2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194

Ben suyu azalttığımda azalıyor.. 3 lt su içiyorum her gün dışarı çıktığımda da taşıyorum peşime

Benim ilk oğlum yemek reddi sorunu vardı götürmediğim pedagog kalmamıştı.
Hep derdim bir anneye beddua etmek istiyorsan "çocuğun yemek yemesin" deyin diye.
Sonra bir pedagog dedi ki önce senin rahatlaman lazım nasıl rahatlatırız seni
Yemeyince nasil hissediyorsun dedi
Sağlıksız olacağına inanıyorum ve bu beni kahrediyor demiştim.
Daha sonra bana o zaman düzenli tahlil yaptıralım için rahatlasın demişti
Tahlilleri iyı çıkmısti rahatlamıştım salmaya başlamıştım
Ben rahatladıkça oğlum düzeldi
Farkında olmadan zıtlaşmısız.. 10 aylıktı.
Bir arkadaşım da çocuğu kendi karnın açken doyurmaya çalışma demişti o yedikçe tatmin olmazsın. Gerçekten öyle karnım tokken sanki o da tok gibi hissediyorum :)
Şimdi senin daha küçük az bir beslenme bile yetiyordur ona rahatla o aç olsa yıkar ortalığı zaten. Sürekli teklif etme yemek onun hangi durumlarda yemek yediğini gözlemle acıkma sinyallerini yakala öyle teklif et
Zamanla da düzen oturtursun
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır :) iki çocuğumun ikisi de öyle farklı ki o yüzden çevrene hiç bakma

İnşallah tüm minnoşlar biran önce atlatır bizimkinin kahverengiydi kabızlık sonrası renk değişimi normal diye biliyorum inşallah bebişin kendiliğinden yapar da gerek kalmaz ama kalırsan da korkma işe yarayan bi teknikmis

İnsalalh Annem geldi dün gece uçağa atlayıp baktılar ben artık cidden iyi değilim , kızlar bu arada cidden bişey yediremiyorum yani 2 saat uğraşıp 70 CC mamayı zor içiyordu abartı 2 saat demiyorum bakın tamı tamına 2 saat o yüzden hem korku böyle giderse ne olur hem psikolojik yorgunluk hem kaygılarım baya beni çökertti ama söz verdim herkese bırakacam sadece süt sagmaya devam annem ilgilenecek biraz beslenmesiyle. Yani anlatınca beslenmesiyle kafayı bozmuş manyak bir anne gibi görünebilirim ama cidden mirayi görmeden herkes acıkınca yer modundaydi 7 saat sonunda bile 50 CC yi 45 dk da içinceee heeee dediler ama işte ben hep böyle devam ederse diye korkudan biraz çıldırdım, şimdi daha rahat olmaya çalışıyorum inşallah düzelecek dualarınızi bekliyorum

Evet canım ben biraz üzerine çok düşüp sıktım kızımı, ama 7 saat bile aç kalsa gece uykusu değil bu arda gündüz yani 7 saat sonunda bile açlık hissi olmayınca ve 50 CC yi zor içince benim anksiyete tuttu şu an Allaha şükür herşeyi çok iyi tüm değerleri güzel ama benim gelecek kaygısı tuttu böyle giderse yaşıtlarından geri kalacak korkusu. Bgn sanki biraz daha rahatım dün anksiyetem zirve yapmışti bgn duruldum gibi annem hemen geldi yanımıza biraz kalacak onun da rahatlığı var şu an. Yani 20 CC mama içsin diye 1 saat uğraştım geçen haftalarda. Şimdi iyi olacak kızım diye düşünüyorum

Anladığım kadarıyla emziriyorsunuz? Süt inişi nasıl? Azaldığını hissediyor musunuz bebeğin tepkilerinde değişiklik var mı? Memede kızarıklık var mı? Süt kanalı tıkanıklığı küçük bir bölgedeyse elinize top gibi kitle gibi sertlik gelebilşr daha geniş bşr alandaysa daha farklı sanki tüm meme şiş gibi bir hissedebilirsiniz. Her ikisi de geldi başıma. 3 gün sürmesi normal benim daha uzun sürdüğü de oldu.
Herşeyi denemiş biri olarak en çok fayda gördüğüm uygulamayı yazacağım:
Kiraz çekirdeklerinş ısıtıp çoraba koydum. Onunda tıkanık bölgenin üstüne hafif masaj yaptım. Çekirdekleri top top üstünde gezdirdim ılık ılık. Sonra sağım yaptım tabi normale göre çok az geliyor. ( bu aşamada emzşrebilir veya elle sağım yapabilirsiniz) boşaldığına inandığımda buz aküsü ile soğuk uygulama yaptım. 10-15 dk. Bunu bşr kaç defa yapıyorum. En son geçtiğimiz Cumartesi gecesi başıma geldi. Bende hafif ateş de yapıyor. Sizde yapmıyorsa şanslısınız. Ağrısı kızarıklığı daha bugün geçti, dün bile ağrıyordu.
Korkmayın ama geçmezse mutlaka bir genel cerraha varsa meme polkliniğine muayene olun. Ben çok sık yaşayınca gittim ultrason baktırdım. Doktor normal dedi.

Mrs-cicek birde tıkanıklığın olduğu tarafa bebişin çenesi denk gelecek şekilde ve farklı pozisyonlarda emzirin bu süreçte. Ters emzirme yapın. Birde meme iyice aşağı sarkacak şekilde emzirin, tğm kanallar açılıyor öyle. kedi duruşu diyorlardı galiba bşraz zor oluyor ama öyle emziremştorsanız öyle sağım yapın

Ben de sizin gibi oluyorum. O gün zayıf besleneyim ya da az su içeyim normale göre az geliyor hissediyorum. Ama yemek yediğimde düzeliyor. Sizinde öyledir

Bende oto koltuk ve mama sandalyesini araştırmayı düşünüyordum yavaştan
Güzel günlerde kullansın minik
Ikea antilop mama sandalyesi kullanmıştım kızımda.cok memnundum. 2.cocuk düşünmüyorum diye başka birine verdim.
Şimdi yeniden alacağım.icine de minder alıyordum ekstra.
Fiyati nedir hic bakmadım ama.o zamanlar hem uygun hem rahat taşınabilir hem kaliteliydi.

Pek anlamıyorum ama şöyle modellerde güzel görünüyor Skyler5

Bende öyle basit bir şey istiyorum aslında ama poposu ağrırmış her bokolog beyefendiye göre temizlemeside kolay dökerek yiyecek sonuçta

Maalesef benden mr ve biyopsi istendi
Çok üzgünüm dualarınızı bekliyorum

Dün gittiğim doktor 3. aydan itibaren kilo artışının azalacağını, asla panik olmamak gerektiğini söyledi. Başı büyüyor mu, boyu belli ölçüde uzuyor mu, çişini yapıyor mu, hareketleri ayına göre arttı mı, bunlara bakacağız artık. Kilo konusunu bence hepimiz el birliğiyle dert etmeyi bırakalım. Bir de burada bazen bazı arkadaşlarımız çocuklarının kilosunu paylaşıyor. Kesinlikle kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Fakat aynı gün ya da haftada doğan diğer bebekler aynı ya da yakın oranda kilo almamış olabiliyor. Bu sefer diğer anneler de ister istemez üzülüyor, panikliyor, neyi yanlış yaptım acaba diye dert etmeye başlıyor tahminimce. Bazen dayanışalım derken birbirimizden olumsuz da etkileniyor olabiliriz. Naçizane görüşüm, gözlemim bu.

Kızlar bu ev dağınıklığı düzeni ne zaman oturucak biz klimadan ötürü salonda uyuyoruz o yüzden mi çok dağınık ev farketmeden böyle olması içimi daraltıyor temizleyince anlıyorum

Kızlar bu ev dağınıklığı düzeni ne zaman oturucak biz klimadan ötürü salonda uyuyoruz o yüzden mi çok dağınık ev farketmeden böyle olması içimi daraltıyor temizleyince anlıyorum
Bende az evvel eve baktıkça gerildim . Akşam bebeği babasına emanet edip güzel bir temizliğe girişmeyi planladım kafamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…