Taze taze alıyorum, biliyorsunu Difrizden çıkan et tekrar atılmaz. Normal pişirdiğim şekliyle pişiriyorum hem eti hem kıymayız Sonra kağıt bardaklara porsiyon porsiyon koyuyorum. Yemeğim olmadığında mikrodalgada çözdürüyorum. Tavada da ısıtılır çözdürülür. Kıymalı makarna, et sote, patlıcan pişiriyorum üzerine koymalı patlıcan ya da bezelye. Ben çok rahat ettim bı şekild. Düdüklü kullanmıyorum aynı şekilde.Et ve kıymayı hiç pişirip atmadım difrize. Acaba tam olarak nasıl oluyor ? Herhangi bir zararı ya da buzluk kokusu siniyor mu? Ben düdüklü kullanmaktan korktuğum için et i normal tencerede pişiriyorum bu da çok yorucu oluyor . Toplu yapıp difrize atmak mantıklıymış
Kocaların hiçbiri mükemmel şahane değildirKesinlikle haklısınız onun sınırlarını çizememesinden kaynaklanıyor . Ama maalesef duygu sömürüsü çok fazla yapıyorlar . Eşim 10 sene tek çocuk olarak büyümüş dolayısıyla ailesi fazla düşkün ona ve ordan vurmaya çalışıyorlar sürekli. Senden başka kimimiz var vs vs . Aman bilmiyorum ya eşimde normalde istemiyor sakinliği sevitoe ama ailesi üzülecek diye ödü kopuyor
Kramp mı giriyor bacağınıza?Merhabalar 8+5 deyim çok fena huzursuz bacak sendromu yaşıyorum zaten önceden olurdu ama bu kadar olmazdı ne yapacağımı bilmiyorum tavsiye istiyorum. Önceden yüz üstü yatar dizimi karnıma çekerdim şimdi onu da yapamıyorum bazen ayağıma çorap bağlıyorum ama oksapar kullandığım için acaba damarları etkiler mi diye şüpheleniyorum zaten pıhtılaşma riskimde var 9 ay devam edecem oksapara. Sürekli devam edecek mi böyle 3. tremesterda daha fazla oluyormuş ben daha başındayım
Burcu ben kayınvalidemle aynı mahallede oturuyorum (maalesef) kayınvalidem zor bir karakter sınır bilmez birisi , asla saygı duymaz karşısındaki insana, 8 sene kızıyla aynı sitede oturmuş, görümcem kendi annesinden illallah etti çünkü cidden asla sınır bilmiyor, özel hayata saygısı yok,bana da çok yapmak istedi biz biyere gittiğimizde eşimi arayıp ağlardı beni götümediniz diye , bize çat kapı gelirdi, bide yeni evliyken bile aynı mahallede oturmamıza rağmen gelir bizde kalırdı saçma bi şekildeKesinlikle haklısınız onun sınırlarını çizememesinden kaynaklanıyor . Ama maalesef duygu sömürüsü çok fazla yapıyorlar . Eşim 10 sene tek çocuk olarak büyümüş dolayısıyla ailesi fazla düşkün ona ve ordan vurmaya çalışıyorlar sürekli. Senden başka kimimiz var vs vs . Aman bilmiyorum ya eşimde normalde istemiyor sakinliği sevitoe ama ailesi üzülecek diye ödü kopuyor
Haklısın diyor dikkat edecem diyor . Sonra yok üzülüyorlar yok annem hastalandı yok torunlarını özlüyorlar cart curt klasik işteKocaların hiçbiri mükemmel şahane değildiro sınırı çizemedikçe böyle olmaya devam edecek. Onlar kırılmasın ama burcu kırılsın oluyor. Güzelce konuştuğunuzda bir şey değişti mi ?
Bacım seninki de faciaymış ciddenBurcu ben kayınvalidemle aynı mahallede oturuyorum (maalesef) kayınvalidem zor bir karakter sınır bilmez birisi , asla saygı duymaz karşısındaki insana, 8 sene kızıyla aynı sitede oturmuş, görümcem kendi annesinden illallah etti çünkü cidden asla sınır bilmiyor, özel hayata saygısı yok,bana da çok yapmak istedi biz biyere gittiğimizde eşimi arayıp ağlardı beni götümediniz diye , bize çat kapı gelirdi, bide yeni evliyken bile aynı mahallede oturmamıza rağmen gelir bizde kalırdı saçma bi şekildeneyse bize çat kapı gelmeleri biz eşimle düzenli spora gitmeye başladığımızda kesildi çünkü iki kez kapıda kaldılar , bi gün ben arkadaşıma gidiyorum da onu kabul etmiyorum diye eşimi arayıp eşime bağırmış, eşimde bir güzel ağzının payını verdi bende kayınvalideme yüzümü asla gülemem çünkü gülmediğim halde aşırı lakayt, yazları Sinop da köydeler işte bu sene bizde köye gittiğimizde köyde bazı sorunlar yaşadık ve konuşmama kararı aldım ki konusabilirim aslında ama , konusursam yine hiç bi sınır bilmeyecek bebekten dolayı kışın genelde evde olacağım için sabahtan çat kapı gelecek gece yatmaya kadar boş boş oturur bide bi faydası olmaz, uyucagimi söylesem bile gitmez cidden çok degisik ,gece olunca beni bırakiver der eşime , sırf bu sınır tanımayan hali yüzünden konusmayacam kafam rahat olsun çünkü, bebeği bahane edip çıkmayacak bizden, torununu çok seviyor olsa doğumdan bir hafta sonra köye gidip daha bir hafta önce döndüler 4 buçuk ay görmedi torununu biz 2 ay önce gittik işte 5 gün kaldık , gerçi benim işime geldi de köyde olmaları yani ben çözümü konuşmamakta buldum arkadaşım ayyy çok uzun yazdım
MerhabaMerhabalar 8+5 deyim çok fena huzursuz bacak sendromu yaşıyorum zaten önceden olurdu ama bu kadar olmazdı ne yapacağımı bilmiyorum tavsiye istiyorum. Önceden yüz üstü yatar dizimi karnıma çekerdim şimdi onu da yapamıyorum bazen ayağıma çorap bağlıyorum ama oksapar kullandığım için acaba damarları etkiler mi diye şüpheleniyorum zaten pıhtılaşma riskimde var 9 ay devam edecem oksapara. Sürekli devam edecek mi böyle 3. tremesterda daha fazla oluyormuş ben daha başındayım
Benimki çığlık atar gibi yapıyor ya sizde de oluyor muAnlık bizi çekmişler
Ağlıyor mu oynuyor mu ne yapıyor anlamamisken video atağımızı hatırlattı
Evet evet keşke video atabilsek önce çığlık sonra dudak buzup böö diyor Bücür sanki korkacam ondan bende dudakları kistiriyorum kahkaha atıyorBenimki çığlık atar gibi yapıyor ya sizde de oluyor mu
Sulu tüm yemekler oluyor , ilk aklıma gelenlerHayır hiç yapmıyorum öyle konserve, domates menemenlik filan da hiç yapmadım hayatımda, ne tür yemekler yapıyorsunuz siz mesela? Bir günde birkaç çeşit yemek mi yapıyorsunuz? Yoksa tek çeşit ama fazla mı yapıyorsunuz?
Güzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveniSelam! Evet, o benimNormalde mutfak işlerini çok sevmeme ve ayıptır söylemesi iyi yemek yapmama rağmen artık günlük yemek yapamıyorum. Büyük tencerelerde pişiriyorum, içinden yiyeceğimiz kadarını alıp ısıtıyoruz. Sizin üç çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum. Yemek dayanmaz, çok haklısınız. Öncelikle zevkimiz için değil artık doymak için yediğimizden ne pişirirseniz pişirin besleyiciliğini arttırıcı bir şeyler yapın derim. Çorba mutlaka olsun, o kurtarıcıdır. Mesela normalde yaptığınızın iki katı ölçüyle mercimek çorbası yapın ve tavuk suyu kullanın, sarımsağını soğanını bol koyun, havuç mutlaka olsun içinde. Küçük bir tencereye kepçe hesabıyla her gün koyar ısıtır yersiniz. Pilav, makarna gibi karbonhidratı da yarım kilodan aşağı yapmayın, yine aynı şekilde suyunu gerçek etsuyu ile yapın ki her gün her gün aynı şeyi yiyoruz ama son derece faydalı, besleyici bir şey tüketiyoruz hissiyatı olsun. Pilavlara ben nohut mutlaka koyuyorum yine aynı mantıkla. Ana yemeğe gelince, eğer pilavınız çoksa bunun yanına düdüklüde fasulye yapabilirsiniz. Etli de olur sucuklu da olur. Ben iki büyük soğan atıyorum içine, piştikten sonra alıyorum. Sarımsağı da herhalde 5-10 diş atıyorumdur. Baklagiller pilavla iki gün net götürür sizi. Onun dışında tepsi yemeklerine ağırlık verin. Onlar çok bereketli oluyor. Protein namına pişirdiklerinizi havuçla ve patatesle çoğaltın. Antioksidanı atlamamak için ben tepside baget tavuk ya da köfte yaptığımda mutlaka soğan-sarımsak ile bazen sosuna katarak bazen doğrudan bütün halinde koyarak destekliyorum. Ya da mesela sebze yemeği olarak kereviz yapıyorum diyelim. Suyunu bol tutuyorum, portakallı yapıyorum, çorba gibi içilebilecek tatlı-ekşi bir suyu oluyor. Yasemin pirinçli pilav ile bu şekilde portakal sulu kereviz çok güzel gidiyor iki gün. Hamurişi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben arnavut olduğum için börek bile bizde ana yemektir. O yüzden eğer mutfak kültürünüz buna yakınsa iki tepsi ıspanaklı böreği çorba ile iki gün yedirebilirsiniz ev ahalisine. Kabaca yemek olayına nasıl yaklaştığımı yazdım ama tek tek tarif de paylaşırım kendim yaptıkça. Keşke bebek bakımından vakit kalsa da mutfak konuşsak bazen. Hey gidi hamarat günlerim hey
Sebzeleri soslayıp fırına koyuyorum. Üstüne sarımsaklı yoğurt yapıyorum bir de tencere yemeği bizde genelde çiğden yapılır. Öyle olduğundan aşırı pratik oluyor. Tüm malzemeleri çiğden tencereye koyuyoruz üstüne sıcak su direkt Ocağa koyuyoruz. Ellemeden kendi kendine pişiyor özleşsin diye kaşıkla ara ara karıştıyoruz ama genel olarak kendisi oluyor. Öyle yapmıyorsanız öyle deneyin çokta güzel oluyorGüzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveniMesela o gün pilav arttı dedim ya sadece çocuklara kadar artmış ben yine bize yapmak zorunda kaldım. Çok yaptım diye düşünüyorum o bile çok olmuyor. Evde yemek varsa bir şekilde bitiyor. Anlamadım gitti karadelik mübarek. Pişirirken malzemeleri artırmam lazım evet. Nohutlu pilav iyi fikir. Sarımsak ne zamandır yoktu evde kullanmıyorum, ama özellikle kış gelirken önemli bir detay hatırlattığınız iyi oldu. Arada buraya menü gibi filan yazarsanız fikir açısından iyi olur. Özellikle tencere yemekleri konusunda eksiğim var.
Yaaa yok ben buzluğumu hiç aktif kullanamıyorum, aslında çok pratik olur dediğiniz gibi yapsam. Buzluğumda sadece kemik suyu, köyden gelen peynir ve tereyağ var. Topluca kıyma alıp kavurup atmayı hiç yapmadım, kesinlikle yapacağım çok iyi fikir. Bakliyat da iyi fikir. Çok pratik olurlar. Evet buzluk üzerinde çalışma yapmam lazım şu an bir aydınlanma geldi. Teşekkür ederimÇoluk çocuk yemek yetiştirmek kolay değil. Benim eşim bir yemeği iki üç gün yese sıkılr. Sizde nasıl bilmiyorum gerçi. İşinizi kolaylaştırmak için bakliyatları topluca haşlayıp difrize atabilirsiniz. Et ve kıymayı da toplu alıp, pişirip, difrize atıyorum. Ben porsiyonluk atıyorum. Örneğin kıymayı cikarip, makarnanın üstüne atarsınız şip şak. Sebzeleri kavurur üzerine pişmiş eti eklersiniz et sote olur. Soğan domates kavurup üzerine bakliyat eklersiniz, yanına bir pilav. Belki yapıyorsunuzdur zaten bunları ama paylaşmak istedimz
Aa süpermiş kavurma derdi yok süper. Genelde zeytinyağlı yemeklerde o şekilde yapar annem ama eşim zeytinyağlıyı pek yemekten saymadığı için, aperatif olarak düşünüyor, ben pek pişirmem. Eğer her türlü kıymalı etli yemekte de bu sistemle yapılabiliyorsa çok kolaylık olur benim için. Kesinlikle denemek istiyorum.Sebzeleri soslayıp fırına koyuyorum. Üstüne sarımsaklı yoğurt yapıyorum bir de tencere yemeği bizde genelde çiğden yapılır. Öyle olduğundan aşırı pratik oluyor. Tüm malzemeleri çiğden tencereye koyuyoruz üstüne sıcak su direkt Ocağa koyuyoruz. Ellemeden kendi kendine pişiyor özleşsin diye kaşıkla ara ara karıştıyoruz ama genel olarak kendisi oluyor. Öyle yapmıyorsanız öyle deneyin çokta güzel oluyor
Oo çok uzun durabiliyormuş ne güzelSulu tüm yemekler oluyor , ilk aklıma gelenler
-domates , mercimek, tarhana, yoğurt çorbası ,nohut, bezelye, fasulye(tazesi-yeşili)
Yemekleri iki gecelik gibi pişiriyorum ikiye bölüp kavonoza koyuyorum kapaklarını kapattıktan sonra bakıyorum sızmıyor ters çevirip soğumaya bırakıyorum
Her yemekte soğan patates salça duruma göre kıyma oluyor doğrayıp bölüyorum tencerelere sonra sebzesi suyu kendi kendine pişiyorlar
Kavanoz yemeği yapmasam biz aç kalırız3 haftaya kadar açmadığım oldu ve bozulmuyor
Etli yemeklerde ayrıca eti suda haşlayıp yapacağımız yemeğe ekleyip ocağı öyle açıyoruz. Etin pişememe durumu olmasın diye. Böyle çok hafif oluyor yemekler.Aa süpermiş kavurma derdi yok süper. Genelde zeytinyağlı yemeklerde o şekilde yapar annem ama eşim zeytinyağlıyı pek yemekten saymadığı için, aperatif olarak düşünüyor, ben pek pişirmem. Eğer her türlü kıymalı etli yemekte de bu sistemle yapılabiliyorsa çok kolaylık olur benim için. Kesinlikle denemek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?