- 29 Haziran 2022
- 3.885
- 2.184
- 83
- 32
Merhaba bizimde bugün 3 aylık oldu . Son 3 gündür bizde de öyle. Gece sorun yok mıç mıç içiyor yarım saat kadar her seferinde . Ama gündüz resmen oyun oynuyoe. Max içtiği 5 dk. Ağzına alıp çekiştiriyor . Tutup turup bırakıyor .hatta bugün güncelleme geldi ağzına alıp öğürüyor. Eliyle de üstümü başımı çekiştiriyor . Bana meme reddi gibi değil de büyüme atağı gibi geldi. Bir şeyleri keşfediyor çünkü mesela beni çekiştirmeyi keşfetmişKızlar biz de 3 aylık olduk bi kaç gündür sürekli meme çekiştirme emmeyi bırakma ağzında tutma sinirlenme varmeme reddi mi atak mı çözemedim tam da ona odaklanamıyorum okul işlerinden abladayım hep. Böyle bişi yaşayan var mı bu ara ?? İlk kızda da 4 aylık meme reddi yaşamuştım ama geçti sonra hem o mama içiyordu çokça
Aynen öyle söylendi:) teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz içinAaa şimdi anladım evet dediğin şekilse emarla aynıdır ben lokal kısmını düşünmedim hiç bir nevi hareket etmesin diye uyutulmuş gibi olcak
Öyle şey mi olur yaMaalesef erken 12.hafta atağındayız arkadaşım
Şuan o çıldırma köprüsüyimya uykusu olduğu için insan ağlar mı utanmasa niye uykum var diye bizi dövecek sanki uyumazkenbcok durup rahat veriyor gibi
Lohusalıkta yemediğim kafayı şu ataklarla yiyecem kesin
Birde üstüne kabız oldu günde 4 defa yapan çocuk tabi süt ve mamayı çığlıkla reddederse ne çıkaracak onu da bilmiyorum
Ha birde üstüne eşim neymiş işte daha çok doyuyormuş ben yemek yapmıyormuşum bir işe yaramıyormuşum gece gündüz çocukla yapışık ikiz gibiyiz beyefendinin isteklerine yetişip kendime ve eve yetişmiyormuşum birde sanki tuvalete gidecek vakit bulabiliyorum da
Bebde cevapları takip edeyim . Taktırmayı düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Sürecinizden ara ara haberdar eder misiniz ? Bende şu batma olayını duymuştum bir arkadaşımdan en çok ondan çekinmiştim . Ama sanırım geçiyormuş . Yaptıran arkadaşlar daha iyi bilir tabiBirde şeyi sorucam, Spiral taktıran arkadaşlara. 3 gün oldu, ara ara alttan spiralin battığını hissediyorum ama baya canım acıyor sanki orayı bi şey ısırıyor gibi, sıkıştırıyor gibi. Çok rahatsız edici oluyor. Adet sancısı gibi bir ağrı sadece ilk gün oldu geçti, hafifti zaten. ama bu batması gün içinde oluyor sürekli. Normal mi sizce
Arabada bekleseker ya da gorunmeden kafede, meme istedikce verseniz?Kızlar yarın işe gidicem bana dua edinbebişi götürüp götürmeme konusunda aşırı kararsızım. Ev iş arası 25 dk falan arka koltukta ağlarsa elim ayağıma dolaşır. Kv yi götürsem okuldakiler aa ne güzel işte desteğin var başla der. İşe götürmeyip evde bıraksam hem göğsüm şişiyor hem biberon almasından korkuyorum meme reddi yaparsa diye. Hemde götürürsem rezilliğimi bebişin küçüklüğünü görüp belki ona göre davranırlar. Bi taraftan okulda işlerim var izin konusunu konuşacağız dekanla (yıllık izin verip vermeme konusu), ya bebekle çıkıcam yanına ( gözüne sokar gibi olacak sanki ama) ya da okulda birilerine bırakıp çıkıcam.
Ben 4 senedir esimin bu mentalitesini asamadim..cok sinir bozucu. Evet senin isin zor olabilir ama sadece bebek bakimiyla sinirli evde kalmak, hele ki desteksiz bebek bakmak, cok cok zor. Bu bitince nasil yetistirmissin cocugu ekolu basliyor ona da hazirlikli olunMaalesef erken 12.hafta atağındayız arkadaşım
Şuan o çıldırma köprüsüyimya uykusu olduğu için insan ağlar mı utanmasa niye uykum var diye bizi dövecek sanki uyumazkenbcok durup rahat veriyor gibi
Lohusalıkta yemediğim kafayı şu ataklarla yiyecem kesin
Birde üstüne kabız oldu günde 4 defa yapan çocuk tabi süt ve mamayı çığlıkla reddederse ne çıkaracak onu da bilmiyorum
Ha birde üstüne eşim neymiş işte daha çok doyuyormuş ben yemek yapmıyormuşum bir işe yaramıyormuşum gece gündüz çocukla yapışık ikiz gibiyiz beyefendinin isteklerine yetişip kendime ve eve yetişmiyormuşum birde sanki tuvalete gidecek vakit bulabiliyorum da
Bilemedim sabah ruh halime göre karar vericem galibaArabada bekleseker ya da gorunmeden kafede, meme istedikce verseniz?ben hic sagmiyorum, zorunlu cikarsan da bu sekildeyiz umarim gonlunuze gore bir karara varirlar.
Benim bu ikinci taktırışım. İlki 7 yıl kaldı. Takılırken hiç acımadı diyebilirim. İlk gün adet ağrısı gibi ağrım oldu, ebe parol içebilirsin demişti ama gerek duymadım çok hafifti.Bebde cevapları takip edeyim . Taktırmayı düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Sürecinizden ara ara haberdar eder misiniz ? Bende şu batma olayını duymuştum bir arkadaşımdan en çok ondan çekinmiştim . Ama sanırım geçiyormuş . Yaptıran arkadaşlar daha iyi bilir tabi
YaaBen 4 senedir esimin bu mentalitesini asamadim..cok sinir bozucu. Evet senin isin zor olabilir ama sadece bebek bakimiyla sinirli evde kalmak, hele ki desteksiz bebek bakmak, cok cok zor. Bu bitince nasil yetistirmissin cocugu ekolu basliyor ona da hazirlikli olun
Önceden çok yardım ederdi telefonu ben alsam kızar birakta iki muhabbet edelim derdi doğumdan sonra telefon elinden düşmez oldu ve her şeyime kusur arar oldu yediğini topla dedim diye mutfağa gitmiş hayat sana güzel her şeyi ben yapayım ohh sende yan gel yat diyo odaya gelince naber napıyorsun diyo sanki duymadım daÖyle şey mi olur yazaten vakit bulsak kendimiz için bile olsa yaparız o yemeği. Bende genel olarak hafif yemekler yapıyorum yani onu da genelfe eşim eve geldşkten sonra bebeği alır biraz bahçeye indirir bende o arada yemeği yaparım . Çünkü gün içinde bebek uyurken ses çıkmasın diye yapamıyorum(direkt uyanıyor)z uyanık olduğunda da sürekli kucak istiyor ilgi istiyor . Dolayısıyla vakit bulursam gün içinde, bulamazsam eşim gelip bebeği alınca hafif bir şeylee yapıyorum yiyoeuz.
Benim tek avantajım eşim yemeğe hiç düşkün değil biraz iştahsız , gündüz iş yerinde yiyor akşam bir çorba bile olsa yeterli gelir bana diyor .
Maalesef bitmiyor biri bitmeden öbürü başlıyor asıl dananın kuyruğu 2.yaştaBu ataklar hiç bitmeyecek mi ya bende gerçekten yapışık ikiz gibiyim normalde boşken dururdu kucağımda dolaştırıyorum yine durmuyor bir an önce atlatırız umarım
İstediklerini düşünebilirler, umurumuzda olmasınAy beni tarif ettinizKv atakları bende de var, zaten tutamıyor çocuğu, eşim şansa büyümüş ellerinde Benimki uyanık, vermiyor da kolay kolay. Muhtemelen herkes “bir tek senin mi çocuğun var” diye düşünüyor ama bana göre evet, dünyadaki tek bebek, en güzel bebek, en değerli bebek o artık O yüzden kim ne düşünürse düşünsün, siz içinizden geldiği gibi yapın
Aklımdan geçen soruları soruyorsun hepKızlar ek gıda için meyve vs buzluğa koydunuz mu sadece mevsiminde olan şeyler mi vereceksiniz? Ben şeftali çok severim kızımda yesin istiyorum ne şekilde koymalıyım bilgisi olan yazabilir mi
Tabii canım isterse kendisi sünnetsiz gezsin, çocuğunu sünnet ettirmesin, dost meclisinde görüşünü de söylesin. Ama hastaya böyle fikir empoze eder gibi konuşması hiç hoşuma gitmedi. Bir de zaten oğlumun kilo artışı memeye geçtiğimiz için eskisi kadar dolu dolu olmayınca hemen sütün yoktur demeye başladı bana. Var aslında diye açıklamaya çalıştım, pek dinlemedi. Azdır sütün demeye getirdi lafı. Çok kestirmeden gitti. Biraz da bu yüzden değiştireceğim. Yarın hastane dışında bir doktora götüreceğim özel muayenehanesine. Tavır olarak gelenekselin dışında yaklaştığını söylediler. Bakalım o ne diyecek bu kilo artışı meselesineAa bir doktorun böyle konuşması enteresan. tabiki herkesin bir fikri olabilir belki onun fikrine göre sünnet yapmak saçma gelşyordur . Ama bu şekilde söylemesi enteresan. İsteyen yapar istemeyen yapmaz
Hiç konuşmadığımız şekilde konuşturuyorlar, hiç düşünmediğimiz kötü kötü şeyleri düşündürüyorlar değil mi? Hatta küfürlü konuşuyorum içimden. Beni bu kadar negatife boğduğu için bir kat daha ayar oluyorumSon cümlenize katılıyorum en çok aşağı çektiği için insan sinirleniyor. Neyse gidiyormuş gözünğz aydın
Benim çocuğum da aşırı hareketli. Durmak diye bir şeyi henüz keşfetmedi, hareketsizliği öğrenmesini bekliyoruzSiz görüştünüz mü hiç sünnet için? Sizde görüşün araştırın isterseniz öyle karar verin. Hemen şimdi yapıp lokal yaparak memnun kalanlarda var . O yüzden bilemiyorum herhalde çocuktan çocupa değişiyor. Benim bebem çok hareketli ve yabancı birinin yanında krize gireceğini biliyorum ve ağlayınca da susturmak çok zor oluyır . Sanırım ilk ay daha hareketsiz ve çevreye daha duyarsızken lokal yapıp bitirmeliydim işi ama bebeğin dil bağı vs operasyonu çıktı memeye alışma süreci derken şimdileri buldu .
Tutup tutup bırakma bizde de var. Tutuyor saniyelik, daha adamakıllı çekmeden bırakıp yüzünü karşıya çeviriyor sonra hemen dönüp tekrar alıyor ve bunu tekrar tekrar yapıyor. Bi 8-10 dk sonda falan yapıyor ortalama. Sizde de bu şekilde mi yapıyor?Merhaba bizimde bugün 3 aylık oldu . Son 3 gündür bizde de öyle. Gece sorun yok mıç mıç içiyor yarım saat kadar her seferinde . Ama gündüz resmen oyun oynuyoe. Max içtiği 5 dk. Ağzına alıp çekiştiriyor . Tutup turup bırakıyor .hatta bugün güncelleme geldi ağzına alıp öğürüyor. Eliyle de üstümü başımı çekiştiriyor . Bana meme reddi gibi değil de büyüme atağı gibi geldi. Bir şeyleri keşfediyor çünkü mesela beni çekiştirmeyi keşfetmiş
Ne kadar kilo artışı oldu?Tabii canım isterse kendisi sünnetsiz gezsin, çocuğunu sünnet ettirmesin, dost meclisinde görüşünü de söylesin. Ama hastaya böyle fikir empoze eder gibi konuşması hiç hoşuma gitmedi. Bir de zaten oğlumun kilo artışı memeye geçtiğimiz için eskisi kadar dolu dolu olmayınca hemen sütün yoktur demeye başladı bana. Var aslında diye açıklamaya çalıştım, pek dinlemedi. Azdır sütün demeye getirdi lafı. Çok kestirmeden gitti. Biraz da bu yüzden değiştireceğim. Yarın hastane dışında bir doktora götüreceğim özel muayenehanesine. Tavır olarak gelenekselin dışında yaklaştığını söylediler. Bakalım o ne diyecek bu kilo artışı meselesine
Son yıllarda Türkiye'de de yaptırmama yönünde bir trend başladı. Ben saygı duyuyorum, daha doğrusu umurumda değilBizede sünnet için gittiğimiz profesör sizin yerinizde olsam yaptırmam dedi dini olarakta kuranda felan geçmiyor dedi ama sorduk kendi çocuklarını yaptırmış yani önerisiyle yaptığı uysaydı bari dedik kendi aramızda. Ama sünnet örfte adette dinde olmasaydı da mantıken kapalı bir deri de biriken çişin enfeksiyon yapması zaten olası bir şey biz bile bakım olarak dikkat etmeyince çabucak enfeksiyon kapıyoruz. Yurt dışında hatta yapılmayan yerlerde erkeklerde enfeksiyon çok yaygın neye dayanarak yaptırmayın diyorlar anlamıyorum
Çok sağ olun, darısı en yakın zamanda kolaylıkla sizlereGeçmiş ve hayırlı olsun şans getirsin yeni eviniz
Bizimde taşınmamız gerek ama içinde baya tadilat gerektirecek yerleri vardı yaptik bugün görmeye gittim nasıl temizlenecek ve temizlenir mı diye oturup kaldım en sevmediğim şey tasinma 7 yılda 6 kez taşındım
Ayy gerçekten nasıl temizleyecem nasıl toplayacam ve geri kuracam çok korkutucu geliyor gözüme annem ve ablam yardım edecez dedi ama buraya taşınırken o kadar yardım ettiler şirket tuttuk yine de ben fıtık oldum hem bebe hem fıtıkla bakalım nasıl bı macera bekliyor bizi
Kaynananıza bende sinir oldum benimkinin bı başka versiyonuay neyse iyiki eşimi kendi memleketime çektim de 4 yılın sonunda kurtuldum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?