2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
AngelHeart canım bunun bacak kısmı ve sırtı doğru konumda değil. Bebek için diyorum. M şeklinde olması gerekiyor bacakların, dizden destekli olması gerekiyor. Sırtı da C şeklinde olmalı omurga sağlığı için

Maalesef uygun fiyatlı ve doğru kullanımda olan bi kanguru bilmiyorum. Uygun olsun diye sling kullanılabilir belki onda da bacak ayarlaması yapılabilir ama kafa desteği yok onun da. Solomombaby markası var onun fiyatları uygun. Eskiden de popülerdi.

Ben neko kullanıyorum, temiz bir ikinci el de bakabilirsiniz. (Ben de çok ikinci el ürün aldım)

Tuzla istanbul , 18.000 den 27.500 e çıkması normal mi ?
Tuzla ilginç bir şekilde pahalı
Kartalda arkadaşım 15 e verdi , Bursa’da arkadaşım aylık 18 ama yıllık kayıtta +3 ay hediye ettiler yine 15 geldi ama tuzla geçen yol bile 15 e yoktu
Beyaz yaka ağırlıklı olunca düdüklüyorlar

Ben sling işini ikinci bebede de beceremedim. Boba sling aldım yumuşacık kumaşı. Ama yok yapamıyorum bir dünya video izledim, olmuyor. Kanguru daha garanti bence.
Nekoya ilave olarak boba da iyi.
Ben de boba ve ergobaby arasinda kalmistim. Yüzü öne dönükte kullanıldığı için ergobaby omni 360 aldim.

AngelHeart İkinci el için Facebookta babywearing Türkiye grubuna göz atabilirsiniz.

Ben anlamıyorum diye chate sormuştum o pozisyonu uygun demişti acaba ayarlanıyor mu yoksa bilmeden yanlış mı aldım
Linki paylaşınca şöyle demişti

Molmini Plus bel destekli kanguru ergonomik diye geçiyor. Yani:

Bebeğin kalça ve bacak pozisyonu (M pozisyonu) destekleniyor. Bu, dizlerin popodan yukarıda olduğu, kalçaların doğal açıda olduğu pozisyon — kalça çıkığı riskine karşı en sağlıklı duruş.

Oturma yeri geniş; bacaklar serbestçe yanlara açılabiliyor, bu da kalça gelişimi için olumlu.

Son düzenleme:
Arkadaslar kres fiyati konusmussunuz , ben avrupa yakasinda oturuyorum 31-32bin aylik en ucuz acilan kapi ne fiyatlar var bundan fazla bilseniz… Allah yardimcimiz olsun gercekten. 2 cocugu ayni seviyede okutmak istiyo insan ama simdi boyleyse kresler iki uc yila 500 binlere cikar total de

Kizimin veli toplantisina gidiyoruz ama iste bu da ayri bir dunya ve heyecan hem cocuk icin hem anne icin ilk kez bu kadar ayri ve uzun kalcaz donustede bexero ve rota ya goturcem bebegi de korktum simdi ben de ates agri falan hatirlamiyorum o kadar, uzulmeyin siliyor yani hafiza ilerde tekrar bebek isterseniz diye diyorum

Günaydın arkadaşlarım dün bexsero aşısı konusunda sanırım herkesi ürküttüm biraz o yüzden güncelleme yapmak boynumun borcu dün en son gece 12 de ateşi 39 u buldu 3. Kez carpol vermiş oldum. Son verdiğim carpolden sonra ateşi düştü ve tüm gece bir daha yükselmedi çok şükür sadece ateş dışında ağrılı da bi aşı diye anladım ben çünkü sabaha kadar bebeğim yarım saatte bir uyanıp ağladı. Gözü kapalıyken bile ağlıyordu yani ağrıdan olduğu belliydi(ama bazı arkadaşlarımda asla ağrı olmamış).
Bu sabah ise bebeğim iyi çok şükür. Ateşi yok. Ağrısı da yok gibi

Kesinlikle yaa.. sizin ilk çocuğunuz mu ?

Kreş konusunda izmirde de fiyatlar çok uçuk maalesef. Size şöyle bir tavsiye verebilirim ki erken kayıt avantajları oluyor. Mesela seneye kaydedecekseniz kaydını bu sene yıl sonuna doğru yapmalısınız .
Burda gönderen arkadaşlarım genelde yıllık fiyatlardan bahsediyorlardı erken kayıt ile 300 bin civarına kaydettiler . İlk okula başladıklarında fiyatlar daha da uçuk.
Bizde de maalesef bebeğim büyüyünce aynı problemi yaşayacağız çünkü anne baba çalışacak ve çocuğa bakacsk hiç kimsemiz bu şehirde olmadıpı için özel okula göndermek zorundayız . Devlet okullsrı belli bir saate kadar tutuyor çocukları(ilk okul dönemlerinden bahsediyorum). Dolayısıula yanına annesi ailesi olmayanlar özel okula eğitimden ziyade zorunda kaldığı için göndermek durumujda kalıyor . Çocuk daha uzun sürede okulda kalsın diye gönderiyor hir çok çalışan.
Arkadaşlarıkın bir çoğu özelden alıp devlet okuluna vermek istedi mesela ama devlet okulunda saatler daha kısa olduğu için çıkışta çocuklarına bakacsk kimse olmadıpı için tüm maaşı verme pahasına özele göndermek zorımda kalfılsr.
Bu durumda çalışmamız gerçekten ne kadar mantıklı onu da bilmiyorum ama binbir emek vererek girdiğimiz işlerden de ayrılmak istemiyoruz elbette

Kesinlikle yaa.. sizin ilk çocuğunuz mu ?
İkinci ilkini biraz pandemi biraz ananane babaanne idare ettik 4 yaşında da devletin anaokuluna yolladık.
Buyılda yine devletin 5 yaş anaokuluna gidecek
Şuan için özel okullara karşıyım ama bakan yoksa küçük yaş için kreşten başka alternatif olmuyor.

Umarım sizin de yolunda gider, alırsınız izninizi. Bazı insanlar gerçekten kötü ve fesat. Ve yine bazı insanlar bunu hemen görebiliyorken ben diğer göremeyen gruptayım. Yüzüme gülen herkesi iyi sanıyorum. Çünkü ben sevmediğim birinin yüzüne gülmüyorum. Eşim kızdı, sen herkes için iyi düşünmeye devam et böyle diye. Böylelerine en güzel cevap güzel işler yapıp onları da görmezden gelmek sanırım. Beni etkilemesini istemiyorum ama duygusal da bir insanım. Balık burcu olmak çok zor

Benim yaşadığım mahalledeki ilkokul 2 buçuk gibi bitiyor hergün okul sonrası kursları varmış satranç , drama , robotik fln. Sonrasında da okulun sokağında etüt merkezi varmış , oradaki ablalar abiler çıkışa gelip çocukları alıp etüt merkezine götürüyorlarmış ödevlerini yapıyorlar akşamda anne baba ödevsiz çocuğu alıp evine geçiyormuş.
Bana tatlı geldi açıkçası
Ama diğer türlü benimde iş arkadaşlarım sırf alması vermesi etkinliklere götürmesi zor olduğu için çocuklarını özele yolluyorlar. Ama buyıl artan fiyatlar ve enfilasyondan devlete aldı çoğu

Teşekkür ederim beklemiyordum telefonda öyle konuşmamıştı çünkü ama çok şükür verdi.

Üniversite gerçekten öyle ve hani bu kıskançlık da saçma. Çünkü etrafındaki 5 kişinin ortalamasıymışsın ya, etrafında iyi başarılı insanlar varsa sende öyle olursun. Devlet kurumu bu, amacımız bilim üretmek ve öğrenci yetiştirmek, herkese yetecek yer var, bu öne çıkma kendini gösterme çabası niye. Yıkıcı bir hırs var bazılarında sadece ben iyi olayım istiyorlar. Bana çok saçma geliyor. İnsanız yaa, hastalık da bizim için sağlık da, herşey kariyerden ibaret değil. Bu yüzden ilerlenmiyor işte birbiriyle uğraşan insanlar yüzünden. İşini yap kardeşim başkalarıyla uğraşma. Bu arkadaş kendisi de ücretsiz izin almıştı ve onun işlerini de kalanlar olarak biz yapmıştık. Ama yaptığı bir birimlik işi beş birimlik olarak hocalara satabilen cilveli konuşkan albenili birisi. Hocalar çok seviyor kendisini. Ben onla baş edemem, uzak durmak en iyisi.

Valla çok ağlayınca insan geriliyor nefessiz kalacak diye de korktum.

Mübalağa etmemiştim, ciddiydim Büyük kızıma da yaptırmamıştım o zamanlar sanki çok bilinmiyordu sonradan da ihmal ettim. Aşırı önemliyse yaptıracağız tabi

Çok güzel bir okulmuş gerçekten ne güzel devlete alırsan da kalan vakit için bakıcı tutman gerekiyor o da özelle neredeyse aynı paraya gelmiş oluyor ben kendim için söylim mesela brnde eşimde 6da işten çıkıyoruz akşam. Ve biz okuldsn almazsak okuldan alacsk ya da bakscsk tek bir akrabamız yok burada . Mecburen sabahtan en az 5 e kadar kalabileceği bir okul gerekşyor

Okuldan ciktim simdi ozel asilari da hatirlattilar salgin cok oluyor vs diye o yuzden sevindim bugun yaptirdigima, abla getircek bir suru virus

Zeyzeycim çok sağ ol, her zamanki gibi empatine sağlık Kv konusunu zihnimde kapatmaya çalışıyorum. Değişmeyecek, hep böyle şeyler yapacak bu kadın. Yine uzakta tutmak zorunda kalacağım, bana başka çare bırakmıyor. Üst kat komşularımız konusu ise biraz ters köşe oldu açıkçası. Rahatsızlığımızı kibarca ilettik. İnsanlar çok mahcup oldular. İki tane kreş yaşında, bir tane de yenidoğan çocukları varmış. Elimizden geleni yapacağız, gerekirse halıların altına karton serip ses iletimini azaltacağız dediler. Bu sefer ben üzüldüm hallerine. Kek yaptım götürdüm Sulu gözlü bir cimcime olduğumu söylemiş miydim

Arkadaşlar ya sizin de çocuklarda 12. haftada huzursuzluk, meme reddi gibi şeyler oldu mu? Geçen konuşmuştuk burada biraz ama bu sabah biraz araştırınca 12. hafta atağı yaşadığımızdan emin oldum. Çocuk memeyle oynuyor, verimli emmiyor, ağzına alıp alıp atıyor, ağlıyor, kafasını geri çekiyor, sonra bir daha yapışıyor, meme ucunu pert ediyor, saçma sapan haller yani. Chat GPT kardeş geçer diyor ama ne zaman geçer nasıl geçer noktasında tadım kaçtı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…