Benimde öyle olduuu babasında ağlıyor aç diye alıp emziriyorum ama almıyor sadece bende susuyor. Ayakta dolaşırken boynuma gömülüyor hatta yalıyor beni resmenBakamadım birkaç gündür, daha iyi misiniz? Bizim ateş, huysuzluk, huzursuzluk neredeyse 3 gün sürdü. Dünden beri kendi normaline döndü çocuğum. Bir de merak ediyorum sizlerde de aynısı oldu mu. Çocuğum artık aşıyla beraber ne yaşadıysa tamamen bana sardı. Hep kucağımda, boynuma sokuluyor, kokluyor, ağlıyor o halde. Normalde babasıyla da çok güzel vakit geçirirdi, ona da sarılıp uyuyabiliyordu ama üç gün boyunca babayı da istemedi. Devamlı benim üstümde, memede, gece bile sarılıp yattık (tabii ben aman çocuğa zarar vermeyeyim diye tetikte uyukladım). Korktu mu noldu anlamadım ama çok üzüldüm o dudağı bükük haline
Yetiskin uykusuna gececekler, iyice dunyanin farkibda olacaklar ama daha duzenli de olacaklar. 2 saat uyaniklik sureisyle 4 uyku duzenimiz olacak. Buyuk oglum hep yarim saat uyuyup uyanirsi ama iste hic yoktan bir duzenBenim de komşum (kendisi doktor) 4. aydan sonra uykuları çok kötü bir hal alacak dedi müjde verir gibi. Gergin bekleyiş sürüyor
Biz de haftaya gidecegiz, en azindan onumuze hazir yemek gelir, emzirme ortusuyle de emziririz, yapacak hicbir sey yok. Rahat oluyor ortuyle evet ev konforu degil.Pazartesi tatile gideceğiz ve çok endişeliyim. Sanki hiç keyif yapamıycakmışım gibi geliyor bugün baktım bebiş 1 saat zor duruyor ya 1 saat sonunda emerek uyuyor ve sadece kucağımda koyduğum an uyanıyor. Tatil yerimiz otel muhafazakar o yönden emzirmem belki çok sıkıntılı olmazdı ama her türlü toplum içinde ve ortak alanlarda beni zorlayacak gibi geliyor hem psikolojik hem bedenen
Canım en güzel mescitte emziriliyo, bi de kadınlar bölümü havuzunda, kadınlar plajı varsa orda da pek gören olmuyoPazartesi tatile gideceğiz ve çok endişeliyim. Sanki hiç keyif yapamıycakmışım gibi geliyor bugün baktım bebiş 1 saat zor duruyor ya 1 saat sonunda emerek uyuyor ve sadece kucağımda koyduğum an uyanıyor. Tatil yerimiz otel muhafazakar o yönden emzirmem belki çok sıkıntılı olmazdı ama her türlü toplum içinde ve ortak alanlarda beni zorlayacak gibi geliyor hem psikolojik hem bedenen
Anladııım, teşekkür ederim. Çok yokmuş aralarında aynı sayılırlar. Bilge'nin maalesef böyle bir düzeni yok, hani şu saatte tam uyudu uyandı diyemiyorum. Uyuyo mesela, ağlıyo kucağıma alıyorum uyumaya devam ediyor, bi ara gözünü açıyor bakınıyor sonra geri uyuyorBebeğim 74 günlük
Mesela 8.50’de güne başladı bugün
10.50’de uykuya geçti
11.50’de uyandı
13.00’da uyudu
14.15’te uyandı
Ne zaman uyutmalıyımın takibinde tabii ki bebeğimin hareketlerini gözlemliyorum. Bazen chatgpt nin dediği aralıktan önce uyuyor. Bazen o aralıktan çok sonra uyuyor. Ya da uyanır dediği aralıktan önce uyanıyor. Ama az çok tutuyor
Özellikle gün içinde ne zamsn uyur ne zaman uyanır bilmek, günü planlamak adına iyi oluyor. Mesela dışarı çıkıcaksak ‘şu saat uyku saati ona göre ayarlayalım’ diyoruz
Ama tabii bebek bu. Her an bozulabilir -ki ilk 3 ay bir uyku düzeninden bahsedemeyiz. 4. ay atağı da kapıda :)
Uygulama indirmedim. Safariden giriyorun
45 dk idi bizimdeYetiskin uykusuna gececekler, iyice dunyanin farkibda olacaklar ama daha duzenli de olacaklar. 2 saat uyaniklik sureisyle 4 uyku duzenimiz olacak. Buyuk oglum hep yarim saat uyuyup uyanirsi ama iste hic yoktan bir duzen8-9 aylikken uzatabilmisitm uykularini.
Benimki de öyle ve daha aşıları olmadı bile. Meme emmese de yine de bende duruyorBenimde öyle olduuu babasında ağlıyor aç diye alıp emziriyorum ama almıyor sadece bende susuyor. Ayakta dolaşırken boynuma gömülüyor hatta yalıyor beni resmen
Benimki çok iştahlı emiyor biraz izin veriyorum ama sonra çekiyorum.Ben izin veriyorum canım, bi noktada rahatlamaya ihtiyaç duyuyor. Sonuçta anne karnında da emiyorlardıama zaten uzun uzun emmiyor, o zaman çekerdim sanırım. Max 30 saniye falan emiyor
Boşver canım. Evde yorulacağına tatilde yorulPazartesi tatile gideceğiz ve çok endişeliyim. Sanki hiç keyif yapamıycakmışım gibi geliyor bugün baktım bebiş 1 saat zor duruyor ya 1 saat sonunda emerek uyuyor ve sadece kucağımda koyduğum an uyanıyor. Tatil yerimiz otel muhafazakar o yönden emzirmem belki çok sıkıntılı olmazdı ama her türlü toplum içinde ve ortak alanlarda beni zorlayacak gibi geliyor hem psikolojik hem bedenen
Hep mi çok iştahlı emiyor, onu açlıktan yapıyor olabilir mi. Ya da elleri zaten bal balBenimki çok iştahlı emiyor biraz izin veriyorum ama sonra çekiyorum.
Bana şehir dışından arkadaşım gelecekti üniversite yıllarından arkadaş. Yaşadığım şehirde de bir yakın arkadaşım var sık görüşemesek de yakınız. Üçümüz görüşürüz yani. Sen bi şey yapma dedi bana. Nöbet çıkışı uykusuz geldş bir de hazırlık yapmış biraz, birazını da dışardan almış. Çayı da koydular gelince kattılar. Bende bebişi uyutup geldim yanlarına hazır sofraya oturdum. Artanları da buzluğa atıp gitti. Allah razı olsun dedim. Ben bunu ölsem unutmamHshshahaha hala anlatıyor muilerde ben kesin dırdırını yaparım çünkü neden yapmayayım
Ay şimdi o da doğuracaksa üçüncü bi komşuya ihtiyaç var, şöyle 5 yumurtadan kek yapıp dağıtmalıAllah onun da yardımcısı olsun, şaka bi yana her şeyiyle bir bebek kolay büyümüyor. Bize de zor ama onlara daha zor.
misafire de iyi yaptın canım hazır kek börek, bi de çay koy onlar kendileri doldursunlar içsinlerben bi eve gittiğimde yani o insanı görmeye gidiyorum, keke poğaçaya değil. O yüzden kişi kendinden bilir işi, 1 bardak su içsem de olur bana mesela, gelene de öyle çok bi hazırlık yapamam, hem beceremem de ay
Acıkınca abartıyor evetHep mi çok iştahlı emiyor, onu açlıktan yapıyor olabilir mi. Ya da elleri zaten bal balnasıl emmesin güzelim
Benim bebeğim de gündüz uyumuyor. İnanılmaz uykusu var gözleri gidiyor ama asla gündüz uyumuyor. Bizimle yatıp kalkıyor vallahi ne yapmak lazım bilemedim.Sabah 6da kalktı yani dün sabah oluyor tabii. Bütün gün kucaktaki ufacık uykular dışında uyumadı. Max 30 dk uyudu o da yine kucakta. Sizin bebeleriniz öyle gündüz koyuyosunuz yatağına 1 saat 2 saat uyuyor mu gerçekten ya. Ben su içmeye kalkamıyorum deliricem artık. Ha sabah 6da kalktı kaçta gece uykusuna geçti derseniz, GEÇMEDİ
Hala gülüp aguluyor 5 saniye sonra da ağlama krizine giriyor zaten, dengesizikizler burcu olmak bunu gerektirir
Ne zaman uyuyacak acaba, ben ne zaman uyuyacağım..
Emzirme örtüsüyle 2 dir deniyorum emziremedim bi türlü ya. Aslında sorun örtü değilde içine giydiğim emzirme atletinden oldu. Tam açamadım memeyi böyle bi can hıraş uğraştım terledim stres oldum hiç rahat edemedim bebiş çok ağladı. İlkinde bu kadar acemi değildim sankiBiz de haftaya gidecegiz, en azindan onumuze hazir yemek gelir, emzirme ortusuyle de emziririz, yapacak hicbir sey yok. Rahat oluyor ortuyle evet ev konforu degil.
Ya ben sıcak havalar diye boğuluyorum örtüyle umarım çok zorlamazBiz de haftaya gidecegiz, en azindan onumuze hazir yemek gelir, emzirme ortusuyle de emziririz, yapacak hicbir sey yok. Rahat oluyor ortuyle evet ev konforu degil.
İnşallah yaa umarım pozitif bir tatil hikayem olurCanım en güzel mescitte emziriliyo, bi de kadınlar bölümü havuzunda, kadınlar plajı varsa orda da pek gören olmuyoben kv nin yazlıgına gittim öyle de devre mülk ordan biliyorum. Korkma en fazla kucakta gezer babası gezdirsin mümkünse çünkü biz de koku oldukca emmek istiyolar durmuyolar kucakta. Denemeden bilemezsin nasıl olcak açık hava ortam değişikliği bebişede size de iyi gelir zor ama keyifli
Çok güzel bir bakış açısıymışBoşver canım. Evde yorulacağına tatilde yorul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?