2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Merhaba bizimde bugün 3 aylık oldu . Son 3 gündür bizde de öyle. Gece sorun yok mıç mıç içiyor yarım saat kadar her seferinde . Ama gündüz resmen oyun oynuyoe. Max içtiği 5 dk. Ağzına alıp çekiştiriyor . Tutup turup bırakıyor .hatta bugün güncelleme geldi ağzına alıp öğürüyor. Eliyle de üstümü başımı çekiştiriyor . Bana meme reddi gibi değil de büyüme atağı gibi geldi. Bir şeyleri keşfediyor çünkü mesela beni çekiştirmeyi keşfetmiş

Birde şeyi sorucam, Spiral taktıran arkadaşlara. 3 gün oldu, ara ara alttan spiralin battığını hissediyorum ama baya canım acıyor sanki orayı bi şey ısırıyor gibi, sıkıştırıyor gibi. Çok rahatsız edici oluyor. Adet sancısı gibi bir ağrı sadece ilk gün oldu geçti, hafifti zaten. ama bu batması gün içinde oluyor sürekli. Normal mi sizce

Öyle şey mi olur ya zaten vakit bulsak kendimiz için bile olsa yaparız o yemeği. Bende genel olarak hafif yemekler yapıyorum yani onu da genelfe eşim eve geldşkten sonra bebeği alır biraz bahçeye indirir bende o arada yemeği yaparım . Çünkü gün içinde bebek uyurken ses çıkmasın diye yapamıyorum(direkt uyanıyor)z uyanık olduğunda da sürekli kucak istiyor ilgi istiyor . Dolayısıyla vakit bulursam gün içinde, bulamazsam eşim gelip bebeği alınca hafif bir şeylee yapıyorum yiyoeuz.
Benim tek avantajım eşim yemeğe hiç düşkün değil biraz iştahsız , gündüz iş yerinde yiyor akşam bir çorba bile olsa yeterli gelir bana diyor .

Bebde cevapları takip edeyim . Taktırmayı düşünüyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Sürecinizden ara ara haberdar eder misiniz ? Bende şu batma olayını duymuştum bir arkadaşımdan en çok ondan çekinmiştim . Ama sanırım geçiyormuş . Yaptıran arkadaşlar daha iyi bilir tabi

Arabada bekleseker ya da gorunmeden kafede, meme istedikce verseniz? ben hic sagmiyorum, zorunlu cikarsan da bu sekildeyiz umarim gonlunuze gore bir karara varirlar.

Ben 4 senedir esimin bu mentalitesini asamadim..cok sinir bozucu. Evet senin isin zor olabilir ama sadece bebek bakimiyla sinirli evde kalmak, hele ki desteksiz bebek bakmak, cok cok zor. Bu bitince nasil yetistirmissin cocugu ekolu basliyor ona da hazirlikli olun

Arabada bekleseker ya da gorunmeden kafede, meme istedikce verseniz? ben hic sagmiyorum, zorunlu cikarsan da bu sekildeyiz umarim gonlunuze gore bir karara varirlar.
Bilemedim sabah ruh halime göre karar vericem galiba teşekkür ederim

Benim bu ikinci taktırışım. İlki 7 yıl kaldı. Takılırken hiç acımadı diyebilirim. İlk gün adet ağrısı gibi ağrım oldu, ebe parol içebilirsin demişti ama gerek duymadım çok hafifti.
Ama bu batma olayı biraz can sıkıcı oldu. İlkinde olmuş muydu hatırlamıyorum. Umarım geçicidir

Yaa ama eskiden böyle değildi hamileliğimi prenses gibi yaşadım eve Süpürge cektirmezdi şimdi de diyo her işi ben yapacaksam sen ne işe yariyorsun hayat sana güzel ( her iş dediği de biberini getir emziği yıka tuvalete gidecem çocuğu tut gibi şeyler ) yazıyı da çocukla cinnet geçirirken yazdım inşallah anlaşılmıştır şimdi dışardan geldi kasten bıraktım çocuğu çıktım döndüğümde çocuğa seni atıp gitti nasıl insan sana kıyar atar fırlattı seni gördün mü diyodu benim saftirik de gülüyor her dediğine şimdi ikisi de uyudu bende saat 8deki yarım yamalak kahvaltıma akşam yemeği eklemeye gideyim bari
Önceden çok yardım ederdi telefonu ben alsam kızar birakta iki muhabbet edelim derdi doğumdan sonra telefon elinden düşmez oldu ve her şeyime kusur arar oldu yediğini topla dedim diye mutfağa gitmiş hayat sana güzel her şeyi ben yapayım ohh sende yan gel yat diyo odaya gelince naber napıyorsun diyo sanki duymadım da
Bundan sonra yemek de temizlik de yok kıyafetlerini bile yıkamayacam dinsizin hakkından imansız gelir bakalım yan gelip yatıyormuymuşum

Bu ataklar hiç bitmeyecek mi ya bende gerçekten yapışık ikiz gibiyim normalde boşken dururdu kucağımda dolaştırıyorum yine durmuyor bir an önce atlatırız umarım
Maalesef bitmiyor biri bitmeden öbürü başlıyor asıl dananın kuyruğu 2.yaşta
Dedigin gibi 5 gün önceye kadar yatakta oyalanabilen çocuk şuan hep kucak istiyor yatar pozisyonda da asla durmuyor dik olacak

İstediklerini düşünebilirler, umurumuzda olmasın Çok istiyorlarsa kendileri birer tane doğurup sevsinler. Bizimkiler kıymetli, kusura bakmasınlar onların kazara düşürüp incitmesine mahal veremeyeceğiz

Kızlar ek gıda için meyve vs buzluğa koydunuz mu sadece mevsiminde olan şeyler mi vereceksiniz? Ben şeftali çok severim kızımda yesin istiyorum ne şekilde koymalıyım bilgisi olan yazabilir mi
Aklımdan geçen soruları soruyorsun hep bu çocuğa bir yaşından önce şeftali veremeyecek miyim diye dertlenmiştim daha bu sabah sarılalım mı

Aa bir doktorun böyle konuşması enteresan. tabiki herkesin bir fikri olabilir belki onun fikrine göre sünnet yapmak saçma gelşyordur . Ama bu şekilde söylemesi enteresan. İsteyen yapar istemeyen yapmaz
Tabii canım isterse kendisi sünnetsiz gezsin, çocuğunu sünnet ettirmesin, dost meclisinde görüşünü de söylesin. Ama hastaya böyle fikir empoze eder gibi konuşması hiç hoşuma gitmedi. Bir de zaten oğlumun kilo artışı memeye geçtiğimiz için eskisi kadar dolu dolu olmayınca hemen sütün yoktur demeye başladı bana. Var aslında diye açıklamaya çalıştım, pek dinlemedi. Azdır sütün demeye getirdi lafı. Çok kestirmeden gitti. Biraz da bu yüzden değiştireceğim. Yarın hastane dışında bir doktora götüreceğim özel muayenehanesine. Tavır olarak gelenekselin dışında yaklaştığını söylediler. Bakalım o ne diyecek bu kilo artışı meselesine

Son cümlenize katılıyorum en çok aşağı çektiği için insan sinirleniyor. Neyse gidiyormuş gözünğz aydın
Hiç konuşmadığımız şekilde konuşturuyorlar, hiç düşünmediğimiz kötü kötü şeyleri düşündürüyorlar değil mi? Hatta küfürlü konuşuyorum içimden. Beni bu kadar negatife boğduğu için bir kat daha ayar oluyorum

Benim çocuğum da aşırı hareketli. Durmak diye bir şeyi henüz keşfetmedi, hareketsizliği öğrenmesini bekliyoruz O sebeple ben de lokal yaptıramayız diye düşünüyorum. Benim perinatoloğum hemen en başında yaptırın diye tavsiye vermişti. Ben de yok hocam zaten çok acemiyiz bir de sünnetle uğraşmayalım demiştim. O da tamam o zaman 6-7 yaşında anca yaptırırsınız siz diye lafı sokmuştu sağ olsun Bu gidişle öyle olacak

Tutup tutup bırakma bizde de var. Tutuyor saniyelik, daha adamakıllı çekmeden bırakıp yüzünü karşıya çeviriyor sonra hemen dönüp tekrar alıyor ve bunu tekrar tekrar yapıyor. Bi 8-10 dk sonda falan yapıyor ortalama. Sizde de bu şekilde mi yapıyor?

Ne kadar kilo artışı oldu?

Son yıllarda Türkiye'de de yaptırmama yönünde bir trend başladı. Ben saygı duyuyorum, daha doğrusu umurumda değil Biz yaptıracağız, hatta sünnet düğününü de yaşımız ilerlemeden yapalım da eşle dostla eğlenelim istiyoruz

Çok sağ olun, darısı en yakın zamanda kolaylıkla sizlere Kesinlikle yardımsız desteksiz olmaz. İyi ayarlayın. Firmayla taşınsanız bile çok fazla iş çıkıyor. Hele ilk gün bebekle bekleyecek bir yer lazım. Emzirmesiydi uyutmasıydı derken ayrı bir alan gerekiyor mutlaka.
Kv ben istemesem izin vermesem evime gelemez. Boşluğuma geldi de taşınmaya yardım etmek için gelmesine okey verdim. Başta yedik içtik, bize de iyi geldi. Hatta şuna güzel bir hediye alayım teşekkür amaçlı diye bile geçirdim içimden. Fakat işte her zamanki gibi yüz verince astarını istedi. Yaptı yine yapacağını. Şimdi geriye dön marş marş istikamet kendi köyü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…