2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Aylardır ne çok şey konuştuk değil mi Az önce onu fark ettim. Bebeklerin suyunu, hareketlerini, yok efendim şeker yüklemelerini konuşuyorduk. Sonra doğumlar başladı, patır patır elendik. Derken emzir(eme)me hikayeleri... En son aşılara geçtik sanırım. Bakalım bizi daha neler bekliyor... Bugün anneliğin ay ay hallerine dair bir şey okudum. Diyor ki 24. aya kadar gezme tozma hikaye, öncesi hep inişli çıkışlı bir endişe, depresyon ve kaygı yolculuğu. Biraz içim darlanmadı değil. Umarım bunu çürüten hikayelerimiz olur

Güzelmiş de, mahlepsiz olsa olur mu sence. Hiç kullanmadığım bi şey çünkü, almıyorum o yüzden

Güzelmiş de, mahlepsiz olsa olur mu sence. Hiç kullanmadığım bi şey çünkü, almıyorum o yüzden
Bende koymuyorum aslında mahlep çok güzel bi aroma veriyor ama pahalı biraz. Birde ben karbonat da koymuyorum acılık veriyor sevmiyorum. Kabartma tozunu da azaltabilirsin biraz. 2 paket çok bence. Birebir uymuyorum tarife ben.

Annelerim günaydın,biz 2 ay 5 günlük olduk kusura bakmayın yine giremedim edemedim çünkü çok kötü lohusalik yasadim sagolsunlar.
Gelen sütüm azaldi baskilardan dolayi
Mama veriyorum kızıma ama hipp o kadar aciktiriyor ve gaz yapıyor ki arti az bir şey kusma yapıyor bana mama önerir misiniz lütfen
Degistire degistire mama mi bulacagim onuda bilmiyorum anne sütü arti mama olarak ilerliyorum ama sütüm cok yetersiz kaliyor kahroluyorum
Aptamil pronutro düşünüyorum ya da bebelac gold lütfen bir yardim edin ikilemde kaldim hipp degistirsem bebegime yarayacak mi onuda bilmiyorum offf

Çok teşekkür ederim hepsine bakacağım

7 eylülde son adetimi görmüştüm . Nasıl olsa bu ayda tutmamıştır diyip (9. Ayımda gebe kaldım) kamp vs yapıp dağ tepe koşturmuştum eylül ayında

Uyanıklık süresini kaçırınca çok zor oluyor uyutmak. Ozellikle haftasonları evde yalnızken oğlumun sesinden vs uyutamıyorum ve sonra asla uyumuyor: haftaiçleri ise daha sakin sürekli olmasa da bazen uyuyor

Uyku uykunun mayasıdır derler ya uyudukca uyuyorlar aslında. Ama uykuda tutmak mesele.
Üstümde, kanguruda 3 saat uyuyor. Haftasonu koca bir şehir turu yaptim kanguru ile mesela hic uyanmadi. Akşamında da gece uykusuna normalde 3 saat uğraşırken yarım saatte geçti.
Ben bu sebeple gezmeye gitmekten hiç korkmuyorum çünkü uyuyor. Her gün sokaklarda, ormanda bi yerlerde yürüyüşteyim. Abi okulda değilse onu da beraberimizde scooter ile çıkartıyorum. O da bir güzel yoruluyor :)
Ama keşke gündüzleri yatağındaki uyku süresi 10 dakika olmasa da az bir dinlenip ev işlerini yapabilsem.

Kızlar Bilge kuşum da aşı oldu.
Rota için sordum, verem de o da canlı aşı olduğu için aradan 28 gün geçmesi gerekiyormuş ya da aynı gün olması gerekliymiş. Ben 2-3 eylül gibi rota yaptıracaktım hemşire olmaz dedi. Yine 23-24 eylülü bulması gerekliymiş. 3 ayı geçmiş oluyor dedim ama sorun olmaz dedi. Sanırım 3,5 aya kadar yapılıyor rota

Günaydın,
Burada okullar geçen hafta açıldı, abi okula başladı.
Sabahları az bir kaos oluyor. Bebek emmek istiyor ama abiyi de hazirlamak lazim.
Okula götürmek asıl mesele. Bebekle evden çıkmak çok zor olurdu çünkü o saatte uyuyor oluyor. O sebeple komşum sağolsun kendi kızı ile beraber oğlumu da götürüyor, aynı okuldalar.
Öğleden sonra biz yürüyüşte oluyoruz zaten bebekle, okul çıkışına göre ayarliyorum saati. Abiyi de alıp eve geliyoruz.
Tatil zamani iki çocuğa birden yetisemedigim ve abiyi hep beklemek zorunda bıraktığım, ihmal ettiğim için cok uzuluyordum o sebeple şu an daha rahatim, vicdani yük kalktı üstümden.
Az daha sıkın dişlerinizi, okul açılınca biraz daha rahatlık olacak.

Okul için spoiler verdim, soğuklar için de vereyim :)
Geceleri hava 6 derece civari oluyor ev de 19-20 derece.
Bebeğe ne giydirecegimi şaşırdım. Kolsuz zıbın üstüne ince pamuk tulum giydiriyordum üstüne de battaniye ama tabi kendini açıyor. Emzirmek için alinca çenesi titredi bir kaç sefer. Muslin ile de kundak yapiyorum bu arada, öyle uyuyabiliyor. Uyku tulumu giydirsem kundak yapamam. Üşütür müyüm terletir miyim diye düşüne düşüne geçiyor gece. Bu gece ise altinda kolsuz zibin üstüne polar tulum giydirdim. İnce battaniye ile örttüm. Sanirim daha iyi oldu, çenesi titremedi emzirmek için alınca.
Ben de emzirirken üşüyorum, sicak yataktan çıkıp memeleri açınca :) yakinimda bebek battaniyesi bulunduruyorum, emzirirken üzerimize cekiniyorum isiniyoruz ikimizde

Allah allah. Ben rotayı yaptırdım 1 hafta sonrada verem aşısı. Ne özel hastanedeki doktorumuz ne sağlık ocağı hemşiresi öyle bir bilgi vermedi bize. Özellikle de sordum üst üste yapılması sorun yaratır mı diye iki tarafta hayır dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…