2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Kızlar ek gıdaya tam 6 ayı bitsin geçiş yapıcam. Buharda mı haşlıyorsunyz? Bilgilerinizi alabilirim.

Ceviz tehlikeli diyorlar ilk 1 sene verilmez diye duymuştum. Tabii ikinci bebeği olan arkadaşlar daha iyi bilirler. Anladım bende öyle yapacağım. 3 gün denetip bakacağım. Sonra meyvelere geçerim sayesinde mevsim sebze meyvelerini öğrendim

Çok geçmiş olsun evet kuru hava maalesef bebeklerin cildini kurutuyor
Aşıdan sonra durumlar nasıl? Keyfi yerinde mi?
Birde doktorunuz kim paylaşırsanız mutlu olurum Ankara’ya gittiğimizde belki değerlendirebiliriz

Cam rendede rendeleyip verilebilir ama kuruyemişleri 7-8 ay gibi vermiştik galiba doktorumuz. Rendelemeden asla vermemek lazım kuruyemiş.

Kızlar ben başlayalı bir ay oluyor ek gıdaya. 3 gün kuralını çoğu doktor önermiyor artık sadece allerjeblere yapın diyorlar. Yoğurt peynir yumurta gibi hatta yumurta beyazını da verdiriyorlar 9. Ayı beklemiyorlar.

Ben ilk ay havuç kabak patates tatlı patates bal kabağı verdim bunları tek tek haşladım verdim. Sonra yoğurt verdim 3 gün bunları yoğurtla karıştırıp verdim. Sonra meyvelere geçtim işte muz cennet meyvesi armut kırmızı erik gibi. Sonra yumurta sarısını 3 gün verdim birşey olmayınca kahvaltıda yumurta sarısı avokado muz karıştırıyorum çok seviyorbunu. Akşamları da sebze çorbası genelde yapıyorum. Yeni yeni yoğurt çorbası yapmaya başladım pirinçli. Bugün de yumurtanın beyazını da verdim 3 gün ilerleyeceğim onda da. Sonra kıymaya geçmeyi düşünüyorum işte böyle kendimce ilerliyorum asla düzgün bilgi veren doktor bulamadım yaşadığım yerde

Bu arada oğlum 6 buçuk aylık biz 5. Aya girince başladık ek gıdaya doktor önersiyle mamayla besleniyoruz zaten bebiş de hazır olunca işte başladık gitti

Onların aletleri var de mi?
Alete gerek yok, süzgeç büyüklüğünde bir tencereniz varsa, tencerenin dibine az su koyup üstüne süzgeç içinde sebzeler en üstüne de kapanla tencereyi kapatırsanız aynı aletler gibi oluyor. Dikkat edilmesi gereken şey suyun yüksekliğinin süzgece değmemesi.

Başlangıçta kaçar kaşık vermek gerekiyor acaba yani ne kadar süre boyunca bir çay kaşığı tattırıyoruz sadece?

Arkadaşlar benim oğlumun yüzünde resimde görebileceğiniz gibi doğduğundan beri geçmeyen sivilceler var. Bir sürü hekim gördü (Dermatolog dahil) hepsi farklı farklı kremler verdi fakat geçmiyor. Süt alerjisi dediler zaten uzun süredir diyetteyim. Bir bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Eklentiler

• IMG_7722.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar ek gıdaya tam 6 ayı bitsin geçiş yapıcam. Buharda mı haşlıyorsunyz? Bilgilerinizi alabilirim.

Bende haftaya geçicem
Buharda yaparım ilk sebzeleri hemen pisiyor zate
Kaynayan tencerenin uzerine süzgeci koy at icine minik minik cabuk pisiyorlar

Kızlae konuyla alakasız ama 23-24 derecedw siz nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi? Ya bana ev gayet iyi geliyor sabaha karşı soğuk oluyor sadece. Tek uzun kollu zıbın ve çoraplı pijama giydiriyorum ben

Bizimde başta sivilceydi sonra kabuklu yaraya döndü süt ve yumurta alerjisi var paketli gıda başta olmak üzere hiçbir süt içeren ürün (peynir altı suyu vs)yememelisin ve bize pirinç proteini içerikli mama raporlandi mama veriyorsan ondan da olabilir süt proteinliyse yada başka alerjen de olabilir biz pirinç sebze ve meyve dışında tum gıdaları kesip ek gıdaya da başladık yavaş yavaş diyeti açıyorum şuan
(Fotolar alerji tetiklendiği zamandan şuan bı yanakta derin yanık gibi olan kaldı o uzun surermiş iyileşmesi )

Eklentiler

• IMG_20251103_002023.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 11
  • chatgpt-1762108833978.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 11
Teşekkür ederim öncelikle Sizin bebeğinizin de kötü olmuş yüzü. En azından çözüm bulmanıza sevindim.
Evolvia rp1 raporlandı bize de fakat oğlum biberon kabul etmiyor maalesef. Sadece emiyor. Bende diyete maksimum dikkat ediyorum aslında. Haftaya deri alerji testi de yapılacak ama ne kadar güvenilir onu da bilemedim. Çıkmasa da pozitif olabiliyormuş falan Siz yaptırdınız mı? Ek gıda için biraz zamanımız var sanırım. Haftaya soracağım bende bu konuyu.

Kızlar bir sorum için fikrinize ihtiyacım var,
Bebeğim 7 ay 5 günlükken yurtdışına gideceğiz inşaallah 9 günlüğüne. Ben şimdi 6 ay dolmadan bir an evvel ek gıda tadımlara başlayıp orada da yanımda buradan götürdüğüm hazır kavanoz püre sebze mamalarla filan devam mı edeyim azar azar? Yoksa orada ek gıdaya ara verip yedirdim yedirmedim dertlerine hiç girmeyeyim mi? Dönüşte kaldığım yerden devam ederim? Yoksaaaa gidip dönene kadar ek gıda serüvenine hiiiiç mi başlamasam? Çok mu geç olur o zaman da? Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…