- 5 Mart 2021
- 6.227
- 9.044
- 148
Bexero yaptırdınız sanırım dimi çocuk çok huzursuzsa ateş düşürücü verebilirsiniz. Doktorlarda bunu söylüyor. Hatta geçen sene bir doktor eğitimden slaytlar paylaşmıştı. Değişen bilgiyle artık bexero menenjit aşısından hemen önce ateş düşürücü verilebilir diye paylaşım yapmıştı. 30 ağustosta olduk aşıyı o gün doktoruna sordum hatta yanımda ateş düşürücü ile gittim. Bu bilgiyide söyledim. Doktordan doktora değişiyor dedi. Biz vermeyelim ateş çıkarsa ya da çok huzursuz olursa verelim dedi. 12 saat ateş çıkma durumu var dedi. Dün Osman gönülalan diye bir doktor var aşılarda 3 güne kadar huzursuzluk be ateş çıkma olabilir yazmış.Update geçiyorum. 7 saat oldu, ateş yükselmedi. Fakat müthiş bir huzursuzluk var çocukta. Ağlıyor ama daha önce hiç ağlamadığı şekilde, hiç duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor. Yüzü gözü bir farklı oluyor, çok üzülüyorum haline şu an...
Pamuk veya elyaf oluyor sanırım. Müslin olanlarda oluyor. Müslin adam akıllı deneyemedim bu sene kış aldım oğlum giymek istemedi. Elyaf olanları terlemeye neden olabiliyor denemek lazım. Kızda daha kullanmadım ama oğlumda kullandım. İlk kış elyaf ve pamuk ikisinden de 1 tane vardı. İkisinide kullandık. Terleyen bir oğlum var. Tog değeri ve içine giyilen ve sıcaklığına uygun olursa ikiside olur bebek için.. Tog değeri listesi vardır internette eviniz genelde kaç derece sıcaklıktaysa ona göre almak lazım.Kızlar uyku tulumu alırken neye dikkat etmek gerekiyor ? Hani yapısının ne olması gerek. Elyaf mı ? Hiç bilgim yok. Bilen arkadaşlarım varsa beni aydınlatmalı
Astronot montlar oluyor tek parça sürekli giydirmedim ama biraz kullandık. Bizim burda çok soğuklar en fazla 2-3 ay gibi oluyor. Çokta dışarıya çıkmadık ev araba vs Tek parça montta 7-8 aylıkken giydirmiştim oğluma kollarını kıvırı kıvıra içinde kayboluyorduBir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben biraz da bakterilerle tanışmasının bağışıklığı için pozitif etkisi olacağını düşünüyorumÖpmüyorum öptürmemeye de çalışıyorum. Babası öpme dememe rağmen beni dinlemiyor ama minimum düzeyde öpüyor oda. Ensesinden kafasından ayaklarından bacaklarından olabildiğince öpüyorumOğlumda ensesinden kafasından bile öpmüyordum kokluyordum sadece Öpme işinden korkuyorum açıkçası bağışıklıkları tam olmadığı için ne olur ne olmaz riske girmemeye çalışıyorum. Benim öpmediğimi bile bile küçücük bebeğimi öpmeye çalışan insanlar oldu oğlumda çok sinir stres oldum. Hele birde ben öpseydim görselerdi kimse durmazdı.
1 ay önce en geç 20:00 gibi uyuyordu. Şimdilerde dediğin gibi 22:00 buluyor uyuması.. 4. Aya yaklaştık belki uyku gerilemesi başladı emin değilim. Mesela benim kız deliksiz uyumuyor normalde 3 ayı doldurmuş bebek 7-8 saat beslenmeden uyuyabilir. Ama kalkıyor. Yinede şükür diyorum oğlum daha sık kalkardı. Şuan 3 yaşında gece kalkıyor. Bir kızın yanına gidiyorum bir oğlanınKızlar bi şey sorcam. Gece uykusuna yatırdığınızda uyanmadan geçiyor mu gece uykusuna? Örneğin 20.00 da yatırıyorum diyenler uyutmaya o saatte mi başlıyorsunuz yoksa o saatte artık derin uykuya geçmiş mi oluyor. Ne kadar sürüyor derin uykuya geçmesi. Tek seferde asla uyutamıyorum. Uyuyor uyanıyor, uyuyor uyanıyor.
Mesela bugün 19.30 gibi uyuttum 1 saat sonra falan tamamen uyandı. Tekrar uyutmaya başladım. Şimdi şu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Yani tam anlamıyla uyuması 10 hatta bazen 11 i bile bulabiliyor. Sizde nasıl durumlar?
Kolları kapanıyor. Ama bu modelde kundak gibi oluyor. Aslında çok efektif bir ürün. Bir sürü moda girebiliyor. Yaşı büyüdükçe genişletebiliyorsunuz çıtçıtları var. Pantolon gibi ayakları çıkıyor alt kısımda saklı vb.Ya ayaklara çözüm bulmak kolay battaniye örtüyorum beline kadar ama kollar sıkıntı bence birde göğüs bölgesi. Yüzünü kapatır endişesiyle boynuna kadar çekemeyince haliyle açılta kalıyor be buz gibiydi dün gece yine. Bu uyku gurusun da kollar açıkta üşümüyor mu kolundan?
Owli ye baktım şimdi bunun kolları kapalı normal tulum gibi olanları da var. İçi elyaf dışı pamukmuş. Daha mantıklı değil mi kollar açısından.
Rota da huzursuz oldu mu hiç hatırlamıyorum. Çünkü birkaç gün sonra 2. Ay aşılarını oldu. Onlar huzursuz yapmıştı.Kızlar rota aşısı sonrası bebeği hızursuz olan var mı uyutamıyorum yani derin uykuya geçmiyor ayaklarını vuruyor sürekli gazı olunca yapar normalde ama bu saatlerde derin uykuya geçmiş olması lazımdı
2-3 kere yapıyor. Gürültülü bazen köpüklü oluyor. Onlar beslenme tarzından da kaynaklanıyor sanırsam. Oğlumda da oluyordu çünkü o zamanlar araştırmıştım karbonhidrat ağırlıklı beslenme sebebiyet veriyor. Her kontrolde doktor makat çatlağı var mı yok mu diye bakıyor. Kendisi diyor makat çatlağı yok diye.. Ne yapacağım bilmiyorum 1 hafta var aşıyaAlerjenler birikim yapıp da kana sebep olabiliyor. Günde kaç defa kaka yapıyor? Mesela benim oğlumda çok kaka yapmaktan makatta çatlak olmuştu, kan oradan geliyormuş, ama yine de alerji sebepliydi. Zor bir durum evet.
Evet süt ve süt urunleriydi. Büyük kızım 3 aylıkken dişimi çektirmek zorunda kalınca sağdiğim süt elimde kalmayınca biraz da mama takviyesi vermiştim.Mamayi içer içmez tüm vücudu komple kızardı.Cok panikledik.Doktoruna götürdük bir alerji görsün mutlaka dedi.Yani ben o 3 ay hersey yedim.Ama patlağı mama verdi.Küçük bir semtte yaşıyorum extra bir alerji doktoru yok benim bildiğim. Çocuk doktoruda çok önemsemedi sanırım niye öyle yaptı bilmiyorum. 2. Ayda olduk aşıyı 4. Ayda olmayıp 5. Aya kadar uzayabiliyor sanırım 2. Doz. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçasıSizinki süt alerjisimiydi. Nasıl anladınız neye alerjisi olduğunu ve ne kadar süre diyetle çıktı ortaya cvp verirseniz çok sevinirim.
Abi de bizi çok zorluyor. Zaten bebiş uyanmak için yer arıyor, tam yeni dalmışken abi bir bağırıyor, oyuncaklar ses yapıyor, sil baştanBenimki kız koyduğum gibi dikiliyorBizde en büyük etken abinin sürekli sesli olmasıda olabilir gündüzleri nerdeyse kucağımda uyuduğu 10-15 dk sanırım. Yerine koyduğumda uyuduğu çok nadir
Demir aslinda 6. Ay degil mi? Ben ilk oglumda hata ettim, temiz icerikli olsun su bu diye ilaç olanlardan vermedim ama bu sefer ferrum ya da ferro sanol doktor hangisini verirse direkt onu kullanirim. Besin takviyesi olanlar demiri arttirmiyor, yeterli gelmiyor. Ferrum ya da ferro sanol hangisinin miktari azsa onu veririm. Az olunca vermesi daha kolayKızlar bebişlerin 4. Ayına az kaldı. Demir takviyesi başlanacak. Şimdiden marka araştırmak lazım. Doktor kontrolüne gidincede sormak lazım. Aklımdayken yazmak istedim. Daha 2 hafta var bizim ama anca
Yaptığım tamamen sterilite değilki.. Şöyle bir durum var bir insanın hasta olması kuluçka süresinden itibaren kabul ediliyor. Kuluçka süresinde bile o virüs veya bakteri insandan insana geçebiliyor. Yani hastalık belirti vermeden yayılım gösteriyor demektir. Bazı bakterilerde çok masum değil bence.. Herkesin düşüncesi farklı olabiliyor çok normalNe kadar doğru bilmiyorum ama ben biraz da bakterilerle tanışmasının bağışıklığı için pozitif etkisi olacağını düşünüyorumTabii ki virüslerle değil; gripken, uçukluyken hiçbir yerinden öpülmez fakat %100 steril bir ortam sağlayamayacağımın, sağlamamak gerektiğinin farkındayım diyelim. Kendinizi tutabilmeniz muazzam ama, ben de o irade yok sanırım, çok saygı duyuyorum
Kaka bana cok gelmedi, oglum 7-8 kez yapardi. Her bebek biricik tabi; en iyisi doktor karari2-3 kere yapıyor. Gürültülü bazen köpüklü oluyor. Onlar beslenme tarzından da kaynaklanıyor sanırsam. Oğlumda da oluyordu çünkü o zamanlar araştırmıştım karbonhidrat ağırlıklı beslenme sebebiyet veriyor. Her kontrolde doktor makat çatlağı var mı yok mu diye bakıyor. Kendisi diyor makat çatlağı yok diye.. Ne yapacağım bilmiyorum 1 hafta var aşıya
Bestiron kullandık oğlumda temiz içerikli dişte leke yapmıyor. Doktorumuz önermiştiKızlar bebişlerin 4. Ayına az kaldı. Demir takviyesi başlanacak. Şimdiden marka araştırmak lazım. Doktor kontrolüne gidincede sormak lazım. Aklımdayken yazmak istedim. Daha 2 hafta var bizim ama anca
Figen hanim evet isinin ehli ama hic onermem. Iletisim cok cok kotu. Alerji doktorunda doktorla surekli iletisim halinde olabilmek, diyeti birlikte acabilmek cok onemli. Yoksa bebek bir tepki veriyor, simdi ne yapıcam bilemiyorsun. Denemeler yaparken danismistim da telefonla beni arayip ilk sozu “buyrun” olmustu. O konusmamizi unutamiyorum, daha dogrusu konusamayasimizi. Istanbulda prof dr mahmut dogru’yu oneririm arayan arkadaslar varsa. Diger alerji doktorlari bana beni kati diyete sokup, kendine baglama derdinde gibi gelmisti. Mahmut bey gerekli durumlar haric diyeti olabildigince uzatmamaya calisiyor. Mahmut bey olmasa ben ohoo kac ay diyet yapardim daha bilmem.Evet süt ve süt urunleriydi. Büyük kızım 3 aylıkken dişimi çektirmek zorunda kalınca sağdiğim süt elimde kalmayınca biraz da mama takviyesi vermiştim.Mamayi içer içmez tüm vücudu komple kızardı.Cok panikledik.Doktoruna götürdük bir alerji görsün mutlaka dedi.Yani ben o 3 ay hersey yedim.Ama patlağı mama verdi.
Çok doktor araştırdım.O zaman işinin ehli iki hoca vardı özelde. Biri istanbulda Figen hoca biri Ankarada Bülent şekerel. Bülent hocayla ilerledik.Sehir dışından gidip geldik bizde malesef.
Ige değerimiz çok yüksek çıktı.Alerjenle temas etse dahi kıpkırmızı oluyordu.Arkasinda atopik bir cilt ve cok kanlı kaka.(Bez kıpkırmızı olabiliyordu)
3yasina kadar doktor kontrolündeydi.3 aylıktan 3 yaşına kadar diyet yaptım. Zormuydu evet ama insan alışıyor bir süre sonra .3 yaşında diyet açtık sütlü kek ile.yine doktor kontrolünde.
Bülent hoca dediğim gibi 10 yıl önce rota asisini bize yaptırdı.Sikayetler artmadı ama azalmadı da. 3.ve 5 te vurdurmustuk ama .Şimdi her bilgiye bir güncelleme geliyor
.şimdi doktorlar ne diyor bilmiyorum.Siz mutlaka bir doktora gösterin çocuk doktoru pek birsey yapamaz.
Aynı şeyi demek istemiştim, zaten sterillik sağlayamıyoruz.Yaptığım tamamen sterilite değilki.. Şöyle bir durum var bir insanın hasta olması kuluçka süresinden itibaren kabul ediliyor. Kuluçka süresinde bile o virüs veya bakteri insandan insana geçebiliyor. Yani hastalık belirti vermeden yayılım gösteriyor demektir. Bazı bakterilerde çok masum değil bence.. Herkesin düşüncesi farklı olabiliyor çok normalBakterilerle çalışan birisiyim bu arada Çocuklar söz konusu olduğunda büyük çoğunlukla kendimden taviz verebiliyorum. Ama ilk baştan beri ilerde kendi çocuğum olursa nasıl davranılmasını istiyorsam hep öyle davranmaya çalıştım başka çocuklarada
Kendisiyle tanışmadığım için yorum yapamayacağım bu konuya. Biz Bülent hocayla ilerledik ve iyi ki diyorum.Figen hanim evet isinin ehli ama hic onermem. Iletisim cok cok kotu. Alerji doktorunda doktorla surekli iletisim halinde olabilmek, diyeti birlikte acabilmek cok onemli. Yoksa bebek bir tepki veriyor, simdi ne yapıcam bilemiyorsun. Denemeler yaparken danismistim da telefonla beni arayip ilk sozu “buyrun” olmustu. O konusmamizi unutamiyorum, daha dogrusu konusamayasimizi. Istanbulda prof dr mahmut dogru’yu oneririm arayan arkadaslar varsa. Diger alerji doktorlari bana beni kati diyete sokup, kendine baglama derdinde gibi gelmisti. Mahmut bey gerekli durumlar haric diyeti olabildigince uzatmamaya calisiyor. Mahmut bey olmasa ben ohoo kac ay diyet yapardim daha bilmem.
Kotu anilarim depresti figen hanimi duyunca, mesajim size degil, yanlis anlamayin
Valla sosyal medyada paylaşımlarda 4. Ay diye gördüm hep sağlık ocağındaki ebe de öyle söyledi ama sorarız yine. Kızımı çok fena kabız yapmıştı ay o geceyi unutamıyorum ne çok ağladı karın ağrısıyla. ne kullanmıştım hatırlamıyorum ama bırakmıştım fazla kullanamadım. 9. Ayda kan tahliline baktırmıştım iyi çıkmıştı.Demir aslinda 6. Ay degil mi? Ben ilk oglumda hata ettim, temiz icerikli olsun su bu diye ilaç olanlardan vermedim ama bu sefer ferrum ya da ferro sanol doktor hangisini verirse direkt onu kullanirim. Besin takviyesi olanlar demiri arttirmiyor, yeterli gelmiyor. Ferrum ya da ferro sanol hangisinin miktari azsa onu veririm. Az olunca vermesi daha kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?