Tek başınalık çok zor, eşim yanımda benim o da mecburen gidip dükkan açıyor. O zamanlar ben de çok zorlanıyorum. Şöyle bir 3-4 aylık olsalar ele gelseler her şey kolaylaşacak inanıyorumHaftada üç kez gidiyorum düzenli olarak, bakım yapmamı söylüyorlar ama işte fırsat olmuyor ben de farkındayım bakımsızlıktan olduğunun, ama fırsatım olmuyor hem çocuk hem ev hem o bu şu derken biri gelsin de tuvalete gideyim diye bakıyorum resmen…
Kızlar sizin bebeleriniz de öyle mi, yıldım artık ben. Nerdeyse hiç uyumuyor (kucaktaki uyuklamaları saymazsam), durmadan ağlıyor, meme istiyor (dün 90 ml mama verdim canıma tak etti, aç heralde dedim, 75-80 kadarını içti ve ağlamaya devam etti), gaz masajı yapıyorum gaz damlası veriyorum kakasını yapıyor gazını da çıkartıyor. Neden ağlıyor. Ay ya da ben bebek bakmayı unutmuşum galiba. Hiç durmadan ağlıyor ve asla durmuyor bakın asla. Kucağımda memede uyuyor, tam koyuyorum yerine mutfağa gidicem bi su içicem sadece, kapıdan çıkmadan başlıyor ağlamaya. Delirmek üzereyim
Bence şu an hepimiz duygusal yoğunluktan, yorgunluktan, uykusuzluktan, kimileri senin gibi yaşadığı acıdan başarısız hissediyor, hissediyoruz benim ağlamadığım gün yok sanırım kendimi suçlu hissetmekten,korkulardan falan ama yapıyoruz be, çoğumuz desteksiz bebeklerimizi büyütüyoruz, çoğumuz da destek alsa bile destek verenlerin ya da çevrenin psikolojik baskısını hissederek büyütüyor bebeklerini, çoğumuz ağlıyoruz , zırlıyoruz ama anne olmaya çalışıyoruzKızlar merhaba, ben bu annelik işinde sınıfta kaldım gibi hissediyorum. Bebeğim emmiyor diye 3 haftadır haftada üç kez emzirme danışmanlığı alıyorum. Bebeğim artık memeyi tutuyor ama bu sefer de doymuyor gibi sanki. Her gün çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor, gaz bombası sürekli meme istiyor. Doydu diye düşünüyordum çünkü emdikten sonra birazını da kusuyor. Eşim de sürekli bu çocuk doymuyor diye mama vermek istiyor. Ebeler sütün yetiyor çocuk besleniyor diyor ama ben de artık yetemediğimi hissediyorum çünkü ne zaman emzirsem üstüne de mama versem derin derin uyuyor. Emzirme işi çok pratik diyor herkes ama bana hiç öyle gelmiyor, canım çok yanıyor sürekli yara bereyle uğraşıyorum. Dün bebeğim kanlı bir şekilde kustu çok korktum sonra baktım meme ucumdan kan sızıyor o kadar acıya rağmen meme verip kendi çığlığımı bastırıyorum ki farketmemişim bile. Göğsümün altından göğüs kafesime doğru sancılar giriyor, ucu desen hep sızlıyor. Acı yüzünden emzirmekten soğudum artık ama nankörlük de yapmak istemiyorum çok uğraş verdim emsin diye, şimdi de haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor. Göğsümün acısından ölecekmiş gibi hissediyorum, tek başıma olduğum için bakımını güzel yapamadığım için oluyor onun da farkındayım. Bu ağrıyı acıyı nasıl hafifletebilirim tavsiyesi olan varsa teşekkür ediyorum şimdiden
Cok tesekkurler MervecimCanımm doğum yapmışsın. Çok sevindimAllah anneli babalı büyütsün.
Nasılsın? Bebiş nasıl? Küçük abimiz nasıl karşıladı kardeşini?
25 günlük oldu benim de kızım. İnanılmaz yoruldum. Asla uyumuyor, reflü yatağında da diken var sanırım34 günlük. Aynıyız. Az önce dakikalarca emzirdim. Kendisi uyuyakaldı doyduğundan eminim. Gazını çıkardım. Kucağımda mışıl mışıl uyuyordu. Beşiğine koyduğum gibi uyanıp ağlamaya başladı. Gündüzleri bu şekilde bir döngüdeyiz. Dinlenmek istersem eğer bazen kucağımda uyumasına izin veriyorum
Bizim de oyle. Bazi gunler daha sakin. O günlerde de evde klima calistirdigimiz icin serinleyip mi uyudu diyoruzKızlar sizin bebeleriniz de öyle mi, yıldım artık ben. Nerdeyse hiç uyumuyor (kucaktaki uyuklamaları saymazsam), durmadan ağlıyor, meme istiyor (dün 90 ml mama verdim canıma tak etti, aç heralde dedim, 75-80 kadarını içti ve ağlamaya devam etti), gaz masajı yapıyorum gaz damlası veriyorum kakasını yapıyor gazını da çıkartıyor. Neden ağlıyor. Ay ya da ben bebek bakmayı unutmuşum galiba. Hiç durmadan ağlıyor ve asla durmuyor bakın asla. Kucağımda memede uyuyor, tam koyuyorum yerine mutfağa gidicem bi su içicem sadece, kapıdan çıkmadan başlıyor ağlamaya. Delirmek üzereyim
Gözünüz aydın canım. İnci çok sakin ve sevecen karşılamıştı, hâlâ da öyle ama içten içe ne yapacağını bilemediğinden zorlanmıştı. Günlerce tuvaletini yapmadı mesela, kabız olup geceleri altına kakasını kaçırdı. Birkaç kez gündüz çişini bile kaçırdı. Yatarken çorabını çıkarırdık normalde. Çıkartınca ağladı, günlerce. En sonunda "kardeşim çorapla uyuyor, benimkini çıkarıyorsun" diye ağladı. Bunun gibi durumları anlayıp çözmek epey yordu beni. Kardeşine ait ne varsa kullanmaya çalıştı, emzik, biberon, beşik... 4,5 aylık oldu kardeşi. Tuvalet sıkıntımız geçeli 1 ay olmuştur ancak. Sevgisinde korumasında problem yok, zarar kesinlikle vermiyor ilk günden beri. Duygusal olarak kendini zorladı, beni de tabi. Sizin abiniz nasıl?Cok tesekkurler Mervecim1 aylik olduk, cok sukur her sey yolunda ama abimiz fenaa. Ne yapacagiz bilmiyorum. İnci nasil karsilamisti, siz rayina oturabildinuz mi? Daha iyi mi her sey
Ahh çok teşekkür ederim. Ben de oğluma bakıyorum (6 yaş) ve hiç ağladığını bile hatırlamıyorum, galiba daha kolay bi bebekmiş. Ya da o zamanlar daha gençtim ve başka çocuğum olmadığı için tahammülüm daha yüksektiSabir diliyorum
Benim büyük oğlum öyleydi. Artı bi de meme reddi vardi. Ne zorluklarla, ugraslarla emzirmistim. Hep ağlardı, hep. Hele bir de akşam saat 7 oldu mu öyle bir ağlardı ki saatlerce susmazdi. Annem de dayanamazdi aglamasina giderdi ben bi başıma mücadele eder en sonunda sokağa atardım kendimi bebek arabasiyla.
Sanardim ki her bebek öyle oluyor, normali bu. Simdi kucuk oğluma baktığımda anliyorum ki büyük oglum zor bir bebekmisama bak büyüdü şimdi 8 yaşında o günler gecti gitti
Sabir her şeyin ilacı.
İyi bir tavsiye değil ama yanimda, kontrolum altinda yüzü koyun yatiriyordum reflü yatağında. O zaman uyuyordu. Ben de biraz kollarımı dinlerdirmis olurdum o sayede
Ben de bu kadarı normal değil artık diyorum ama acaba normal mi. Hep ağlamak hem meme istemek kucak istemek. Allahtan eşimin kucağında da duruyor. 2 aylık olunca belki düzelir diyordum, arkadaşımın bebişi 7 aylık, pek bi fark olmuyo dediBizim de oyle. Bazi gunler daha sakin. O günlerde de evde klima calistirdigimiz icin serinleyip mi uyudu diyoruz
Kardesim kardesim diye dolasiyor ama surekli zarar verme egiliminde. Cilginlar gibi bagiriyor. Cisini evin her yerine yapmistie. Şimdi cok az daha iyi ama hala kaciriyor, oyunu da birakmak istemiyor. Bendiz kimseyle disari cikmiyor. Yemek dogru duzgun yemiyor. Artik katlanamiyorum, kiziyorum elimde degil. Pek iyi degiliz yaniGözünüz aydın canım. İnci çok sakin ve sevecen karşılamıştı, hâlâ da öyle ama içten içe ne yapacağını bilemediğinden zorlanmıştı. Günlerce tuvaletini yapmadı mesela, kabız olup geceleri altına kakasını kaçırdı. Birkaç kez gündüz çişini bile kaçırdı. Yatarken çorabını çıkarırdık normalde. Çıkartınca ağladı, günlerce. En sonunda "kardeşim çorapla uyuyor, benimkini çıkarıyorsun" diye ağladı. Bunun gibi durumları anlayıp çözmek epey yordu beni. Kardeşine ait ne varsa kullanmaya çalıştı, emzik, biberon, beşik... 4,5 aylık oldu kardeşi. Tuvalet sıkıntımız geçeli 1 ay olmuştur ancak. Sevgisinde korumasında problem yok, zarar kesinlikle vermiyor ilk günden beri. Duygusal olarak kendini zorladı, beni de tabi. Sizin abiniz nasıl?
Gece uykusuna zor geçiyor ama geçtiğinde ilk blokta 4 saat uyuyor. Sonra 2 ya da 3 saatlik bir blok daha yapıyor. Sonra 2 saat - 1 saat gibi aralıklarla sabahı ediyoruz25 günlük oldu benim de kızım. İnanılmaz yoruldum. Asla uyumuyor, reflü yatağında da diken var sanırımsenin bebeğin gece uyuyor mu? Benimki dün tam 2 saat uyudu, ben şok. Normalde max 3 dk falan yatağında uyuması.
'geçecek' diye teselli ediyorum kendimi ama dinlenmeme sebep olmuyor bu teselli. Millet 10 günlük bebesiyle yok tatile gidiyor, yok evinde yemekli misafir ağırlıyor. nasıl oluyor buuu
Ben doyduğundan da emin olamıyorum o yüzden mama verip duruyorum. Mama meme allah ne verdiyse
Çok iyi anlıyorum seni. Benim de sabrımı çok zorladı ablamız. Benim de sesim yükseldi çocuğuma. Bir yandan lohusalık hali de zorluyor insanı. Küçük o kadar yormadı yani, ablası daha çok yordu. Şu an ben de daha iyiyim, daha sabırlıyım. Ama başlarda ben de böyle hissedemiyordum.Kardesim kardesim diye dolasiyor ama surekli zarar verme egiliminde. Cilginlar gibi bagiriyor. Cisini evin her yerine yapmistie. Şimdi cok az daha iyi ama hala kaciriyor, oyunu da birakmak istemiyor. Bendiz kimseyle disari cikmiyor. Yemek dogru duzgun yemiyor. Artik katlanamiyorum, kiziyorum elimde degil. Pek iyi degiliz yani
Herkes herşeyi çok biliyor ve yorum yapıyor maalesef. Erkekler özellikle düşünmeden konuşuyorlar geçenlerde bizde buna benzer birşey yaşadık emziren benim kendi içerdeki odada oturuyor sütüm hızlı geldiği için kızım yetişemiyor ağzının kenarından süt akıyor sinirlenip ağlıyor eşim geldi diyorki acaba süt mü gelmiyor niye ağlıyorEmzirmek için bu kadar acı çekip üstüne bir de çocuk doymuyor lafları gerçekten zoruma gidiyor eşimle kavga ettik kaç defa en sonunda 4 ölçek mama verdim çocuğa kakası yapamadı onun sancısını çektik akşam akşam. Bebek ya uyusun ya beslensin istiyor hiç uyanık kalmayacak mı çocuk uyanık kalınca da ağlar diyorum yok doymuyor diyor, anneme gidiyorum yok doymuyor kayınvalidem doymuyor herkes doymuyor diyor e kilo alımı gayet güzel gidiyor düzenli tartılıyor diyorum mama veriyoruz ondan diyorlar çocuğum ilk başlarda emmemesine rağmen sağıp verdim sarılık olmadı şükür ben onun annesiyim insan hiç çocuğunu aç bırakır mı diyorum ama sen anlamazsın aç diyorlar çıldırmak üzereyim kimseyi kırmamak için kafayı kırmış durumdayım.
Buzdolabı ve bulaşık makinesi önemli bir ev için onların düzelmesi iyi olmuş diğerleride yavaş yavaş yaptırılır artıkGece biz de Molfix premiuma geçtik ama deneme sürecinde bakalım
Ayrıca sorduğun için teşekkür ederim
Tamirci geldi bulaşık makinesinin sensörü değişti şimdilik çalışıyor bakalım. Buzdolabı da çabuk çözüldü. Elektrik arızasından sonra hem havuzun motoru hem kombi arızalanmış evde sıcak su yok. Onları da yaptırıp CK'ya fatura iletecekmişiz. Neyse ki klimalar sağlamboş boş işlerle uğraşıyoruz komple
Evet tam tarif ettiğin gibi. Umarim benim de sabirli zamablarim yakindir.Çok iyi anlıyorum seni. Benim de sabrımı çok zorladı ablamız. Benim de sesim yükseldi çocuğuma. Bir yandan lohusalık hali de zorluyor insanı. Küçük o kadar yormadı yani, ablası daha çok yordu. Şu an ben de daha iyiyim, daha sabırlıyım. Ama başlarda ben de böyle hissedemiyordum.
Doktora gittiniz mi bebeğinizin çene titremesi içinDikkatli bakın emerken yutkunma oluyor mu? Bazen benimki uykuya daldığı zaman memeyi sadece emzik gibi çiğner şekilde emiyor, ama süt biraz ağzında birikmiş ve yutmadığı için memeden çektiğimde aynı şekilde süt akmış oluyor ağzının kenarından. Eğer kısa süre emdikten sonraki diğer zamanlarda uykuya daldığından ötürü yutkunma gerçekleşmiyorsa evet doymuyor olabilir, bu sizin sütünüzün azlığından ötürü değil bebeğin yutkunmamasından ötürü. Bu yüzden de hemen uyanması normal. Uykuya dalmamasını sağlamak lazım. Zor ama uğraşmak gerekiyor. Ben uykuya dalar gibi olduğunda hemen memeyi değiştiriyorum, ya da altını bir açıyorum, ya da ayaklarını nemli bir pamukla siliyorum, ayak altını kaşıyorum vs vs.
Sen de biliyorsun, tecrübelisin. İlk 3 ay gerçekten zor. Şimdi bir de ilgilenmen gereken abi var. İlgi bekleyen sadece bebek değil. Hiç yıpratma, kendini suçlama. Anne olabilirsin ama sen de insansın ve özel güçlerin yokEvet tam tarif ettiğin gibi. Umarim benim de sabirli zamablarim yakindir.
Videoda doktorun gösterdiği gibi ne hızlı ne yavaş çok hızlı verince yutabilir yavaş sıkınca yukarı çıkmıyor geri akıyor
Rutin uyguluyorum canım çok sağol, olmayınca olmuyor. Şu an 1 saati geçti memede. Uyuyor. Açlıktan öleceğim galiba yorgunluktan olmasa da.Gece uykusuna zor geçiyor ama geçtiğinde ilk blokta 4 saat uyuyor. Sonra 2 ya da 3 saatlik bir blok daha yapıyor. Sonra 2 saat - 1 saat gibi aralıklarla sabahı ediyoruz
Bu atakları takip etmek istemiyorum ama şu an sanırım 5. hafta atağında. O yüzden gece uykusuna geçişler kabus
Onun haricinde her akşam duş rutini yapıyoruz. Belki uyku bloklarını artırmak için rutin deneyebilirsiniz
Bir tane doktordan dinledim şöyle diyordu: sakın tazikli sıkmayın bebeğim kulağına zarar verirsiniz bu seferde kulak ağrısından duramaz çocuk, yavaş sıkın olduğu kadar.İki türlü de durursa tazyikli sıkıyorum o zaman çok kolay oluyor diğer burun deliğinden hemen çıkıyor. İkinciye gerek bile kalmıyor çoğu zaman. Ama durmazsa mecburen yavaş sıkıyorum kalanı aspiratörle temizliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?