- 4 Mart 2025
- 1.266
- 1.648
- 48
Evin işleri bitmez, bitmeyecek yani ben anladım artık. Yeni taşındık biz de. Eskiden olsa gece gündüz raf düzenlerdim, dolaplara çekidüzen verirdim, ev içi organizasyonlar ve temizlikle bozardım. Şimdi bu işlerle uğraşacağıma ya oğlanla uyuyorum ya da dışarı çıkıyorum. Evet biraz hazırlanması zaman alıyor filan ama iki insan yüzü görmek ve kendim için de bir şey yapmışım duygusunu yaşayabilmek açısından kafeye gitmeyi tercih ediyorum ben. Bir de dediğiniz gibi dışarısı soğuk oluyor artık, kafe iyiYa benimki tamamen üşengeçlikten. Evin işi hiç bitmiyor şunu da yapayım bunu da yapayım derken akşam oluyor. Zaten sürekli bölününce çok da bi şey yapamıyorum. Cafeye gitmek demek arabaya binmek demek. Hazırlan puseti ayarla sabitle cart curt bana çok zahmetli geliyoraslında gidilir çok da iyi gelebilir.
Ben büyük kızımı hava soğuk da olsa çıkarıyordum sık sık. Kalın giydiriyordum bebek arabasıyla evin etrafında yürüyüş yapıyorduk. Ah ah gençlik
Geçen gün yıkadım hiç uykuya dalamiyordu gece yatmadan zaten yıkıyorum da gündüz de yıkayıp uyuttum bir buçuk saat falan uyudu şaşırdımYa gerçekten bebeği gündüz uykularında her bir uykusunda 2 saat uyuyan var mı? Benimki 40-45 dk uyusa muhteşem diyorumama internetten normali nasıl olmalı diye bakıncs 2 saatlerden bahsediliyor.
Hiçvirimizin bebeği o şekilde uyumuyorsa bu normal kimin normalihepimizin bebeği kosa kısa az uyuyorsa demekki bebekler böyle yani normali budur
Haklısınız ev işleri bitmeyecek ama yapmayınca da olmjyor ki kim yapacakEvin işleri bitmez, bitmeyecek yani ben anladım artık. Yeni taşındık biz de. Eskiden olsa gece gündüz raf düzenlerdim, dolaplara çekidüzen verirdim, ev içi organizasyonlar ve temizlikle bozardım. Şimdi bu işlerle uğraşacağıma ya oğlanla uyuyorum ya da dışarı çıkıyorum. Evet biraz hazırlanması zaman alıyor filan ama iki insan yüzü görmek ve kendim için de bir şey yapmışım duygusunu yaşayabilmek açısından kafeye gitmeyi tercih ediyorum ben. Bir de dediğiniz gibi dışarısı soğuk oluyor artık, kafe iyiÖte yandan bilmiyorum ne dersiniz ama bir süre sonra zaten hep çocuk parkına ya da başka çocukların olduğu ortamlara gitmek zorunda olacağımız için ben galiba fırsat varken kendime hitap edecek yerlere götürüyorum çocuğu
Bunca sene yaptık da ne oldu? Madalya mı taktılar? Hayatta kalacak kadar iş yapıyorum artık. Temizliği yardımcı ablamıza devrettim, artık haftada bir gelecek, gelmediği günler de robot sağ olsun halleder. Bir tek çamaşır ve yemek var üstümde. Çamaşırı ufak boşluklara sıkıştırıyorum, zaten sık sık yıkamak zorundayız. Yemeği de tek seferde birkaç günlük pişiriyorum. Bir çorbanın üç gün gideri olmalı meselaHaklısınız ev işleri bitmeyecek ama yapmayınca da olmjyor ki kim yapacakmesela yemek yapmazsam akşam aç kalacağız . Çamaşır yıkamazsak giyilcek giysi yok. Bulaşıklar yıkanmazsa nasıl olacak vs vs yani mecburuz bir yerde
Update geçiyorum. 7 saat oldu, ateş yükselmedi. Fakat müthiş bir huzursuzluk var çocukta. Ağlıyor ama daha önce hiç ağlamadığı şekilde, hiç duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor. Yüzü gözü bir farklı oluyor, çok üzülüyorum haline şu an...Hanımlar bugün öğlen Bexsero aşısını yaptırdık. 4 saat oldu, huzursuzlanma başladıAğlıyor, sızlıyor... Bana yapışmış vaziyette. Korkuyor gibi. Boynuma sokuluyor devamlı, kokluyor İki elini birden yemeye çalışıyor, kendini sakinleştirme çabası hep Ve emmek istemiyor şu an. Doktor yan etkilerle savaşmanın en iyi yolu bol bol emzirmek demişti ama nasıl yapacağız bilmiyorum Taktik tavsiyesi olan söylesin lütfen
Bu arada boy kilo ölçümleri de yapıldı. İyi ki eski doktoru bırakıp bu doktora geçmişim. Beslenme konusunda içgüdülerimle hareket etmemi söylemişti. Ben de bundan destek alarak mama vermemiştim, sağarak takviye de yapmamıştım çünkü artık süt sağmak benim için koca bir travma. Sadece emerek minimumun üzerinde kilo alımı olmuş, boy uzamaya devam etmiş, baş çevresi de genişlemişAllah'a şükür kilo konusunda doğru karar verdiğimi gördüm, içim rahatladı
Calpol verdiniz mi? Bexsero böyle malesefUpdate geçiyorum. 7 saat oldu, ateş yükselmedi. Fakat müthiş bir huzursuzluk var çocukta. Ağlıyor ama daha önce hiç ağlamadığı şekilde, hiç duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor. Yüzü gözü bir farklı oluyor, çok üzülüyorum haline şu an...
Ben işe başladım. Memur olduğum için yarım gün gidiyorum. Ev ile iş çok yakın. Hemen evde olabiliyorum. Annem bakıyor aklımda kalmıyor. Çok şanslı hissediyorum kendimi. Bana çok iyi geldi işe gitmek. Psikolojik olarak kendimi daha iyi hissediyorumKızlar işe başlayan var mı aranızda süreç nasıl gidiyor
Allah kolaylık versin. İnş az kalmıştır geçer gaz probleminiz. Benim görüşüm ilkler daha zor oluyor. Benim kızda çok zordu çok gazlıydı. Umarım işe yarar, uyku hepimizin problemiGaz problemi çok ciddi şekilde devam ediyor dün gece yine morarırıncaya kadar krizlerdeydik. Başından beri böyle, ayak vs istemiyor sadece şansa orda uyuyordu mecbur sürdürdük ama artık çok da sarmalanmak istemiyor sanırım o da büyüdü rahatsız oluyor, iri bir bebek.
Gece de kolumda çok rahat uyurdu şimdi kendini geri atmaya başladı sırt üstü koyuyorum kolumu çekip devam ediyor.
Emzik de tutmuyor evde 8-9 çeşit vardır , çok zor bi bebek başından beri maalesef
Dediğiniz mantıklı geldi ama deneyeceğim
kendisi 10 bebeğe eş değer bence ama canı sağ olsun, varlığına şükrediyorum anne baba olmanın değerini öğretiyor bizeAllah kolaylık versin. İnş az kalmıştır geçer gaz probleminiz. Benim görüşüm ilkler daha zor oluyor. Benim kızda çok zordu çok gazlıydı. Umarım işe yarar, uyku hepimizin problemi
Tulum montlar oluyor.Bir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Of ya kıyamamUpdate geçiyorum. 7 saat oldu, ateş yükselmedi. Fakat müthiş bir huzursuzluk var çocukta. Ağlıyor ama daha önce hiç ağlamadığı şekilde, hiç duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor. Yüzü gözü bir farklı oluyor, çok üzülüyorum haline şu an...
Benim bebeğim 20.00-20.30 civarı uyuyor tamamen derin uykuya. Ama süt için sürekli uyanıyor . İçip tekrar uyuyor. Erken uyuttuğumda benimki de uyanıyor maalesef desiğiniz gibi o yüzden en erken 8 de uyutmaya çalışıyorum oyalıyorum. Daha erken uyuduğunda benim bebeğimde uyanıyorKızlar bi şey sorcam. Gece uykusuna yatırdığınızda uyanmadan geçiyor mu gece uykusuna? Örneğin 20.00 da yatırıyorum diyenler uyutmaya o saatte mi başlıyorsunuz yoksa o saatte artık derin uykuya geçmiş mi oluyor. Ne kadar sürüyor derin uykuya geçmesi. Tek seferde asla uyutamıyorum. Uyuyor uyanıyor, uyuyor uyanıyor.
Mesela bugün 19.30 gibi uyuttum 1 saat sonra falan tamamen uyandı. Tekrar uyutmaya başladım. Şimdi şu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Yani tam anlamıyla uyuması 10 hatta bazen 11 i bile bulabiliyor. Sizde nasıl durumlar?
Bacım benimki gece gündüz uyumuyor birinde uyusa yine dinlenirim ama aralıksız çocuk bakmak çok zormuşBenimki 4 saatdır deliksiz uyuyor uyandırsamda uyanmıyor sebebi geceleri uyuyamaması. Gündüzleri hep böyle rahat uyuyor gece olunca gaz sancısı, meme reddiyle uğraşıyorum
Hayırlısı olsun benide macburş çağırıyorlar ne yapacam bilmiyorumBen ücretsiz izne ayrıldım. Bizde 6 ay -6 ay şekminde 4 kez isteniyor . 1. 6 ay ı aldım . Bakalım gerisine artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?