2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202

Sünnet nasil bir yöntemle olacak, anestezi nasıl olacak onları da paylaşırsanız çok sevinirim. Benim ne yazık ki iyi bir doktora erişimim zor. Ne kadar bilgi sahibi olursam o kadar iyi olacak
Benim bebeğimin de derisinde darlık var epey. Aralıkta üroloji termini var. Muhtemelen sünnet önerecek.

Bizim de bexero+nimenrix 3-5-15.ayda
Nimenrix 6.aydan sonra yapılırsa 2 dozmuş zaten yaptırmamışsınız bence bekleyip 2 doz yaptırın. Ben bunu geç öğrendiğime pişman oldum
Ya ikisi çok karışık, belli aydan sonra planlaması da değişiyor bexeroyla bu ay, nimenrixe 6.ay başlayabiliyor mu acaba doktorla görüşünce net öğrenebileceğim sanırım

Ciddi boyutta olmasa da bizde de var aynı problem. Bir üroloji profesörüne gösterdik. Acil olmamakla birlikte bebeğiniz iyice hareketlenmeden sünnet edilirse iyileşme süreci onun açısından daha konforlu geçer diyerek sünnet önerdi. Bu bahsettiğim doktor klempli/klipsli yöntemle yapıyor. Anestezi yok. Dikiş yok. Bu sebeple kliniğinde yapabiliyor, hastane ya da ameliyathane ortamına ihtiyaç duymuyor. Toplamda 5-6 dk süren bir işlemmiş. 5. gün klempi çıkarıyor. Geleneksel dikişli yöntemi de usulen sunuyorum, aileler hangisini tercih ederse onu yapıyorum ama bana sorarsanız klempli yöntem her anlamda daha iyi dedi. Dikiş olmayınca enfeksiyon ve kanama riski yok gibi bir şey. Biz bu yöntemle yaptıracağız gibi görünüyor ama bu Cuma yaptırmak yerine biraz daha ötelesem mi diye düşünüyorum ben de Siz Almanya’da nerede yaptırabiliyorsunuz?

Ya ikisi çok karışık, belli aydan sonra planlaması da değişiyor bexeroyla bu ay, nimenrixe 6.ay başlayabiliyor mu acaba doktorla görüşünce net öğrenebileceğim sanırım
Şimdi prospektüslerine tekrar baktım. Bexsero için fark etmiyor 6 aydan büyükse de 3 dozmuş. Nimenrix yan etkileri ağır değil ama yinede neden fazladan doz yapılsın ki üstelik özel bir aşı fiyatı az değil. Doktorda uygun görürse iki yaptırın derim

Yaa kolaylıkla geçsin inşallah deneyimleyince bizimle de paylaşırsanız çok mutlu oluruz

Benim en ufak bir fikrim yok şu an birkaç arkadaştan görüş bekliyorum. Dönsünler yazarım buradan da

Kızlar bugün 5. Ay kontrolüne gittik. Her şey yolunda şükür. Ek gıdaya eskiden 6. Aydan itibaren geçin derdim ama artık fikrim değişti. Minik minik tadım yaptırmaya başlayabilirsiniz dedi. Çok püre gibi yapmadan minik tadımlar olsun karnı doyacak şekilde değil dedi. Haber etmek istedim.

Ne kadar detayli bir bilgi, cok teşekkür ederim
Nerede yapıldığına dair hiç bilgim yok. Açıkçası ne kadar tecrübeleri vardir bilemiyorum. Mutlaka burada da yaptıranlar var ama en ufak bir şey olsa keşke burada yaptirmasaydim düşüncesi hep olacak. Belki Türkiye'de yaptiririm. Hiç bilemiyorum. Klempli yöntem yapan doktor araştıracağım bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…