Kızlar az yemek yediğinizde ya da geçiştirdiğinizde sütünüzde azalma oluyor mu? Yalnız bebeğe baktığım için bazen yiyemiyorum vs o zamanlarda sütüm resmen minnacık oluyor . Mesela bugün kahvaltıyı 12 gibi ancak yapabildim ve sabah sabah sütüm o kadar az kü.
İşin kötü yanı bebeğim tayzikli süte alıştığı için göğüslerim yumuşadığı an almıyor memeyişimdi ne yapsam diye düşünürken sağmak geldi aklıma . Sağınca süt artıyor çünkü . Sağdığım da boşa gitmesin bebişe vereyim dedim ama kaşık biberonu ve şırıngayı o kadar unutmuşki içmeyi bilmiyor yarısı üzerine döküldü biberona da asla cesaretim yok 2. Ayında memeyi almış bir bebek olduğu için meme reddi korkusundan kaşık biberonu bile zor verdim ya memeyi almazsa diye .
Kızlar ne güzel hepiniz birşeyleri aştınız ben yapamıyorum yapabilsem artık kendimi atacam bı yerden ne anne olmayı becerebildim ne eş. Bebeğim hiç beslenmek istemiyor ve bgn 3 hafta oldu aynı şekilde o kadar az alıyor ki oda uykuya dalmak üzereyken falan ve söylemiştim böyle olan bir çok insan var hiç bi çözüm bulamayan, bende bulamıyorum ve en büyük korkum böyle devam etmesi ki bu durumlari yaşayanların böyle devam ediyor bgn artık hiç umudum kalmadı ve resmen yaşamak istemiyorum çünkü hamileligimin başında ölümden dönüp ameliyat olmamda dahil olmak üzere hiç yüzüm gülmedi ve ben pes ettim artık günlerdir uğraşıp besleyebiliyorum ve doktorlar kilosu iyi diye bişey yapmıyolar bgn uğraşmak istemedim hiç ve çok çok çok az beslendi doğal olarak ve hiç uğraşmak istemiyorum artık çocuğumdan soğudum sanki bana inat yapıyor gibi geliyor delirdim iyice. Hepiniz iyi olun bebekleriniz sağlıklı ve sağlıkla besleyebiliyorsunuz şükredin biz ne besleyebiliyoruz ne çare bulabiliyoruz
Bende bakmazdım ama beyefendi minnoşum emmiyor yumuşak az pluncaBenim yemek saatlerim düzenli değil hiç bakmıyorum artık miktarına az çok öyle emziriyorum. Bir doktor yemek değil su önemli diyordu.
İnşallah tüm minnoşlar biran önce atlatırNe demek hepimizden olsun inşallahyazını okuyunca ben bile rahatladım :) seni çok iyi anlıyorum bizde aynı durumdayız 2 gün önce 7 gün üstüne yaptı artık çocuk yemekten kesilme duruma geldi onu öyle gördükçe kahroluyorum. Acı acı ağlıyor.. kıyamam ya ufacıklar daha biran önce geçse şu süreç keşke
Bizim o gün yeşil kaka yapınca tekrar korktum ben yapmadım daha ama bugün de yapmadı henüz kaka 2 gün daha yapmazsa bir daha denerim olmadı
İnsalalhBelki de aşmadık, biraz daha alıştık. Benim bebeğim de mamayı az içiyor bu sıralar ve kg almamış, boy atmamıl ama ben elimden geleni yapıp akışına bırakıyorum aç olan bebek bir şekilde ya memeye ya mamaya saldırır zaten. Ek gıdada işimiz daha zor, konuştuğum çoğu insanda iki ay kilosu durmuş artık yenidoğan döneminde değiller her bebeğin iştahı, yapısı ayrı. Bir şeylerle savaştıkça daha da zorlanıyoruz, zorlukları var herkes için çeşit çeşit kimininki asla uyumuyor, kimininki kabız, kimininki kolik vs problem sadece şekil değiştiriyor ama biz güçleniyoruz. Sen de bu yolu izlemelisin, başından beri problem vardı ama öyle böyle sağlıkla 3.aya geldiler. Bir rahatsızlık olmasın, bu ay 1000 değil 500 gr alsa da şükür ağrısı sızısı, kalıtsal bir şeyi yok. Ayrıca 3 gr bile alsa ihtiyacından fazla beslenmiş demektir, kalori fazlası olmazsa kilo almaz, verir bir insan.
Kimsenin her şeyi aştığını düşünmüyorum, kızlar benim sıfır problem, aşşırı rahatım diyen varsa itiraz etsin lütfen. Hiçbir bebek kolay büyümüyor, saksıda kendi kendine yetişmiyor. O yüzden lütfen kendini daha fazla yıpratma
Annem geldi dün gece uçağa atlayıp baktılar ben artık cidden iyi değilim , kızlar bu arada cidden bişey yediremiyorum yani 2 saat uğraşıp 70 CC mamayı zor içiyordu abartı 2 saat demiyorum bakın tamı tamına 2 saat o yüzden hem korku böyle giderse ne olur hem psikolojik yorgunluk hem kaygılarım baya beni çökertti ama söz verdim herkese bırakacam sadece süt sagmaya devam annem ilgilenecek biraz beslenmesiyle. Yani anlatınca beslenmesiyle kafayı bozmuş manyak bir anne gibi görünebilirim ama cidden mirayi görmeden herkes acıkınca yer modundaydi 7 saat sonunda bile 50 CC yi 45 dk da içinceee heeee dediler ama işte ben hep böyle devam ederse diye korkudan biraz çıldırdım, şimdi daha rahat olmaya çalışıyorum inşallah düzelecek dualarınızi bekliyorumBence halen daha dört dörtlük olanımız yok çünkü her gün farklı şeyler oluyor. Benimde önceden saatlerce uyumayan bebeğim şimdi uyanıklığı 1 saati geçince kucakta bile durmuyor uyutana kadar ağlıyor memeyi istemiyor uyuyuncada kucaktan indirdiğin an uyanıyor hiçbir iş yapamıyorum mutfakta 2 gün öncesinin bulaşıkları duruyor mesela senin farklı tür sorunun vardır benim farklı tür. Bebeğim neşeli sakinken seviyorum huysuzken sabrım taşıyor sinirleniyorum mesela. Sende bu konu üzerinde fazla durduğun için muhtemelen bebeğine karşı öyle hissediyorsun. Serbest bırak ne kadar içiyorsa o kadar içir ay sonu kontrolde az gelirse kilosu o zaman bir şeyler yapmaya çalış en azından rahatlamış olursun
Evet canım ben biraz üzerine çok düşüp sıktım kızımı, ama 7 saat bile aç kalsa gece uykusu değil bu arda gündüz yani 7 saat sonunda bile açlık hissi olmayınca ve 50 CC yi zor içince benim anksiyete tuttu şu an Allaha şükür herşeyi çok iyi tüm değerleri güzel ama benim gelecek kaygısı tuttu böyle giderse yaşıtlarından geri kalacak korkusu. Bgn sanki biraz daha rahatım dün anksiyetem zirve yapmışti bgn duruldum gibi annem hemen geldi yanımıza biraz kalacak onun da rahatlığı var şu an. Yani 20 CC mama içsin diye 1 saat uğraştım geçen haftalarda. Şimdi iyi olacak kızım diye düşünüyorumBenim ilk oğlum yemek reddi sorunu vardı götürmediğim pedagog kalmamıştı.
Hep derdim bir anneye beddua etmek istiyorsan "çocuğun yemek yemesin" deyin diye.
Sonra bir pedagog dedi ki önce senin rahatlaman lazım nasıl rahatlatırız seni
Yemeyince nasil hissediyorsun dedi
Sağlıksız olacağına inanıyorum ve bu beni kahrediyor demiştim.
Daha sonra bana o zaman düzenli tahlil yaptıralım için rahatlasın demişti
Tahlilleri iyı çıkmısti rahatlamıştım salmaya başlamıştım
Ben rahatladıkça oğlum düzeldi
Farkında olmadan zıtlaşmısız.. 10 aylıktı.
Bir arkadaşım da çocuğu kendi karnın açken doyurmaya çalışma demişti o yedikçe tatmin olmazsın. Gerçekten öyle karnım tokken sanki o da tok gibi hissediyorum :)
Şimdi senin daha küçük az bir beslenme bile yetiyordur ona rahatla o aç olsa yıkar ortalığı zaten. Sürekli teklif etme yemek onun hangi durumlarda yemek yediğini gözlemle acıkma sinyallerini yakala öyle teklif et
Zamanla da düzen oturtursun
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır :) iki çocuğumun ikisi de öyle farklı ki o yüzden çevrene hiç bakma
Anladığım kadarıyla emziriyorsunuz? Süt inişi nasıl? Azaldığını hissediyor musunuz bebeğin tepkilerinde değişiklik var mı? Memede kızarıklık var mı? Süt kanalı tıkanıklığı küçük bir bölgedeyse elinize top gibi kitle gibi sertlik gelebilşr daha geniş bşr alandaysa daha farklı sanki tüm meme şiş gibi bir hissedebilirsiniz. Her ikisi de geldi başıma. 3 gün sürmesi normal benim daha uzun sürdüğü de oldu.Mastit de bölgesel bi sertlik ağrı mı olur tüm meme mi ağrır ?
Benim 3 gündür mememde parmak boğumu kadar sertlik var ve ağrıyor damar tıkanınca böyle mi olur ve kaç günde geçer ki 3 gün oldu benim hala aynı masajlar sıcak uygulamalara rağmen
Ben de sizin gibi oluyorum. O gün zayıf besleneyim ya da az su içeyim normale göre az geliyor hissediyorum. Ama yemek yediğimde düzeliyor. Sizinde öyledirKızlar az yemek yediğinizde ya da geçiştirdiğinizde sütünüzde azalma oluyor mu? Yalnız bebeğe baktığım için bazen yiyemiyorum vs o zamanlarda sütüm resmen minnacık oluyor . Mesela bugün kahvaltıyı 12 gibi ancak yapabildim ve sabah sabah sütüm o kadar az kü.
İşin kötü yanı bebeğim tayzikli süte alıştığı için göğüslerim yumuşadığı an almıyor memeyişimdi ne yapsam diye düşünürken sağmak geldi aklıma . Sağınca süt artıyor çünkü . Sağdığım da boşa gitmesin bebişe vereyim dedim ama kaşık biberonu ve şırıngayı o kadar unutmuşki içmeyi bilmiyor yarısı üzerine döküldü biberona da asla cesaretim yok 2. Ayında memeyi almış bir bebek olduğu için meme reddi korkusundan kaşık biberonu bile zor verdim ya memeyi almazsa diye .
Ikea antilop mama sandalyesi kullanmıştım kızımda.cok memnundum. 2.cocuk düşünmüyorum diye başka birine verdim.Bende oto koltuk ve mama sandalyesini araştırmayı düşünüyordum yavaştan
Güzel günlerde kullansın minik
Pek anlamıyorum ama şöyle modellerde güzel görünüyorIkea antilop mama sandalyesi kullanmıştım kızımda.cok memnundum. 2.cocuk düşünmüyorum diye başka birine verdim.
Şimdi yeniden alacağım.icine de minder alıyordum ekstra.
Fiyati nedir hic bakmadım ama.o zamanlar hem uygun hem rahat taşınabilir hem kaliteliydi.
Bende öyle basit bir şey istiyorum aslında ama poposu ağrırmış her bokolog beyefendiye göreIkea antilop mama sandalyesi kullanmıştım kızımda.cok memnundum. 2.cocuk düşünmüyorum diye başka birine verdim.
Şimdi yeniden alacağım.icine de minder alıyordum ekstra.
Fiyati nedir hic bakmadım ama.o zamanlar hem uygun hem rahat taşınabilir hem kaliteliydi.
Maalesef benden mr ve biyopsi istendiMrs-cicek birde tıkanıklığın olduğu tarafa bebişin çenesi denk gelecek şekilde ve farklı pozisyonlarda emzirin bu süreçte. Ters emzirme yapın. Birde meme iyice aşağı sarkacak şekilde emzirin, tğm kanallar açılıyor öyle. kedi duruşu diyorlardı galiba bşraz zor oluyor ama öyle emziremştorsanız öyle sağım yapın
Dün gittiğim doktor 3. aydan itibaren kilo artışının azalacağını, asla panik olmamak gerektiğini söyledi. Başı büyüyor mu, boyu belli ölçüde uzuyor mu, çişini yapıyor mu, hareketleri ayına göre arttı mı, bunlara bakacağız artık. Kilo konusunu bence hepimiz el birliğiyle dert etmeyi bırakalım. Bir de burada bazen bazı arkadaşlarımız çocuklarının kilosunu paylaşıyor. Kesinlikle kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Fakat aynı gün ya da haftada doğan diğer bebekler aynı ya da yakın oranda kilo almamış olabiliyor. Bu sefer diğer anneler de ister istemez üzülüyor, panikliyor, neyi yanlış yaptım acaba diye dert etmeye başlıyor tahminimce. Bazen dayanışalım derken birbirimizden olumsuz da etkileniyor olabiliriz. Naçizane görüşüm, gözlemim bu.Belki de aşmadık, biraz daha alıştık. Benim bebeğim de mamayı az içiyor bu sıralar ve kg almamış, boy atmamıl ama ben elimden geleni yapıp akışına bırakıyorum aç olan bebek bir şekilde ya memeye ya mamaya saldırır zaten. Ek gıdada işimiz daha zor, konuştuğum çoğu insanda iki ay kilosu durmuş artık yenidoğan döneminde değiller her bebeğin iştahı, yapısı ayrı. Bir şeylerle savaştıkça daha da zorlanıyoruz, zorlukları var herkes için çeşit çeşit kimininki asla uyumuyor, kimininki kabız, kimininki kolik vs problem sadece şekil değiştiriyor ama biz güçleniyoruz. Sen de bu yolu izlemelisin, başından beri problem vardı ama öyle böyle sağlıkla 3.aya geldiler. Bir rahatsızlık olmasın, bu ay 1000 değil 500 gr alsa da şükür ağrısı sızısı, kalıtsal bir şeyi yok. Ayrıca 3 gr bile alsa ihtiyacından fazla beslenmiş demektir, kalori fazlası olmazsa kilo almaz, verir bir insan.
Kimsenin her şeyi aştığını düşünmüyorum, kızlar benim sıfır problem, aşşırı rahatım diyen varsa itiraz etsin lütfen. Hiçbir bebek kolay büyümüyor, saksıda kendi kendine yetişmiyor. O yüzden lütfen kendini daha fazla yıpratma
Kayıyor ağızlarından birdeBende bakmazdım ama beyefendi minnoşum emmiyor yumuşak az plunca
geçmiş olsun. Tedbir amaçlı istenmiştir kötü düşünmeyin lütfen , dua ediyorum sizin içinMaalesef benden mr ve biyopsi istendi
Çok üzgünüm dualarınızı bekliyorum
Bende az evvel eve baktıkça gerildim . Akşam bebeği babasına emanet edip güzel bir temizliğe girişmeyi planladım kafamdaKızlar bu ev dağınıklığı düzeni ne zaman oturucak biz klimadan ötürü salonda uyuyoruz o yüzden mi çok dağınık ev farketmeden böyle olması içimi daraltıyor temizleyince anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?