Çok teşekkür ederim inşallah benim de geçerMerhaba çok geçmiş olsun . 2 günde düzeldi benim , diğer göğüse göre süt daha az geliyordu . Sertlik bir noktadaydı ama boyutunu hiç hatırlamıyorumhavluyu sıcak suya batırıp sıcak uygulaması yaptım onu hatırlıyorum gün içinde 3-5 kez yaptım. Sertleşen kısım ağrıyordu çğbkü üzerine yatamıyordum. Ama 2 gün sadece sürdü geçti. Korkmayın sizinde ciddi bir durum değildir bi kaç gün daha geçmezse doktora gidin olmadı ama kendinizi limdiden korkutmayın
Bir parmak boğumu kadar var ve ağrılı bi yere çarpmış gibi bi Ağrı durduk yere ağrı yok değince ağrıyorElinize minik bir sertlik mi geliyor, büyük bir alanda mı? Büyük oğlumu emzirirken elime ufak bir sertlik gelmişti ve tedbiren doktora gittim. Hormonal muhtemelen dedi. Takip ettik 6 ay. Hemen endişelenmeyin. Emzirirken böyle şeyler olabiliyor. Yine de görünün eğer ufak bir sertlikse. Yani muhtemelen mastit değilse.
Mastit de bölgesel bi sertlik ağrı mı olur tüm meme mi ağrır ?Mastitte uzman benimmastit veya kanal tıkanıklığı olduğunda sütümün çok azaldığını bende fark ettim. Hatta 2-3 hafta bebeğim hiç kilo almadı. Meme grevi yaptı sinirlenip. Hiç bir şey yapmadım, zamana bıraktım. Kendiliğinden düzeldi. Antibiyotik yüzünden değil mastit yüzünden azalıyor süt bence. Birde sağımda benim hiç gelmiyordu makineye, senin yine az da olsa gelmiş. Sütüm vardı emince açık olan kanallardan geliyordu ama normale göre az olumca sinirlemiyordu bence. Kısaca Stres yapma zamana bırak. Düzeliyor
Bence halen daha dört dörtlük olanımız yok çünkü her gün farklı şeyler oluyor. Benimde önceden saatlerce uyumayan bebeğim şimdi uyanıklığı 1 saati geçince kucakta bile durmuyor uyutana kadar ağlıyor memeyi istemiyor uyuyuncada kucaktan indirdiğin an uyanıyor hiçbir iş yapamıyorum mutfakta 2 gün öncesinin bulaşıkları duruyor mesela senin farklı tür sorunun vardır benim farklı tür. Bebeğim neşeli sakinken seviyorum huysuzken sabrım taşıyor sinirleniyorum mesela. Sende bu konu üzerinde fazla durduğun için muhtemelen bebeğine karşı öyle hissediyorsun. Serbest bırak ne kadar içiyorsa o kadar içir ay sonu kontrolde az gelirse kilosu o zaman bir şeyler yapmaya çalış en azından rahatlamış olursunKızlar ne güzel hepiniz birşeyleri aştınız ben yapamıyorum yapabilsem artık kendimi atacam bı yerden ne anne olmayı becerebildim ne eş. Bebeğim hiç beslenmek istemiyor ve bgn 3 hafta oldu aynı şekilde o kadar az alıyor ki oda uykuya dalmak üzereyken falan ve söylemiştim böyle olan bir çok insan var hiç bi çözüm bulamayan, bende bulamıyorum ve en büyük korkum böyle devam etmesi ki bu durumlari yaşayanların böyle devam ediyor bgn artık hiç umudum kalmadı ve resmen yaşamak istemiyorum çünkü hamileligimin başında ölümden dönüp ameliyat olmamda dahil olmak üzere hiç yüzüm gülmedi ve ben pes ettim artık günlerdir uğraşıp besleyebiliyorum ve doktorlar kilosu iyi diye bişey yapmıyolar bgn uğraşmak istemedim hiç ve çok çok çok az beslendi doğal olarak ve hiç uğraşmak istemiyorum artık çocuğumdan soğudum sanki bana inat yapıyor gibi geliyor delirdim iyice. Hepiniz iyi olun bebekleriniz sağlıklı ve sağlıkla besleyebiliyorsunuz şükredin biz ne besleyebiliyoruz ne çare bulabiliyoruz
Büyük ihtimalle süt birikmesi kaynaklı. Geçmiş olsun. Ates ve halsizlik de eşlik ediyorsa doktora gitmek iyi olabilir.Bir parmak boğumu kadar var ve ağrılı bi yere çarpmış gibi bi Ağrı durduk yere ağrı yok değince ağrıyorüzerine yatınca vs ağrıyor.
Umarım yoktur çok sağolun
TeşekkürlerBüyük ihtimalle süt birikmesi kaynaklı. Geçmiş olsun. Ates ve halsizlik de eşlik ediyorsa doktora gitmek iyi olabilir.
Canım Allah senden de videoyu paylaşandan da razı olsun bizde de kabızlık 3 günü geçmişti oğlum ikinmaktan yüzünü gözünü parçaladı monovit d3 bizde galiba kabızlık yaptı hem dün kullanmadım hemde bu sabah bunu yaptım vee dolu dolu bi bezKızlar instg. Bi video gördüm kaka yaptirma videosu yorumlarda hep olumluydu
Yaptim kaka yapti ama rengi yeşil
Bir sey olmaz dimi
Yöntem de bu
Elinizle masaj yaparak orada biriken sütü dağıtmaya çalışabilirsiniz. Ben bu işi banyoda yapıyorum bir taraftan da süt sağıyorım, iiy geliyor. Çok geçmiş olsunTeşekkürlerAteş halsizlik yok açıkçası.
Onları da yaptım o an yumuşıyor sanki sonra yeniden sert ya da bana öyle geliyor ama ağrısı net değişmediElinizle masaj yaparak orada biriken sütü dağıtmaya çalışabilirsiniz. Ben bu işi banyoda yapıyorum bir taraftan da süt sağıyorım, iiy geliyor. Çok geçmiş olsun
Bende yaptım olmadı yanlış mı yaptım acabaCanım Allah senden de videoyu paylaşandan da razı olsun bizde de kabızlık 3 günü geçmişti oğlum ikinmaktan yüzünü gözünü parçaladı monovit d3 bizde galiba kabızlık yaptı hem dün kullanmadım hemde bu sabah bunu yaptım vee dolu dolu bi bez
Ayy hayatta aklıma gelmezdi bı gaz veya tuvaletin beni bu kadar sevindirecegine başkasının çocuğu yapınca ay of diye uzaklaşırdım kendi çocuğumda halay cekesim geliyorçok teşekkür ederim
Bunlarda kabızlığın bize bıraktığı izler (hemde sıfır tırnakla)
Öncesinden gaz masajı yapıp biraz gazını cikar bacaklarını açık pozisyonda karnına çek ellerini ayaklarının altına koyarak destekle sonra parmaklarınla gösterilen yeri ortaya doğru gelecek şekilde bastırıp 20ye kadar say bizde 10da etki etti yine 20yi tamamlayıp düz zemine koydum kalanı da yaptı canım bende dün gösterilen şekilde yaptım olmadı bugün böyle yapınca olduBende yaptım olmadı yanlış mı yaptım acaba
Deniycem tekrar teşekkür ederimmm. İnşallah tekrar yaşamaz miniğinnÖncesinden gaz masajı yapıp biraz gazını cikar bacaklarını açık pozisyonda karnına çek ellerini ayaklarının altına koyarak destekle sonra parmaklarınla gösterilen yeri ortaya doğru gelecek şekilde bastırıp 20ye kadar say bizde 10da etki etti yine 20yi tamamlayıp düz zemine koydum kalanı da yaptı canım bende dün gösterilen şekilde yaptım olmadı bugün böyle yapınca olduinşallah sizde de işe yarar çocuğumun yüzüne renk geldi resmen ıkınıp kasilmaktan kızarmıştı kaç gündür
Puset örtümüz kırmızı kalpli yani ordanda belli aslında sohbet olsun diye mi yapıyorlar anlamadım
Baharda uzun kollu body tek giydiriyordım ben genelde. Kışın kısa kollu body, üzerine tulum ya da alt üst pijamalar. Dışarı çıkarken mont gibi tulumlar oluyor o gerekir. Bebek arabası için de tulum var, soğuk havalarda onu da çok kullandım. Alt üst daha rahat oluyor bence altını değiştirirken.Kızlar kış için alışveriş yapmayı düşünüyorum 5-6 aylık olacaklar ne giydirilir? Evde ızun kollu zıbın patikli pijama , dışarda takımlar mı acaba? İçine de kolsuz atlet. Ya da takım için erken mi olur üstünde çok toplanır mı acaba. Evde tulum daha mı iyi olur? Hiç bİlemedim
İnşallah tüm kuzularımız atlatıp hiçbiri tekrar yaşamasınDeniycem tekrar teşekkür ederimmm. İnşallah tekrar yaşamaz miniğinn
Şu an kilosu aynı ama uzun zmandir ve benim zorlamamla gidiyor yani zorla değilde o çıkarıyor ben ısrarcı davranip veriyorum tekrar şu son zamanlar ısrarcı davransamda almıyor inşallah iyi olur çok üzülüyorum dua edin lütfen bizeCanım biraz rahat olmaya çalış. Zor biliyorum. Özellikle beslenme konusu mesela aklına geldikçe şey de “kilosu iyi, güzel kilo alıyor gerisi teferruat”. Bence öyle yani. Biz neden bebek beslensin istiyoruz? Kilo alsın diye. Seninki güzel kilo alıyoesa kilosu yerindeyse neden kendini harab ediyorsunkimş bebek var saat başı meme emiyor ama kilo alamıyor bence bu daha can sıkıcı nir durum. Neticede önemli olan kilo alıyor olması ve sağlıklı olması. Benimde bazı günler sütüm çok azalıyor bebek aç diye canım sıkılıyor ama çünkü anında kilo kaybı yaşıyor ilk 2 ay çok güzel kilo almasına rağmen artık iyi alamıyor gibi hissediyorum. İnan iyi kilo alırsa dert etmem az emmesini de aZ yemesini de
Canım Allah senden de videoyu paylaşandan da razı olsun bizde de kabızlık 3 günü geçmişti oğlum ikinmaktan yüzünü gözünü parçaladı monovit d3 bizde galiba kabızlık yaptı hem dün kullanmadım hemde bu sabah bunu yaptım vee dolu dolu bi bez
Ayy hayatta aklıma gelmezdi bı gaz veya tuvaletin beni bu kadar sevindirecegine başkasının çocuğu yapınca ay of diye uzaklaşırdım kendi çocuğumda halay cekesim geliyorçok teşekkür ederim
Bunlarda kabızlığın bize bıraktığı izler (hemde sıfır tırnakla)
Benim yemek saatlerim düzenli değil hiç bakmıyorum artık miktarına az çok öyle emziriyorum. Bir doktor yemek değil su önemli diyordu.Kızlar az yemek yediğinizde ya da geçiştirdiğinizde sütünüzde azalma oluyor mu? Yalnız bebeğe baktığım için bazen yiyemiyorum vs o zamanlarda sütüm resmen minnacık oluyor . Mesela bugün kahvaltıyı 12 gibi ancak yapabildim ve sabah sabah sütüm o kadar az kü.
İşin kötü yanı bebeğim tayzikli süte alıştığı için göğüslerim yumuşadığı an almıyor memeyişimdi ne yapsam diye düşünürken sağmak geldi aklıma . Sağınca süt artıyor çünkü . Sağdığım da boşa gitmesin bebişe vereyim dedim ama kaşık biberonu ve şırıngayı o kadar unutmuşki içmeyi bilmiyor yarısı üzerine döküldü biberona da asla cesaretim yok 2. Ayında memeyi almış bir bebek olduğu için meme reddi korkusundan kaşık biberonu bile zor verdim ya memeyi almazsa diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?