Merhaba .Malesef bazen testte de cikmayabiliyor.Ya da doğru alerjeni bulmak anneye düşüyor. İlk kızımda deri testinde bile çok büyük tepki vermisti.Bu alerji çok enteresan birşey.Geçmiş olsun, alerji belirtileriniz ne acaba, bizde test yapıldı bişey çıkmadı ama döküntü, pişik,ishal gibi kaka devam ediyor, huzursuzluk zaten hep var artarak devam ediyor, nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum
Ben biraz aykırıyım bazı konularda, ilk kızımda böyle uydum ilk kışımızda toglu tulumla falan yatırdım buz gibiydi garip bi şekilde 1 hafta zor durdum Sonra direk çıkardım hiç giydirmedim 20-21 derece de kalorifer kapalı tek normal tulum iç body ile yatırdım hala daha öyle yatıyor nasıl alıştırırsan öyle gidiyor kesin ve net. Biraz zor tabi bizim toplumumuzdaki anneler için ama ben küçüğü de çıplak yatırıyorum nerdeyse yani çıplak ayak üst ince sadece tulum - zıbın doğduğundan beri öyleYa kızlar sürekli doktor videolarında odanın 22-23 derece olması gerektiği söyleniyor . Bizim oda 23-24 derece arası, nem i fr tam istendiği gibi. Zıbın üzerine 1,6 tog tulum giydiriyoru . Ama bebeğimin göğsü ensesi sırtı buz gibi. Terlemiyor net eminim defalarca kontrol ediyorum terleyip soğumuyor yani .
Vücut ısısını enseden göğüsten kontrol etmiylr muyuz? Neden bunca doktorun dediği drrecelerde bebeğim buz gibi ?
22-23 derecede sadece zıbınla uyumalı deniyor üstelik.
Gerçekten 22-23 derecede zıbınla uyuyup bebeği üşümeyen soğumayan var mı? Bu mesele sürekli karşıma çıktığı için soruyorum.
Hangi bebeklere göre anlatılıyor bu dırım hiç anlamadım . Ben ısrarla dedikleri gibi yapayım diyorum tabi tulum giydirerek ama ona rağmen elini yüzünü geçtim sırtı göğsüde buz gibi
Açıkçası ben de inanmak istemiyordum ya da bebeğim zaten hep zor oldu belki bana kıyak geçer diyordum ama çoğunluk gibi biz de uyku problemleri yaşıyoruz şimdi de umarım ataktır diye inanmak istiyorumBende de öyle oldu her çocukta 1 kanal oldu gibi bir şey, ama bu sonuncusunu 2 dolguyla atlattık. İnşaallah daha bir şey çıkmaz. Elenatal’de kalsiyum varsa iyi kullanıyorum ben de.
Açıkçası ben de inanmıyorum ataklara.Yani bebeklerin bazı dönemlerde hızlı gelişim gösterdikleri evet doğru, ve bu da bebeğe ağır gelip huyları değişebiliyor. İlk bebeğimde ben de niye böyle oldu bu bebek nesi var diye dertlendiğimde hee atak haftasıymış diye düşünüp rahatlıyordum. Ama zamanla analdım ki bu hem her bebekte olacak diye bir şey yok, bazısı kolay atlatır bazısı daha sancılı geçer. Hem de günleri haftaları önceden takip etmek dediğiniz gibi önceden strese sebep oluyor bana iyi gelmiyor. O yüzden atak haftasının varlığına inanmıyorum ya da inanmıyor gibi yapıp göz ardı ediyorum. Ama huysuzluğu olduğunda uykuları bozulduğunda sıkıntısı varsa, heralde ya aşıdan ya da atak haftasına geldik diyorum geçiyorum. Gerçekten o gün atak haftası mı değil mi onu teyit etmiyorum.
Yapmıyorsanız sulu yemekleri konserve gibi kavanozlayıp dolaba koymanızı tavsiye ederim.PaxosAurora siz birkaç günlük yemek yapıyordunuz değil mi aklımda o şekilde kalmış Tamam pratik şeyler yapabiliyorum ama 2 gün dayanmıyor maalesef hemen tek günde biten şeyler oluyor, her gün yemek hazırlamaktan biraz yoruldum açıkçası. Ya yaparken çok yapmam lazım ya da başka bir sırrı var bu işin. Evde başka çoluk çocuk da olunca… Mesela dün pilav yaptım tamam o bugüne de kaldı ama anayemek bitiyor. Neler yapıyorsunuz biraz ipucu alabilsem çok iyi olacak
Bizim yatak odası 20 dereceydi termometrede ama bence daha soğuktu normal patikli zıbınlıydı ince müslin yarım kundaklıydı ama ben kendim üşüdüm diye yanımda zaten kendi battaniyemi ayaklarına örttüm terlemişti o yüzden ensesi soğuktu terlediğini de saçından anladımYa kızlar sürekli doktor videolarında odanın 22-23 derece olması gerektiği söyleniyor . Bizim oda 23-24 derece arası, nem i fr tam istendiği gibi. Zıbın üzerine 1,6 tog tulum giydiriyoru . Ama bebeğimin göğsü ensesi sırtı buz gibi. Terlemiyor net eminim defalarca kontrol ediyorum terleyip soğumuyor yani .
Vücut ısısını enseden göğüsten kontrol etmiylr muyuz? Neden bunca doktorun dediği drrecelerde bebeğim buz gibi ?
22-23 derecede sadece zıbınla uyumalı deniyor üstelik.
Gerçekten 22-23 derecede zıbınla uyuyup bebeği üşümeyen soğumayan var mı? Bu mesele sürekli karşıma çıktığı için soruyorum.
Hangi bebeklere göre anlatılıyor bu dırım hiç anlamadım . Ben ısrarla dedikleri gibi yapayım diyorum tabi tulum giydirerek ama ona rağmen elini yüzünü geçtim sırtı göğsüde buz gibi
3 gün önce sırf bi perde olayı yüzünden tartıştık bizim bı ayrilma eşiğinden dönme zamanımız var ve bana keşke dönmeseydik çok pişmanım dedi zaten doğumdan sonra sinir olmuştum kendisine o lafından sonra bende tamamen biseyler koptu çok pismansan kapı orda merak etme bedenim yanında olabilir ama bu saatten sonra ne sesimi duyarsın nede varlığımı hissedersin dedim ergen ergenKızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Bugün ilk kez kendimi tutamayıp tek seferlik eşime bağırdım bebeğim diğer odadaydı ama korkup ağladı. Saatlerdir kendimi affedemiyorum bunun içinsuçluluk hissediyorum. Bi taraftan sütüm etkilenecek diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
Karmakarışık ve ikili ilişkiler çocuktan sonra çok zormuş. Çok sabır istiyormuş
Gerçekten Allah razı olsunEvet bugün bende sinirlenip boşanalım dedim. Dio ki tamam siz iyi olun da nasıl istiyorsan öyle yapalım. Bebekte sende kalsın zorluk çıkarmam diyorhadi ya allah razı olsun dedim . Tabi 5 dk sonra pişman oluyor söylediklerine ama ben kırıldığımla kalıyorum maalesef . Erkekler çok değişik varlıklar ya ben onu anladım. Asla kadındaki merhamet onlarda bulunmuyor
Ben oturtuyorum az az kucakta da koltukta yatakta da yastık destekleriyle dr ok dedi. 4,5 aylık olduBebegini oturtan var mi?
Konuşuldu mu bilmiyorum ama 14 ünde 4 aylık olduk.Doktorumuz oturtuyor.
Kafasını tam dik tutuyorsa ,ellerinden tutunca ayaklarını havaya kaldırıp kollarını kullanıyorsa oturacağız dedi.Bunlarin hepsini denedi orda.Oturmaya belli aralıklarla başladık biz artık.Cok erkenn gelmisti duyunca ama demekki bebek hazırsa başlanabiliyor.
Benim eşimde 3.aydan sonra kucakta kısa aralıklarla oturttu ne kadar izin vermediysem de alıştı ve artık hep oturmak istiyor uyanıkken ya kucakta dik yada oturur pozisyonda olacak yoksa durmuyor bizimkisi kendi secti oturmayı resmenBebegini oturtan var mi?
Kafasını tam dik tutuyorsa ,ellerinden tutunca ayaklarını havaya kaldırıp kollarını kullanıyorsa oturacağız dedi.Bunlarin hepsini denedi orda.Oturmaya belli aralıklarla başladık biz artık.Cok erkenn gelmisti duyunca ama demekki bebek hazırsa başlanabiliyor.
Hepimiz kocalarıyla kötü olmuş benimde bugün bozuldu ama çok farklı benim konu. Eşimi ben hep mizaç olarak sevgisini dışarıya yansıtmayan biri olarak biliyordum ta ki oğlumuz olana kadar. Yani özel günleri hatırlar bir şeyler yapar ama mesela durduk yere gelipte sarılıp öpmezdi ya da bi güzel bir şey söylemezdi. Ama oğlumuzu o kadar çok seviyorki önceden nöbetten gelip sinirli olurdu uykusuz diye şimdi direkt bebeği alıp öpüp kokluyor. Ben şimdiye kadar hiç sevilmediğimi farkettim hiç demeyeyim de az diyeyim. Bugün kendisine söyledim oda kendimde bazı şeyleri değişirsem her şey daha farklı olur onu kastetti. Bende sevgi koşullu değil benim için dedim ben değişmiycem sende sevme dedim. Öyle mecburi konuşuyoruz şuan sadece3 gün önce sırf bi perde olayı yüzünden tartıştık bizim bı ayrilma eşiğinden dönme zamanımız var ve bana keşke dönmeseydik çok pişmanım dedi zaten doğumdan sonra sinir olmuştum kendisine o lafından sonra bende tamamen biseyler koptu çok pismansan kapı orda merak etme bedenim yanında olabilir ama bu saatten sonra ne sesimi duyarsın nede varlığımı hissedersin dedim ergen ergenbı güzelde oturup ağladım ve en sinir olduğum Bebek hiç umrunda değil o bağırıp çağırdı o sinirle daha ben ona sus çocuk korkacak psikolojisi etkilenecek komşular duyacak diyorum(hiç benden beklenen hareketler değil normalde evde sağlam bişey kalmaz ahh analık )
Öyle işte hala konuşmuyorum hiçbir işini görmüyorum ne hali varsa görsün dün yalakalık yaptı ama hiç içim almıyor artık yüzünü görmek istemiyorum resmen
Ayy bende dolmuşum niye paylaşıp sakinlemediysem
Yani diyeceğim o ki doğumdan sonra uyuyan adamdan, konuşan adamdan, gözüme görünen adamdan,her türlü adamdan nefret
Valla ya bizde dün çok sıkıntı yaşadık dilini tutamamasından ötürü. Söylediği her şey için pişman olutor ama ben kırılmış oluyorum artık. Bana da dün evlendiğime pişman ettin tarzı bi şey söyledi orda koptum bende . Aman bilmiyorum ya evlilik işi çok zormuş .3 gün önce sırf bi perde olayı yüzünden tartıştık bizim bı ayrilma eşiğinden dönme zamanımız var ve bana keşke dönmeseydik çok pişmanım dedi zaten doğumdan sonra sinir olmuştum kendisine o lafından sonra bende tamamen biseyler koptu çok pismansan kapı orda merak etme bedenim yanında olabilir ama bu saatten sonra ne sesimi duyarsın nede varlığımı hissedersin dedim ergen ergenbı güzelde oturup ağladım ve en sinir olduğum Bebek hiç umrunda değil o bağırıp çağırdı o sinirle daha ben ona sus çocuk korkacak psikolojisi etkilenecek komşular duyacak diyorum(hiç benden beklenen hareketler değil normalde evde sağlam bişey kalmaz ahh analık )
Öyle işte hala konuşmuyorum hiçbir işini görmüyorum ne hali varsa görsün dün yalakalık yaptı ama hiç içim almıyor artık yüzünü görmek istemiyorum resmen
Ayy bende dolmuşum niye paylaşıp sakinlemediysem
Yani diyeceğim o ki doğumdan sonra uyuyan adamdan, konuşan adamdan, gözüme görünen adamdan,her türlü adamdan nefret
Doktor daha erken geriye doğru yaslanarak oturtun dedi ama bizimkinde de benzer belirtiler var. Kendini zorla kaldırıyor. Kucaktayken de oturur şekilde durmak istiyor. Çok zorlamadan müsade ediyorumBebegini oturtan var mi?
Kucakta vs oturtuyoruz biz 4 aylıktan beri. Başını tutabiliyor artık çünkğ. Yorulduğunu hissettiğim an düzeltiyorum hemenBebegini oturtan var mi?
Amannnnn dünden beri neler oldu bu erkolaraHepimiz kocalarıyla kötü olmuş benimde bugün bozuldu ama çok farklı benim konu. Eşimi ben hep mizaç olarak sevgisini dışarıya yansıtmayan biri olarak biliyordum ta ki oğlumuz olana kadar. Yani özel günleri hatırlar bir şeyler yapar ama mesela durduk yere gelipte sarılıp öpmezdi ya da bi güzel bir şey söylemezdi. Ama oğlumuzu o kadar çok seviyorki önceden nöbetten gelip sinirli olurdu uykusuz diye şimdi direkt bebeği alıp öpüp kokluyor. Ben şimdiye kadar hiç sevilmediğimi farkettim hiç demeyeyim de az diyeyim. Bugün kendisine söyledim oda kendimde bazı şeyleri değişirsem her şey daha farklı olur onu kastetti. Bende sevgi koşullu değil benim için dedim ben değişmiycem sende sevme dedim. Öyle mecburi konuşuyoruz şuan sadece
Merhaba, ben şehir hastanesine götürmüştüm daha ayrıntılı incelenir diye, kan aldilar sütve yumurta alerjisi çıkmadı, ısrarla doktora başka bişey alerjisi olabilir mi dedim, beni tersledi, kaka tahlili istemediler, kanda kaka nokta şeklinde üç defa gördüm, bunu söylediğimde de umursamadilar, inşallah değildir, bende gözlemliyorum ama bişey alerjisi varsa bile bunu nasıl tespit edeceğim bilmiyorum doktor diyet yapma dedi, inşallah dizinde alerji değildirMerhaba .Malesef bazen testte de cikmayabiliyor.Ya da doğru alerjeni bulmak anneye düşüyor. İlk kızımda deri testinde bile çok büyük tepki vermisti.Bu alerji çok enteresan birşey.
Bizde şuan döküntü ,çok kaka (sulu),ve malesef en belirgin nedeni kanda kaka var.
Sizin saydiklariniz tam alerji belirtileri gibi durmuyor .Kaka tahlili verdiniz mi hiç?
Biz mi alınganlaştık yoksa gerçekler gözümüze daha mı çok çarpmaya başladı bilemedimAmannnnn dünden beri neler oldu bu erkolarabizde de bu durumun tam tersi yaşandı geçenhafta. Eşim dedi ki ben seni soğuk mesafeli biliyordum ama çoxuktan sonra görüyorum ki soğukluğun banaymış öyle bir şeyde yok he . Elbette minicik bebeğime sevgim şefkatim ilgim daha fazla ama ona da aoğukluğum yoktu.
Bana da dün konuyu şeye getirmeye çalıştı , ne kadar mutsuz bıkkın olduğumu görmüyor musun vs bende senin yüzünden bu böyle dedim. Ay bir sürü şey bilemiyorum cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?