2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Aslında bende mecburi başlayacağım haftaya önce bi canım sıkıldı sonra bende böyle düşündüm biraz insan görmek sosyalleşmek iyi gelecek bana da günlerdir evin içindeyiz aşırı bunaldım

Bizde ateş yaptı huzursuzluk yaptı bende çocuk çekmesin dedim calpol verdim hemen uyudu dinlendi

Bir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Polar tulumlar oluyor o şekilde yeterli olur içten de sıkı giydirilirse. Çok çok soğuklarda da astronot tulum oluyor ama ben kullanmadım hiç.

Mesela dün tam 8de emzirdim çok güzel uyudu hemen 5 dakikada gece uykusuna geçti uyanmadı. Bazen benim işim varsa babası alıyor 8-9 gibi ayağında sallayarak uyutuyor. Ama bu akşam babası yoktu evde, bebeğin de 7de uykusu geldi aslında ama işim vardı ve zaten çok erken tam mutfak toplama saatim haliyle uyutamadım, geciktirince de tabi ağlamalar başladı, uyutmaya çalışmaya başladığımda 7,5 olmuştu. Ama asla istemedi emmek de uyumak da sürekli huzursuz ağlıyordu, en sonunda vazgeçtim biraz evde dolaştık, biraz ayağımda salladım, saat 8de ayağımda sallarken uyudu ama 10 dk kadar sonra uyandı. Beyaz gürültü açtım, emzirmeyi denedim filan yok yine istemiyor, ben de ayağımda tutarken bir yandan da diğer çocuklara kitap okudum vs, saatler geçti tabi 9da beyaz gürültüyü kapatıp ayağımda salladım uyudu. Bazen beyaz gürültüden de bunalıyor bizimki istemiyor. Kapatınca uyudu emzirmeden uyuttuğum için haliyle 3-4 saattir hiç emzirememiş oldum, uykuya daldıktan 15 dk kadar sonra uyku arasında emzirdim geri uyanmadı. Şimdi tekrar ben yatağa geçince o uyanmadan emzirdim. Uyku arasında emzirdiğimde uyanmıyor bizim bebek. Birazdan yatacağım ben de.
Bebek uyuduğunda hemen ben uyumuyorum 2-3 saat oyalanıyorum, evi toparlıyorum bir şeyler izliyorum kitap okuyorum vs, sonra uyumak için yatağa geçtiğimde onun hiç kendi kendine uyanmasını beklemeden hemen uyku arasında alıp emziriyorum. Yenidoğan gibi uykusunu açmak zor olmuyor artık, kucağıma aldığımda otomatik ağzını açıyor zaten. O zaman karnı güzelce doyunca 3-4 saat aralıksız uyuyor, o uyuyunca ben de kesintisiz uyuyabilmiş oluyorum. Ama eğer emzirmeden ben yatarsam 1 saat sonra o uyanacak ben uykumdan bir şey anlamayacağım, sersem olacağım. Bu şekilde yapmayan varsa denesin çok faydasını görürsünüz inşaallah.

Yani özet olarak demek istediğim şey, bebeğin uyku saatini siz koymayın. Bebeği gözlemleyin, bu saat bazen 7 olur, bazen 8 bazen 9, günden güne değişir. Bebeğin uykusu geldiğinde zaten kendisini belli eder, elini emmeye başlar, esner, başını sağa sola çevirir, ee ee diye sesler çıkartır, o zaman hemen alıp uyutursanız uyur kolayca. Ama 15-20 dk geç kaldığınızda iş işten geçmiş oluyor uykusu bastırıyor bu sefer hiç uyuyamıyor. Ya da uyusa da hemen 5-10 dk sonra geri uyanıyor. Ağlama döngüsü içine girmiş oluyorsunuz, süreç çok uzuyor, saatler gecikiyor.

Son düzenleme:
Kızlar önceki mesajdaki yazıma ek olarak söylemek istediğim bir şey, bebeği geç uyuyanlar için, eğer ben bugün 7de hemen alıp uyutabilmiş olsaydım, gece uykusuna geçmiş olurdu gerçekten. 2 saat sonra kendi kendine tekrar uyanırdı belki ama ben onun uyanmasını beklemeden yanına gidip mesela saat 8,5 gibi bir daha emzirirsem uyku arasında, geri uykusuna devam ederdi çok büyük ihtimalle. Sonra ben yatmaya yakın 11 gibi yine alıp emzirirdim o uyanmadan. Böyle uyku arasında emzirince bizim bebek çok güzel uykusuna devam ediyor. Yani erken saatte gece uykusuna geçmek imkansız gibi duruyor ama aslında çok değil. Tabii ki düzenli erken uyutma anlamında demiyorum. Bebeği gözlemleyerek, bazen gündüz uyku-uyanıklık saatlerine bağlı olarak bebeğin çok erken uykusu gelmiş olabiliyor. O zamanı kaçırmadan geciktirmeden hemen uyutabilirseniz sonra kendi kendine uyanmasını beklemeden 1,5-2 saat sonra alıp uyku arasında emzirirseniz tekrar uyumasına devam eder. Yani bizim böyle oluyor. Tabii ki her gün her güne benzemiyor, çok zor ve geç uyuduğu günler de oluyor. Benimki bir örnek ve fikirdi sadece.

Son düzenleme:
Benim bebeğim de gece uykusuna bu şekilde geçiyor. En az 2 kere kalkıyor, uyutmaya çalışıyoruz. Dediğiniz gibi max 11’i bulduğu bile oldu.
Sizin bebeğiniz sabah kaçta uyanıyor? Benim tezim şu yönde: bizim kız 9’da uyanıyor. Yani bence geç bir saat. O nedenle gece uykusuna erken geçemiyor. Kendimde de erken kalkacak enerjiyi henüz bulamadım. Bir yerden başlayıp sabah uyanışını en geç 8’e çekmem lazım

Değişmekle birlikte genelleyecek olursak 7 gibi uyanıyor ama emzirme alt değiştirme sonrası hemen uyuyor geri, 9 a doğru tekrar kalkıyor. Ve sonrasındaki uykuları artık gündüz uykusu o kadar uzun olmuyor. Bunu bende düşündüm.
19 gibi uykusu geliyor mesela belli. E biz tam sofraya oturacak oluyoruz bazen. Oyalamak zorunda kalıyorum. Çünkü uyuması uzun sürecek biliyorum. En az 2-3 defa uyuyup uyanıyor tam dalana kadar. Yanındayım aslında pışpışlıyorum ama derin uykuya geçemiyor bi türlü. Şimdi kış saatine geçilmeyecek sabah 7-8 gibi karanlık olacak, akşam 5 te hava kararacak uyku düzenleri çok değişir daha. Yaza göre bile farklı. Güneş ışığından etkileniyorlar. Benim umudum kışın daha erken uyuması yönünde

Ya ayaklara çözüm bulmak kolay battaniye örtüyorum beline kadar ama kollar sıkıntı bence birde göğüs bölgesi. Yüzünü kapatır endişesiyle boynuna kadar çekemeyince haliyle açılta kalıyor be buz gibiydi dün gece yine. Bu uyku gurusun da kollar açıkta üşümüyor mu kolundan?
Owli ye baktım şimdi bunun kolları kapalı normal tulum gibi olanları da var. İçi elyaf dışı pamukmuş. Daha mantıklı değil mi kollar açısından.

Bizim yatak odası 26-27 derece bez üstüne bahsettiğin ebebekteki ince tulumlarla yatırıyorum ensesi göğüsü filan normal sıcaklıkta oluyor. Ben hala şort askılı ile yatıyorum ince tulum bebek için normal gibi
1,5 tog fazla değil mi? Doğal gazla ısınıyorsanız bence kış içinde fazla ben 1 tog almayı düşünüyorum bizim ev en düşük 24 derece oluyor en soğukta bile

Öpüyoruz ya . Eşim öpebilmek için hergün traş oluyor normalde 2 ayda bir falan olurdu
Ben heeyerini öpüyorum bidaha bebek yapma gibi bir niyetim olmadığı için bütün bebek sevgimi bunun üzerinde çıkarıyorum benim dışımda kimseye opturmuyorum bazen düşünüyorum seni yicem diyorum öyle ağzımin suyu akıyor gerçekten bebeğini yiyen olmusmudur diyorum

Benim de kafam çok karışık hep yazda kalsaydık keşke zıbınla yattığı bile oluyordu ben de iki gece önce askılı badi üstüne tulum giydirdim gece çok sık uyandı göğsü soğuktu beynim yandı benim de. Dün gece askılı badi kollu zıbın tayt giydirdim yine gece çok sık uyandı üşüdüğü için olduğunu düşünüyorum ataktan da olabilir ama işte bütün kombinasyonları deniyorum 2.5 TOG aldım ben 22 derecede giyebilir dedi chatgbt dün akşam bebeği yatırırken oda 25 derece gece 23 dereceydi 1.0 TOG da alsam mı kaliteli almak istiyorum ergopunch önermişti buradan bi arkadaş onu aldım ben de ama 4000 lira a dostlar iade edip 1.0 TOG mu alsam beynim yanık

Benimki de kucağımda uyuyor yatırdığım zaman 15 dk sonra uyanıyor denemeye korkuyorum yatırmayı uyanınca bi daha uyumuyor ve uykusunu alamadığı için de huzursuz oluyor ama ne zamana kadar böyle tutmalıyız bilmiyorum 3.5 aylık oldu benim işe başlamam gerekecek sonra onu kim böyle tutar

Sorunuza cevap veremeyeceğim zira kelin ilacı olsa başına sürermiş aynılarını yaşıyorum deneme yanılmayla bulacaz sanırım. 2 gecedir üşüyor ama bence bebem. Oda sıcaklığını nasıl ölçüyorsunuz? Birde 4k çok pahalı yaa hepi topu 6 ay giyecekler.

Bizde ateş olmadı ama uyumuyor yerine koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor yeri dediğimde yanım yani
Rotadan 2 gün sonrasına dnek geliyor bizim de ama gece hiç rahat uyuyamadı. Yatırdığım gibi sızlandı. Aşıya bağladım ben de.

Eski usül termometre astım odaya dijitaller güven vermiyor evet ya gerçekten pahalı gaza geldim o an

Hoşbuldum instagramda doktorlar soru cvp yapıyorlar. kanlı kaka varsa yapılmasın diye bir soru cvp gördüm. Bir tane doktorada kendim yazdım. Tabi Burdaki gibi detaylı değil. Oda 5. Ayı bekleyin yazmış. Bizimki yapılabilir diyor. Tam neye alerjisi var bilmiyoruz. Süt olmadığını düşündüm çünkü hep peynir yoğurt tüketirim. Doğrular doktordan doktora bile değişiyor. Çok karışık bir durum.

Küçük bir semtte yaşıyorum extra bir alerji doktoru yok benim bildiğim. Çocuk doktoruda çok önemsemedi sanırım niye öyle yaptı bilmiyorum. 2. Ayda olduk aşıyı 4. Ayda olmayıp 5. Aya kadar uzayabiliyor sanırım 2. Doz. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası Sizinki süt alerjisimiydi. Nasıl anladınız neye alerjisi olduğunu ve ne kadar süre diyetle çıktı ortaya cvp verirseniz çok sevinirim.

Kızlar bir sorum daha olacak siz bebeklerinizi yanağından öpüyor musunuz? Belki linçlenicem ama ben dayanamıyorum
Öpmüyorum öptürmemeye de çalışıyorum. Babası öpme dememe rağmen beni dinlemiyor ama minimum düzeyde öpüyor oda. Ensesinden kafasından ayaklarından bacaklarından olabildiğince öpüyorum Oğlumda ensesinden kafasından bile öpmüyordum kokluyordum sadece Öpme işinden korkuyorum açıkçası bağışıklıkları tam olmadığı için ne olur ne olmaz riske girmemeye çalışıyorum. Benim öpmediğimi bile bile küçücük bebeğimi öpmeye çalışan insanlar oldu oğlumda çok sinir stres oldum. Hele birde ben öpseydim görselerdi kimse durmazdı.

Alerjenler birikim yapıp da kana sebep olabiliyor. Günde kaç defa kaka yapıyor? Mesela benim oğlumda çok kaka yapmaktan makatta çatlak olmuştu, kan oradan geliyormuş, ama yine de alerji sebepliydi. Zor bir durum evet.

Benimki kız koyduğum gibi dikiliyor Bizde en büyük etken abinin sürekli sesli olmasıda olabilir gündüzleri nerdeyse kucağımda uyuduğu 10-15 dk sanırım. Yerine koyduğumda uyuduğu çok nadir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…