2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Ferro sanol kullanıyorum ilk kullanımda beni de etkiledi biraz bu şekilde, bu kadar yoğun değildi ama.

Ne gibi suphen var canim hayr olsun
Hos biz anneler hep kuruntu icindeyiz bisey yoksa da var diye dusunuyoruz
Adiyla yasasin Bilge bal hemen ekliyorum

Oğluma hamileyken yaptırmıştım aşı bunda da yaptırdım zaten ağır tehlikeli olarak geçiyor işyerinde SGK zaten 5 yılda bir oluyorum şüphe duymadım gittim yaptırdım .oğlum 13 yaşını doldurunca sağlık ocağından aradılar. Onunda son aşısı yaptırdım. Aşı zamanın gelince doktoruma bu hafta aşı olacağım dedim tmm iyi yaparsın dedi. Gittiğim 3 doktorda olumsuz birşey demedi. Seker yüklemesi konusunda kararsızım kilolu hamile kaldım zaten Kesin yüksek çıkar bir onda acaba mi diyorum ama doktorum yaptır derse yaptircam

Ben de tetanoz aşısını doktoruma sorduğumda bana dedi ki: "bu hastanede tetanoz kapman, ameliyathaneye yıldırım düşmesi kadar olasılıksız bir durum. Ama sen normal hayatın için tedbirli olmak adına yaptırabilirsin. Nereden ne kapacağını bilemeyiz sonuçta. Tetanoz aşısı gebelikteki en güvenli aşıdır merak etme' dedi. Yaptırdım.

Şeker yüklemesini doktorlar genellikle öneriyor. Ben kızımda yaptırdım. İri bir bebekti. İlk yükleme de biraz yüksek çıktı. İkinci bi yükleme yaptırdık . İkinci yükleme de herşey normaldi. Ama yine de endokrin doktoru takip edelim dedi. Nitekim yediklerime dikkat ettim kontrol altında tuttuk. Erken bir haftada doğmasına rağmen kızım 4 kilo doğdu. Belki dikkat etmesem daha da sorun olabilirdi. Bu tarz durumlarda hekimine güveniyorsan sorun yok bence.

Feramat kullanıyorum canım yeni daha dün bir tane içmiştim biraz baktım çoğu kişi de kabızlık olmuş sizin kullandığınız demir ilacı ne

Normalde bende tüm aşıları çocuklarıma yaptıran bi insanım. Ama nedense benimde içim bi istemiyor. İstemeye istemeye gidip yaptırcam tetenozu bende herhalde sürekli çıkan olumsuz haberler bizi bilinçaltımızda etkiliyor.

Feramat kullanıyorum canım yeni daha dün bir tane içmiştim biraz baktım çoğu kişi de kabızlık olmuş sizin kullandığınız demir ilacı ne
Ben ossense kullanıyorum, kabızlık durumu yaşamadım ama tuvalette renk değişimi oluyor.

Kizlar ben tup mideliyim ya onun onceside bende maalesef talesimi var(anemi) demir ilacini bana doktor biraktirdi sana gerekirse kan nakli yapariz gebelikte dedi tup mide ameliyatı sonrasi enzim yok oluyor vucutta ve demir ilacinda asla etkisi olmuyor insallah bu anemi bebegime geçmez
Ne babam ne annemde yok nasil bende var anlamadim
Yazanlar icin ekleme yapayim demir ilaci kullanirken bazen afedersiniz ishal oldum ve hep rengi siyahtı demir ilaci hep boyle yapiyor korkulacak bisey yok yani

Ve hazin son kendimi o kadar korudum sonunda esimden grip banada gecti cok halsiz gucsuz hissediyorum burun akintisi ve goz yanmasi var sadece baska bisey yok ama
Kendi kendime nazar ettim

Neşe çok hoş geliyor kulağa bayıldım ismiyle çok yaşasın

Bende kabızlık yaptı. Doktor da iki günde bir kullan dedi. Renk değişikliği kabızlık duydum da ishal bir garip geldi. Doktora bir sorun belki ilacı değiştirir

Bende öyle özel aşılar dahil tüm aşıları yaptırdım. Hamilelikten durumu dışında gerek dense gider olurum ama işte aynı dediğin gibi insanın içine kurt düşüyor.

Doktorlar da çok arada bırakıyor, hastanede tetanoz riski yok o eskidendi gibi yaklaşıp sonra yaptır yaptır diyorlar. İçimiz rahat etmiyor işte bebeğe koruyuculuk geçmesi tek artısı
Bu ikilem insanı işin içinden çıkışmaz hale getiriyor. Birde tercihi sana bırakanlar var

Boğmaca gbi canlı aşı değil sonuçta. Bir de en eski en güvenilir aşılardan biri ben de yaptıracağım ama sağlık ocağı çok ters kalıyor gidemedim bir türlü

Çok geçmiş olsun. İnşallah hemen iyileşirsin.

doktorumla görüştüm dün akşam 76 gr glikozla testi yaptırmamı söyledi sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi öyle yapıcam siz ne düşünüyorsunuz yükleme testi hakkında

Ben seker yukleme konusunun cok abartildigini, zaten canimiz tatli cektiginde yediklerimizin 75ml glikozdan daha fazla seker ihtiva ettigini dusunuyorum. Bu kadar duyarliysak vucudumuza beyaz un dahil, asla seker almadan yasamaliyiz. Kimsenin seker konusuna hayatina bu denli dikkat ettigine inanmiyorum. Hayatinin bi doneminde glutensiz ve sekersiz beslenmis bi insan olarak; eger su anda da o sekilde besleniyo olsam seker yukleme yaptirmama gerek kalmazdi cunku insulin direnci kontrol altina alinmis olunuyor, ancak su an insulin direncim ne durumda bilemem. Kimse tokluk sekerini bilmiyor, insulin direnci var mi yok mu bilmiyor, yalnizca tahlillerimizdeki aclik sekerine vakifiz. Eger bebegimizin gelisimini etkileyecekse ve farkinda olmadigimiz bi gestasyonel diyabet yasiyorsak bunu da seker yukleme ile tespit edip kontrol altina almamiz gerektigi inancindayim.

doktorumla görüştüm dün akşam 76 gr glikozla testi yaptırmamı söyledi sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi öyle yapıcam siz ne düşünüyorsunuz yükleme testi hakkında
Doktor gerekli görürse mutlaka yaptırılmalı. Ben insülin direncini beslenme ve sporla kontrol altına almıştım. Şimdi de diyetisyenle görüşüyorum o sebeple şu ana kadar bir şey demedi ama doktorum yaptır derse mutlaka yaptırırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…