2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Günaydın canım. Bebeğin günde 25 gr alması gerekiyormuş. Ama siz 11 günde tutturmadı diye takmayın bebekler bazen bi hafta çok az içüp diğer hafta daha fazla içebiliyor. Ben ilk 15 gün tarttığımda toplamda 300 gr almıştı inanılmaz moralim bozulmuştı ama kalan 15 günde daha fazla içip farkı kapatmış mesela . Sık sık tartmamak lazım o sebeple . Bazı haftaları-günleri birbirini tutmuyor

Günsydın hoşgeldin. Valla grup sessizleşmişti sen yokken sanki iyiki geldin bebişin kilosu iyiyse çok takma bence . Kilosu iyiyse femekki yeterince besleniyor takma . Kaç kilo almış 1 ayda?

Yaaa Ben de o şekilde yapayım o zaman tek elma vermekten iyidir

Günsydın hoşgeldin. Valla grup sessizleşmişti sen yokken sanki iyiki geldin bebişin kilosu iyiyse çok takma bence . Kilosu iyiyse femekki yeterince besleniyor takma . Kaç kilo almış 1 ayda?
3 hafta da 800 Gr almış ama işte 2 haftadır böyle yaaa hatta sin zamanlarda günlük aldığı miktar baya azaldı

Antalya’da daha çok ve erken seçenek olur ya buralara göre fazla koyma sende
İş hayatı nasıl gidiyor bebişle? Zorluk çıkarıyor mu? Seninki daha büyük bizimkilere göre
Zaten yiyeceği ne kadar ki iki şeftali atsam yeter gibi geldi

Ben alışmışım bütün günün işini 3-4 saatte yapıp başka işlerle uğraşmaya, şimdi masada oğlan var. Bez değiştirdim, emzirdim, uyuttum derken yarım günlük işi anca yapabiliyorum. Bir de geçen hafta aşı krizimiz vardı. Bu beslenme sıklığı biraz azalırsa daha kolay çalışabilirim gibi geliyor.
Kısaca gözünü korkutma şimdiden, su soğuk ama girince alışılıyor

3 hafta da 800 Gr almış ama işte 2 haftadır böyle yaaa hatta sin zamanlarda günlük aldığı miktar baya azaldı
3 haftada 800 gr şuanki ayın için çok çok iyi maşallah ona arada daha az alabilir o kadar yıpratma kendini . Benim 1 ayda 720 gr almış. Doktor sorun yok dedi şusn için. Daha düşük olsaydı nedenlerine bi göz atabilirdik dedi

Selam kızlar bugün 3. Ayımız idi aşılar olduk yine. Rota 2. Doz ve bexsero 1. Doz aşımızı olduk. Bexsero biraz ağırmış yüksek ateş yapabilirmiş o sebeple eve gelir gelmez carpol verdim ateşi çıkmadan. Başka önereceğiniz bir şey var mıdır?

Aynen bir şeftali 4-5 öğün olur
Süt iznin yok mu kendi işinizmiş zaten öğlene kaç
Menenjit mi yaptırdınız? Aşıda benimkide huy değiştirdi resmen hatırlamak istemiyorum o günleri 15-20 gün sonra yine aşı var ilk gibi olmaz umarım
Kucak istemiyorsa iyi ana kucağınada koyabilirsin belki yanında götürebilmen büyük avantaj

3 haftada 800 gayet iyi bence sen bu kilo alımına çok takıldın biraz rahatla artık normal seviyeye geldi yaptıkların işe yarıyor çabalarının sonuçlarını alıyorsun iştahları her gün aynı olmuyor benimkide dün pek hevesli değildi zorlamadım kusuyor diye

Kızlar siz calpol u şırınga ile mi ml ölçüp veriyorsunuz? Mesela bebeğim 6 kilo, ben 3 mg şırınga ile vereceğim sanırım

Evet canım bizde de akşamlaek başladı 2 gündür. 29 unda 3 ayı bitti,
Valla atak başladı bu belirtiler 2 gündür var. Tam 3 aylık oldu.

Erkekler maalesef çok bencil. Senin durumunu görüyor. Bi zahmet kendi yapsın o zaman.

Erkekler maalesef çok bencil. Senin durumunu görüyor. Bi zahmet kendi yapsın o zaman.
Yapıyor sözde ama ben kafasına kakıp söyleyince yapıyor o da bın laf ve söylenmeler eşiğinde dün patladım artık öyle olunca da keyifçi ve hayat sana güzelci oldum boykot edecem bakalım işinei gelecek pişman mı olacak sabah işe giderken özür diledi ne dediğimi bazen bilmiyorum falan filan geveledi suratına kapattım kapıyı biraz burnu sürtünce anlamak zorunda kalır yada kendi işini kendi görür

L Lightning canım boykot olmayan mama bulabildin mı ben baby goat kullanıyordum ama çözülmesi zor oluyor değiştirmek istiyorum

İşte doktorların da yaklaşımları çok farklılık gösteriyor. Bizimkisi kitabi bilgiye göre hareket etti bu konuda. 15 günde 250-280 gr civarı almış, aylık 500 küsür eder, bu da az, mama versin diye düşündü hemen. Halbuki biz memeyi yeni yeni çözüyoruz, son bir haftada kilo almış çocuk, demek ki totale bakıp genel bir değerlendirme yapmak yerine daha kişiye ve vakaya özel yaklaşmak gerekiyor. Ama adam dümdüz yaklaştı. Bugün başka doktora gidecektik ama kardeşim burada böbrek taşı düşürmeye başlayınca randevuyu Çarşamba'ya attım.

Evet aynen söylediğiniz gibi bilgilendirdim bende doktorumuzu. Normalde günlük 25 gr alması lazım bizimki 24 almış. Doktorumuza direkt şey dedim, bu ay sadece memeyi aldığı ilk aydı . Dolayısıyla biberon kadar iyi beslenemedi alışma sürecindeydik. Kendisi de evet ona rağmen gayet iyi dedi bundan sonraki aylarda takibini yaparız normalden çol daha düşük alıyorsa o zaman önceliğimiz ilk başta süt sağılıp meme emmesinden sonra verilir . O da olmazsa mama takviyesi gerekebilir dedi . Ama bahsettikleri tamamrm ihtimaller .
Sizde sıkmayın canınızı bir sonraki ay sizin için daha önemli. Alışma süreci zorlu geçiyor çünkü daha az kilo almaları normal

Kızlar 3 ayda bebeğiniz kaç cm uzamış acaba ? Bebekten bebeğe farklılık gösterir biliyorum ama normali nedir bunun 49 cm doğmuş bir bebeğin 3 ay sonunda kaç cm olması beklenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…