2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Ya kızlar şu bexsero aşısını vurmaz olaydım. Hiçbir aşıdan etkilenmeyen, ne vurulurken ne sonrasında asla ağlamayan bebeğim sabahtan beri helak oldu ağlamaktan . Calpol verdim ateşi şuan için yok ama ağrısı var belli ki bacağı ağrıyor gibi mahvoldu çoxuk. Şurup dışında hir öneriniz var mı bacak ağrısı için? Dokununca bile ağlıyor

Biz tatilde beyefendiyi bebek arabasında tutamadık zaten kucağımızda dolaştı kanguruyu da unutmuştuk
Yaa kucakta gerçekten zor oluyor hem çok küçükler hemde sırt üstü kendilerini ittikleri için çok zorluyor

Çok gözüm korkuyor aşılardan artık Ağrı için yetişkinlerde belki soğuk kompres yapılabilir ama bebeklerde sakıncası olur mu bilemedim.

Kızlar sabah kabızlık ve çişli bez sayımızin az olduğunu söylemiştim hemsiremize yazdım sıcaktan olur daha fazla emzir dedi yarım saatte bir su meme mama zorla tıktım ağzına bide her susadigimda kahvaltıda yatmadan önce kayısı meyvesuyu içtim çok şükür 3 günün sonunda büyük tuvaletini yapabildi ama çok afedersiniz yapış yapış sıvı ve kahverengiydi ama bunu takmayacam şimdi zil takıp oynayabilirim
Size de güzel haberi vermek istedim

Ayyy azalsın benim endişelerim ,kaygılarım yaaa çünkü cidden tükettim kendimi geçen hafta eşimin köyüne gittik 8 saat yol, Sinop'a ne güzel orman havası orda bu icmedikcebdarlandim hiç biyere sigamadim iki haftalığına gitmiştik 4 gün sonra döndük geldik

Gözün aydın canım. Ben bu su konusunu sormak istiyorum ya. Senin su verdiğini biliyorum. Başka veren var mı? Biz vermiyoruz. Geçen gün 6 aylık bebeğe bile su vermek için biraz daha beklemek gerekir dedi biri. Annemler zamanında bize daha ilk doğduğumuzda şekerli su vermiş. Benim kafam çok karıştı bu su konusunda. Ne diyorsunuz hanımlar bu işe?

Teşekkür ederim Bizim çocuk doktoru asm doktor ve hemşiresi kan alan hemşireler doğum yaptığım zaman ebeler hepsi hava çok sıcak mutlaka günde 3 çay kaşığı ver dedi şuan miktarı artırdık bazen kendisi bile istiyor bazı doktorlar vermeyin gerek yok diyo ama kime nerde götürdüysem mama veriyorsan hele ki mutlaka ver dedi benim içtiğim su bu havada bana yetmiyormuş terlemekten haksizda sayilmazlar bı oturuşta bi litre suyu içiyorum yarım saat sonra yalanmis gibi susayip terle kaybediyorum

Çok gözüm korkuyor aşılardan artık Ağrı için yetişkinlerde belki soğuk kompres yapılabilir ama bebeklerde sakıncası olur mu bilemedim.
Bu aşı diğerlerine göre ağırmış diğer aşıların hiçbirinde gıkı çıkmamıştı yavrumun. Soğuk kompres aklıma geldi benimde ama bebeklere uygun mudur onu bilemedim

Bulunduğumuz şehir inanılmaz sıcak olduğu için günde 2 çay kaşığı su veriyoeum doğduğundan beri . Doktorumuz önermiyor ama su vermeyin dedi. Ben biraz eskilerin kafasıyla hareket ettim ve verdim

Chatgptye sordum 5 10 dk beze sarılı akuyle soğuk kompres yapılabilir diyo çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır kuzu

Özellikle tecrübeli annelere bir soru sormak istiyorum, bebişler ellerini bilinçli kullanmaya ne zaman başlar? Bir şeye uzanmak, tutmak anlamında. Yapay zeka 4.ay diyor ama inanasım gelmedi o kadar yakın mı gerçekten

Ben de ısrarla vermiyordum ama çok sıcak olduğu için arada veriyorum çok az. Şeker katmıyorum.Ağzını ıslatsın, ferahlasın biraz diye. Bazı doktorlar da çok sıcakta verilmesini öneriyor

Benim bebeğin çişli bezi normaldi ama bir sy boyunca 4-5 gün aralıklarla kaka yaptı iki gündür sabah bir kere yapıyor bilmiyorum düzeldi mi bakıcam artık. Benimki de geç yapınca yapış yapıştı sarıydı rengi silemiyordum yıkıyordum hep aşırı yapıyordu birikince Ya bende Hataydayım aşırı sıcak ama hiç su ver demediler ama gece gündüz klima açık evde terlemesine fırsat kalmıyor

güzel bir fırsat olmuş aslında temiz hava gibisi yok neyse bugünlerde geçecek biraz büyüdükçe rahatlıcaz

İlk kızımda menenjit aşılarını 5 ayda başlamıştı bu sefer doktoru 3 ayda başlarız dedi biraz kafam karıştı :/
Aşılar 5 doz olduğu için son aşıda yürüyordu kızım ve ayagının üstüne basamamıştı

Ben hiç su vermedim ilkinde de bunda da hiç önermedi dr um da 6 sylık basladık hep. Bu hafta da rota ve bexero olcak herhalde aşıı inşallah şifa olsun

Özellikle tecrübeli annelere bir soru sormak istiyorum, bebişler ellerini bilinçli kullanmaya ne zaman başlar? Bir şeye uzanmak, tutmak anlamında. Yapay zeka 4.ay diyor ama inanasım gelmedi o kadar yakın mı gerçekten
Valla ben eski videolara bakıorum küçücükken neler yapıyomus 6 aylık etkinlik yaptırıyomusum mama sandalyesinde bantları söküyomuş başkası dese görmeden inanmam ama yapıo bu veletler herşeyi çok bilinçli olmasa da el atıyorlar uzanıyorlar demek istemiştir. Şimdi eller ayaklar keşfediliyo yavaş yavaş bi bakmışsın ayaklarını yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…