2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Benim kızımın alt dişler çıktı bir ayı geçti üstlerde iki haftadır sizin gösterdiğiniz gibi tetagil hiç denemedim ama pırasa karanfilli yağ hiç fayda etmedi iki hafta önce geceleri çok ağlıyordu uyuyamadı calpol verdim iki gün sonra ağrısı geçti herlade ama iştahsızlık ve kulaklarını çekme çok fazla baya da şişti damarları bi çıksa da rahatlasa alt dişler bu kasar uzamamıştı ve bu kadar zorlamamıştı alt yanlarda çok şiş hatta uçları sivilce gşbi ama işte diş yok

Kaka sorunu ek gıdaya başlayalı bir ay oldu kızımda hep var bende ondan korkuyorum bi ara her sabah ılık su verdim yapıyordu şimdi yine kabız yanş ıkınıp ıkınıp yapamıyor ben poposunun zeytinyağı ve kulak çubuğunda uyarıp yaptırdım bir kaç kez oda bağırsak tembelliği yaparmış, dışardan müdahale istermiş gerçekten de bu sabah 6dan beri ıkınıyor ter içinde kaldı ıkınırken yok asla zeytin kadar yapardı önceden onu bile yapamadı valla her anlamda sıkışıp kaldığın bişeymiş annelik yardım etsem bağırsakları alınıyormuş etmesem yapamıyor acı çekiyor , ve öyle kabız olacaknşeyler de vermiyorumngece resmen kuru kayısı kaynatıp püre yapıpnverdim ishal gibi yapması lazım yok yapamıyor

Aklıma hurma ve kuru kayısı geldi. Haşlayıp suyunu içiriyordum kabızken ya da yulaf unuyla mama gibi yapıyordum. Ben bunları ayrıca tattırmamıştım ama ileriki aylarda vermiştim.

Ben sebzeleri birer gün yumurta sarısı yoğurt lor labne falan onları 3 gün denedim sonra karışımlara geçtim

Pazartesi’den itibaren kahvaltılıklara geçeceğim. Neler veriyorsunuz kahvaltı namına?
Ben avokado yumurta sarısı zeytinyağı karıştırıp yanına biraz lor ya da labne yanına da mutlaka ya kuru erik haşlayıp püre yapıp veriyorum ya da kuru kayısı güya kabız olmasın diye ama yine oluyor çok can sıkıcı bu kabız işi yaa
Neyse azından de irmikli yumurtanın sarısını pişirip içine lor koyuyorum yanına hurma özü , yulaf ezmesi yumurta sarısı labne bunlar gğzel gidiyor , ben ne bulursam içine atıp bulamaç yapmıyorum hem bana hoş görünmüyor zaten hem de doktorumuz mümkün olduğunca ayrı alsın tatları dedi öyle yapmaya çalışıyorum öğleden sonra da ya sebze ya da meyve püresi yanına yoğurt bazen yoğurda koyuyorum meyveyi, cennet hurması güzel ama miraya ilk başta ağır geldi kustu bir daha ki denemem de brenderdan geçirdim çğnkğ o jölemsi yapısını sevmedi boğazına yapıştı sanırım yoğurda koydum brenderdan geçirip harika oldu , tahin tadımı yaptırmadım henüz ama tahin tattırdığımda tahin de koyarım yoğurt cennet hurması tahin gğzel olur bence şu kabız olayını bir çözsek güzel gidiyor

Merhaba canim kac aydir emziriyorsun. Holter vs taktirdinizmi nasil fark ettiniz
5.5 aylık bebeğim emzirirken bi anda kalbim ağzımda atıyor gibi hissediyorum nefesim kesiliyor her zaman olmuyor neye göre değişiyor bilmiyorum. Bazen süt sağarken de oluyor makineyle. Doktora gidince holter takılcağını bildiğim için gitmedim emzirdiğim için üzerimden çıkma ihtimalleri çok yüksek ve doğru sonuç vermeyebilir. Yani ertelemem ne kadar doğru bilmiyorum siz gittiniz mi doktora

Ben gittim holterde taktirdim. Kesinlikle git aksatma file geciriyolar holterin uzerine zaten filelin uclarini kesip bebegi emzirmeye devam ettim ben. Herhangi bi problem yok dedi stresten veya yorgunluktan nabiz dusebilir dedi. Yuksek nabizda ondan buyuk ihtimal hamilelik ve emzirme doneminde yuksek nabiz normalde dusugu bana denk geldi onuda baskasindan duymadim hic panikliyorum o yuzden yasayan var mi duzelir mi diye tehlikelimi vs diye

Kızlar bizim alt diş günlerce şişti şişti indi haftalardır uykusuzuz perişan olduk eline yeşil soğan verdim iki üç kere sonra bi baktık alttan iki diş aynı anda patladı belki faydası olmuştur
Ayyyy var mı ki faydası bende deneyeyim iki haftadır benşm kızında üst dişler perişan etti yaaa

Bir narenciye kadar sakıncalı değildir bence. Bir şey olmaz. Sadece yutma açısından zordur, evet. Aslında tahinle denetmek istiyorum ama dur bakalım
Tahini tattırdınız mı daha önce tahin alerjik ya ikisini de yeni tattıracaksanız sıkıntı olur mu ki diye geldi aklıma

Doktor normal dediyse endişe etme bir şey olmaz inşallah vucut dinlenemiyor hiç gece uyanık gündüz uyanık belki kendini dinlendiriyordur öyle

Ben diyet yaparken Trabzon hurmasını blend edip üstüne şekersiz fıstık ezmesi dökerdim biraz. Onun da üstüne ceviz övelerdim. İnanılmaz olurdu Yavruya da vereceğim aynısını ama hurmanın dokusuna güvenemedim. Biz son haftalarda alerji ile epey haşır neşir olduk. Alanında otorite bir doktorla görüştük. O bize dedi ki bir an evvel yüksek alerjenlerle tanışması alerjiye karşı güçlenmesi açısından faydalı olur. 6. aya doğru fındık fıstık tahin vs verin, hiç beklemeyin dedi. Ben o yüzden sanırım önümüzdeki hafta bam güm dalacağım. İrmik konusunda ise birazcık daha beklemeli mi bilmiyorum çünkü besin değerinden ziyade doyuruculuğu için yediriliyor gibi gözlemliyorum

Çay kaşığıyla zeytinyağ içirin bence. Popodan destek vermek tembelliğe yol açıyor maalesef. Biz çocukken kaşıkla değil çay bardağıyla içirirlerdi, çok faydasını görürdük. Kabızlığa çok üzülmeyin, bin tane derdimiz var zaten bin birinciyi de kendini eklemeyin. Doktor bana dedi ki literatürde 30 gün kaka yapmayan ve hiçbir sorunu olmayan bebekler var. Belli ki sizin bebeğiniz büyüyor, sindirim boşaltım sistemi yeniden kuruluyor, sıkıntısı ondan. Zaten ıkınması da iyi, mutlaka atar onu dışarı. Bizim de bugün 4 ya da 5. gün. Artık zaman kavramım da gitti. Neyse inşallah patlatır şöyle güzel bir kaka şov Probiyotik kullanabilirsiniz bir de.

Biraz farklı bir açıdan yazmış olcam ama cennet hurması çok tatlı olduğundan benim kafamı çok karıştırıyor ne düşünüyorsunuz bu konuda yani herkes cevaplayabilir Bi beyaz şeker değil tabi ama meyve şekeri de sonuçta fazlası zararlı bir şey bebeğe ağır gelmez mi bende ek gıda sürecinde verenleri hep görüyorum ama kafam çok karışık

Tahini tattırdınız mı daha önce tahin alerjik ya ikisini de yeni tattıracaksanız sıkıntı olur mu ki diye geldi aklıma
Yüksek alerjenleri erken vereceğiz biz. Alerji doktorumuz öyle tavsiye etti. Bu sabah birazcık tahin değdirdim damağına. 15-20 dk gözlemledim. Çok şükür herhangi bir reaksiyon göstermedi.

Merhaba. Neler verdiniz şimdiye kadar ? Meyve dışında
Havuç, yeşil kabak, bal kabağı, patates, tatlı patates, brokoli, armut, muz, elma ve bol bol yoğurt verdim. Yoğurdu tek de veriyorum, atıyorum kabakla karıştırıp da veriyorum. Dün mesela brokoli yoğurt karışımını bir güzel yedi, normalde brokoliyi sevmemişti Nerelerdesiniz siz ya bu arada? Özletmeyin bu kadar kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…