2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Kızlar ne güzel hepiniz birşeyleri aştınız ben yapamıyorum yapabilsem artık kendimi atacam bı yerden ne anne olmayı becerebildim ne eş. Bebeğim hiç beslenmek istemiyor ve bgn 3 hafta oldu aynı şekilde o kadar az alıyor ki oda uykuya dalmak üzereyken falan ve söylemiştim böyle olan bir çok insan var hiç bi çözüm bulamayan, bende bulamıyorum ve en büyük korkum böyle devam etmesi ki bu durumlari yaşayanların böyle devam ediyor bgn artık hiç umudum kalmadı ve resmen yaşamak istemiyorum çünkü hamileligimin başında ölümden dönüp ameliyat olmamda dahil olmak üzere hiç yüzüm gülmedi ve ben pes ettim artık günlerdir uğraşıp besleyebiliyorum ve doktorlar kilosu iyi diye bişey yapmıyolar bgn uğraşmak istemedim hiç ve çok çok çok az beslendi doğal olarak ve hiç uğraşmak istemiyorum artık çocuğumdan soğudum sanki bana inat yapıyor gibi geliyor delirdim iyice. Hepiniz iyi olun bebekleriniz sağlıklı ve sağlıkla besleyebiliyorsunuz şükredin biz ne besleyebiliyoruz ne çare bulabiliyoruz

Canım benim hiç üzülme biziöde çaresiz oldupumuz zamanlar oluyor bn oturup ağlıyorum resmen bnmde geçen haftalarda asla besleyemiyırdum meme reddi yaşadık 20 25 gün sğrdü çocuk aç ve almıyor mememi savaş halimdeydik üzüntüden bnde hasta olduö ama geçti geçmeyecek bişey var mı ki şuan alıyor sanki o meme reddini yaşayan bndim niye oyle oldu niye birden düzeldi inana bilmiyorum ama hepsi geçiyor ve yalız değişsin bunu bil

İnşallah benim kızımın da iştahı düzelir ona o kadar üzülüyorum ki başka hiç bir şeyi gözüm görmüyor eşimi, tlfnda annemi kırdım geçtim bgn

Kızlar Osman Gönülal bir videosunda atak haftaları diye bir şey olmadığından bahsediyordu. Bana çok mantıklı gelmişti. Ta ki bugüne kadar 12. Haftadayız ve atak haftasıymış. Bir kaç gündür vardı zaten ama bugün resmen çok farklıydı bebem. Asla uyutamadım gündüz, yani sadece 10-15 dk, hiç durmadı hep kucak istedi. Etrafa bir bakışı var öyle bi inceliyor ki dikkatli dikkatli. Hani hergün bakıyordu ama bugün bi farklıydı ya. Uykusunda sürekli irkiliyor moro refleksiyle ellerini yukarı kaldırarak uyanıyor, iç çekiyor. Size komik gelebilir de bizim buralarda bi laf var “dingedek düştü” diye. Çok irkiliyor uykusunda korkutuyorlar sanki. Ben bunu gündüz çok yorulmasına bağladım. Etrafı inceledş algısı değişti herhalde ondan oldu. Hatta memeyi bile almadı saatlerce aç kaldı bakıncam diye en son açlıktan ağlama krizine girdi benzer şeyler yaşadınız mı 12. Hafta atağı kaç gün sürdü? Gündüz biraz biraz iş yapmaya başlamıştım ne güzel.
Onda da şöyle bi huyu var, bir anda çok yüksek tondan çırpınarak ağlıyor. Sesi çıkmıyor resmen ağlayacam diye ama bir anda oluyor/ Eşim alışık olmayınca korktu bugün. Sizinkşlerde böyle mi? İkizler burcu diye mi yoksa benimkinin huyu mu böyle merak ediyorum gülerken bi anda ağlıyor

Biz kızımda Besafe izofixli almıştık 6 aydan sonra kullanıma başladık 4 yaşından sonrada kaldırdık. Bazen minderle bazen normal şekilde kemer bağlayarak yolculuk ediyoruz
Besafe de vardı ama sadece teşhir ürünü kalmış ellerinde. Aslında benim aldığımdan daha uygundu onun fiyatı.
4 yaşından sonra neden kullanmadınız? Ben de acaba 12 yaşa kadar bebek koltuğunda oturmak istemez mi ki diye bir düşünmedim değil.

Bizde kraft ın 360 derece döneni aldık 2 aylık olduğundan beri de kullanıyoruz. Sizin de hayırlı olsun bebeğim inanılmaz seviyor koltuktan dışarıyı seyretmek çok hoşuna gitti. Sizde seveceksiniz
Tam olarak bu sebepten aldık biz de aslında. Benim oğlan epey kuduruk. Öyle sakin sakin oturmaz. İlla dışarıya bakmak ister. O yüzden arabasının ana kucağından dışarıyı göremediği, gömülü kaldığı için arabada epey huzursuzlanıyordu son haftalarda. Daha yüksek bir şey lazımdı yani bize. Bir de ana kucağını emniyet kemerini bağlayarak şehir içinde kullanıyorduk ama şehir dışına çıkarken isofixli güvenli bir şey olsun istedik

Kızlar bebeğiniz emzirirken uyursa veya uyku arası emerse gazını nasıl çıkarıyorsunuz? Benimki uyurken gaz çıkarmıyor garip şekilde ya da uyanıyor tüm emek boşa gidiyor
Çok zor soru Bu aralar ben de her gaz çıkarmadan yatırışımda bu soruyla boğuşuyorum. Gaz çıkarmadan yatırdığımda ya kusar da kusmuğu genzine kaçarsa gibi felaket senaryoları soktular aklıma. Az önce uykuda besledim mesela. Göze aldım artık ne olacaksa olsun deyip aldım omzuma, biraz gaz çıkartmayı denedim, çıkmayınca daha fazla dürtüp de uyandırmamak için yatırdım valla

Genel olarak yumurtalıkları yukarı kaymasın diye demişti
Bizde sleepy ile başladık şimdilerde molfixe geçtik. Arada prima da kullanıyoruz. Molfixte 4 numara kullanıyoruz onda bile beli sizin kadar birleşmiyor. Benim oğluş mu çok kilolu siz mi çok sıkıyorsunuz kafam karıştı

5600 dü en son kontrolde ama belki genetikten de olabilir çünkü bende ne kadar kilo alırsam alayım belim ince kum saati gibi çekiştirip parmak kontrolü de yapıyorum rahatlıkla giriyor araya parmaklarım hatta genis bile kalıyor iz falan da hiç olmadı karnında dün akşam arkadaşlar da sıkı değil mi diye söyleyince 1 parmak ara bıraktım cırtlar arasında yine zıbınla durmuştu arkası baya inmişti bı mıçsaydı batacaktik

Anladım canım benim oğlum doktor 6800 kg sağlık ocağı 7 kilo ölçtü beli rahat olsun diye sıkmıyorum çok ama asla da böyle birbirine kavuşmaz. Keşke 5 numara bez alsaymışız dedim.

Anladım canım benim oğlum doktor 6800 kg sağlık ocağı 7 kilo ölçtü beli rahat olsun diye sıkmıyorum çok ama asla da böyle birbirine kavuşmaz. Keşke 5 numara bez alsaymışız dedim.
Eğer rahatsa sızdırma yapmıyorsa çok sıkmana gerek yok aslında ama alt kısım geniş kalsın dediğim gibi eğer orası da darsa bı dahakine 5 alırsın canım

Ataklara ben de tam inanıyorum diyemem

Kızımı pespembe giydirmeme rağmen ismini söyleyince aaa erkek zannetmiştik diyen çok oluyordu çünkü erkeksi bir bakışı vardı kaşlarını hep çatardı.

Canım biraz rahat olmaya çalış. Zor biliyorum. Özellikle beslenme konusu mesela aklına geldikçe şey de “kilosu iyi, güzel kilo alıyor gerisi teferruat”. Bence öyle yani. Biz neden bebek beslensin istiyoruz? Kilo alsın diye. Seninki güzel kilo alıyoesa kilosu yerindeyse neden kendini harab ediyorsun kimş bebek var saat başı meme emiyor ama kilo alamıyor bence bu daha can sıkıcı nir durum. Neticede önemli olan kilo alıyor olması ve sağlıklı olması. Benimde bazı günler sütüm çok azalıyor bebek aç diye canım sıkılıyor ama çünkü anında kilo kaybı yaşıyor ilk 2 ay çok güzel kilo almasına rağmen artık iyi alamıyor gibi hissediyorum. İnan iyi kilo alırsa dert etmem az emmesini de aZ yemesini de

Belki de aşmadık, biraz daha alıştık. Benim bebeğim de mamayı az içiyor bu sıralar ve kg almamış, boy atmamıl ama ben elimden geleni yapıp akışına bırakıyorum aç olan bebek bir şekilde ya memeye ya mamaya saldırır zaten. Ek gıdada işimiz daha zor, konuştuğum çoğu insanda iki ay kilosu durmuş artık yenidoğan döneminde değiller her bebeğin iştahı, yapısı ayrı. Bir şeylerle savaştıkça daha da zorlanıyoruz, zorlukları var herkes için çeşit çeşit kimininki asla uyumuyor, kimininki kabız, kimininki kolik vs problem sadece şekil değiştiriyor ama biz güçleniyoruz. Sen de bu yolu izlemelisin, başından beri problem vardı ama öyle böyle sağlıkla 3.aya geldiler. Bir rahatsızlık olmasın, bu ay 1000 değil 500 gr alsa da şükür ağrısı sızısı, kalıtsal bir şeyi yok. Ayrıca 3 gr bile alsa ihtiyacından fazla beslenmiş demektir, kalori fazlası olmazsa kilo almaz, verir bir insan.
Kimsenin her şeyi aştığını düşünmüyorum, kızlar benim sıfır problem, aşşırı rahatım diyen varsa itiraz etsin lütfen. Hiçbir bebek kolay büyümüyor, saksıda kendi kendine yetişmiyor. O yüzden lütfen kendini daha fazla yıpratma

Merhaba sertlik nasıldı acaba boyut olarak ? Tamamı mı sertti bi kısım da mı sertlik vardı ben şuan bu durumdayım ve korkuyorum,3gün oldu neler neler yaptım geçmiyor asla,artık doktora gideceğim ama merak da ediyorum sizle aynıysam kendimi perişan etmeyeyim sütüm kesilmesin
Kaç günde tamamen geçti mesela ? Boyutu ağrısı nasıldı ?

Merhaba çok geçmiş olsun . 2 günde düzeldi benim , diğer göğüse göre süt daha az geliyordu . Sertlik bir noktadaydı ama boyutunu hiç hatırlamıyorum havluyu sıcak suya batırıp sıcak uygulaması yaptım onu hatırlıyorum gün içinde 3-5 kez yaptım. Sertleşen kısım ağrıyordu çğbkü üzerine yatamıyordum. Ama 2 gün sadece sürdü geçti. Korkmayın sizinde ciddi bir durum değildir bi kaç gün daha geçmezse doktora gidin olmadı ama kendinizi limdiden korkutmayın

Elinize minik bir sertlik mi geliyor, büyük bir alanda mı? Büyük oğlumu emzirirken elime ufak bir sertlik gelmişti ve tedbiren doktora gittim. Hormonal muhtemelen dedi. Takip ettik 6 ay. Hemen endişelenmeyin. Emzirirken böyle şeyler olabiliyor. Yine de görünün eğer ufak bir sertlikse. Yani muhtemelen mastit değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…