- 29 Haziran 2022
- 3.885
- 2.184
- 83
- 32
Günaydın canım. Bebeğin günde 25 gr alması gerekiyormuş. Ama siz 11 günde tutturmadı diye takmayın bebekler bazen bi hafta çok az içüp diğer hafta daha fazla içebiliyor. Ben ilk 15 gün tarttığımda toplamda 300 gr almıştı inanılmaz moralim bozulmuştı ama kalan 15 günde daha fazla içip farkı kapatmış mesela . Sık sık tartmamak lazım o sebeple . Bazı haftaları-günleri birbirini tutmuyorGünaydın kızlar size bı sorum olacaktı
Bebeğim 3 gündür büyük tuvaletini yapmıyor çişli bez sayısı da 3ü geçmiyor stresten sütüm azalmıştır diye günde 2 3 kez 3 ölçek mama veriyorum memeyi itip çekiyor eliyle kıyafetlerimi tutup meme ucunu çek bırak yapıyor doğru dürüst içmiyor olanı da (yazdıklarınıza göre hepimizfe var bu durum normal sayıyorum) ama tuvaletini yapmaması çişli bezinde bu kadar az olması normal mi en son tarttığımda 11 günde 150 gram almıştı
Günsydın hoşgeldin. Valla grup sessizleşmişti sen yokken sanki iyiki geldinAy kızlar merhaba ceza yemişim giremedim buralaraşimdi girdim son yazılanları okuyabildim sadece herkes de bi beslenme gerilemesi gibi durum var sanırım, ayyy ben 2 haftadır kafayı yiyecem, memeyi bırakmıştı benimki hatırlarsanız sağıp veriyorum ve hala devam ediyorum çok şükür ama sütüm az olduğu için mama da veriyorum, iki haftadır nerdeyse hiç bişey istemiyor biberonu görünce bile almak istemeyip ağlıyor diliyle itiyor biberonu ben ısrarla verince alıyor, çok yoruldum, bu duruma gelmeden önce 2 buçuk 3 saatte bir acıkıp 120 CC leri çok rahat içen kızım şimdi 4 5 saatte acıkıp 40 50 CC anca içiyor sonrasini ben israrla işte 90 100 CC falan verebiliyorum ama tabi bu çok zor ve uzun sürüyor 1 saat onunla uğraşıyorum, kadınlar kulübünde bir sürü sayfa da yazı okudum (eşimin tlfnundan ben cezaliyim giremedim ) bu durumu yaşayıp beslenme reddi yaşayan o kadar çok kisi var ki beslenme reddi diye kendimi perişan ettim günlerdir ağlıyorum iki ayrı doktora gittim kilo almış diye beni umursamadılar bile bgn profosöre götürcez bakalım ne diyecek. Umarım geçici bir süredir çok üzülüyorum bu kızın huyu buysa diye
YaaaSen bensinkuzenime sordum dilimleyip çiğden tepsiye koyup dondurmuş sonra poşetlemiş tadı aynı olmuyor ama yoğurtla karıştırıp verdim dedi. Benim yoğurt seçeneğim yok belki elmayla filan püre olarak karıştırırım
Markette gezerken kavanoz meyve pürelerine baktım hep karışık kombinasyon yapmışlar. Bebikolar seviyor demekki
Antalya’da daha çok ve erken seçenek olur ya buralara göre fazla koyma sendeYaaaBen de o şekilde yapayım o zaman tek elma vermekten iyidir
3 hafta da 800 Gr almış ama işte 2 haftadır böyle yaaa hatta sin zamanlarda günlük aldığı miktar baya azaldıGünsydın hoşgeldin. Valla grup sessizleşmişti sen yokken sanki iyiki geldinbebişin kilosu iyiyse çok takma bence . Kilosu iyiyse femekki yeterince besleniyor takma . Kaç kilo almış 1 ayda?
Zaten yiyeceği ne kadar ki iki şeftali atsam yeter gibi geldiAntalya’da daha çok ve erken seçenek olur ya buralara göre fazla koyma sende
İş hayatı nasıl gidiyor bebişle? Zorluk çıkarıyor mu? Seninki daha büyük bizimkilere göre
3 haftada 800 gr şuanki ayın için çok çok iyi maşallah ona3 hafta da 800 Gr almış ama işte 2 haftadır böyle yaaa hatta sin zamanlarda günlük aldığı miktar baya azaldı
Aynen bir şeftali 4-5 öğün olurZaten yiyeceği ne kadar ki iki şeftali atsam yeter gibi geldi
Ben alışmışım bütün günün işini 3-4 saatte yapıp başka işlerle uğraşmaya, şimdi masada oğlan var. Bez değiştirdim, emzirdim, uyuttum derken yarım günlük işi anca yapabiliyorum. Bir de geçen hafta aşı krizimiz vardı. Bu beslenme sıklığı biraz azalırsa daha kolay çalışabilirim gibi geliyor.
Kısaca gözünü korkutma şimdiden, su soğuk ama girince alışılıyor
3 haftada 800 gayet iyi bence sen bu kilo alımına çok takıldın biraz rahatla artık normal seviyeye geldi yaptıkların işe yarıyor çabalarının sonuçlarını alıyorsun3 hafta da 800 Gr almış ama işte 2 haftadır böyle yaaa hatta sin zamanlarda günlük aldığı miktar baya azaldı
Evet canım bizde de akşamlaek başladı 2 gündür. 29 unda 3 ayı bitti,Kızlar biz de 3 aylık olduk bi kaç gündür sürekli meme çekiştirme emmeyi bırakma ağzında tutma sinirlenme varmeme reddi mi atak mı çözemedim tam da ona odaklanamıyorum okul işlerinden abladayım hep. Böyle bişi yaşayan var mı bu ara ?? İlk kızda da 4 aylık meme reddi yaşamuştım ama geçti sonra hem o mama içiyordu çokça
Valla atak başladı bu belirtiler 2 gündür var. Tam 3 aylık oldu.Kızlar bebeği kolik olan varsa belirtileri ne acaba artık hatta bi kaç gündür şüpheleniyorum felaket ağlıyor emmek istemiyor uyumamak için direniyor çıldırıyorum resmen atak felan da yok yani 10. Hafta içindeyiz akşam 6 dan uyuyana kadar huysuzlanıyordu ama bu huysuzlanma aşırı arttı
Erkekler maalesef çok bencil. Senin durumunu görüyor. Bi zahmet kendi yapsın o zaman.Maalesef erken 12.hafta atağındayız arkadaşım
Şuan o çıldırma köprüsüyimya uykusu olduğu için insan ağlar mı utanmasa niye uykum var diye bizi dövecek sanki uyumazkenbcok durup rahat veriyor gibi
Lohusalıkta yemediğim kafayı şu ataklarla yiyecem kesin
Birde üstüne kabız oldu günde 4 defa yapan çocuk tabi süt ve mamayı çığlıkla reddederse ne çıkaracak onu da bilmiyorum
Ha birde üstüne eşim neymiş işte daha çok doyuyormuş ben yemek yapmıyormuşum bir işe yaramıyormuşum gece gündüz çocukla yapışık ikiz gibiyiz beyefendinin isteklerine yetişip kendime ve eve yetişmiyormuşum birde sanki tuvalete gidecek vakit bulabiliyorum da
Evet bizim doktor şırınga ile verebilirsin demişti kilosunun yarısı kadarKızlar siz calpol u şırınga ile mi ml ölçüp veriyorsunuz? Mesela bebeğim 6 kilo, ben 3 mg şırınga ile vereceğim sanırım
Yapıyor sözde ama ben kafasına kakıp söyleyince yapıyor o da bın laf ve söylenmeler eşiğinde dün patladım artık öyle olunca da keyifçi ve hayat sana güzelci oldumErkekler maalesef çok bencil. Senin durumunu görüyor. Bi zahmet kendi yapsın o zaman.
İşte doktorların da yaklaşımları çok farklılık gösteriyor. Bizimkisi kitabi bilgiye göre hareket etti bu konuda. 15 günde 250-280 gr civarı almış, aylık 500 küsür eder, bu da az, mama versin diye düşündü hemen. Halbuki biz memeyi yeni yeni çözüyoruz, son bir haftada kilo almış çocuk, demek ki totale bakıp genel bir değerlendirme yapmak yerine daha kişiye ve vakaya özel yaklaşmak gerekiyor. Ama adam dümdüz yaklaştı. Bugün başka doktora gidecektik ama kardeşim burada böbrek taşı düşürmeye başlayınca randevuyu Çarşamba'ya attım.Neye istinaden sütünüz az dedi acaba ? İlk iki aydan sonra kilo alım hızı yavaşlıyormuş bu herkeste böyle . Benimde bugğn 3. Ay kontrolğm var kilosuna bakacsğız ve bana göre bu ay az kilo aldı gibi. Doktorumuz ne diyecek bakalım. Ama sütün az diyeceğini zannetmiyorum çünkü doktorumuz zaten bebeklerin normalin üzerinde kilo almasına çok sıcak bakmıyor
Evet aynen söylediğiniz gibi bilgilendirdim bende doktorumuzu. Normalde günlük 25 gr alması lazım bizimki 24 almış. Doktorumuza direkt şey dedim, bu ay sadece memeyi aldığı ilk aydı . Dolayısıyla biberon kadar iyi beslenemedi alışma sürecindeydik. Kendisi de evet ona rağmen gayet iyi dedi bundan sonraki aylarda takibini yaparız normalden çol daha düşük alıyorsa o zaman önceliğimiz ilk başta süt sağılıp meme emmesinden sonra verilir . O da olmazsa mama takviyesi gerekebilir dedi . Ama bahsettikleri tamamrm ihtimaller .İşte doktorların da yaklaşımları çok farklılık gösteriyor. Bizimkisi kitabi bilgiye göre hareket etti bu konuda. 15 günde 250-280 gr civarı almış, aylık 500 küsür eder, bu da az, mama versin diye düşündü hemen. Halbuki biz memeyi yeni yeni çözüyoruz, son bir haftada kilo almış çocuk, demek ki totale bakıp genel bir değerlendirme yapmak yerine daha kişiye ve vakaya özel yaklaşmak gerekiyor. Ama adam dümdüz yaklaştı. Bugün başka doktora gidecektik ama kardeşim burada böbrek taşı düşürmeye başlayınca randevuyu Çarşamba'ya attım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?