- 4 Mart 2025
- 1.127
- 1.552
- 48
Ayyynısını yaşıyoruz iki gündürTutup tutup bırakma bizde de var. Tutuyor saniyelik, daha adamakıllı çekmeden bırakıp yüzünü karşıya çeviriyor sonra hemen dönüp tekrar alıyor ve bunu tekrar tekrar yapıyor. Bi 8-10 dk sonda falan yapıyor ortalama. Sizde de bu şekilde mi yapıyor?
Çok ayıp etmiş. Sadece örf adet değil ki sağlık için de gerekli. Sinirlendim durduk yereKalça ultrasonuna götürdüm oğlumu. Gitmişken çocuk doktorunun yanına da uğradık. Sünnetten bahsediliyordu. Boş verin yaptırmayın belki zaten 5-10 seneye sünnet münnet kalmaz dedi. İnsanların inancına, örfüne, adetine bu kadar duyarsız yaklaşması hoşuma gitmedi. Doktorumuzu değiştireceğim sanırım.
Bizde de var bu. 4.ay atağı varmış ondan diye düşünüyorumKızlar biz de 3 aylık olduk bi kaç gündür sürekli meme çekiştirme emmeyi bırakma ağzında tutma sinirlenme varmeme reddi mi atak mı çözemedim tam da ona odaklanamıyorum okul işlerinden abladayım hep. Böyle bişi yaşayan var mı bu ara ?? İlk kızda da 4 aylık meme reddi yaşamuştım ama geçti sonra hem o mama içiyordu çokça
Günlük 20 gramın altında çıktı totale bakıp hesaplayınca. Fakat bir haftalık hesaplamamızda günlük artış 20-25 gr çıkıyor. Yani bizce aslında çocuk emmeyi son bir hafta 10 günde adam akıllı becermeye başladı. Muhtemelen iki hafta önce son sütü filan pek çekemiyordu. Ama doktor bu ince hesapları yapmak yerine geniş bir zaman dilimine bakıp kestirmeden gitti. Ben de bu yüzden doktor değiştiriyorum şimdi. Mama da veririm, hiç gocunmam. Ama sütün yok demek için biraz daha veri olması gerek elinde.Ne kadar kilo artışı oldu?
Ayıbıyla baş başa bırakıyorum kendisiniÇok ayıp etmiş. Sadece örf adet değil ki sağlık için de gerekli. Sinirlendim durduk yere
Biz 3 aydayız ama tuhaftır ki aynı şeyler günde birkaç kere bizde de yaşanıyor. Memeyi ağzına alıp alıp atıyor. Her alışında ik fırt çekiyor, ağlayıp bırakıyor, sonra yine yapışıyor, yine bırakıyor, yine yine yeniden aynı terane... Uykuda emzirmeye çalışıyorum ben de. Şimdi mesela uyuyor. Sinsice yaklaşıp beslemeye çalışacağımKızlar biz de 3 aylık olduk bi kaç gündür sürekli meme çekiştirme emmeyi bırakma ağzında tutma sinirlenme varmeme reddi mi atak mı çözemedim tam da ona odaklanamıyorum okul işlerinden abladayım hep. Böyle bişi yaşayan var mı bu ara ?? İlk kızda da 4 aylık meme reddi yaşamuştım ama geçti sonra hem o mama içiyordu çokça
Allah sabır versin. Bol şans diliyorum. Bebekle gitmek mantıklı gibi geldi bana, evet gözüne sokar gibi olacak ama sonuçta izni gerekçesi göz önündeyken konuşmak daha iyi sonuç verebilir.Kızlar yarın işe gidicem bana dua edinbebişi götürüp götürmeme konusunda aşırı kararsızım. Ev iş arası 25 dk falan arka koltukta ağlarsa elim ayağıma dolaşır. Kv yi götürsem okuldakiler aa ne güzel işte desteğin var başla der. İşe götürmeyip evde bıraksam hem göğsüm şişiyor hem biberon almasından korkuyorum meme reddi yaparsa diye. Hemde götürürsem rezilliğimi bebişin küçüklüğünü görüp belki ona göre davranırlar. Bi taraftan okulda işlerim var izin konusunu konuşacağız dekanla (yıllık izin verip vermeme konusu), ya bebekle çıkıcam yanına ( gözüne sokar gibi olacak sanki ama) ya da okulda birilerine bırakıp çıkıcam.
Allah işinizi rast getirsin, kolaylık versinKızlar yarın işe gidicem bana dua edinbebişi götürüp götürmeme konusunda aşırı kararsızım. Ev iş arası 25 dk falan arka koltukta ağlarsa elim ayağıma dolaşır. Kv yi götürsem okuldakiler aa ne güzel işte desteğin var başla der. İşe götürmeyip evde bıraksam hem göğsüm şişiyor hem biberon almasından korkuyorum meme reddi yaparsa diye. Hemde götürürsem rezilliğimi bebişin küçüklüğünü görüp belki ona göre davranırlar. Bi taraftan okulda işlerim var izin konusunu konuşacağız dekanla (yıllık izin verip vermeme konusu), ya bebekle çıkıcam yanına ( gözüne sokar gibi olacak sanki ama) ya da okulda birilerine bırakıp çıkıcam.
Ne güzel örnek. Bulup oturtacaksın bu aileyi karşısına ondan sonra bakacaksın örf kelimesini cümle içinde kullanabiliyor muAyıbıyla baş başa bırakıyorum kendisini
Ve evet, sağlık için de tercih edilen bir uygulama. Benim dört erkek çocuğu olan amerikalı bir arkadaşım dördünü de sünnet ettirmişti. Müslüman değiller, sadece hijyen ve sağlık sebebiyle yaptırdılar.
Anladım, evet sizin bakış açınız mantıklı, inşaallah bir sonraki ay çok güzel bir artış olur. Doktor içinize sinmediyse değiştirmeniz hayırlısıGünlük 20 gramın altında çıktı totale bakıp hesaplayınca. Fakat bir haftalık hesaplamamızda günlük artış 20-25 gr çıkıyor. Yani bizce aslında çocuk emmeyi son bir hafta 10 günde adam akıllı becermeye başladı. Muhtemelen iki hafta önce son sütü filan pek çekemiyordu. Ama doktor bu ince hesapları yapmak yerine geniş bir zaman dilimine bakıp kestirmeden gitti. Ben de bu yüzden doktor değiştiriyorum şimdi. Mama da veririm, hiç gocunmam. Ama sütün yok demek için biraz daha veri olması gerek elinde.
Neye istinaden sütünüz az dedi acaba ? İlk iki aydan sonra kilo alım hızı yavaşlıyormuş bu herkeste böyle . Benimde bugğn 3. Ay kontrolğm var kilosuna bakacsğız ve bana göre bu ay az kilo aldı gibi. Doktorumuz ne diyecek bakalım. Ama sütün az diyeceğini zannetmiyorum çünkü doktorumuz zaten bebeklerin normalin üzerinde kilo almasına çok sıcak bakmıyorTabii canım isterse kendisi sünnetsiz gezsin, çocuğunu sünnet ettirmesin, dost meclisinde görüşünü de söylesin. Ama hastaya böyle fikir empoze eder gibi konuşması hiç hoşuma gitmedi. Bir de zaten oğlumun kilo artışı memeye geçtiğimiz için eskisi kadar dolu dolu olmayınca hemen sütün yoktur demeye başladı bana. Var aslında diye açıklamaya çalıştım, pek dinlemedi. Azdır sütün demeye getirdi lafı. Çok kestirmeden gitti. Biraz da bu yüzden değiştireceğim. Yarın hastane dışında bir doktora götüreceğim özel muayenehanesine. Tavır olarak gelenekselin dışında yaklaştığını söylediler. Bakalım o ne diyecek bu kilo artışı meselesine
Aynen o şekilde yapıyor . Tutup iki emip hemen çıkarıyor ya sütyen askımı çekiştiriyor ya yüzüme bakıp gülüyor . Bana keşif gibi geldi o yizden. Oyun oynamayı öğrendi galibaTutup tutup bırakma bizde de var. Tutuyor saniyelik, daha adamakıllı çekmeden bırakıp yüzünü karşıya çeviriyor sonra hemen dönüp tekrar alıyor ve bunu tekrar tekrar yapıyor. Bi 8-10 dk sonda falan yapıyor ortalama. Sizde de bu şekilde mi yapıyor?
Sen bensinAklımdan geçen soruları soruyorsun hepbu çocuğa bir yaşından önce şeftali veremeyecek miyim diye dertlenmiştim daha bu sabah sarılalım mı
Evet keşif diye okudum ben de. Bir de 5-10 dakika doymak için yeterli bir süreymiş zaten. Dr Osman Gönülal o şekilde söylemişti. 10 dkyı geçmez, kimisine 5 dk da yeter şeklinde. Doyup oyuna çeviriyorlar belli ki, benimki de agu gugu yapıyorAynen o şekilde yapıyor . Tutup iki emip hemen çıkarıyor ya sütyen askımı çekiştiriyor ya yüzüme bakıp gülüyor . Bana keşif gibi geldi o yizden. Oyun oynamayı öğrendi galiba5-10 dk memede kalıp hu şekilde yapıyor ve bırakıyor. Ama çişli bez sayımızda sorun olmadıpı için ve gece güzel emdiği için srtık dert etmiyorum ben. Belli ki dönemsel bi şey gibi.
uykudan kalkar kalkmaz, mayışıkken emzirin ve geceleri uykuluyken yine. O sıra süt daha çok oluyor ve bebek de huysuzluk yapmıyorGünaydın kızlar size bı sorum olacaktı
Bebeğim 3 gündür büyük tuvaletini yapmıyor çişli bez sayısı da 3ü geçmiyor stresten sütüm azalmıştır diye günde 2 3 kez 3 ölçek mama veriyorum memeyi itip çekiyor eliyle kıyafetlerimi tutup meme ucunu çek bırak yapıyor doğru dürüst içmiyor olanı da (yazdıklarınıza göre hepimizfe var bu durum normal sayıyorum) ama tuvaletini yapmaması çişli bezinde bu kadar az olması normal mi en son tarttığımda 11 günde 150 gram almıştı
Teşekkür ederimuykudan kalkar kalkmaz, mayışıkken emzirin ve geceleri uykuluyken yine. O sıra süt daha çok oluyor ve bebek de huysuzluk yapmıyor
Bez sayısı sıkıntı sanırım en az 5 olması gerek. Sütünüzü arttırmak için takviye vs de alabilirsiniz
Hoşgeldin canımAy kızlar merhaba ceza yemişim giremedim buralaraşimdi girdim son yazılanları okuyabildim sadece herkes de bi beslenme gerilemesi gibi durum var sanırım, ayyy ben 2 haftadır kafayı yiyecem, memeyi bırakmıştı benimki hatırlarsanız sağıp veriyorum ve hala devam ediyorum çok şükür ama sütüm az olduğu için mama da veriyorum, iki haftadır nerdeyse hiç bişey istemiyor biberonu görünce bile almak istemeyip ağlıyor diliyle itiyor biberonu ben ısrarla verince alıyor, çok yoruldum, bu duruma gelmeden önce 2 buçuk 3 saatte bir acıkıp 120 CC leri çok rahat içen kızım şimdi 4 5 saatte acıkıp 40 50 CC anca içiyor sonrasini ben israrla işte 90 100 CC falan verebiliyorum ama tabi bu çok zor ve uzun sürüyor 1 saat onunla uğraşıyorum, kadınlar kulübünde bir sürü sayfa da yazı okudum (eşimin tlfnundan ben cezaliyim giremedim ) bu durumu yaşayıp beslenme reddi yaşayan o kadar çok kisi var ki beslenme reddi diye kendimi perişan ettim günlerdir ağlıyorum iki ayrı doktora gittim kilo almış diye beni umursamadılar bile bgn profosöre götürcez bakalım ne diyecek. Umarım geçici bir süredir çok üzülüyorum bu kızın huyu buysa diye
Evet şimdi 3 ay kontrolüne geldik bahsettim doktora keşif dedi o da . Kilosuna bakacağız oma göre yetersiz olup olmadıpını anlarız dedi. Günde 25 gram alması gerekşyormuş bizimki 24 gram almış. 1 gramın lafı olmaz dedi. Diğer ay bakarız normalin altında alırsa bi kaç öğün sağarak süt vermeyi gündeme getirebiliriz ama şuan gerek yok dedi . Bakalım bebikolar bizimle oynuyor resmenEvet keşif diye okudum ben de. Bir de 5-10 dakika doymak için yeterli bir süreymiş zaten. Dr Osman Gönülal o şekilde söylemişti. 10 dkyı geçmez, kimisine 5 dk da yeter şeklinde. Doyup oyuna çeviriyorlar belli ki, benimki de agu gugu yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?