- 4 Mayıs 2023
- 1.344
- 1.165
- 63
- 34
Benim serin canım camı da hafif açtım mesela gece bide owii ninn0,3 togluk tulumunu giydiriyorum zıbın üzerine ve geçen gece korktum acaba üşüttüm mü diye göğsü çok soğuktu mesela gece uyandığındamadem uyandık bu saatte hemen durum değerlendirmesi yapalım. Kızlar sizin yattığınız odalar serin mi? Özellikle bebeği sık uyananlar sıcakta yatıyor olabilir miyiz?
Bu gece kayınvalidemde kaldık. Yattığımız oda bizim eve göre çok serindi hatta ben üşüdüm diyebilirim. Ama bebişko sadece 2 kere uyandı bizim evde 4-5 kere uyanıyor. Termometreyi unutmuşum sıcaklığa bakamadım. Bebişler serinlikte daha mı rahat uyuyor acaba yoksa kayınvalidemin evini mi beğendi? Umarım birincisidir
Teşekkür ederim,Bizimde püre kıvamımda değil ama doğduğundan itibaren hep çoktu kaka sayısı, ben vicudurunda tek tük döküntü olunca şüphelendim, genel olarak huzursuz bi bebek zaten, alerjiyle ilgisi var mı bilmiyorum, bazen uzun uyuyor bazen hiç uyumuyor,İlk zamanki kakasiyla kiyasliyorun ben 40 na kadar hardal sarısı ve püre kivamindaydi ama simdikler su gibi geliyor süt ürünleri tuketince birden kaka sayısı artıyordu.ilk zamanlar bazı günler kaka yapardı bazı günler yapmazdı ama zaman ilerledikce kaka sayısı artmaya başladı huzursuzluğu artmaya başladı hiç durmuyor hep kendini geriye doğru atarak ağlıyor meme tutmuyor kesinlikle uyurken emziriyorum başka türlü almıyor.Ben diyeti süt ürünleri paketli gıda ve et yumurta bunları tuketmedim.Normlde 2 haftada en erken iyileşme gösterilmiş ama bizde 6.gunde tek Kakaya düştü.Ve mukuslu kakası baya azalmıştı yok kadar yani.tesekkur ederim sizede geçmiş olsun.
Bizde de fazla ama hep böyleydi, peki kıvamı nasıl, pütürlü mü sıvı mı, bizim sıvı genelde, bebeğim sadece anne sütü alıyorBizde de kaka sayısı doğduğundan beri fazla ama düzene oturmuştu. Bu aralar yine arttı. 4-5 kez kaka yapıyor. Normal midir acaba bilemedim
Benimde sadece anne sütü. Sıvı ama içerisinde pütüler var amaBizde de fazla ama hep böyleydi, peki kıvamı nasıl, pütürlü mü sıvı mı, bizim sıvı genelde, bebeğim sadece anne sütü alıyor
Işığı falan açmadım cnm ama yok asla uyumadı gece lambası zaten sürekli açık onu kapattım en son benim oda da kararma perdesi de olduğu için kapkaranlık oldu oda kucağıma zorla yatırdım yatmak istemiyor kendini geriye geriye atıyor uyumayacam diye ama bastım kucağıma yarım saate yakın pış pış diye diye salladım bayıldı sonunda+1 olarak ben de burdayım ne geceydi yaoff gündüz uyku yok gece uyku yok pertim gerçekten kanguru ile dışarı çıkınca anca bi yarım saat kırk dk uyursa iyi benim en sevmedigim ay 4. Ay olmustu zaten meme reddi uykusuzluk viziklama kucak gezmesi surekli geciyor ama merak etmeyin direnin gece uyansada isigi acmayjn goz temasi kurmayin oyle okudugumu ve yaptigimi hatirliorum
24 bana gore iyi, kisin 22 ye de dusuyor bazen bizim ev. 1 tog ile 21-24 derece arasi diyorlarKızlar oda termometresi aldım ben. Oda sıcaklığı bebekler için kaç olmalı acaba ? 18-19 diyen var 22-23 diyen var . Yani benim anlamadığım o derecelerde ben üşüyorumşöyle ince tulum ile evde durabilmesi için kaç derece yeterli ?
Bebişin ne kadarlıkk kendisi mi böyle uyuyor çok tatlıı benimki hep sırtüstü yatıyor ama ben öyle yatırıyorum bilmiyorum etkisi var mıŞuan öğlen uykusunda böyle uyuyor hiç üstünü falan da örtmüyorum :)) örtünce uyanıyor
Bebişin ne kadarlıkk kendisi mi böyle uyuyor çok tatlıı benimki hep sırtüstü yatıyor ama ben öyle yatırıyorum bilmiyorum etkisi var mı
Olabilir döküntü ishalde varmış doktora götürmekte fayda var.Gecmis olsun tekrarTeşekkür ederim,Bizimde püre kıvamımda değil ama doğduğundan itibaren hep çoktu kaka sayısı, ben vicudurunda tek tük döküntü olunca şüphelendim, genel olarak huzursuz bi bebek zaten, alerjiyle ilgisi var mı bilmiyorum, bazen uzun uyuyor bazen hiç uyumuyor,
Aynen öyle yapmak lazımmış. Konuşmadan, öpmeden, ışığı açmadan hemen memeye dayamaya çalışmak lazım.
Ayni durumdayiz abinin sesi, aglamasiBen uyku eğitimini öyle verdim 40ından sonra
Karanlık odada uyuttum dısari cıktım açtım kamerayı izledim baktım uyanir gibi aldim emzirdim koydum yine
Tekrar tekrar bunu yaptım öyle gece-gündüz ayrımına girdi
Gün gectikçe uyku süresi uzadı simdi belirli saatlerde hareketlenir gibi oluyor gece hemen emzir yatır yapıyorum ayılmadan :)
Ama gündüz abinin sesinden tam uykusunu alamıyor.. tam cocuk dalıyor içeriden bir araba surme sesi haaan diye neye ugradigini sasiriyor
Ne diyeyim darısı başımızaÖyle oluyor ben regl olmadım hala ateşliyim çocukları da soyuyorum :))
Karnım tokken de yemek veresim gelmiyor
Ama bebekler sıcağı cidden sevmezler ilk oğlumu 3 aylıkken bronşit etmiştim doktor dedi
Aç gece cam aç soğuk hava girsin petekleri kapat kurutma evi demişti
Hala da böyle tıkansınlar dışarda kar yağsa ustunu örter gece bir yarım saat cam açarım
Sıcak, ter hasta eder soğuk etmez mantığını oturttu bana doktor :)
Benim bebeğim gün aşırı bir kez yapıyordu. Bu sıralar günde 3 kez yapıyor azar azar. Ben de araştırdım biraz, bağırsak olgulaştığı için sindirim sistemi daha aktif çalışıyormuş, ne kadar doğrudur bilemedim ama 6-7 üstü ishal sayılıyor sanırımBizde de kaka sayısı doğduğundan beri fazla ama düzene oturmuştu. Bu aralar yine arttı. 4-5 kez kaka yapıyor. Normal midir acaba bilemedim
Ah ya abi de napsın onun da oyun çağıBen uyku eğitimini öyle verdim 40ından sonra
Karanlık odada uyuttum dısari cıktım açtım kamerayı izledim baktım uyanir gibi aldim emzirdim koydum yine
Tekrar tekrar bunu yaptım öyle gece-gündüz ayrımına girdi
Gün gectikçe uyku süresi uzadı simdi belirli saatlerde hareketlenir gibi oluyor gece hemen emzir yatır yapıyorum ayılmadan :)
Ama gündüz abinin sesinden tam uykusunu alamıyor.. tam cocuk dalıyor içeriden bir araba surme sesi haaan diye neye ugradigini sasiriyor
Yaa bak ayni olabiliyor demekki bizim de ayni olur diye dusunuyorumsizinkiler disli dogcakmis nerdeyse erkenci kuslar masallah ekstra jel falan surdunuz mu bisi ? bizim huysuzluk had safhada su an bakalim nolcak
Alla alla bende bunu merak etmiştim herşey hepimizde aynı anda oluyor sanki benim kızda gün aşırı yapıyordu bu ara her gün yapıyor gece hiç yapmazdı dün gece yaptı sabah bida yaptı meselaBenim bebeğim gün aşırı bir kez yapıyordu. Bu sıralar günde 3 kez yapıyor azar azar. Ben de araştırdım biraz, bağırsak olgulaştığı için sindirim sistemi daha aktif çalışıyormuş, ne kadar doğrudur bilemedim ama 6-7 üstü ishal sayılıyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?