2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Bexero yaptırdınız sanırım dimi çocuk çok huzursuzsa ateş düşürücü verebilirsiniz. Doktorlarda bunu söylüyor. Hatta geçen sene bir doktor eğitimden slaytlar paylaşmıştı. Değişen bilgiyle artık bexero menenjit aşısından hemen önce ateş düşürücü verilebilir diye paylaşım yapmıştı. 30 ağustosta olduk aşıyı o gün doktoruna sordum hatta yanımda ateş düşürücü ile gittim. Bu bilgiyide söyledim. Doktordan doktora değişiyor dedi. Biz vermeyelim ateş çıkarsa ya da çok huzursuz olursa verelim dedi. 12 saat ateş çıkma durumu var dedi. Dün Osman gönülalan diye bir doktor var aşılarda 3 güne kadar huzursuzluk be ateş çıkma olabilir yazmış.

Kızlar uyku tulumu alırken neye dikkat etmek gerekiyor ? Hani yapısının ne olması gerek. Elyaf mı ? Hiç bilgim yok. Bilen arkadaşlarım varsa beni aydınlatmalı
Pamuk veya elyaf oluyor sanırım. Müslin olanlarda oluyor. Müslin adam akıllı deneyemedim bu sene kış aldım oğlum giymek istemedi. Elyaf olanları terlemeye neden olabiliyor denemek lazım. Kızda daha kullanmadım ama oğlumda kullandım. İlk kış elyaf ve pamuk ikisinden de 1 tane vardı. İkisinide kullandık. Terleyen bir oğlum var. Tog değeri ve içine giyilen ve sıcaklığına uygun olursa ikiside olur bebek için.. Tog değeri listesi vardır internette eviniz genelde kaç derece sıcaklıktaysa ona göre almak lazım.

Bir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Astronot montlar oluyor tek parça sürekli giydirmedim ama biraz kullandık. Bizim burda çok soğuklar en fazla 2-3 ay gibi oluyor. Çokta dışarıya çıkmadık ev araba vs Tek parça montta 7-8 aylıkken giydirmiştim oğluma kollarını kıvırı kıvıra içinde kayboluyordu

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben biraz da bakterilerle tanışmasının bağışıklığı için pozitif etkisi olacağını düşünüyorum Tabii ki virüslerle değil; gripken, uçukluyken hiçbir yerinden öpülmez fakat %100 steril bir ortam sağlayamayacağımın, sağlamamak gerektiğinin farkındayım diyelim. Kendinizi tutabilmeniz muazzam ama, ben de o irade yok sanırım, çok saygı duyuyorum

1 ay önce en geç 20:00 gibi uyuyordu. Şimdilerde dediğin gibi 22:00 buluyor uyuması.. 4. Aya yaklaştık belki uyku gerilemesi başladı emin değilim. Mesela benim kız deliksiz uyumuyor normalde 3 ayı doldurmuş bebek 7-8 saat beslenmeden uyuyabilir. Ama kalkıyor. Yinede şükür diyorum oğlum daha sık kalkardı. Şuan 3 yaşında gece kalkıyor. Bir kızın yanına gidiyorum bir oğlanın

Kolları kapanıyor. Ama bu modelde kundak gibi oluyor. Aslında çok efektif bir ürün. Bir sürü moda girebiliyor. Yaşı büyüdükçe genişletebiliyorsunuz çıtçıtları var. Pantolon gibi ayakları çıkıyor alt kısımda saklı vb.

Şu an bendeki model yaz modeli. O nedenle kollar o şekilde. Havalar soğuyunca işe yaramaz dediğiniz gibi. Ama şimdilik uzun kollu tulumla giydirince kollarında üşüme farketmedim

Rota da huzursuz oldu mu hiç hatırlamıyorum. Çünkü birkaç gün sonra 2. Ay aşılarını oldu. Onlar huzursuz yapmıştı.

Dün gece 2 de cin gibi uyandık, türlü çabalar sonucu asla yatıramayıp saati 4 ettik. Ben ayakta uyuyordum en son eşim Babybjörnde yatırdı 7ye kadar uyumuşum, kalkıp ben devraldım onu da 10a kadar yatırdım. Öyle bi ekip çalışması.
Bu sıralar uykuları aşşşırı düzensizleşti uyku gerilemesi bu değilse gerileyince nasıl olacak bilmiyorum, insanlar nasıl dayanıyor?

Alerjenler birikim yapıp da kana sebep olabiliyor. Günde kaç defa kaka yapıyor? Mesela benim oğlumda çok kaka yapmaktan makatta çatlak olmuştu, kan oradan geliyormuş, ama yine de alerji sebepliydi. Zor bir durum evet.
2-3 kere yapıyor. Gürültülü bazen köpüklü oluyor. Onlar beslenme tarzından da kaynaklanıyor sanırsam. Oğlumda da oluyordu çünkü o zamanlar araştırmıştım karbonhidrat ağırlıklı beslenme sebebiyet veriyor. Her kontrolde doktor makat çatlağı var mı yok mu diye bakıyor. Kendisi diyor makat çatlağı yok diye.. Ne yapacağım bilmiyorum 1 hafta var aşıya

Kızlar bebişlerin 4. Ayına az kaldı. Demir takviyesi başlanacak. Şimdiden marka araştırmak lazım. Doktor kontrolüne gidincede sormak lazım. Aklımdayken yazmak istedim. Daha 2 hafta var bizim ama anca

Evet süt ve süt urunleriydi. Büyük kızım 3 aylıkken dişimi çektirmek zorunda kalınca sağdiğim süt elimde kalmayınca biraz da mama takviyesi vermiştim.Mamayi içer içmez tüm vücudu komple kızardı.Cok panikledik.Doktoruna götürdük bir alerji görsün mutlaka dedi.Yani ben o 3 ay hersey yedim.Ama patlağı mama verdi.
Çok doktor araştırdım.O zaman işinin ehli iki hoca vardı özelde. Biri istanbulda Figen hoca biri Ankarada Bülent şekerel. Bülent hocayla ilerledik.Sehir dışından gidip geldik bizde malesef.
Ige değerimiz çok yüksek çıktı.Alerjenle temas etse dahi kıpkırmızı oluyordu.Arkasinda atopik bir cilt ve cok kanlı kaka.(Bez kıpkırmızı olabiliyordu)
3yasina kadar doktor kontrolündeydi.3 aylıktan 3 yaşına kadar diyet yaptım. Zormuydu evet ama insan alışıyor bir süre sonra .3 yaşında diyet açtık sütlü kek ile.yine doktor kontrolünde.
Bülent hoca dediğim gibi 10 yıl önce rota asisini bize yaptırdı.Sikayetler artmadı ama azalmadı da. 3.ve 5 te vurdurmustuk ama .Şimdi her bilgiye bir güncelleme geliyor
.şimdi doktorlar ne diyor bilmiyorum.Siz mutlaka bir doktora gösterin çocuk doktoru pek birsey yapamaz.

Benimki kız koyduğum gibi dikiliyor Bizde en büyük etken abinin sürekli sesli olmasıda olabilir gündüzleri nerdeyse kucağımda uyuduğu 10-15 dk sanırım. Yerine koyduğumda uyuduğu çok nadir
Abi de bizi çok zorluyor. Zaten bebiş uyanmak için yer arıyor, tam yeni dalmışken abi bir bağırıyor, oyuncaklar ses yapıyor, sil baştan

Kızlar bebişlerin 4. Ayına az kaldı. Demir takviyesi başlanacak. Şimdiden marka araştırmak lazım. Doktor kontrolüne gidincede sormak lazım. Aklımdayken yazmak istedim. Daha 2 hafta var bizim ama anca
Demir aslinda 6. Ay degil mi? Ben ilk oglumda hata ettim, temiz icerikli olsun su bu diye ilaç olanlardan vermedim ama bu sefer ferrum ya da ferro sanol doktor hangisini verirse direkt onu kullanirim. Besin takviyesi olanlar demiri arttirmiyor, yeterli gelmiyor. Ferrum ya da ferro sanol hangisinin miktari azsa onu veririm. Az olunca vermesi daha kolay

Yaptığım tamamen sterilite değilki.. Şöyle bir durum var bir insanın hasta olması kuluçka süresinden itibaren kabul ediliyor. Kuluçka süresinde bile o virüs veya bakteri insandan insana geçebiliyor. Yani hastalık belirti vermeden yayılım gösteriyor demektir. Bazı bakterilerde çok masum değil bence.. Herkesin düşüncesi farklı olabiliyor çok normal Bakterilerle çalışan birisiyim bu arada Çocuklar söz konusu olduğunda büyük çoğunlukla kendimden taviz verebiliyorum. Ama ilk baştan beri ilerde kendi çocuğum olursa nasıl davranılmasını istiyorsam hep öyle davranmaya çalıştım başka çocuklarada

Kaka bana cok gelmedi, oglum 7-8 kez yapardi. Her bebek biricik tabi; en iyisi doktor karari en kotu durumda alerji tetiklenecek bildigim kadariyla

Bestiron kullandık oğlumda temiz içerikli dişte leke yapmıyor. Doktorumuz önermişti Sidefer içinde iyi diyorlar ama ben açıkçası araştırmadım. Kızda da bestiron kullanmak istiyorum. 3. Aydaki kontrolde ismini söyledim 4. Ayda bakarız bir dedi doktor.

Figen hanim evet isinin ehli ama hic onermem. Iletisim cok cok kotu. Alerji doktorunda doktorla surekli iletisim halinde olabilmek, diyeti birlikte acabilmek cok onemli. Yoksa bebek bir tepki veriyor, simdi ne yapıcam bilemiyorsun. Denemeler yaparken danismistim da telefonla beni arayip ilk sozu “buyrun” olmustu. O konusmamizi unutamiyorum, daha dogrusu konusamayasimizi. Istanbulda prof dr mahmut dogru’yu oneririm arayan arkadaslar varsa. Diger alerji doktorlari bana beni kati diyete sokup, kendine baglama derdinde gibi gelmisti. Mahmut bey gerekli durumlar haric diyeti olabildigince uzatmamaya calisiyor. Mahmut bey olmasa ben ohoo kac ay diyet yapardim daha bilmem.

Kotu anilarim depresti figen hanimi duyunca, mesajim size degil, yanlis anlamayin

Aynı şeyi demek istemiştim, zaten sterillik sağlayamıyoruz. Ağız beziyle ağzını silerken bezi tutmadan elimi yıkayamıyorum mesela, kucağımda omzumu emmeye çalışıyor veya her emzirmeden önce mememin ucunu yıkamıyorum şahsen zaten aşırı dipdibeyiz öpmesem de. Kucakta uyuyor, emiyor, yüzünü yüzüme dayıyor yeri geriliyor dibine girip burnunu temizliyorum hastalık durumunda maalesef bu şekilde de geçeceğini düşünüyorum, kaldı ki asosyallik derecesindeyiz çoğumuz bu sıralar bebeğimden ayrı bir ortama girdiğim dahi yok, girsem de çok kısıtlı bir nevi kendimi de koruyorum diyelim. Başkasının bebeğini öpmek değil, genellikle temas bile etmiyorum uzaktan agu gugu yapıp geçiyorum Ama aynı şeyi bebeğime yapamıyorum tabii ki, tam mesafe koymadıkça da aynı kapıya çıkıyor

Kendisiyle tanışmadığım için yorum yapamayacağım bu konuya. Biz Bülent hocayla ilerledik ve iyi ki diyorum.
Ama diyet açma konusunda yorum yapabilirim
Mesela bizi oyalama gibi bir durumu olmadi doktorun. Çoğu defa açmaya çalıştık ama hep hüsran. Geçemedik.Yanimda iğne ile geziyordum .Bir gün çocuğun biri eline eti puf tutuşturmuş.Tam ağzına dayarken aldım.Yuzüne ve ellerine değmişti.
Farkedip almamla kızarması şişmesi bir oldu.
Bizim gibi hastalarda hemen açılmıyor diyetler malesef.
Kendine bağlama derdinde olan doktorlarda varmıdır vardır belki neler duyuyoruz hergün.Varsa da Allah onlara bizleri muhtaç etmesin .

Valla sosyal medyada paylaşımlarda 4. Ay diye gördüm hep sağlık ocağındaki ebe de öyle söyledi ama sorarız yine. Kızımı çok fena kabız yapmıştı ay o geceyi unutamıyorum ne çok ağladı karın ağrısıyla. ne kullanmıştım hatırlamıyorum ama bırakmıştım fazla kullanamadım. 9. Ayda kan tahliline baktırmıştım iyi çıkmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…