Aslında bende mecburi başlayacağım haftaya önce bi canım sıkıldı sonra bende böyle düşündüm biraz insan görmek sosyalleşmek iyi gelecek bana da günlerdir evin içindeyiz aşırı bunaldımBen işe başladım. Memur olduğum için yarım gün gidiyorum. Ev ile iş çok yakın. Hemen evde olabiliyorum. Annem bakıyor aklımda kalmıyor. Çok şanslı hissediyorum kendimi. Bana çok iyi geldi işe gitmek. Psikolojik olarak kendimi daha iyi hissediyorum
Bizde ateş yaptı huzursuzluk yaptı bende çocuk çekmesin dedim calpol verdim hemen uyudu dinlendiKızlar rota aşısı sonrası bebeği hızursuz olan var mı uyutamıyorum yani derin uykuya geçmiyor ayaklarını vuruyor sürekli gazı olunca yapar normalde ama bu saatlerde derin uykuya geçmiş olması lazımdı
Polar tulumlar oluyor o şekilde yeterli olur içten de sıkı giydirilirse. Çok çok soğuklarda da astronot tulum oluyor ama ben kullanmadım hiç.Bir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Mesela dün tam 8de emzirdim çok güzel uyudu hemen 5 dakikada gece uykusuna geçti uyanmadı. Bazen benim işim varsa babası alıyor 8-9 gibi ayağında sallayarak uyutuyor. Ama bu akşam babası yoktu evde, bebeğin de 7de uykusu geldi aslında ama işim vardı ve zaten çok erken tam mutfak toplama saatim haliyle uyutamadım, geciktirince de tabi ağlamalar başladı, uyutmaya çalışmaya başladığımda 7,5 olmuştu. Ama asla istemedi emmek de uyumak da sürekli huzursuz ağlıyordu, en sonunda vazgeçtim biraz evde dolaştık, biraz ayağımda salladım, saat 8de ayağımda sallarken uyudu ama 10 dk kadar sonra uyandı. Beyaz gürültü açtım, emzirmeyi denedim filan yok yine istemiyor, ben de ayağımda tutarken bir yandan da diğer çocuklara kitap okudum vs, saatler geçti tabi 9da beyaz gürültüyü kapatıp ayağımda salladım uyudu. Bazen beyaz gürültüden de bunalıyor bizimki istemiyor. Kapatınca uyuduKızlar bi şey sorcam. Gece uykusuna yatırdığınızda uyanmadan geçiyor mu gece uykusuna? Örneğin 20.00 da yatırıyorum diyenler uyutmaya o saatte mi başlıyorsunuz yoksa o saatte artık derin uykuya geçmiş mi oluyor. Ne kadar sürüyor derin uykuya geçmesi. Tek seferde asla uyutamıyorum. Uyuyor uyanıyor, uyuyor uyanıyor.
Mesela bugün 19.30 gibi uyuttum 1 saat sonra falan tamamen uyandı. Tekrar uyutmaya başladım. Şimdi şu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Yani tam anlamıyla uyuması 10 hatta bazen 11 i bile bulabiliyor. Sizde nasıl durumlar?
Benim bebeğim de gece uykusuna bu şekilde geçiyor. En az 2 kere kalkıyor, uyutmaya çalışıyoruz. Dediğiniz gibi max 11’i bulduğu bile oldu.Kızlar bi şey sorcam. Gece uykusuna yatırdığınızda uyanmadan geçiyor mu gece uykusuna? Örneğin 20.00 da yatırıyorum diyenler uyutmaya o saatte mi başlıyorsunuz yoksa o saatte artık derin uykuya geçmiş mi oluyor. Ne kadar sürüyor derin uykuya geçmesi. Tek seferde asla uyutamıyorum. Uyuyor uyanıyor, uyuyor uyanıyor.
Mesela bugün 19.30 gibi uyuttum 1 saat sonra falan tamamen uyandı. Tekrar uyutmaya başladım. Şimdi şu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Yani tam anlamıyla uyuması 10 hatta bazen 11 i bile bulabiliyor. Sizde nasıl durumlar?
Bizde ateş olmadı ama uyumuyor yerine koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor yeri dediğimde yanım yaniBizde ateş yaptı huzursuzluk yaptı bende çocuk çekmesin dedim calpol verdim hemen uyudu dinlendi
Değişmekle birlikte genelleyecek olursak 7 gibi uyanıyor ama emzirme alt değiştirme sonrası hemen uyuyor geri, 9 a doğru tekrar kalkıyor. Ve sonrasındaki uykuları artık gündüz uykusu o kadar uzun olmuyor. Bunu bende düşündüm.Benim bebeğim de gece uykusuna bu şekilde geçiyor. En az 2 kere kalkıyor, uyutmaya çalışıyoruz. Dediğiniz gibi max 11’i bulduğu bile oldu.
Sizin bebeğiniz sabah kaçta uyanıyor? Benim tezim şu yönde: bizim kız 9’da uyanıyor. Yani bence geç bir saat. O nedenle gece uykusuna erken geçemiyor. Kendimde de erken kalkacak enerjiyi henüz bulamadım. Bir yerden başlayıp sabah uyanışını en geç 8’e çekmem lazım
Ya ayaklara çözüm bulmak kolay battaniye örtüyorum beline kadar ama kollar sıkıntı bence birde göğüs bölgesi. Yüzünü kapatır endişesiyle boynuna kadar çekemeyince haliyle açılta kalıyor be buz gibiydi dün gece yine. Bu uyku gurusun da kollar açıkta üşümüyor mu kolundan?0.5 tog uyku gurusu almıştım Owli marka. Bebeğime banyodan sonra uzun kollu bir tulum giydiriyorum, çok kalın değil (H&M). Ben uyuyana kadar bu tulumuyla duruyor. Üzerine müslin örtüyorum, ben uyumadığım için takip edebiliyorum
Ben yatacağım zaman bu uyku gurusunu bu şekilde giydiriyorum tulumunun üzerine. Kolları dışarıda. 0.5 tog, 24-26 derece için uygun. Şu an geceleri odamız 24-25 derecede seyrediyor
Sabah kontrol ettim bir kaç kez, terleme emaresi yok. Sadece H&M tulumla yatırmıştım bir kere. Bacakları soğuktu o nedenle tuluma geçtim. Kafam çok rahat etti gerçekten
Bizim yatak odası 26-27 derece bez üstüne bahsettiğin ebebekteki ince tulumlarla yatırıyorum ensesi göğüsü filan normal sıcaklıkta oluyor. Ben hala şort askılı ile yatıyorum ince tulum bebek için normal gibiKızlar şu e bebekteki normal tulumlar kaç tog a tekabul eder sizce ? 0,5 e falan mı? Elimde 1,5 tog uyku tulumu var şuan için sıcak gelir. Ama şuan ne giydireceğimi bilemedim. Normal tulum altına askılı zıbın giydirdim ama göğüsten baktığımda soğuk bebeğimoda termometresi aldım henüz gelmedi ama evde sıcak klima çalışıyor
Ben heeyerini öpüyorumÖpüyoruz ya . Eşim öpebilmek için hergün traş oluyor normalde 2 ayda bir falan olurdu
Benim de kafam çok karışık hep yazda kalsaydık keşke zıbınla yattığı bile oluyorduKızlar şu e bebekteki normal tulumlar kaç tog a tekabul eder sizce ? 0,5 e falan mı? Elimde 1,5 tog uyku tulumu var şuan için sıcak gelir. Ama şuan ne giydireceğimi bilemedim. Normal tulum altına askılı zıbın giydirdim ama göğüsten baktığımda soğuk bebeğimoda termometresi aldım henüz gelmedi ama evde sıcak klima çalışıyor
Benimki de kucağımda uyuyor yatırdığım zaman 15 dk sonra uyanıyorUyku aralıklarını takip etmeye başlayınca artık uykuya direnmeden geçirebiliyorum. Huckleberry uygulamasını kullandım 2-3 gün. Orada bir çok şey gibi uyku süresini de takip edebiliyorsunuz. Bu 2-3 günde bebeğim için uygun olan uyku pencerelerini buldum.
Mesela ilk uykusuna, sabah uyandıktan 1 saat 15 dk sonra geçiyor. Min 1 saat uyuyor.
İkinci uyku penceresi 1 saat 20 dk ile 1,5 saat arasında. Yine kolayca geçiyor
Üçüncüsü 1,5 saat vb gibi. Her seferinde +10 dk ekliyorum gibi oluyor
Ama tabi maalesef kucağımda emzirir pozisyonda (emzirirken değil) uyuyor. Emzikle. Eğer iyi günümdeysem yatağına koymayı deniyorum. Eğer dinlenmek istiyorsam kucağımda devam ediyor uykuya. Ben de telefonda takılıyorum…
Bu şekilde uyku aralıklarını takip etmenizi öneririm naçizane. Huckleberry uygulamasına da bir göz atabilirsiniz bu süreçte
Sorunuza cevap veremeyeceğim zira kelin ilacı olsa başına sürermişBenim de kafam çok karışık hep yazda kalsaydık keşke zıbınla yattığı bile oluyorduben de iki gece önce askılı badi üstüne tulum giydirdim gece çok sık uyandı göğsü soğuktu beynim yandı benim de. Dün gece askılı badi kollu zıbın tayt giydirdim yine gece çok sık uyandı üşüdüğü için olduğunu düşünüyorum ataktan da olabilir ama işte bütün kombinasyonları deniyorum 2.5 TOG aldım ben 22 derecede giyebilir dedi chatgbt dün akşam bebeği yatırırken oda 25 derece gece 23 dereceydi 1.0 TOG da alsam mı kaliteli almak istiyorum ergopunch önermişti buradan bi arkadaş onu aldım ben de ama 4000 lira a dostlar iade edip 1.0 TOG mu alsam beynim yanık
Rotadan 2 gün sonrasına dnek geliyor bizim de ama gece hiç rahat uyuyamadı. Yatırdığım gibi sızlandı. Aşıya bağladım ben de.Bizde ateş olmadı ama uyumuyor yerine koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor yeri dediğimde yanım yani
Eski usül termometre astım odaya dijitaller güven vermiyorSorunuza cevap veremeyeceğim zira kelin ilacı olsa başına sürermişaynılarını yaşıyorum deneme yanılmayla bulacaz sanırım. 2 gecedir üşüyor ama bence bebem. Oda sıcaklığını nasıl ölçüyorsunuz? Birde 4k çok pahalı yaa hepi topu 6 ay giyecekler.
Hoşbuldumİlk bebegimde oyleydik. Bizde kan az ama daha sık oluyordu. Rotada süt proteini olduğu için tetikleyici olabiliyor ve vurulmasın denebiliyor. Siz süt değil diyorsunuz. Tabi şunu da düşünmek lazım etkisi hemen aynı gün çıkmayabiliyor. Belki 1 hafta süt ve süt ürünleri yemeyip takip edebilirsiniz. Ben alerji yüzünden büyük oğluma ikinci dozu yaptırmamıştım. Alerji doktoru ve gastroenterolog da öyle önermişti. Hala doğrı karar neydi bilmiyorum
Hoşgeldiniz bu arada:)
Küçük bir semtte yaşıyorum extra bir alerji doktoru yok benim bildiğim. Çocuk doktoruda çok önemsemedi sanırım niye öyle yaptı bilmiyorum. 2. Ayda olduk aşıyı 4. Ayda olmayıp 5. Aya kadar uzayabiliyor sanırım 2. Doz. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçasıMerhaba
Kanlı kaka ise bir alerji uzmanına mutlaka gözükün. Rota aşisi kar zarar acisindan düşünüldüğünde bizim alerji profesörü vurdurmamiz gerektiğini söylemişti. (10 yıl once).
Bir süre yediklerinize dikkat edin .Alerji olmayadabilir.Öyle ise de Korkmayın geçici bir durum oluyor çok şükür.Sadece yediklerimize dikkat etmemiz lazım.
Bizimde 3 aylıkken ortaya cikmisti mesela.ilk ayında hiçbir belirti yoktu.
Öpmüyorum öptürmemeye de çalışıyorum. Babası öpme dememe rağmen beni dinlemiyor ama minimum düzeyde öpüyor oda. Ensesinden kafasından ayaklarından bacaklarından olabildiğince öpüyorumKızlar bir sorum daha olacak siz bebeklerinizi yanağından öpüyor musunuz? Belki linçlenicem ama ben dayanamıyorum
Alerjenler birikim yapıp da kana sebep olabiliyor. Günde kaç defa kaka yapıyor? Mesela benim oğlumda çok kaka yapmaktan makatta çatlak olmuştu, kan oradan geliyormuş, ama yine de alerji sebepliydi. Zor bir durum evet.Hoşbulduminstagramda doktorlar soru cvp yapıyorlar. kanlı kaka varsa yapılmasın diye bir soru cvp gördüm. Bir tane doktorada kendim yazdım. Tabi Burdaki gibi detaylı değil. Oda 5. Ayı bekleyin yazmış. Bizimki yapılabilir diyor. Tam neye alerjisi var bilmiyoruz. Süt olmadığını düşündüm çünkü hep peynir yoğurt tüketirim. Doğrular doktordan doktora bile değişiyor. Çok karışık bir durum.
Benimki kız koyduğum gibi dikiliyorYa gerçekten bebeği gündüz uykularında her bir uykusunda 2 saat uyuyan var mı? Benimki 40-45 dk uyusa muhteşem diyorumama internetten normali nasıl olmalı diye bakıncs 2 saatlerden bahsediliyor.
Hiçvirimizin bebeği o şekilde uyumuyorsa bu normal kimin normalihepimizin bebeği kosa kısa az uyuyorsa demekki bebekler böyle yani normali budur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?