2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Ayyynısını yaşıyoruz iki gündür

Çok ayıp etmiş. Sadece örf adet değil ki sağlık için de gerekli. Sinirlendim durduk yere

Bizde de var bu. 4.ay atağı varmış ondan diye düşünüyorum Ne zor işmiş bu annelik, ikinciyi yapmak da büyük cesaret dolu dolu tebrik ediyorum sizi

Ne kadar kilo artışı oldu?
Günlük 20 gramın altında çıktı totale bakıp hesaplayınca. Fakat bir haftalık hesaplamamızda günlük artış 20-25 gr çıkıyor. Yani bizce aslında çocuk emmeyi son bir hafta 10 günde adam akıllı becermeye başladı. Muhtemelen iki hafta önce son sütü filan pek çekemiyordu. Ama doktor bu ince hesapları yapmak yerine geniş bir zaman dilimine bakıp kestirmeden gitti. Ben de bu yüzden doktor değiştiriyorum şimdi. Mama da veririm, hiç gocunmam. Ama sütün yok demek için biraz daha veri olması gerek elinde.

Çok ayıp etmiş. Sadece örf adet değil ki sağlık için de gerekli. Sinirlendim durduk yere
Ayıbıyla baş başa bırakıyorum kendisini
Ve evet, sağlık için de tercih edilen bir uygulama. Benim dört erkek çocuğu olan amerikalı bir arkadaşım dördünü de sünnet ettirmişti. Müslüman değiller, sadece hijyen ve sağlık sebebiyle yaptırdılar.

Biz 3 aydayız ama tuhaftır ki aynı şeyler günde birkaç kere bizde de yaşanıyor. Memeyi ağzına alıp alıp atıyor. Her alışında ik fırt çekiyor, ağlayıp bırakıyor, sonra yine yapışıyor, yine bırakıyor, yine yine yeniden aynı terane... Uykuda emzirmeye çalışıyorum ben de. Şimdi mesela uyuyor. Sinsice yaklaşıp beslemeye çalışacağım

Allah sabır versin. Bol şans diliyorum. Bebekle gitmek mantıklı gibi geldi bana, evet gözüne sokar gibi olacak ama sonuçta izni gerekçesi göz önündeyken konuşmak daha iyi sonuç verebilir.

Allah işinizi rast getirsin, kolaylık versin

Ne güzel örnek. Bulup oturtacaksın bu aileyi karşısına ondan sonra bakacaksın örf kelimesini cümle içinde kullanabiliyor mu

Anladım, evet sizin bakış açınız mantıklı, inşaallah bir sonraki ay çok güzel bir artış olur. Doktor içinize sinmediyse değiştirmeniz hayırlısı

Neye istinaden sütünüz az dedi acaba ? İlk iki aydan sonra kilo alım hızı yavaşlıyormuş bu herkeste böyle . Benimde bugğn 3. Ay kontrolğm var kilosuna bakacsğız ve bana göre bu ay az kilo aldı gibi. Doktorumuz ne diyecek bakalım. Ama sütün az diyeceğini zannetmiyorum çünkü doktorumuz zaten bebeklerin normalin üzerinde kilo almasına çok sıcak bakmıyor

Aynen o şekilde yapıyor . Tutup iki emip hemen çıkarıyor ya sütyen askımı çekiştiriyor ya yüzüme bakıp gülüyor . Bana keşif gibi geldi o yizden. Oyun oynamayı öğrendi galiba 5-10 dk memede kalıp hu şekilde yapıyor ve bırakıyor. Ama çişli bez sayımızda sorun olmadıpı için ve gece güzel emdiği için srtık dert etmiyorum ben. Belli ki dönemsel bi şey gibi.

Aklımdan geçen soruları soruyorsun hep bu çocuğa bir yaşından önce şeftali veremeyecek miyim diye dertlenmiştim daha bu sabah sarılalım mı
Sen bensin kuzenime sordum dilimleyip çiğden tepsiye koyup dondurmuş sonra poşetlemiş tadı aynı olmuyor ama yoğurtla karıştırıp verdim dedi. Benim yoğurt seçeneğim yok belki elmayla filan püre olarak karıştırırım
Markette gezerken kavanoz meyve pürelerine baktım hep karışık kombinasyon yapmışlar. Bebikolar seviyor demekki

Günaydın kızlar size bı sorum olacaktı
Bebeğim 3 gündür büyük tuvaletini yapmıyor çişli bez sayısı da 3ü geçmiyor stresten sütüm azalmıştır diye günde 2 3 kez 3 ölçek mama veriyorum memeyi itip çekiyor eliyle kıyafetlerimi tutup meme ucunu çek bırak yapıyor doğru dürüst içmiyor olanı da (yazdıklarınıza göre hepimizfe var bu durum normal sayıyorum) ama tuvaletini yapmaması çişli bezinde bu kadar az olması normal mi en son tarttığımda 11 günde 150 gram almıştı

Evet keşif diye okudum ben de. Bir de 5-10 dakika doymak için yeterli bir süreymiş zaten. Dr Osman Gönülal o şekilde söylemişti. 10 dkyı geçmez, kimisine 5 dk da yeter şeklinde. Doyup oyuna çeviriyorlar belli ki, benimki de agu gugu yapıyor

uykudan kalkar kalkmaz, mayışıkken emzirin ve geceleri uykuluyken yine. O sıra süt daha çok oluyor ve bebek de huysuzluk yapmıyor

Bez sayısı sıkıntı sanırım en az 5 olması gerek. Sütünüzü arttırmak için takviye vs de alabilirsiniz

Teşekkür ederim
Dediğin gibi uykuluyken çok güzel emiyor bende oldukça uyutup emzirmeye çalışıyorum
Sütüm şimdiye kadar yetiyordu da arada stres sinir olunca hemen azalıyor takviye olarak komposto sütlü tatlılar süt yapıyor diye çok tuketiyordum bu aralar aksattim dün kuru kayısıdan meyvesuyu yaptım kabızlığı da geçirsin diye ama bakalım etki edecek mi
Çişli bezi azalması çok korkuttu beni çünkü hem su veriyorum hem mama hemde süt 2 3 değil en az 6 yapması lazımdı verdiklerimle yani şimdiye kadar böyle olmuştu

Ay kızlar merhaba ceza yemişim giremedim buralara şimdi girdim son yazılanları okuyabildim sadece herkes de bi beslenme gerilemesi gibi durum var sanırım, ayyy ben 2 haftadır kafayı yiyecem, memeyi bırakmıştı benimki hatırlarsanız sağıp veriyorum ve hala devam ediyorum çok şükür ama sütüm az olduğu için mama da veriyorum, iki haftadır nerdeyse hiç bişey istemiyor biberonu görünce bile almak istemeyip ağlıyor diliyle itiyor biberonu ben ısrarla verince alıyor, çok yoruldum, bu duruma gelmeden önce 2 buçuk 3 saatte bir acıkıp 120 CC leri çok rahat içen kızım şimdi 4 5 saatte acıkıp 40 50 CC anca içiyor sonrasini ben israrla işte 90 100 CC falan verebiliyorum ama tabi bu çok zor ve uzun sürüyor 1 saat onunla uğraşıyorum, kadınlar kulübünde bir sürü sayfa da yazı okudum (eşimin tlfnundan ben cezaliyim giremedim ) bu durumu yaşayıp beslenme reddi yaşayan o kadar çok kisi var ki beslenme reddi diye kendimi perişan ettim günlerdir ağlıyorum iki ayrı doktora gittim kilo almış diye beni umursamadılar bile bgn profosöre götürcez bakalım ne diyecek. Umarım geçici bir süredir çok üzülüyorum bu kızın huyu buysa diye

Son düzenleme:
Hoşgeldin canım geçenlerde fark ettik ceza aldığını başka yer ismi verildiğin için galiba ceza aldın geçmiş olsun
Beslenme reddi hepinizde oldu ya havalar değişti ondan yada büyüyor minnoslar erken redlere başladılar inşallah sağlıkla atlatırız bu donemleri ya gazı sancısı ağlaması çekilirdi de aç bu çocuk sorusu gerçekten vicdan azabı çektiriyor

Evet şimdi 3 ay kontrolüne geldik bahsettim doktora keşif dedi o da . Kilosuna bakacağız oma göre yetersiz olup olmadıpını anlarız dedi. Günde 25 gram alması gerekşyormuş bizimki 24 gram almış. 1 gramın lafı olmaz dedi. Diğer ay bakarız normalin altında alırsa bi kaç öğün sağarak süt vermeyi gündeme getirebiliriz ama şuan gerek yok dedi . Bakalım bebikolar bizimle oynuyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…