2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Sleepy pişik yapmadı da kaka yapınca bez poposuna yapışıyor hep Molfix premium iyi gibi deneme süreci bitsin bakalım, inşallah pişik falan yapmaz daha bez arayamam bir de buna kafa yormak istemiyorum

Kilo alımi nasil bebeginizin? Eger iyiyse ve yeterli cisli bez varsa hic kulak asmayin. Benim bebegim de surekli emmek istiyor. Uyumak icin, gaz agrisi sebebiyle ya da temas icin muhtemelen. Bana da diyen oluyor mama ver diye, mama lobisi diyorum ben onlara gercekten ihtiyac varsa elbette verilir ama her bebek agladiginda sutun mu yok diye soeulmasi sinir eder beni de. Memeler icin de gumus kapak oneririm. Hic yara olmadi bende. Ilk zamanlar hassasiyet oldu sadece. Dun bir cikarsyim dedim, buyuk ihtimal ucu hassaslasti ve enfekte oldu hemen. Meme ucunuz yaraysa kanli emmis olabilir maalesef, gecmiste yaşamıştım. Tum bu surecleri ilk kez tecrube etmek tukenmislik hissi veriyor, sonuna kadar da haklisiniz. Ilk 3 ayi bir atlatalim hayirlisiyla, biraz daha duzene girecek hem beslenme hem uyku.

Bir hastaneye gitmenizi öneririm. Çünkü acı içerdeyse bir rahatsızlık sebebiyle olabilir.
Emzirme işi evet pratik deniyor ama benim de cildim çok hassas 2 kez emzirsem 3.ye yara bere oluyor, sütyen dahi takamıyorum en ufak bir şey değsin istemiyorum. Mecburen sağıp biberonla veriyorum. Bu bir eksiklik değil, kusur değil, sizden kaynaklı bir hata da yok. Elinizden geleni yapıyorsunuz.
Bir doktor görsün bakalım belki meme hassasiyetinin bir sebebi vardır belki bir ilacı vardır o şekilde çözülür

Kızlar ben doğum yapalı 20 gün oldu. Son bir haftadır akıntım afedersiniz ceset gibi kokmaya başladı. Eşim bile alıyor kokuyu. Acaba doktora gitmelimiyim?

Kızlar sizle bi konuyu paylaşacağım. Benim annem hep eskiye göre hareket ediyor. 2 aylık olana kadar annemde kalayım dedim ama şimdi içim rahat değil. Dün annem ben yemek yerken bebeğe bakıyordu eşimde o sıra yeter yedin al bebeği millet rahat etsin dedi ben bir şey farketmedim meğerse annem karpuzun suyuna emziği batırıp ağzına veriyormuş. O yüzden almamı istemiş bir şey diyemediği için bende en sonkini yaparken gördüm ama hemen ağzına verdi o an bir şey diyemedim. Sabah bu konu açıldı bende annem daha yapmıycak dedim annemde hani ben eşinden çekiniyom senden değil dedi hani o bir şey demiyorsa yaparım gibisinden konuştu beni ciddiye almaması canımı sıktı o an. Bende dedim ben istemiyorum hani yapacaksanız kendi çocuğunuz olsun ona yapın dedim sonra işte doğru değil alerjisi olabilir bağışıklığı düşük dedim ve emzik zaten alıyor gerek yok dedim. Onlarda işte siz büyüdünüz felan ne oldu mantığında. Neyse eşime dedi sen ne diyosun oda ben eşim nasıl istiyorsa nasıl doğru biliyorsa onun yanındayım dedi annem bozuldu tabi. Şimdi eşim işe dönecek ben annemlerde kalıcam ama böyle bi olay üstüne kalmak olur mu bilmiyorum biraz kendimi rahatsız hissettim sizce

Ben de bir gece sıtma, titreme ve göğüs ağrısıyla uyandım.Ertesi gün göğsüm kızardı ve tıkandı. Soğuk kompres yaptınız mı bilmiyorum ama bana çok iyi geldi. Dondurucudan çıkarttığımı göğsün sert ve kızarmış kısmına koydum. İki gün içinde geçti kızarıklık eski haline döndü.

Gaz problemi için her gün 1 çay kaşığı kimyon tüketmenizi öneririm. Ictigim ayran, kefir gibi bir içeceğin ya da yogurdun içine ekliyorum ben ve ilk zamanlar gaz içinde kıvranan bebegim maşallah daha rahat çıkarıyor gazini

Son düzenleme:
Kızlar sizin bebeleriniz de öyle mi, yıldım artık ben. Nerdeyse hiç uyumuyor (kucaktaki uyuklamaları saymazsam), durmadan ağlıyor, meme istiyor (dün 90 ml mama verdim canıma tak etti, aç heralde dedim, 75-80 kadarını içti ve ağlamaya devam etti), gaz masajı yapıyorum gaz damlası veriyorum kakasını yapıyor gazını da çıkartıyor. Neden ağlıyor. Ay ya da ben bebek bakmayı unutmuşum galiba. Hiç durmadan ağlıyor ve asla durmuyor bakın asla. Kucağımda memede uyuyor, tam koyuyorum yerine mutfağa gidicem bi su içicem sadece, kapıdan çıkmadan başlıyor ağlamaya. Delirmek üzereyim

Sleepy pişik yapmadı da kaka yapınca bez poposuna yapışıyor hep Molfix premium iyi gibi deneme süreci bitsin bakalım, inşallah pişik falan yapmaz daha bez arayamam bir de buna kafa yormak istemiyorum
Gece önemli aslında gündüz sürekli değiştiriliyor
Molfix premium sipariş ettim şimdi trendyoldan
Evdeki eşyaları naptınız? Yoluna girdi mi herşey bulaşık makinesi bozuldu demiştin

Emzirmek için bu kadar acı çekip üstüne bir de çocuk doymuyor lafları gerçekten zoruma gidiyor eşimle kavga ettik kaç defa en sonunda 4 ölçek mama verdim çocuğa kakası yapamadı onun sancısını çektik akşam akşam. Bebek ya uyusun ya beslensin istiyor hiç uyanık kalmayacak mı çocuk uyanık kalınca da ağlar diyorum yok doymuyor diyor, anneme gidiyorum yok doymuyor kayınvalidem doymuyor herkes doymuyor diyor e kilo alımı gayet güzel gidiyor düzenli tartılıyor diyorum mama veriyoruz ondan diyorlar çocuğum ilk başlarda emmemesine rağmen sağıp verdim sarılık olmadı şükür ben onun annesiyim insan hiç çocuğunu aç bırakır mı diyorum ama sen anlamazsın aç diyorlar çıldırmak üzereyim kimseyi kırmamak için kafayı kırmış durumdayım.

Benim kız da reflü ilk kızımda öyleydi heryerim kusmuk sürekli onla uğraşıyorum

Canımm doğum yapmışsın. Çok sevindim Allah anneli babalı büyütsün.
Nasılsın? Bebiş nasıl? Küçük abimiz nasıl karşıladı kardeşini?

Bugün deneyeceğim çok teşekkür ederim

Haftada üç kez gidiyorum düzenli olarak, bakım yapmamı söylüyorlar ama işte fırsat olmuyor ben de farkındayım bakımsızlıktan olduğunun, ama fırsatım olmuyor hem çocuk hem ev hem o bu şu derken biri gelsin de tuvalete gideyim diye bakıyorum resmen…

Gece önemli aslında gündüz sürekli değiştiriliyor
Molfix premium sipariş ettim şimdi trendyoldan
Evdeki eşyaları naptınız? Yoluna girdi mi herşey bulaşık makinesi bozuldu demiştin
Gece biz de Molfix premiuma geçtik ama deneme sürecinde bakalım

Ayrıca sorduğun için teşekkür ederim
Tamirci geldi bulaşık makinesinin sensörü değişti şimdilik çalışıyor bakalım. Buzdolabı da çabuk çözüldü. Elektrik arızasından sonra hem havuzun motoru hem kombi arızalanmış evde sıcak su yok. Onları da yaptırıp CK'ya fatura iletecekmişiz. Neyse ki klimalar sağlam boş boş işlerle uğraşıyoruz komple

Bir de burun delikleri çok dar, çok zorlanıyor :/ peki tazyikli bir şekilde, çok hızlı mı sıkıyorsunuz yoksa nispeten yavaşça mı?
E esraaa07
İki türlü de durursa tazyikli sıkıyorum o zaman çok kolay oluyor diğer burun deliğinden hemen çıkıyor. İkinciye gerek bile kalmıyor çoğu zaman. Ama durmazsa mecburen yavaş sıkıyorum kalanı aspiratörle temizliyorum

34 günlük. Aynıyız. Az önce dakikalarca emzirdim. Kendisi uyuyakaldı doyduğundan eminim. Gazını çıkardım. Kucağımda mışıl mışıl uyuyordu. Beşiğine koyduğum gibi uyanıp ağlamaya başladı. Gündüzleri bu şekilde bir döngüdeyiz. Dinlenmek istersem eğer bazen kucağımda uyumasına izin veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…