsun pişikten çeken arkadaşlara . Ben gerçekten bez ve ıslak mendil sayesinde pişik olmadan ilerlediğimizi düşünüyoeum. Bir sürü bepanthen vs pişik kremi aldım ama hiç kullanmadım
Pişik yoksa kremle gözenekleri tikamaya gerek yoktur sil ama mutlaka kurut canım hatta kolsuz zıbınla duruyorsa koltuk altlarına disk pamuk koyabilirsin annem söylemişti onu daBen de tam bunu sormak için gelmiştim. Boynunun altı ve özellikle koltuk altının biraz kızardığını gördüm ıslak bezle sildim kuruladım bu yeterli mi acaba? Yoksa pişik kremi de süreyim mi ama Şu anlık pişiklik bir durum görünmüyor
Emzirme parası ne demek ? Ne kadar miktarı merak ettimBana da emzirme parası yattı.Doğum parasına başvurdum beklemekteyim.Bebeler bizi maaşa bağlıyor çok sevdim bu işi
Hamdolsun daha iyi şimdi. Emmesi de iyi. Sizinki nasıl?Açtıkça rahatlıyor hırıltı da azalıyor ama burnu tıkalıyken emmekte de güçlük çekiyor sanırım. Sizinki nasıl oldu daha iyi mi
Emzirme parası ne 1238.00 TL TUTARINDAKi EMZIRME YARDIMI diyerek bir mesaj geliyor bunu devlet doğuran annelere otomatik yatırıyormuş sanırım ben de başvuru yapmadım
Atak olması için uyanık olması şüphelendirir bizi dedi siz doktora sordunuz mu benim kızım kendini sürekli uyandırıyor uykuya dalmasi baya zaman alıyor kundak yapıyorum onuda istemiyor.Bizde hem uyurken hem uyanıkken de oluyor. Uyanıkken olması için ne dedi?
Sebamed pişik merhemi iyi gelmişti bize baya yara olmuştu geçtiAyy şansa bak kötü olmuş. Havada baya sıcak elektriksiz zor olurtatil iyi gelmiştir ama değişiklik hepimizin ihtiyacı olan şey şuan
Bende bebemin poposunu pişik yaptım maalesef hamazinc vermişti doktor dünden beri sürüyorum sürekli bez değiştiriyorum ama fayda etmiyor kanayacak diye korkuyorum başına gelen hızlı çözüm bulan var mıonun acısındanda çok ağlıyor sanki kızçem
Biz 3 günlükten sonra doktora gitmedik, 1 ay olunca gelin dedi, henüz onun için de randevu almadık, sanırım haftaya götürürüz. Bizim ilk günler çok daha fazlaydı bu titreme ve irkilmeler, sonra daha azaldı. Bizim uykuya geçerken kolu bacağı oynuyor, ama çok uzun sürmüyor dalması şu an, uykuya geçtikten sonra da titreme oluyor ama kendisini uyandırması bazen oluyor, bazen olmuyor. Uyanıkken de olduğunu biliyorum ama iyice bir gözlemleyeyim bakayım uyanıkken ne kadar oluyor. Bizde kol bacak değil de, çene titremesi çok oluyor uyanıkken. Mesela yataktan kaldırıp kucağıma alıyorum, çenesi öyle bir zangır zangır titriyor ki. Ama ben bunların hepsi normal diye biliyordum, siz uyanıkken sıkıntılı diyince bir tedirgin oldum. Doktorumuzu bilgilendirmek lazım illa ki, teşekkür ederim söylediğiniz için. İnşaallah ikimizin de bebekleri gayet sağlıklıdır, bu süreç de normal ve zamanla geçici bir şeydir.Atak olması için uyanık olması şüphelendirir bizi dedi siz doktora sordunuz mu benim kızım kendini sürekli uyandırıyor uykuya dalmasi baya zaman alıyor kundak yapıyorum onuda istemiyor.
Dikkatli bakın emerken yutkunma oluyor mu? Bazen benimki uykuya daldığı zaman memeyi sadece emzik gibi çiğner şekilde emiyor, ama süt biraz ağzında birikmiş ve yutmadığı için memeden çektiğimde aynı şekilde süt akmış oluyor ağzının kenarından. Eğer kısa süre emdikten sonraki diğer zamanlarda uykuya daldığından ötürü yutkunma gerçekleşmiyorsa evet doymuyor olabilir, bu sizin sütünüzün azlığından ötürü değil bebeğin yutkunmamasından ötürü. Bu yüzden de hemen uyanması normal. Uykuya dalmamasını sağlamak lazım. Zor ama uğraşmak gerekiyor. Ben uykuya dalar gibi olduğunda hemen memeyi değiştiriyorum, ya da altını bir açıyorum, ya da ayaklarını nemli bir pamukla siliyorum, ayak altını kaşıyorum vs vs.Kızlar size bir şey soracağım. Gündüz normal çoğu zaman gözü açık aktif şekilde emen bebeğim gece oldu mu bebek emerken uyuya kalıyor. Emmesi az olduğu için uyuyakaldı doydu diyorum yatağına koyuyorum açlık ağlamasını bir basıyor. Sanki yarım saattir memede olan o değilmiş gibi .. çok yoruldum emse bir dert emmese bir dert. Memeden çektiğimde ağzından sütler akıyor. Sütte geliyor onu anlatmaya çalışıyorum. Ben ne yapacağım gece ? Hani emen bebek kolaylıktı öyle deniyordu. Aşırı zorlanıyorum.
Banyodan sonra ya da meme istediginde ama o sirada altini degistirdigimde aglamakli ildugunda el ayak titremesi oluyor bizde de, dediginiz gibi normal gelmisti bana bu durum. Geçen forumda okuyunca titrediginde elini tuttum, gecti.Biz 3 günlükten sonra doktora gitmedik, 1 ay olunca gelin dedi, henüz onun için de randevu almadık, sanırım haftaya götürürüz. Bizim ilk günler çok daha fazlaydı bu titreme ve irkilmeler, sonra daha azaldı. Bizim uykuya geçerken kolu bacağı oynuyor, ama çok uzun sürmüyor dalması şu an, uykuya geçtikten sonra da titreme oluyor ama kendisini uyandırması bazen oluyor, bazen olmuyor. Uyanıkken de olduğunu biliyorum ama iyice bir gözlemleyeyim bakayım uyanıkken ne kadar oluyor. Bizde kol bacak değil de, çene titremesi çok oluyor uyanıkken. Mesela yataktan kaldırıp kucağıma alıyorum, çenesi öyle bir zangır zangır titriyor ki. Ama ben bunların hepsi normal diye biliyordum, siz uyanıkken sıkıntılı diyince bir tedirgin oldum. Doktorumuzu bilgilendirmek lazım illa ki, teşekkür ederim söylediğiniz için. İnşaallah ikimizin de bebekleri gayet sağlıklıdır, bu süreç de normal ve zamanla geçici bir şeydir.
Edevlette tanimli banka hesabiniz yoksa tanimlayin bence. Mesaj sgk’dan geldi bana. Ayrıca mail de attilar.Anladım :) bu verilecek olan 5 bin tl dışında bir para mı ? Mesaj hangi kurumdan geldi acaba ? Sms olarak geldi dimi ?
Bizimki de iyi ama keyfi yok bir de gündüz doymuyor gibi gece de tam tersi uyansa bile emmek istemiyor. Biberonla veriyorum ona da ağlıyorHamdolsun daha iyi şimdi. Emmesi de iyi. Sizinki nasıl?
Devlet memuru musunuz ? Acaba devlet memurlarına da veriyorlar mı ? Araştırayım bakalım :) teşekkür ederimEdevlette tanimli banka hesabiniz yoksa tanimlayin bence. Mesaj sgk’dan geldi bana. Ayrıca mail de attilar.
Oluyor gündüz doyuyor sesi de çıkmıyor. Ama gece daha az emiyor doymuyor. Dediğiniz şeyleri yapmak daha zor değil mi ? Sağdığım sütü biberonla vermek daha kolayıma gitti. Çok teşekkür ederim cevabınız içinDikkatli bakın emerken yutkunma oluyor mu? Bazen benimki uykuya daldığı zaman memeyi sadece emzik gibi çiğner şekilde emiyor, ama süt biraz ağzında birikmiş ve yutmadığı için memeden çektiğimde aynı şekilde süt akmış oluyor ağzının kenarından. Eğer kısa süre emdikten sonraki diğer zamanlarda uykuya daldığından ötürü yutkunma gerçekleşmiyorsa evet doymuyor olabilir, bu sizin sütünüzün azlığından ötürü değil bebeğin yutkunmamasından ötürü. Bu yüzden de hemen uyanması normal. Uykuya dalmamasını sağlamak lazım. Zor ama uğraşmak gerekiyor. Ben uykuya dalar gibi olduğunda hemen memeyi değiştiriyorum, ya da altını bir açıyorum, ya da ayaklarını nemli bir pamukla siliyorum, ayak altını kaşıyorum vs vs.
Kamu personeline yok sanırım hastaneden öyle demişlerdiDevlet memuru musunuz ? Acaba devlet memurlarına da veriyorlar mı ? Araştırayım bakalım :) teşekkür ederim
İnşallah dediğiniz gibidirBiz 3 günlükten sonra doktora gitmedik, 1 ay olunca gelin dedi, henüz onun için de randevu almadık, sanırım haftaya götürürüz. Bizim ilk günler çok daha fazlaydı bu titreme ve irkilmeler, sonra daha azaldı. Bizim uykuya geçerken kolu bacağı oynuyor, ama çok uzun sürmüyor dalması şu an, uykuya geçtikten sonra da titreme oluyor ama kendisini uyandırması bazen oluyor, bazen olmuyor. Uyanıkken de olduğunu biliyorum ama iyice bir gözlemleyeyim bakayım uyanıkken ne kadar oluyor. Bizde kol bacak değil de, çene titremesi çok oluyor uyanıkken. Mesela yataktan kaldırıp kucağıma alıyorum, çenesi öyle bir zangır zangır titriyor ki. Ama ben bunların hepsi normal diye biliyordum, siz uyanıkken sıkıntılı diyince bir tedirgin oldum. Doktorumuzu bilgilendirmek lazım illa ki, teşekkür ederim söylediğiniz için. İnşaallah ikimizin de bebekleri gayet sağlıklıdır, bu süreç de normal ve zamanla geçici bir şeydir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?