2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar bugün 3 tane devlet aşısı olduk . Bu aşılardan sonra ateş çıktı mı sizce ne yaptınız?

Merhaba bizde bugün 3 adet aşı olduk . Pnomokok 13 olduk, 20 yi de doktorumuz 6. Ay idi sanırım vuracam dedi

Aşı randevusu için sağlık ocağını aradım. Çünkü tam 62 günlükken şehir dışına çıkacağız aşıları yaptırıp gitsem çok daha iyi olacak. Ebe karma aşı ve KPA aşısı için tam 60. Günde gelin dedi ama verem aşısı bizim asm ye sadece pazartesi günleri geliyormuş, ve 3 aylıktan sonra bir daha yapılmıyor dedi, biz 3 aya 1 hafta kala dönüyoruz ama ebe dedi ki o kadar geç son haftada yaptırmanızı tavsiye etmem çünkü bir gribal enfeksiyon olsa aşı yapılamaz bu sefer iyileşmesini bekleme süresi kalmış olmuyor 3 ay dolarsa aşı yapılmaz, size çok sıkıntı olur dedi. Gittiğim şehirdeki Asm lere sorup randevu almam gerekiyor yani. Böyle bir durumla karşılaşacak olan varsa fikir olsun diye yazdım.

Son düzenleme:
Aslında verem aşısı için onlarda sizi yönlendirebilir bulunduğunuz şehirdeki bir asm ye . Zaten 20 bebek aynı anda olduğu için onlar zamanı belirliyor. Bizimde mesela kendi sağlık ocağımız bizi başka bir asm ye yönlendirdi orası şu tarihte açacak orda yapın dediler gidip orda yaptırdık

Gideceğim şehrin ilk sağlık merkezini aradım misafir hastalar için de stoğumuz oluyor gelir gelmez yakın bir Asm ye uğrarsanız, oradan randevu alabilirsiniz dedi. Telefondan randevu oluşturmadı Allahtan 2 hafta kalacağız inşaallah illa ki zamanını tuttururuz.

Kızlar bugün kontrole ve kalça ultrasonuna gittim. Bizimki 4.500 gram çıktı doktor sadece anne sütüyle gayet iyi dedi biz 700 gram artış bekliyoruz zaten üzerinde dedi. Bize d vitamini başlamamışlardı sağlık ocağının başlaması lazımmış 15 günlükken sağlık ocağına kızıp kendi yazdı. 3 gündür bizimki kaka yapmıyordu yine sizin dediğiniz gibi anne sütü alan bebeğin 7 güne kadar normal dedi gaz çıkarıyorsa sıkıntı yok dedi ıkınıyor sürekli dedim oda normal dedi. Aşılar içinde 10 gün sonraya randevu verdiler bakalım hayırlısı

Çok geçmiş olsun. Haftasonu bizde de benzer durum oldu, sf ve bol emme ile hemen geçti çok şükür. Sizin de öyle olur umarım.
Ah canım size de geçmiş olsun bu kış böyle geçicek herhalde sf yaptım çektim işte sık sıkı devam ederim geçer gider inşallah

Oyy kıyamam ben o kuzulara allahım bolca şifa versin bu kötü günleri geride kalsın inşallah haklısın zor olmaz mı abine yengeme cekem bilir , çok şükür sağlıklılar evlatlarımız allahım herkesin evladına acısın şifa versiin dermansız dert vermesin

Öncelikle ağlıyorsa ve kucak istiyorsa doya doya sarılın ihtiyacı var demektir sonra, kendinize ait kendi kokunuzla bir bez tişört tülbent oyuncak ne isterseniz beşiğine koyun poposuna yavaş yavaş pış pış yaparak uyutun ilk günlerde 10/15 dakka dalıp uyanacaktır , ama günler geçtikçe uyku süreleri uzayacak. Ve stres yapmayın beş dakka dahi uyusa bu bir başlangıç, yabaş yavaş düzene oturacaktır. Benim oğlumun emziği ve uyku arkadaşı var gözlerinin üstüne uyku arkadaşını koyuyorum onun kokusuyla bayılıyor zaten :)

Çok tesekkurler,deneyecegim:)

Aminnn inşallah

Kızlar bugün kardiyoloji kontrolleri oldu bebeğimin, çok stresliydim ağlayacak mı diye maşallah kuzum hiç ses etmedi. Yarın hematoloji alnındaki damar beni için kalp ilacına başlayacak, bir gün müşahede altında kalmasını istedim hemen eve gelmeye cesaret edemedim. Doktor hiç endişelenmemem gerektiğini söylüyor ama yan etkilerinden korkuyorum, dualarınızı eksik etmeyin Allah hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın

Çok geçmiş olsun güzellikle atlatın tüm süreci

Bende ondan almayı düşünüyorum inşallah pişman olmam çünkü burun aspiratör u için fazla pahali geldi bana
Evet fark var ama çok pratik, kesinlikle değer bence. Büyük ve yapışkan sümükleri lök diye çekiyor
Ben de hamağı sipariş ettim bu arada, inşallah verim alırız zira ev küçük bir anne bebek mağazasına döndü çeşit çeşit yatak, ana kucağı vs

Kızlar bir şey soracağım, bebeğinizin boyu nasıl? Benim bebeğim ilk ay çok güzel uzadı. Atak gibi fakat birinci ay kontrolündeki boyu sabit kaldı. Kilo artışı güzel devam ediyor.Bu durum normal mi?

Kızlar bir şey soracağım, bebeğinizin boyu nasıl? Benim bebeğim ilk ay çok güzel uzadı. Atak gibi fakat birinci ay kontrolündeki boyu sabit kaldı. Kilo artışı güzel devam ediyor.Bu durum normal mi?
İlk ay ya da şimdi yanlış ölçmüş olabilirler. Benim ilk bebeğimde de aynı durum olmuştu Endokrinolojiye gönderildi, bir sürü kan alındı test yapıldı, sonunda normal çıktı heralde yanlış ölçüm yapıldı dediler. Bir sonraki ayı bekleyin. Ona göre bir yol izlenir.

Geçen ay ya da bu ay yanlış ölçülmüş olabilir. Bizim doktor mesela ayağını hiç çekmiyor. İlk oğlumda boyu az diye korkuyordum. Sonradan anladım. Öyle bir durum da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…