- 14 Ağustos 2011
- 28.864
- 4.572
- 448
Ben buharda haşlıyorum eziyorum tadını kaybetmezmiş bu şekildeKızlar ek gıdaya tam 6 ayı bitsin geçiş yapıcam. Buharda mı haşlıyorsunyz? Bilgilerinizi alabilirim.
Ceviz tehlikeli diyorlar ilk 1 sene verilmez diye duymuştum. Tabii ikinci bebeği olan arkadaşlar daha iyi bilirler. Anladım bende öyle yapacağım. 3 gün denetip bakacağım. Sonra meyvelere geçerimBen ilk yoğurt ile başlamıştım zaten 3 gün devam ettim alerji olmayınca devamlı her gün verdim
Sonra 3 gün kuralı ile kabak havuç Tatlı patates filan verdim sorun olmayınca herhangi bir alerjik durum
Şuan irmik meyve muhallebe tarzı şeyleri veriyorum tabi hergün mutlaka zeytin yağı ekliyorum bağırsakları için
İlk tatsız. Şeylerle başladım sonra meyveye geçtim. Doktor mutlaka ilk tatsız olanlarla başla dedi
Ne kadar yiyor diye sorarsan mamayı bir çay bardağı su bir yemek kaşığı irmik bir bebe bisküvisi zeytinyağlı yarım ceviz yarım meyve karıştırıyorum ne kadar yerse
hurma Ve keçiboynuzu beğenmedişuan pnları koymuyorum bir hasfta sonra tekrar deneyeceğim
Buhar aparatında pişirdim. Ezdim ilk deneyimi olacağı için iyice püre yaptım. Sonrasında böyle olmazKızlar ek gıdaya tam 6 ayı bitsin geçiş yapıcam. Buharda mı haşlıyorsunyz? Bilgilerinizi alabilirim.
Çok geçmiş olsun evet kuru hava maalesef bebeklerin cildini kurutuyorTeyzeleri, pek hevesli olmamakla birlikte biz ek gıdaya Çarşamba havuç ile başladık biliyorsunuz. Vücudunda hafif kızarıklıklar oldu. Perşembe elim gitmedi bir şey vermeye, o günü atladım. Nimenrix'in 2. dozunu yaptırmaya gidecektik zaten. Gitmişken doktora göğsünde ve sırtındaki kızarıklıkları gösterdim. Atopik dermatit dedi. Yavrum annesi gibi alerjik ve egzamalıymışGenetik yatkınlık, kuru hava ve havuç kombosunun sonucu Dün kızarıklıklar aşırı derecede arttı. Göğsü, sırtı, kol ve bacaklarının eklem yerleri kuru kuru kızarıklıklarla doldu... Ben ara ara stresli zamanlarda gelen egzama ataklarında ufacık bir yerim bile kaşınsa zorlanıyorum, yavrumun vücudu cayır cayır yanıyordur diye düşündükçe çok üzüldüm. Anneliğimin başından beri inatla dik duruyorum ama bu sefer dayanamadım. O ağladı, ben ağladım. Allah dermansız dert vermesin, bu kadarla kalsın elbette. Doktora ne yapacağız dediğimde bu şehirden gideceksiniz dedi. Gülümsedik tabii ama bu durum beni 20 yıl önce Ankara'ya ilk geldiğim günlere götürdü. Gayet nemli, ılıman bir yerden kalkıp bozkırın ortasına gelince aynı benim de egzamam coşmuştu. Benzer durumlarda olanlar için paylaşıyorum; kızarıklıkların üzerine sürmek için bitkisel içerikli Ovadline krem verdi doktor. Kantaron ve kudret narı var içinde. Bir de nemlendirici olarak devamlı kullanmamız için Ya Da'nın atopi serisini aldırdı (krem, banyo köpüğü vs). Ve duş başlığımıza filtre taktırmamızı önerdi. Filtre siparişi verdik hemen, az önce geldi, takacağız bakalım nasıl sonuçlanacak. Ha bir de banyo suyuna yulaf suyu eklememizi istedi. Yulafı kaynatıp suyunu tülbentle süzdüm ve son banyo suyuna ekledim. Böyle işte. Allah çocuklarımızı kazadan beladan hastalıktan korusun
Cam rendede rendeleyip verilebilir ama kuruyemişleri 7-8 ay gibi vermiştik galiba doktorumuz. Rendelemeden asla vermemek lazım kuruyemiş.Ceviz tehlikeli diyorlar ilk 1 sene verilmez diye duymuştum. Tabii ikinci bebeği olan arkadaşlar daha iyi bilirler. Anladım bende öyle yapacağım. 3 gün denetip bakacağım. Sonra meyvelere geçerimsayesinde mevsim sebze meyvelerini öğrendim
Onların aletleri var de mi?Ben buharda haşlıyorum eziyorum tadını kaybetmezmiş bu şekilde
Önce ne ile başladınız?Buhar aparatında pişirdim. Ezdim ilk deneyimi olacağı için iyice püre yaptım. Sonrasında böyle olmaz
Kabak verdimÖnce ne ile başladınız?
Alete gerek yok, süzgeç büyüklüğünde bir tencereniz varsa, tencerenin dibine az su koyup üstüne süzgeç içinde sebzeler en üstüne de kapanla tencereyi kapatırsanız aynı aletler gibi oluyor. Dikkat edilmesi gereken şey suyun yüksekliğinin süzgece değmemesi.Onların aletleri var de mi?
Başlangıçta kaçar kaşık vermek gerekiyor acaba yani ne kadar süre boyunca bir çay kaşığı tattırıyoruz sadece?Ben ilk ay havuç kabak patates tatlı patates bal kabağı verdim bunları tek tek haşladım verdim. Sonra yoğurt verdim 3 gün bunları yoğurtla karıştırıp verdim. Sonra meyvelere geçtim işte muz cennet meyvesi armut kırmızı erik gibi. Sonra yumurta sarısını 3 gün verdim birşey olmayınca kahvaltıda yumurta sarısı avokado muz karıştırıyorum çok seviyorbunu. Akşamları da sebze çorbası genelde yapıyorum. Yeni yeni yoğurt çorbası yapmaya başladım pirinçli. Bugün de yumurtanın beyazını da verdim 3 gün ilerleyeceğim onda da. Sonra kıymaya geçmeyi düşünüyorum işte böyle kendimce ilerliyorum asla düzgün bilgi veren doktor bulamadım yaşadığım yerde
Kızlar ek gıdaya tam 6 ayı bitsin geçiş yapıcam. Buharda mı haşlıyorsunyz? Bilgilerinizi alabilirim.
Bizimde başta sivilceydi sonra kabuklu yaraya döndü süt ve yumurta alerjisi var paketli gıda başta olmak üzere hiçbir süt içeren ürün (peynir altı suyu vs)yememelisin ve bize pirinç proteini içerikli mama raporlandi mama veriyorsan ondan da olabilir süt proteinliyse yada başka alerjen de olabilir biz pirinç sebze ve meyve dışında tum gıdaları kesip ek gıdaya da başladık yavaş yavaş diyeti açıyorum şuanArkadaşlar benim oğlumun yüzünde resimde görebileceğiniz gibi doğduğundan beri geçmeyen sivilceler var. Bir sürü hekim gördü (Dermatolog dahil) hepsi farklı farklı kremler verdi fakat geçmiyor. Süt alerjisi dediler zaten uzun süredir diyetteyim. Bir bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Teşekkür ederim öncelikleBizimde başta sivilceydi sonra kabuklu yaraya döndü süt ve yumurta alerjisi var paketli gıda başta olmak üzere hiçbir süt içeren ürün (peynir altı suyu vs)yememelisin ve bize pirinç proteini içerikli mama raporlandi mama veriyorsan ondan da olabilir süt proteinliyse yada başka alerjen de olabilir biz pirinç sebze ve meyve dışında tum gıdaları kesip ek gıdaya da başladık yavaş yavaş diyeti açıyorum şuan
(Fotolar alerji tetiklendiği zamandan şuan bı yanakta derin yanık gibi olan kaldı o uzun surermiş iyileşmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?