2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Tek başınalık çok zor, eşim yanımda benim o da mecburen gidip dükkan açıyor. O zamanlar ben de çok zorlanıyorum. Şöyle bir 3-4 aylık olsalar ele gelseler her şey kolaylaşacak inanıyorum siz de moralinizi yüksek tutmaya bakın. Siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olsun

Sabir diliyorum
Benim büyük oğlum öyleydi. Artı bi de meme reddi vardi. Ne zorluklarla, ugraslarla emzirmistim. Hep ağlardı, hep. Hele bir de akşam saat 7 oldu mu öyle bir ağlardı ki saatlerce susmazdi. Annem de dayanamazdi aglamasina giderdi ben bi başıma mücadele eder en sonunda sokağa atardım kendimi bebek arabasiyla.
Sanardim ki her bebek öyle oluyor, normali bu. Simdi kucuk oğluma baktığımda anliyorum ki büyük oglum zor bir bebekmis ama bak büyüdü şimdi 8 yaşında o günler gecti gitti
Sabir her şeyin ilacı.
İyi bir tavsiye değil ama yanimda, kontrolum altinda yüzü koyun yatiriyordum reflü yatağında. O zaman uyuyordu. Ben de biraz kollarımı dinlerdirmis olurdum o sayede

Bence şu an hepimiz duygusal yoğunluktan, yorgunluktan, uykusuzluktan, kimileri senin gibi yaşadığı acıdan başarısız hissediyor, hissediyoruz benim ağlamadığım gün yok sanırım kendimi suçlu hissetmekten,korkulardan falan ama yapıyoruz be, çoğumuz desteksiz bebeklerimizi büyütüyoruz, çoğumuz da destek alsa bile destek verenlerin ya da çevrenin psikolojik baskısını hissederek büyütüyor bebeklerini, çoğumuz ağlıyoruz , zırlıyoruz ama anne olmaya çalışıyoruz anneliğin bı ölçüsü, bıli kıstası yok , onlar ağladığında çare arıyoruz, acıktıklarında doyuruyoruz, sevgimizi veriyoruz, öpüyoruz,kokluyoruz, uyutuyoruz , yani sınıfta kaldığımız falan yok, başarıyoruz biseyler ben tüm bu yazdıklarımı kendime de söylüyorum çünkü inan bana benim psikolojim de hiç iyi değil hatta bence çoğumuzun iyi değil , nasıl düzelir onu da bilmiyorum

Canımm doğum yapmışsın. Çok sevindim Allah anneli babalı büyütsün.
Nasılsın? Bebiş nasıl? Küçük abimiz nasıl karşıladı kardeşini?
Cok tesekkurler Mervecim 1 aylik olduk, cok sukur her sey yolunda ama abimiz fenaa. Ne yapacagiz bilmiyorum. İnci nasil karsilamisti, siz rayina oturabildinuz mi? Daha iyi mi her sey

25 günlük oldu benim de kızım. İnanılmaz yoruldum. Asla uyumuyor, reflü yatağında da diken var sanırım senin bebeğin gece uyuyor mu? Benimki dün tam 2 saat uyudu, ben şok. Normalde max 3 dk falan yatağında uyuması.
'geçecek' diye teselli ediyorum kendimi ama dinlenmeme sebep olmuyor bu teselli. Millet 10 günlük bebesiyle yok tatile gidiyor, yok evinde yemekli misafir ağırlıyor. nasıl oluyor buuu
Ben doyduğundan da emin olamıyorum o yüzden mama verip duruyorum. Mama meme allah ne verdiyse

Bizim de oyle. Bazi gunler daha sakin. O günlerde de evde klima calistirdigimiz icin serinleyip mi uyudu diyoruz

Cok tesekkurler Mervecim 1 aylik olduk, cok sukur her sey yolunda ama abimiz fenaa. Ne yapacagiz bilmiyorum. İnci nasil karsilamisti, siz rayina oturabildinuz mi? Daha iyi mi her sey
Gözünüz aydın canım. İnci çok sakin ve sevecen karşılamıştı, hâlâ da öyle ama içten içe ne yapacağını bilemediğinden zorlanmıştı. Günlerce tuvaletini yapmadı mesela, kabız olup geceleri altına kakasını kaçırdı. Birkaç kez gündüz çişini bile kaçırdı. Yatarken çorabını çıkarırdık normalde. Çıkartınca ağladı, günlerce. En sonunda "kardeşim çorapla uyuyor, benimkini çıkarıyorsun" diye ağladı. Bunun gibi durumları anlayıp çözmek epey yordu beni. Kardeşine ait ne varsa kullanmaya çalıştı, emzik, biberon, beşik... 4,5 aylık oldu kardeşi. Tuvalet sıkıntımız geçeli 1 ay olmuştur ancak. Sevgisinde korumasında problem yok, zarar kesinlikle vermiyor ilk günden beri. Duygusal olarak kendini zorladı, beni de tabi. Sizin abiniz nasıl?

Ahh çok teşekkür ederim. Ben de oğluma bakıyorum (6 yaş) ve hiç ağladığını bile hatırlamıyorum, galiba daha kolay bi bebekmiş. Ya da o zamanlar daha gençtim ve başka çocuğum olmadığı için tahammülüm daha yüksekti
Dışarı da çıkamıyorum hava çok sıcak, biraz balkona çıkıyorum ediyorum ama kollarım koptu. Bu çocuk aç diye travma sahibi oldum resmen

Bizim de oyle. Bazi gunler daha sakin. O günlerde de evde klima calistirdigimiz icin serinleyip mi uyudu diyoruz
Ben de bu kadarı normal değil artık diyorum ama acaba normal mi. Hep ağlamak hem meme istemek kucak istemek. Allahtan eşimin kucağında da duruyor. 2 aylık olunca belki düzelir diyordum, arkadaşımın bebişi 7 aylık, pek bi fark olmuyo dedi ölmez sağ kalırsam artık

Kardesim kardesim diye dolasiyor ama surekli zarar verme egiliminde. Cilginlar gibi bagiriyor. Cisini evin her yerine yapmistie. Şimdi cok az daha iyi ama hala kaciriyor, oyunu da birakmak istemiyor. Bendiz kimseyle disari cikmiyor. Yemek dogru duzgun yemiyor. Artik katlanamiyorum, kiziyorum elimde degil. Pek iyi degiliz yani

Gece uykusuna zor geçiyor ama geçtiğinde ilk blokta 4 saat uyuyor. Sonra 2 ya da 3 saatlik bir blok daha yapıyor. Sonra 2 saat - 1 saat gibi aralıklarla sabahı ediyoruz

Bu atakları takip etmek istemiyorum ama şu an sanırım 5. hafta atağında. O yüzden gece uykusuna geçişler kabus

Onun haricinde her akşam duş rutini yapıyoruz. Belki uyku bloklarını artırmak için rutin deneyebilirsiniz

Çok iyi anlıyorum seni. Benim de sabrımı çok zorladı ablamız. Benim de sesim yükseldi çocuğuma. Bir yandan lohusalık hali de zorluyor insanı. Küçük o kadar yormadı yani, ablası daha çok yordu. Şu an ben de daha iyiyim, daha sabırlıyım. Ama başlarda ben de böyle hissedemiyordum.

Herkes herşeyi çok biliyor ve yorum yapıyor maalesef. Erkekler özellikle düşünmeden konuşuyorlar geçenlerde bizde buna benzer birşey yaşadık emziren benim kendi içerdeki odada oturuyor sütüm hızlı geldiği için kızım yetişemiyor ağzının kenarından süt akıyor sinirlenip ağlıyor eşim geldi diyorki acaba süt mü gelmiyor niye ağlıyor suratına fışkırtasım geldi annemde ilk günler mama verelim diye birkaç kere söyledi. Art niyetli değiller belki ama biz bu konularda çok hassasız farkında değiller. Herkes fikrini söylemeye mecbur hissediyor ilginç bir şekilde
Bebek sürekli uyur mu hiç yenidoğan döneminde 7-8 saat uyanık kalıyorlar
Gazı olduğu içinde çok ağlıyor bebekler masaj vs yapıyorsunuz değil mi? Bazen aç olmasada rahat hissetmek içinde memede olmak istiyor bebekler

Buzdolabı ve bulaşık makinesi önemli bir ev için onların düzelmesi iyi olmuş diğerleride yavaş yavaş yaptırılır artık ekstra bir strese daha kapalıyız bu süreçte

Evet tam tarif ettiğin gibi. Umarim benim de sabirli zamablarim yakindir.

Doktora gittiniz mi bebeğinizin çene titremesi için

Evet tam tarif ettiğin gibi. Umarim benim de sabirli zamablarim yakindir.
Sen de biliyorsun, tecrübelisin. İlk 3 ay gerçekten zor. Şimdi bir de ilgilenmen gereken abi var. İlgi bekleyen sadece bebek değil. Hiç yıpratma, kendini suçlama. Anne olabilirsin ama sen de insansın ve özel güçlerin yok Zamanla düzelecek ama bu zamanlar biraz zorlayacak seni.

Bir de burun delikleri çok dar, çok zorlanıyor :/ peki tazyikli bir şekilde, çok hızlı mı sıkıyorsunuz yoksa nispeten yavaşça mı?
E esraaa07
Videoda doktorun gösterdiği gibi ne hızlı ne yavaş çok hızlı verince yutabilir yavaş sıkınca yukarı çıkmıyor geri akıyor en iyisi doktorun gösterdiği
Benim kızımında burun delikleri çok küçük aspiratörler girmiyor 5ml’lik enjektörün ucu tam sığıyor. Yaparken kısa bir süre ağlayacak yanlış mı yaptım diye korkmayın sonrasında rahatlayacağı için hemen susuyor.

Rutin uyguluyorum canım çok sağol, olmayınca olmuyor. Şu an 1 saati geçti memede. Uyuyor. Açlıktan öleceğim galiba yorgunluktan olmasa da.

Senin bebeğin gene iyi uyuyormuş. Hani ilk bloğu yaptıktan sonra yine 1-2 saat uyuyormuş bu iyi maşallah. Daha uzun uykularının geldiği günler yakın olsun Allahım, çok amin

Bir tane doktordan dinledim şöyle diyordu: sakın tazikli sıkmayın bebeğim kulağına zarar verirsiniz bu seferde kulak ağrısından duramaz çocuk, yavaş sıkın olduğu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…