Kızlar bu arada dün 5.ay kontrolüne gittik. Çocuğum 200 gr almış 20 günde ama doktor pek problem etmedi bu defa geçen aylardaki gibi. Ben de bir sebepten doktora gitmiştim d vitaminim çok düşük çıkmış yoğun içerikli bir d vitamini verdiği için bebeğin d vitaminini keselim doktoruna da sorun demişti o da aynı şeyi söyledi ben kullanırken bebeğim kullanmayacakmış.
Onun dışında ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayalım önceliğimiz sebze ve yoğurt sonra yavaş yavaş meyve ekleyelim, dedi. Portakal mandalina vermiyoruz, erkenmiş. Günde 5-6 tatlı kaşığı ile başlayacağız fazlası yok, ısrar edip peşinde koşmak yok, hazır kavanoz mamalar yok. Emzirme azalmasın da dedi. Hipp 5 tahıllı bir karışımı mı ne varmış kağıda yazdım ama bulamıyorum. Onu da verebilirmişiz.
3 kaşık kuralını sordum şart değil ama alerji takibi için aynı besini 2-3 gün verirsiniz dedi. Bir de robottan geçirmek yok buharda pişirip çatalla ezerek verelim, dedi.
Önemli olan alışkanlık kazandırmak o sebeple sizin yemek saatlerinizde günde sadece iki öğün yiyecek, mutlaka o da masada otursun izlesin, dedi.
Sünnet için 5-12 ay aralığını uygun görüyorum yine de size kalmış dedi. Biz de 1 ay içinde yaptıracağız sanırım. Dizlerim titriyor korkudan, resmen sünnet korkusu oldu, niye böyle oldum bilemedim