2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bir hafta öyle bir hafta aşırı sakin. Hele 21-26 gün aralığında gözlerim kan çanağına dönmüş halde tırnaklarımı yiyerek bakıyordum uyuduğunda, acaba şimdi hangi krizle uyanacak diye. Şu an 47 gün sakin haftaya geçti 2 gündür nefes alıyorum çok şükür biraz sabırla, biraz inançla 3 ayı çıkarsak gerisi daha kolay olacak gibi geliyor. İnşallah da öyle olur

Teşekkür ederim bugün daha iyiyim, yani fizyolojik olarak.. psikolojik olarak git gide daha kötüye sanki
Hay Allah ya noldu böyle Mastit çok mu ilerledi?
PaxosAurora sen nasıl oldun? Bayadır yoksun
Günlerdir giremiyorum. Oğlum çok ağlıyor. Doktor kolik olabilir dedi ama ben biraz da hareketli, kuduruk bir oğlan çocuğu vibe'ı alıyorum kendisinden Yani tamamen mizacı da bu olabilir. Ben de babası da annelerimize kök söktüren çocuklarmışız. Galiba Evren de bize aynı muameleyi yapıyor

Kızlar korse kullanmaya ne zaman başladınız? Korse önerilerinize açığım ve cok mutlu olurum

Birden konuyu değiştirmek gibi olcak ama 2. ay asilarindan siz de korkuyor musunuz? Geçenlerde sağlık ocağından aradılar. 2. aydaki verem asisından ve sonrasindaki ateslenme ihtimalinden bahsettiler. O dakikadan beridir günlerimiz nasil geçecek diye bir korku aldı beni

Korseyi doğumdan hemen sonra 1 hafta kadar kullandım ama sıcaklarda artık kullanamıyorum, olduğu kadar artık göbeğimden kalan kaldı. Korsem hamilelik korsesiydi, normal takarsam çok iyi göbeğimi kavramıyordu, ben de sırta gelen kısmı göbeğe getirerek bağlıyordum, iyi gelmişti. Özellikle bende göbek fıtığı var onun için de iyi gelmişti. Kış bebeklerimde uzun süre çarşaf sarmıştım göbeğim dümdüz olmuştu şimdi öyle olmadı maalesef. Tabi o hamileliklerimden çok daha fazla kilodayım şuan, onun da etkisi olabilir. İlerde bir rejim ve pilates fitness filan spor takviyesiyle düzeleceğimi hayal ediyorum. Hayallerim gerçek olur inşaallah.
2 çocuğumda da hiçbir aşı sonrasında ateş yaşamadık. Her bebekte olacak diye bir şey yok. Bakalım inşaallah bu bebeğimde de ateş olmaz diye dua ediyorum. İnşaallah sizin de olmaz. Ateş olursa calpol veriliyor ya da paranox s fitil.

Dışarı sahile çıktığımızdan beri bebeğimin gece gündüz kavramı alt üst oldu. O gün oksijen çarptı resmen, açık havada gece gibi deliksiz 3 saat uyudu, ki gündüz uykularında bu hiç olan bir şey değildi. Gündüz 1-1,5 saat arayla uyanıyordu emiyordu ve sonrasında da yarım saat filan uyanık kalabiliyordu, gece 2 saatte bir uyanıyordu ve emdikten sonra hiç uyanık kalmadan geri uyumasına devam ediyordu. Çok güzel öğrenmişti gece gündüzü. Resmen şu sahile giderek kendi kendime ateş ettim Neyse olan oldu. Geçmişle ilgili yapacak bir şey yok. Hayırlısı. Toparlar inşaallah birkaç güne. Gündüz bugün uyanık tutmak istiyordum ama çok işim vardı koştur koştur bir gün geçti zaten, hele ki yüzü koyun öyle güzel uyuyordu ki, uyuması işime geldi açıkçası, uyutmayıp etrafta gezdirmeyi filan beceremedim. Akşam derin uykusuna geçişi de erken yapamadım, normalde 7 gibi sessizliği karanlığı sağlardım, gece uykusuna geçişi hızlı olurdu. Bu sefer 8de ağlamaları başlayınca anca gece uykusuna geçiş yaptırmadığımı farkettim. Tabi sonra başlasın mücadele, 10 buçuğa kadar 2,5 saat ağladı, kök söktürdü resmen. Bir de acayip gazı vardı offff aman Allahım ben bu kadar pırtlama ömrümde duymadım 40 kere pırtlamıştır. Zavallım ne acılar çekiyormuş Zaten masaj yapıp da rahatlattıktan yarım saat sonra bebiş derin uykuya geçiş yapabildi anca. Gece kanguruya bağlama mecburiyetinde kalıyorum, aşırı ağlıyor. Kanguruda gezinip gezinip duruyor meraklı gözlerle gecenin kaçı olmuş, gündüz değil evladım kendine gel neyse sonra da uyuyunca kangurudan çıkartıp yatırayıp diyorum, tabii ki geri uyanıyor, ama koynumda güzel uyuyor kerata. neyse yarın zaten resmi tatil yaz okulu filan da yok, evden çıkmam ben, çocukları götürsün babası sahile ben karışmıyorum ağzım yandı gelemem bu sefer Yarın daha dikkatli olup gece gündüz olayını toparlatmam lazım, inşaallah abisi ablası da biraz sakin olsa, çok bağrış çağrış olmasa evde güzel olacak. Bir de gündüz her uyuduğunda uyumam lazım, şu an yarı zombi oldum bile. Allah hepimize güç kuvvet versin.

Son düzenleme:
Doktora gittiniz mi bebeğinizin çene titremesi için
Siz uyanıkken takibini yaptınız mı, gündüz nasıl? Çene titremesi ya da başka titreme var mı? Biz cuma gideceğiz inşaallah iyi konuşur doktor. Bizim çene titremesiyle ilgili video çekmeyi planlıyordum ama bir türlü denk getiremiyorum. Ben çekmek istediğimde yapmıyor, diğer zamanlarda da ben çekemiyorum. Uykuya geçerken de titremelerini çekmeyi unutuyorum hep. Aslında dün gece çekebilirdim çok titremişti ama yapamadım. Doktora bir veri sunsam iyi olurdu.

Kalça çıkıklığı ultrasonu çektirdiniz mi? Doğuştan oluyor kalça çıkıklığı. Ya anne rahminde yatıştan ötürü ya da zorlu doğum sebebiyle oluşan bir durum diye biliyorum. Eğer varsa ve masajları sert yaptıysanız artırma ihtimaliniz olmuş olabilir. Ama eğer doğuştan bir çıkıklık yoksa sizin masajlarla zarar verdiğinizi sanmıyorum. Kalça çıkıklığı ultrasonu çektirin, eğer varsa 2 bez üst üste bağlamayı öneriyor doktorlar genelde, benim bildiğim o şekilde, yeğenimde vardı, 1-2 aya düzeliyor.

Son düzenleme:
Evet video çekmek gerekiyormuş inşallah korkulacak bir şey yok der bizim kuruntumuz olur inşallah Sanırım ben 40 ndan sonra nöroloji doktoruna goturcem şuan 23 günlük.

Kızlar ya süt için bol su içmek ne kadar önemliymiş. İki gündür üşengeçlikten su içmiyordum kızımın uykuları çok hafifledi ve saatleri kısaldı. Dün baya su içtim incir ve ceviz bol tükettim ve hemen sütüm taşmaya başladı, kızımda iki fırt çekip bayılıyor resmen. Bu arada doğumdan beri göğsümde hiç yara oluşmamıştı, bu iki gündür sütüm azalınca kızımda memede çok durdu, baya yara oldu uçları

Merhaba göğüsleri mümkün olduğunca açık bırakın hava alsın ben başlarda sütyen ve ped giymek gibi bir hata yaptım ve kandida oldu tarif ettiğiniz gibi her emzirmede çığlık atmamak için dişlerimi sıkıyordum ağlıyordum bir kontrol ettirin siz de bebişin ağzında beyaz tomurcuklar var mı ona da bakın bizde hiç belirti olmadı.

Kesilmiyor şimdilik. Bugün 12 saatte bir sağmış oldum. Normalde de 6 saatte bir sağıyorumdur. Ben 3 saatte bir hemen hemen hiç yapamadım
Ya bu durumu net öğrenebileceğimiz biri var mı acaba. Bende sık sağarak çok yıpranıyorum ama kesilmesinden de korktupum için ara koyamıyorum dışarda bile sağoyorum

İnşallah olmaz bizim bebiste de onerileriniz için teşekkür ederim...

Herhangi bir uyku duzeni takip ediyoe musunuz ayina gore? Ben henuz oturtamadim. Son gunlerde sanki 1 saat uyanip geri uyuyor gibi. Evin kaosundan aksam sakin karanlık odaya girmek zaman aliyor. Zor uyuyor haliyle.

Herhangi bir uyku duzeni takip ediyoe musunuz ayina gore? Ben henuz oturtamadim. Son gunlerde sanki 1 saat uyanip geri uyuyor gibi. Evin kaosundan aksam sakin karanlık odaya girmek zaman aliyor. Zor uyuyor haliyle.
Ben ablanın uyku düzenine uydurmaya çalışıyorum beraber banyo saati once bebişi kremleyip sonra ablayı giydiriorum kitap okurken emziriyorum abla uyuyor sonra kızımın gazdı bilmem neydi kucaktan koyup uyutuyorum yani bazen uyumuor bi yarım saat bi saati buluyor gece uykusu 9.30-10 arası geçiyoruz yani yaz tarifesi 1-1,5 saat gün içi bizim de max ben kusmadan dolayı saate bindirmek durumunda kaldım dün hep takip ettim ama geçici siz de biliosunuz dört aydan sonra uyku gerilemesi illa vurur bi

Amin inşaallah hepimizinki temiz çıkar.
Çene titremesi dediğiniz sürekli mı var yoksa indirip kaldırırken boynundan tutarken veya altını temizlerken falan mı oluyor
Bizde de oluyor ilk kucağıma aldığımda fark ettim ablam boyun kasları gelişiyor sen tutunca boşluğa giriyor kaslar ondan titriyor demişti gerçekten de bırakınca duruyor titremesi kol bacağı da aynı şekil anlık titremeler oluyor ben kas gelişmesi diye önemsemedim

Evet dediğiniz gibi çok düzen yapılmıyor bu ilk aylarda, yapılsa da bir ciddili misafir ağırladığımızda ya da biz bir yerlere misafirliğe gittiğimizde, dışarı çıktığımızda her şey daha da berbat oluyor. Ben şimdiye kadar akşam misafir almadım sayılır, sadece anneanne babaanne kaldılar yardımcı oldular, 1 ayda da misafir olarak 4 kere gelen giden oldu, onlar da en yakın kardeşlerimiz olduğu için ben yorulmadım anneler kardeşler halletti ve gündüzden geldikleri için bebeği zaten gündüz görmüş oluyorlardı, akşam bebek erken uyumuş olabiliyordu. İlla bir düzen diyeceksek ben şöyle bir düzen yaptım diyebilirim, genelde akşam 6 gibi yıkayıp 7-7 buçuk civarı karanlık ve sessiz yatak odama geçip bebeği emzirerek uyutup yatırıyordum. Bunu gece uykusuna geçiş kabul ediyordum çünkü 2 saat sonra uyandığında emip tekrar geri uyuyordu, uyanık durma çabası olmuyordu. İlk 1 hafta zaten gece gündüz full uyudu diyebilirim uyanık kaldığı zaman hiç olmadı gibi bir şey, tabiri caizse gözünü göremedik çocuğun sonraki dönemde gündüzleri düzende genelde saatte bir uyanıyordu, emip yarım saat 1 saat kadar biraz uyanık kaldıktan sonra tekrar emip uyuyordu. Bu düzeni şimdiye kadar iyi idare ettim sanki, bakalım bozulan düzen ne zaman geri gelecek. Çünkü uzak misafirler de gelmeye başlar yakında. Böyle huzursuz günlerde bebeği acaba hem sabah hem akşam mı yıkasam diye aklıma geldi. Çünkü gazına da, uykusuna da, her türlü huysuzluğuna da, bir suya girip çıkmak iyi geliyor diye düşünüyorum.

Evet aynen o şekilde. Ben de kas gelişmesidir diye düşünüyordum hiç aklıma gelmedi sorun olabileceği. Burada bir arkadaşa doktor uykuya geçişte ve hafif uykularındaki titremeler normal ama gündüz de oluyorsa değerlendirilmesi gerekir demiş. O yüzden biraz kafama takıldı. Doktora cuma günü gittiğimde bir soracağım. İnşaallah gelişim süreciyle alakalı bir şeydir.

Yine iyi duzen kurmuşsunuz, biz aksam abinin gönlünü yaparken kaciriyoruz uyuma saatini. Bir de tam saati belirleyenedim, bilsem direkt rutini uygularim. Oglumda saatlerimiz 4 aydan sonra netti, benim icin her seyden onemlisi uykusuydu, yoksa cok zorlanirdik

Tek çocukta öyle oluyor, çok ilgi bekliyor, şimdi bizim ikisi beraber oynuyorlar, bizim ilgilenmemize pek gerek kalmıyor. Sadece sessizliği sağlamak biraz zor olabiliyor. Ama Allahtan oda biraz geride, girmeyin diyince de söz dinliyorlar çok şükür. Ama mesela dün ben de uyku saatini farketmemişim bir baktım saat 8buçuk olmuş bile. Haliyle ağlamalar başladı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…