Çok pratik ve sağlıklı gerçekten.Etli yemeklerde ayrıca eti suda haşlayıp yapacağımız yemeğe ekleyip ocağı öyle açıyoruz. Etin pişememe durumu olmasın diye. Böyle çok hafif oluyor yemekler.
Bu saatte modum budur, net
Aynen en azından tencere başında beklemiyoruz. Ara ara pişti mi diye bakıyoruz o kadar.K
Çok pratik ve sağlıklı gerçekten.
Ne güzel yazmışsınız. Da bizim ev halkı 2. Gün yine mi aynısı diye söyleniyorSelam! Evet, o benimNormalde mutfak işlerini çok sevmeme ve ayıptır söylemesi iyi yemek yapmama rağmen artık günlük yemek yapamıyorum. Büyük tencerelerde pişiriyorum, içinden yiyeceğimiz kadarını alıp ısıtıyoruz. Sizin üç çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum. Yemek dayanmaz, çok haklısınız. Öncelikle zevkimiz için değil artık doymak için yediğimizden ne pişirirseniz pişirin besleyiciliğini arttırıcı bir şeyler yapın derim. Çorba mutlaka olsun, o kurtarıcıdır. Mesela normalde yaptığınızın iki katı ölçüyle mercimek çorbası yapın ve tavuk suyu kullanın, sarımsağını soğanını bol koyun, havuç mutlaka olsun içinde. Küçük bir tencereye kepçe hesabıyla her gün koyar ısıtır yersiniz. Pilav, makarna gibi karbonhidratı da yarım kilodan aşağı yapmayın, yine aynı şekilde suyunu gerçek etsuyu ile yapın ki her gün her gün aynı şeyi yiyoruz ama son derece faydalı, besleyici bir şey tüketiyoruz hissiyatı olsun. Pilavlara ben nohut mutlaka koyuyorum yine aynı mantıkla. Ana yemeğe gelince, eğer pilavınız çoksa bunun yanına düdüklüde fasulye yapabilirsiniz. Etli de olur sucuklu da olur. Ben iki büyük soğan atıyorum içine, piştikten sonra alıyorum. Sarımsağı da herhalde 5-10 diş atıyorumdur. Baklagiller pilavla iki gün net götürür sizi. Onun dışında tepsi yemeklerine ağırlık verin. Onlar çok bereketli oluyor. Protein namına pişirdiklerinizi havuçla ve patatesle çoğaltın. Antioksidanı atlamamak için ben tepside baget tavuk ya da köfte yaptığımda mutlaka soğan-sarımsak ile bazen sosuna katarak bazen doğrudan bütün halinde koyarak destekliyorum. Ya da mesela sebze yemeği olarak kereviz yapıyorum diyelim. Suyunu bol tutuyorum, portakallı yapıyorum, çorba gibi içilebilecek tatlı-ekşi bir suyu oluyor. Yasemin pirinçli pilav ile bu şekilde portakal sulu kereviz çok güzel gidiyor iki gün. Hamurişi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben arnavut olduğum için börek bile bizde ana yemektir. O yüzden eğer mutfak kültürünüz buna yakınsa iki tepsi ıspanaklı böreği çorba ile iki gün yedirebilirsiniz ev ahalisine. Kabaca yemek olayına nasıl yaklaştığımı yazdım ama tek tek tarif de paylaşırım kendim yaptıkça. Keşke bebek bakımından vakit kalsa da mutfak konuşsak bazen. Hey gidi hamarat günlerim hey
Buzluktaylen çiğse çıkarıp pişirip tekrar buzluğa koyabiliyorsunuz. Çünkü pişiyor ve yapısı değişiyor. Bir gıda mühendisinden duydum. Yıllarca kendime eziyet etmişim dedim.Taze taze alıyorum, biliyorsunu Difrizden çıkan et tekrar atılmaz. Normal pişirdiğim şekliyle pişiriyorum hem eti hem kıymayız Sonra kağıt bardaklara porsiyon porsiyon koyuyorum. Yemeğim olmadığında mikrodalgada çözdürüyorum. Tavada da ısıtılır çözdürülür. Kıymalı makarna, et sote, patlıcan pişiriyorum üzerine koymalı patlıcan ya da bezelye. Ben çok rahat ettim bı şekild. Düdüklü kullanmıyorum aynı şekilde.
Benimkide sinirlenmiş gibi çığlık atıyor ağlamaktan ziyade memnuniyetsizlik varBenimki çığlık atar gibi yapıyor ya sizde de oluyor mu
Aynı şeyleri yaşıyoruz diye öyle merakla okumaya başladım ki sonra hayal kırıklığıArkadaşlar uyku problemi yaşayan arkadaşlara umut olması için yazıyorum, dün 20:30da gece uykusuna yatırdığım bebeğimi sabah 8de nihayet derin uykuya geçirebildimYolun sonunda ışık var gözüme gözüme patlıyor
Evet aslında bu şekilde olabiliyor ama pimpirikten hiç o şekilde yapmadımBuzluktaylen çiğse çıkarıp pişirip tekrar buzluğa koyabiliyorsunuz. Çünkü pişiyor ve yapısı değişiyor. Bir gıda mühendisinden duydum. Yıllarca kendime eziyet etmişim dedim.
Sarınsakları sıcak suda biraz bekletip kabuğunu kolayca soyun sonra hepsini blendırdan geçirip buzluğa atın. Ama poşete incecik koyun ki kolay kırılsın. Her seferinde uğraştırmıyor aşırı pratik oluyor.Güzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveniMesela o gün pilav arttı dedim ya sadece çocuklara kadar artmış ben yine bize yapmak zorunda kaldım. Çok yaptım diye düşünüyorum o bile çok olmuyor. Evde yemek varsa bir şekilde bitiyor. Anlamadım gitti karadelik mübarek. Pişirirken malzemeleri artırmam lazım evet. Nohutlu pilav iyi fikir. Sarımsak ne zamandır yoktu evde kullanmıyorum, ama özellikle kış gelirken önemli bir detay hatırlattığınız iyi oldu. Arada buraya menü gibi filan yazarsanız fikir açısından iyi olur. Özellikle tencere yemekleri konusunda eksiğim var.
Haşlama yapınca pratik oluyor ama sanki vitamimi faydası suya çıkıuor gibi geliyor banaEtli yemeklerde ayrıca eti suda haşlayıp yapacağımız yemeğe ekleyip ocağı öyle açıyoruz. Etin pişememe durumu olmasın diye. Böyle çok hafif oluyor yemekler.
Yemeğe Suyundan da döküyoruz.Haşlama yapınca pratik oluyor ama sanki vitamimi faydası suya çıkıuor gibi geliyor bana
Instagram’da asliozdel haftalık yemek hazırlıklarını paylaşıyor. Oradan da faydalanabilirsiniz. Ben çok fikir ediniyorum ondanSulu tüm yemekler oluyor , ilk aklıma gelenler
-domates , mercimek, tarhana, yoğurt çorbası ,nohut, bezelye, fasulye(tazesi-yeşili)
Yemekleri iki gecelik gibi pişiriyorum ikiye bölüp kavonoza koyuyorum kapaklarını kapattıktan sonra bakıyorum sızmıyor ters çevirip soğumaya bırakıyorum
Her yemekte soğan patates salça duruma göre kıyma oluyor doğrayıp bölüyorum tencerelere sonra sebzesi suyu kendi kendine pişiyorlar
Kavanoz yemeği yapmasam biz aç kalırız3 haftaya kadar açmadığım oldu ve bozulmuyor
Yemek konusu gelmiş yine hiç kaçırmamHayır hiç yapmıyorum öyle konserve, domates menemenlik filan da hiç yapmadım hayatımda, ne tür yemekler yapıyorsunuz siz mesela? Bir günde birkaç çeşit yemek mi yapıyorsunuz? Yoksa tek çeşit ama fazla mı yapıyorsunuz?
Seçici olmamanız çok güzel bence. Nimetin kıymetini bilmekGüzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveniMesela o gün pilav arttı dedim ya sadece çocuklara kadar artmış ben yine bize yapmak zorunda kaldım. Çok yaptım diye düşünüyorum o bile çok olmuyor. Evde yemek varsa bir şekilde bitiyor. Anlamadım gitti karadelik mübarek. Pişirirken malzemeleri artırmam lazım evet. Nohutlu pilav iyi fikir. Sarımsak ne zamandır yoktu evde kullanmıyorum, ama özellikle kış gelirken önemli bir detay hatırlattığınız iyi oldu. Arada buraya menü gibi filan yazarsanız fikir açısından iyi olur. Özellikle tencere yemekleri konusunda eksiğim var.
Yolunda gidiyor çok şükürB brcubrcu0101 uykular nasıl sizin hala yolunda değil mi? Biz felaket durumdayız her gece bir öncekinden daha kötü
Baba maalesef kötü örnek olmuşNe güzel yazmışsınız. Da bizim ev halkı 2. Gün yine mi aynısı diye söyleniyorçocuğu zorluyorum alışsın diye ama eşim hele yemiyor asla ısıtılınca. Hadi kahvaltı yapalım diye başlıyor. Kereviz falan da yemez ki ben bayılırım portakallı kerevize. Hergün bende mutfaktayım ve bu durum canımı sıkıyor.
Cam kavanoza sıcakken tutturup sonra açıp yiyenleri gördüm ama denemedim. Besin değeri kaybolmuyorsa şayet mantıklı geldi bana sulu yemekler yapılabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?