Soğuk kompres önermişti bize de hemşire geçen ay ki aşılardaBu aşı diğerlerine göre ağırmışdiğer aşıların hiçbirinde gıkı çıkmamıştı yavrumun. Soğuk kompres aklıma geldi benimde ama bebeklere uygun mudur onu bilemedim
İlk kızımda menenjit aşılarını 5 ayda başlamıştı bu sefer doktoru 3 ayda başlarız dedi biraz kafam karıştı :/
Aşılar 5 doz olduğu için son aşıda yürüyordu kızım ve ayagının üstüne basamamıştı
Evet sen ve bı arkadaşımız daha 4 5 gün yapmadığını söylemiştiniz ertesi günden itibaren oğlumda yapmadı siz söylediğiniz için endişe etmedim çişi de klimanın önünde olduğumuz halde azalma gösterince korktum şimdiye kadar 2 bez değiştirdim bakalım akşama kadar ne olacak ona göre yarın hastaneye götürürüm ablamda bağırsakları düzene girmeye başlıyor normal dedi de bakalım inşallah düzelirBenim bebeğin çişli bezi normaldi ama bir sy boyunca 4-5 gün aralıklarla kaka yaptı iki gündür sabah bir kere yapıyor bilmiyorum düzeldi mi bakıcam artık. Benimki de geç yapınca yapış yapıştı sarıydı rengi silemiyordum yıkıyordum hep aşırı yapıyordu birikinceYa bende Hataydayım aşırı sıcak ama hiç su ver demediler ama gece gündüz klima açık evde terlemesine fırsat kalmıyor
Yaptım bakalım sağolunSoğuk kompres önermişti bize de hemşire geçen ay ki aşılarda
Sankş yavaştan pişman oldum bile ben
Neticede doktorunuzun önerisiyle yaptırdınız, pek çoğu 3.ayda diyoe sanırım takvimde de 3.ay ama daha geç yaptırın diyen de çok gördüm. Aşı konusunda pek uzlaşabilmiş değil doktorlar anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun, şurup eminim düşürecektir iki güne kurtulmuş olursunuzSankş yavaştan pişman oldum bile benilk kez bi aşıda bu kadar ağrısı sızlaması ağlaması var ateşi de 38 üzerine çıktı şimdi şurup verdim . Grce uzun olacak
İnşallaj teşekkür ederimNeticede doktorunuzun önerisiyle yaptırdınız, pek çoğu 3.ayda diyoe sanırım takvimde de 3.ay ama daha geç yaptırın diyen de çok gördüm. Aşı konusunda pek uzlaşabilmiş değil doktorlar anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun, şurup eminim düşürecektir iki güne kurtulmuş olursunuz
DoğruKızlar ya bu carpolda herkes çay kaşıpı dşyorda çay kaşığını ölçtüm 2 ml çıkıyor. Neye göre çay kaşığı deniyor anlamadım6 kilo bebek için 3 ml verdim şırınga ile inşallah doğru vermişimdir
Teşekkür ederimBizim çocuk doktoru asm doktor ve hemşiresi kan alan hemşireler doğum yaptığım zaman ebeler hepsi hava çok sıcak mutlaka günde 3 çay kaşığı ver dedi şuan miktarı artırdık bazen kendisi bile istiyor bazı doktorlar vermeyin gerek yok diyo ama kime nerde götürdüysem mama veriyorsan hele ki mutlaka ver dedi benim içtiğim su bu havada bana yetmiyormuş terlemekten haksizda sayilmazlar bı oturuşta bi litre suyu içiyorum yarım saat sonra yalanmis gibi susayip terle kaybediyorum
Bulunduğumuz şehir inanılmaz sıcak olduğu için günde 2 çay kaşığı su veriyoeum doğduğundan beri . Doktorumuz önermiyor ama su vermeyin dedi. Ben biraz eskilerin kafasıyla hareket ettim ve verdim
Ben de ısrarla vermiyordum ama çok sıcak olduğu için arada veriyorum çok az. Şeker katmıyorum.Ağzını ıslatsın, ferahlasın biraz diye. Bazı doktorlar da çok sıcakta verilmesini öneriyor
Tabi vermenin elbette sebebi vardır düzene girecek inşallah bebişlerEvet sen ve bı arkadaşımız daha 4 5 gün yapmadığını söylemiştiniz ertesi günden itibaren oğlumda yapmadı siz söylediğiniz için endişe etmedim çişi de klimanın önünde olduğumuz halde azalma gösterince korktum şimdiye kadar 2 bez değiştirdim bakalım akşama kadar ne olacak ona göre yarın hastaneye götürürüm ablamda bağırsakları düzene girmeye başlıyor normal dedi de bakalım inşallah düzelir
Benim oğlumda terlemiyor zaten klimasız nefes alınacak gibi değil hep açık ama yine de ver dediler vermediğimde hemen urat kristalleri oluyor
Canııım, her açıdan kolaylıklar diliyorum sana. Evren'in yeni eve alışma çabasına, üst kattaki yetiştirilmeyi unutmuş oldukları canavarlara ve 582924 kişilik mevlüteHanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.
Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.
İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktuİlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...
Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...
Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?
Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...
Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdirHaa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım
Merak ettim naptınKızlar yarın işe gidicem bana dua edinbebişi götürüp götürmeme konusunda aşırı kararsızım. Ev iş arası 25 dk falan arka koltukta ağlarsa elim ayağıma dolaşır. Kv yi götürsem okuldakiler aa ne güzel işte desteğin var başla der. İşe götürmeyip evde bıraksam hem göğsüm şişiyor hem biberon almasından korkuyorum meme reddi yaparsa diye. Hemde götürürsem rezilliğimi bebişin küçüklüğünü görüp belki ona göre davranırlar. Bi taraftan okulda işlerim var izin konusunu konuşacağız dekanla (yıllık izin verip vermeme konusu), ya bebekle çıkıcam yanına ( gözüne sokar gibi olacak sanki ama) ya da okulda birilerine bırakıp çıkıcam.
Selam hanımlar ben temmuz annesiyim birsey soracagim şu kanatarak yikama işi kaç aya kafar yapılıyor bilen varmi
Banyo suyunu mu kaynatıyorsunuz? Valla ilk kez sizden duydum ama 5 yeğenim, 1 de kendi bebeğim var biz hiç öyle yapmadık sansa demek ki bir şey olmadı şükürSelam hanımlar ben temmuz annesiyim birsey soracagim şu kanatarak yikama işi kaç aya kafar yapılıyor bilen varmi
İçme suyunu kaynatıp soğutuyorumBakalım ben de bir soracağım yeni doktorumuza. Bazen gerçekten bir iki damla su versem serinleyecek gibi hissediyorum. Gerçi yazın en sıcak günlerini de geride bıraktık artık. Ankara'da akşamları 15 dereceye düşüyor sıcaklık.
Peki su verenler nasıl bir su veriyorsunuz? Kaynamış su mu? Yoksa bebek için ayrı bir su var mı?
Bebeği mi su kaynatarak yıkıyorsunuz anlamadım eğer öyleyse ben iki oğlumu da hiç su kaynatarak yıkamadım
Bence biberon kaynatmayı soruyordur ben öyle yordumBanyo suyunu mu kaynatıyorsunuz? Valla ilk kez sizden duydum ama 5 yeğenim, 1 de kendi bebeğim var biz hiç öyle yapmadık sansa demek ki bir şey olmadı şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?