- 14 Ağustos 2011
- 28.797
- 4.539
- 448
Evet canım çok normal.Normal bir durum o zaman di mi
İnşallah canım. Gündüz uykuları bizde de kabus. Koynumda mesela şu an uyuyor. Dinlenmek için günde bir kez bunu yapıyorum mecburenRutin uyguluyorum canım çok sağol, olmayınca olmuyor. Şu an 1 saati geçti memede. Uyuyor. Açlıktan öleceğim galiba yorgunluktan olmasa da.
Senin bebeğin gene iyi uyuyormuş. Hani ilk bloğu yaptıktan sonra yine 1-2 saat uyuyormuş bu iyi maşallah. Daha uzun uykularının geldiği günler yakın olsun Allahım, çok amin
İnsallah cok tesekkur edeeim destegin icin.Sen de biliyorsun, tecrübelisin. İlk 3 ay gerçekten zor. Şimdi bir de ilgilenmen gereken abi var. İlgi bekleyen sadece bebek değil. Hiç yıpratma, kendini suçlama. Anne olabilirsin ama sen de insansın ve özel güçlerin yokZamanla düzelecek ama bu zamanlar biraz zorlayacak seni.
İnşallah canım. Yaş aralığı çok güzel bence. İyi ki doğdu miniklerimiz deİnsallah cok tesekkur edeeim destegin icin.Vicdan azabi cok cekiyorum. Kardes kardes oynadiklari gunleri de goruruz insallah. Ah yeniden rahata ersek
Sıcak soğuk hepsini denedim. Ama çok düzenli yapamadım tabi sürekli ağlayan bi bebeyle. Aslında önerilen sıcak uygulama yapıp arkasına masaj sonra emzir, emzirdikten sonra süt kaldıysa elle boşalt arkasına soğuk uygulama yap. Ama bizde şöyle oluyor emzirmeden önce açım diye sonra uykum geldi uyuyamadım diye ağlayıp durduğu için elim ayağıma dolanıyor düzenli yapamıyorum malesef. 2-3 defa yapmayla da etki etmediBen de bir gece sıtma, titreme ve göğüs ağrısıyla uyandım.Ertesi gün göğsüm kızardı ve tıkandı. Soğuk kompres yaptınız mı bilmiyorum ama bana çok iyi geldi. Dondurucudan çıkarttığımı göğsün sert ve kızarmış kısmına koydum. İki gün içinde geçti kızarıklık eski haline döndü.
Canım nasılsın? Bebiş nasıl?
Kızlar sizin bebeleriniz de öyle mi, yıldım artık ben. Nerdeyse hiç uyumuyor (kucaktaki uyuklamaları saymazsam), durmadan ağlıyor, meme istiyor (dün 90 ml mama verdim canıma tak etti, aç heralde dedim, 75-80 kadarını içti ve ağlamaya devam etti), gaz masajı yapıyorum gaz damlası veriyorum kakasını yapıyor gazını da çıkartıyor. Neden ağlıyor. Ay ya da ben bebek bakmayı unutmuşum galiba. Hiç durmadan ağlıyor ve asla durmuyor bakın asla. Kucağımda memede uyuyor, tam koyuyorum yerine mutfağa gidicem bi su içicem sadece, kapıdan çıkmadan başlıyor ağlamaya. Delirmek üzereyim
Malesef bizde de durum çok farklı değil. Gazını çıkartıyoruz, anında çıkartıyor, buna rağmen neden ağlıyor diyorduk ki doktorumuz bebişlerin artık kendi bağırsaklarının gaz üretmeye başladığını söylediKızlar sizin bebeleriniz de öyle mi, yıldım artık ben. Nerdeyse hiç uyumuyor (kucaktaki uyuklamaları saymazsam), durmadan ağlıyor, meme istiyor (dün 90 ml mama verdim canıma tak etti, aç heralde dedim, 75-80 kadarını içti ve ağlamaya devam etti), gaz masajı yapıyorum gaz damlası veriyorum kakasını yapıyor gazını da çıkartıyor. Neden ağlıyor. Ay ya da ben bebek bakmayı unutmuşum galiba. Hiç durmadan ağlıyor ve asla durmuyor bakın asla. Kucağımda memede uyuyor, tam koyuyorum yerine mutfağa gidicem bi su içicem sadece, kapıdan çıkmadan başlıyor ağlamaya. Delirmek üzereyim
Bende destek almak için şehir değiştirdim anneme geldim. Ama kv ler yüzünden zehir oldu resmen. Keşke evimde kalsaydım da zorluksa zorluk çekirdek ailemle üstesinden gelseydim diyorum ve evime dönüyorumBence şu an hepimiz duygusal yoğunluktan, yorgunluktan, uykusuzluktan, kimileri senin gibi yaşadığı acıdan başarısız hissediyor, hissediyoruz benim ağlamadığım gün yok sanırım kendimi suçlu hissetmekten,korkulardan falan ama yapıyoruz be, çoğumuz desteksiz bebeklerimizi büyütüyoruz, çoğumuz da destek alsa bile destek verenlerin ya da çevrenin psikolojik baskısını hissederek büyütüyor bebeklerini, çoğumuz ağlıyoruz , zırlıyoruz ama anne olmaya çalışıyoruzanneliğin bı ölçüsü, bıli kıstası yok , onlar ağladığında çare arıyoruz, acıktıklarında doyuruyoruz, sevgimizi veriyoruz, öpüyoruz,kokluyoruz, uyutuyoruz , yani sınıfta kaldığımız falan yok, başarıyoruz biseyler ben tüm bu yazdıklarımı kendime de söylüyorum çünkü inan bana benim psikolojim de hiç iyi değil hatta bence çoğumuzun iyi değil , nasıl düzelir onu da bilmiyorum
Canım ben önce altını açıyorum, o şekilde ayılmasını sağlıyorum. Kıyafetini her seferinde değiştirmiyorum ama değiştirecek olsam alt açma merasimine denk getirirdim herhalde. Sonra hemen besliyorum. Beslenmesi biter bitmez de gazını çıkartıyorum. Bu arada beslenirken bazen çiş yapabiliyor. Onu da bekletmeden hemen değiştiriyorum ki beslenme bittiğinde altını açarsam ayılmasın. Beslenmeden direkt uykuya geçiriyorum. Tabii şansım yaver giderseKızlar geceleri bez değiştirme, burun açma, kıyafet değiştirme, emzirme, gaz çıkarma hepsini aynı anda yapmanız gerektiğinde hangi sırayla yapıyorsunuz? Benimki tesadüf eder de uyanırsa çok sinirli oluyor sadece emmek istiyor. Benim de elim ayağıma dolanıyor her defasında
Çok sevindim sizin adınıza. Bence doğru karar. Biz de birkaç gün sonra yalnız kalacağız eşimle. Bakalım yeni düzenimiz nasıl olacakBende destek almak için şehir değiştirdim anneme geldim. Ama kv ler yüzünden zehir oldu resmen. Keşke evimde kalsaydım da zorluksa zorluk çekirdek ailemle üstesinden gelseydim diyorum ve evime dönüyorumbakacaz artık yalnız
Hastanedeki ebeler SMA önerdi, hep SMA verdim ihtiyaç halinde. Kuzenim 30 yıllık ilaç mümessili. Ona sordum. O da SMA ya da Aptamil ver dedi.Biraz araştırdım Aptamil 1 iyi gibi sanki. Siz hangi marka kullanıyorsunuz mama veren arkadaşlar
14 Haziran 08:52'de de benim yavrum doğduBenim kuzum da 14 haziran
Üç ayrı bakıcıyla ben de öyle çocuk büyütürümYa bu fenomenlerin bebekleri normal bizimki anormal mi dk başı story atıyolar bebekleri atıyolar duruyor normal. Benimki ne zaman böyle olcak diyorum ya da onlar bizi kandırıyor mu yoksa gerçekten 40 ından sonra düzeliyorlar mı
İyi misiniz? Ben yeni girebildim, ancak görebiliyorum. İnşallah daha iyisinizdir40 ım çıkmadan 2. Kez mastit oluyorum. Oturup bi güzel ağlamak istiyorum ama onu da yapamıyorum. Şu sıcakta üşümek de varmış. Bu da benim imtihanım sanırım
Bontaa emziren anne içeceği var, ondan alın için. Çok faydasını gördüm.Kızlar size kv meselesini yazmıştım geçen gün. Bi kaç gündür çok darladılar çok canımı sıktılar. Bugün sütüm inanılmaz derecede azaldıçok üzgünüm. Şuan ne yapabilirim? Normalde 2 saatte bir 2 göğüsten toplam 160 ml süt gelirken bugün 60 ml e düştü bi anda. Çok stresli bi gece geçirdim sabaha kadar uyuyamadım . Ve sabahında sütümün bu şejilde geldiğini gördüm. Ne yapmam gerekiyor lütfen bir öneriniz varsa , dönüşü var mo? O kadwr bol olan sütümün bu hale gelmesi beni çıldırttı. Moralim yerlerde
Yaşadıklarımdsn sonra yalnız kalmak beni asla korkutmuyor. Daha korkunç şeyker varmış çünküÇok sevindim sizin adınıza. Bence doğru karar. Biz de birkaç gün sonra yalnız kalacağız eşimle. Bakalım yeni düzenimiz nasıl olacak
Oğlan yapmış yapacağınıEşim normalde küfür eden kaba saba biri değildir ama sinirlenince, çok özür dileyerek söylüyorum, "s*çarım bacağına" der.
Geçen gün oğlum nasılsa uyuyor diye duşa girmiştim. Ben duştayken acıkmış uyanmış ben yanlarına inene kadar ortalığı yıkmış, eşim de napsın sakinleştirememiş. Neyse hemen aldım kucağıma emzirmeye başladım ama söylene söylene emiyor. 3-4 dk ya geçti ya geçmedi poposunu kucağımda sağ sol yapıp kakasını yaptı, bezi kaydırmış sıpa bütün bacağım kaka oldukahkahalarla götürüp yıkadım hemen lavaboda, eşim de diyor ki: "Ben sadece söyleyince bile sinirleniyorsun oğlan bir de eyleme döktü."
Konu yıkamaya gelince paylaşmak istedim
O günden beri evdeysek yıkıyorum ben de
Ayy gittiniz mi kalmaya?Yaşadıklarımdsn sonra yalnız kalmak beni asla korkutmuyor. Daha korkunç şeyker varmış çünkükv de kalmak gibi ahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?