2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Mochi dediğiniz şu manuel alet di mi ? Peki o da sağıma girmiyor mu ? Yani onunla süt akınca daha fazla süt salgılamaz mı?
Aşağıda arkadaş paylaşmış, evet o manuel olan. Bana emzirme danışmanı önerdi, çok geç keşfettim. Hiç görmemişim şimdiye kadar. Sağıma girip girmemesi konusunda benimde endişelerim var çok emin değilim. Çünkü sıkıştırıyor baya basınç uyguluyor ama sonuçta pompa gibi de değil, tut bırak yapmıyor. Ben bşr yan etkisini görmedim. Süt fazlalığım şöyle anlık değişiyor benim. Saati saatine tutmuyor diyebilirim. Özellikle geceleri çok fazla şişiyor. Bir şekilde emzirebilirsem rahatlıyorum ama bazen emmek istemiyor. Bugün çok az mesela sütüm, göğsüm baya yumuşak, dün mastitin ucundan döndüm ateşlendim göğsüm baya şiş ve kızarıktı baya kötüydüm. Kucağıma alamıyordum acıdan. Sürekli ters emzirdim ve mochi taktım. Soğuk lahana koydum ama o da süt azaltabiliyormuş burdan bşr arkadaş söyledi. Bugün daha iyiyim çok şükür.
Bence sen emzşrdikten sonra hala sertse, mochi alana kadar sağım yap. Ama göğsü boşaltana kadar sağma, düşük modda ve rahatlatacak kadar. Bana böyle söyledi danışman. Zamanla alışacak düzene girecek inş

Kapsız olanlara göğüs pedi koyunca uç belli etmiyor. H&M nin sütyenleri çok iyi ama ben yanlış beden aldığım için giyemedim malesef küçük geldi. Ben kaplı sütyen değil de atlet kullanıyorum. Aşırı rahat ettim. En beğendiğim de lcw ninki oldu. Sütyen gitmeme gerek kalmıyor. Kaplı sütyenle emzirmek zor olur gibi sanki bilemedim.

O iyi maşallah güzel kilo almış. O zaman mizacı öyle yapacak bir şey yok. Umarım zamanla uyur

Göğüs pedi koydum ama yine belli oluyor bide orayı nemli tutacak gibi sevmedim ben gümüş kapakçıyım ama oda belli oluyor tabi
Evde bende atlet giyiyorum kısa yürüyüş için bile atlet üstüne tişört çok sıcak oluyor
Bir tane atletim kaplı emzirmesi rahat bence problem yaşamadım

Dışarıda giymek için Suwenden almıştım .iki üç yıkamada ağzı burnu yamuldu .Hiç tavsiye etmem.
Daginin emzirme sütyeni çok aşırı rahat ama bady ve dar tişört te dediğin gibi uçlar gözüküyor .

Tatlisim mamasini ver ya da emzir nasil uyutuyosun bilmiyorum ama ben genel de mama verip sonra meme de uyutuyodum. Sana ilk tavsiyem uyku moduna yatarak emsin emzik gibi dalinca kalkarsin yanindan ya da yat uyu bosver ikincisi yuzustu uyutmayi denemeni oneririm beyaz gurultu, yenidogan sakinlestirici vs dolu muzik var ucuncu de sling ve ya kanguru inan ben cildirmaya basladigimi ilk hissettigim an direk oraya koyuyorum. Evde bir de 3,5 yas var kendimi baglarsam kitlenirim die cozum uretmeye calisiyorum. Bu arada ilk kizimda hic uyumazdi tuvalete gidemezdim yemek yapamaz yiyemezdim evden cikmaz eziyetti aglayinca geri donerdik kostur kostur odadan cikamazdim koydugum an kalkardi falan sizi cok iyi anliyorum ama gecicek hepsi gecicek. Biraz aglamasindan da hic zarar gelmez. Gece aglayarak esime yalvariodum bak diye ise gitcem diodu bakmiodu saatlerce salliyodum bebege kiziodum nie uyumuosun die hepsi normal insani duygular arkadasim yalniz degilsin yani. Su an bir uyku duzenleri yok, rutinleri yok belki aksam haric, oyun duzenleri yok, valla benim cocukta koy sezlonga durmuo oyalanmio yani anne kuzusu daha, uc ay bittikten sonra bi duzenler kurulabilirse kurulur. Gece uykulari nasil peki ? Mamayi saat e koydun mu, aksam kacta uyuyor mesela yani onlari duzenlemekle baslayabilirsin tatlisim. Destekte olsa yaninda biri de olsa sureci yonetcek kisi sensin kendine guven bebisine de guven. Hepimiz baska sıkıntılarla ugrasiyoruz. Yenidogan bir bebekle ugrasmak ilk kez anne olan biri için oldukça çok zor sevgiyle sarılıyorum size ve bu yollardsn geçip daha güzel süreçlere gelceğinizi tüm kalbimle söylüyorum

Ya eşim görüyor ilgilenmeye de çalışıyor aslında hakkını yiyemem ama mama da versek sanki yine tüm sorumluluk bizde gibi ya sabah dedim ki sen mama ver sen ise gidene kadar
O iyi maşallah güzel kilo almış. O zaman mizacı öyle yapacak bir şey yok. Umarım zamanla uyur
Yani inşallah buraya yazdiktan sonra klima açık zaten diye kundakladim bir buçuk saat uyudu bende uyudum o bile baya iyi geldi şimdi hanımefendi yine uyumuyor

Yaaaa cok teşekkür ederim henüz bi rutin falan olusturamadik ama gece uykuları için evet bir rutin oluşturmaya başlasam olur yikayip yatırıyorum o zmn biraz daha rahat uyuyor ama hep kıpır kıpır ve her an uyanacak modunda mıkır mıkır sürekli ama bende bu yüzden dalıp uyuyamıyorum, hafta sonları eşimle bebeği salona atıyorum siz burda uyuyun ben en azından acıkıp uyanana kadar biraz doğru düzgün uyumuş oluyorum 3 saat falan

suwende pentide kaliteli değil gerçekten çok çabuk yıpranıyor

Biraz odağını değiştirmeni öneririm daha önce de çok kez yazdım buraya ben ama gene yazıyım bebek bu uyumaz ağlar , spor yaptırıomusun mesela yağlayıp masaj ya da kartları göstermeye başladın mı ? Oyun halısıda olur, yüzüstü durduruomusun tummy time ? Yanlış anlama ama gerçekten biraz yoruldum uykusuzum modundna çıkmak gerekiyor kabullenip çünkü inan ben de hala uykusuz yorgun zaman zaman mutsuzum koskoca 3,5 yıl geçti sadece hergünün yeni bir gün olduğuna şükrederek sağlıklı evlatlarım diye Kalkıyorum baska sansımız yok çünkü bizim duygu durumumuzla şekil alıyor bebekler de.

Benim bebeğimde bikac gün öyle yaptı son çare kafasına bere takip gözlerine çektim öyle emzirdim bırakınca uyanmaya çalıştı ama bereden dolayı gözünü acamadi bikac kez direndi sonra uyuyakaldi öyle biraz yatabildim dün gece de yatmayacakti o şekilde kandırdım uyuttum sende denesen belki işe yarar

Kızlar bebek için braun ateş ölçer kullanan var mı ?hangi modeli var memnun musunuz ?
Ben koltukaltı olanını kullanıyorum en güvenilir o geliyor. Kimine zor geliyor ama ben memnunum ışık açısından karanlık oluyo en sevmediğim yani o yani yoksa genel olrak iyi omron var bir de alın ve kulak içi o yüksek gösteriyor her zaman bir derece en güvenilir koltukaltı benim için

Zaten hiperlaktasyon olmuşum halim duman
Benim de başıma ilk günler benzer bir durum gelmişti yattığımda göğüslerimin şişliğinden dönemiyordum mastit gibi ağrılı değildi ama şişliği rahatsızlık veriyordu. Emzirme hemşiresine durumu anlattığımda sıcak duş alıp her iki memeye duşta masaj yapmamı sonra memeyi tamamen boşaltacak kadar değil 5-10 dakika yumuşatacak kadar sağmamı söylemişti. Makina yerine elle sağım yapıp areolanın etrafını dolaşarak tüm kanalları uyarmak gerekiyormuş. Birkaç gün içinde normale dönmüştüm

Oysho’nun emzirme sütyenini kullanıyorum çok memnunum 80c aldım hamilelikten önce 80b kullanıyordum. Kaplı uç belli etmiyor

Hepsine sonuna kadar katılıyorum.

Bende omronun koltuk altı olanı var bir tane daha alsam mı dedim. Korkuyorum 2. Ay aşılarından

Canım imkanın varsa bir günlük temizlik için birini çağır haftasonu geldi sayılır eşin nasıl çalışıyor bilmiyorum ama evdeyse yardımcı olabilir. Temiz bir alanda olmak bile insanın modunu değiştiriyor. İmkanın olursa haftasonu bebeği alıp bir parka çıkın akşam üzeri hem o rahat uyur hem de senin de modun değişir. Kendini eve hapsetme lütfen. Sana kocaman sarılıyorum burdan harika bir annesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…